Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 26, 22:23)
koks tikslus modelis ?

AE090JNYDEH/EU AE090JXEDEH/EU
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 03 26, 22:25)
Prieš metus domėjausi, tada buvau suskaitęs, kad Samsung lyg ir labiau triukšmauja... Nžn melas ar tiesa, Samsung ir kokio kito sustačius šalia nebuvau...

Triukšmauja stipriai kai -10 ir šalčiau. Arba kai galingiau šildo vandenį boileryje. Kai šalčių didesnių nėra triukšmas pakenčiamas- bent man
Atsakyti
Užbėgau į šią temą trumpam, pasidalinti įspūdžiais smile.gif Įsirengėme oras-vanduo sistemą, viską darė viena firma, nuo a iki z.Buvo šiokių tokių nesklandumų, nes katilas vis mesdavo klaidą(water flow), skambinomės firmai, patarė išjungti iš elektros tinklo, kad išnyktų klaida, ir taip vis kartodavosi , kol vieną dieną tai nebepadėjo. Atvažiavo meistras-konstatavo katilo mirtį, išorinį bloką pakeitė nauju, o vidiniam lyg šilumokaitį keitė.Žodiu sutvarkė operatyviai.
Dabar apie sąnaudas: aš buvau apakusi! Namas 160 m2, su gyvenama palėpe,B klasės,t-ra 23,už šalčiausia mėnesį elektros sumokėjau 135€. Į šią kainą įeina ir karšto vandens ruošimas,(kiekvieną dieną 3-4 vonios,net ir ryte aš lendu į vonią, o ne po dušu) , skalbyklė ir džiovyklė, kurias ypatingai daug naudojau, maisto ruošimas (el.kaitlentė),indaplovė ir t.t.
Labai džiaugiuosi, kad nepasirinkome granulinio katilo!!!
Atsakyti
QUOTE(linuxox @ 2017 04 06, 06:02)
Užbėgau į šią temą trumpam, pasidalinti įspūdžiais smile.gif Įsirengėme oras-vanduo sistemą, viską darė viena firma, nuo a iki z.Buvo šiokių tokių nesklandumų, nes katilas vis mesdavo klaidą(water flow), skambinomės firmai, patarė išjungti iš elektros tinklo, kad išnyktų klaida, ir taip vis kartodavosi , kol  vieną dieną tai nebepadėjo. Atvažiavo meistras-konstatavo katilo mirtį, išorinį bloką pakeitė nauju, o vidiniam lyg šilumokaitį keitė.Žodiu sutvarkė operatyviai.
Dabar apie sąnaudas: aš buvau apakusi! Namas 160 m2, su gyvenama palėpe,B klasės,t-ra  23,už šalčiausia mėnesį elektros sumokėjau 135€. Į šią kainą įeina ir karšto vandens ruošimas,(kiekvieną dieną 3-4 vonios,net ir ryte aš lendu į vonią, o ne po dušu) , skalbyklė ir džiovyklė, kurias ypatingai daug naudojau, maisto ruošimas (el.kaitlentė),indaplovė ir t.t.
Labai džiaugiuosi, kad nepasirinkome granulinio katilo!!!

Tai jei jau taip viskas gerai, tada eikit iki galo ir paskelbkit kas per katilas ir iš kur pirkot
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(zixelis @ 2017 04 06, 06:29)
Tai jei jau taip viskas gerai, tada eikit iki galo ir paskelbkit kas per katilas ir iš kur pirkot
Ačiū

As tiek pat galeciau pririnkti su fraze 'aciu Dievui ne aeroterminis'
P.s. o jeigu su granuliniu bendra saskaita su sildymu ir elektra butu <100eur kaip tada su 'aciu Dievui'? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 06 balandžio 2017 - 07:39
QUOTE(zixelis @ 2017 04 06, 07:29)
Ačiū

Kad to vidinio katilo visas 'protas' yra sudėtas iš kito, o kokio aš nepamenu, pirkome iš saulės brolių.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 04 06, 07:37)
P.s. o jeigu su granuliniu bendra saskaita su sildymu ir elektra butu <100eur kaip tada su 'aciu Dievui'? smile.gif

Ne kiekvienam įdomu/patinka kapstytis po pelenus, nešiot maišus su granulėm. Sutinku mokėt daugiau už komfortą.
Nesibaigianti diskusija....
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 04 06, 08:37)

Tada sakyčiau nu ir durni buvom smile.gif Jeigu svarbiausia būtų kuo mažesnė šildymo sąskaita, bet savo pačių komforto sąskaita-tuomet pasistatyčiau kieto kuro katilą ir nesukčiau sau galvos. Be to norėdama sumažinti kaštus , galėčiau ir skalbti rečiau, bet po daugiau,atsisakyti džiovyklės ir praustis po dušu. Atėjau neįrodinėti kažko, o pasidalinti savo patirtimi ;) man gaila savo kolegės, kuri turi granulinį,gerai kad jos vyras vienas važiuoja perka, krauna, valo, žodžiu į darbą neina, tai gali sau ir padirbėti prie ūkio smile.gif mes su vyru abu dirbame,todėl norime pailsėti grįžus namo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zixelis @ 2017 04 06, 08:03)
Ne kiekvienam įdomu/patinka kapstytis po pelenus, nešiot maišus su granulėm. Sutinku mokėt daugiau už komfortą.
Nesibaigianti diskusija....

Jeigu bunkeris 400ltr, o sanaudos 2t sezonui.
Tai bunkeris pildomas kas dvi savaites ir reciau
Pelenai isnesami kas menesi/du

Pirmu atveju uztrunkama 10min.
Antru irgi <10min

Viso: apie 3h per 180 dienu 'darbo su baltais marskiniais'

Kiekviena savaip prigasdina parduodant... smile.gif

P.s. I darba neina tie, kurie perka anglinius automatinius, o I juos pila granules - memaisykite produktu. Jie lygiai taip pat skiriasi kaip joninis ir aeroterminis sildymai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 06 balandžio 2017 - 08:10
parai- 1 m3 karšto vandens - t.y.30m3/men
neblogai
vargšas ŠS. Gaila nežinomas pavadinimas, net nusprogsta lauko blokas...

QUOTE(linuxox @ 2017 04 06, 05:02)
(kiekvieną dieną 3-4 vonios,

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 04 06, 08:08)

Antru irgi <10min

P.s. I darba neina tie, kurie perka anglinius automatinius, o I juos pila granules - memaisykite produktu. Jie lygiai taip pat skiriasi kaip joninis ir aeroterminis sildymai

o mane asmeniskai uzknisa kaimynai su savo granuliniais ir visokiais kitokiais kieto kuro peciais, niemanoma kvepuoti isejus i lauka. Vilniaus savivaldybe turejo plana kur leidziama kieto kuro sildymas, o kur draudziamas, gaila jog juo grieztai nesivadovauja dalindami statybos leidimus.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 04 06, 08:08)

Antru irgi <10min

Pats minėjot, kad jūsų sanaudos link 5 tonų smile.gif
Nu kiekvienam savo... Aš gal geriau susimomėsiu tuos €20 per mėnesį, bet man vistiek nereiks tampyt, rūpintis iš kur gaut kokybiškų granulių, išvakyt pelenus ir uostyt retkarčiais išlendančių dūmų...
Gerai, nebeterškim temos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zixelis: 06 balandžio 2017 - 09:54
tokie sprendimai priklauso nuo pašalinių dalykų. biggrin.gif
Gūdžiais 2004-5, dar leido butus dujinuku šildyt, spejau pastatyt, o atejus Dalkijai - staigiai uždraudė
Sorry

QUOTE(vaikis_ @ 2017 04 06, 08:47)
Vilniaus savivaldybe turejo plana kur leidziama kieto kuro sildymas, o kur draudziamas, gaila jog juo grieztai nesivadovauja dalindami statybos leidimus.

Atsakyti