Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(tomas13 @ 2016 03 28, 14:54)
Visiškai teisingai.
Tai kokio velnio pirkti samsung jei tas pats kinietis su tokiais parametrais kainuoja pigiau?
O už tą pačią kainą galite nusipirkti tikrą šilumos siurblį kuris ir prie -20 duos 55 laipsnius ir nereikės net tenų jungtį niekada. 
.

Tas pats kinietis tipo ES irgi ruosia DHW 55lC kai lauke -20lC.
Papildyta:
QUOTE(tomas13 @ 2016 03 28, 13:00)
Aš lyginu tik oficialias kainas lietuvoje.
Es 9kW, prie -15, 5,2kW kainuoja 3100eu
Panasonic MDF06 prie -15, 6kW kainuoja 3400eu. Taip pildosi neužšalančiu skysčiu, bet freono dalies darbų nėra. Vien dėl šilumos galios išlaikymo ir išgaunamų aukštesnių temperatūrų prie šalčių jis yra tinkamesnis šalto klimato šalims.

Papildyta:
Panasonic įrangoje tenas valdosi programiškai arba gali jo nejungti.

Ta kaina kuria paminejau SS oras-vanduo 9kW jau galima bus isigyti Lietuvoje .
Prie panasonic MDF pridejus trieigia pavara ,neuzsalanti tirpala visoje sistemoje (200-250l) brangiau gausis negu isvakumuoti ir sujungti keleta metru variniais vamzdeliais .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 28 kovo 2016 - 14:16
QUOTE(marius20015 @ 2016 03 28, 13:59)
Na sandarintas namas manau bus neblogai apart zinoma kamineliu angu smile.gif
Pas manes siaudu skydu namukas tad ne pirmas ir ne antras toks pastatytas ir visi jie silti smile.gif
Man asmeniskai tiesiog rekuperacija nera labai jau prie sirdies nors aisku su ja namas butu dar siltesnis tai faktas.

Ar darėt nors vieno šiaudinio namo sandarumo testą? Kokie rezultatai? Kodėl rekuperatorius nepatinka? Rekeperatorius nepadaro namo šiltesnio.
Atsakyti
QUOTE(tomas13 @ 2016 03 28, 12:54)
Visiškai teisingai.
Tai kokio velnio pirkti samsung jei tas pats kinietis su tokiais parametrais kainuoja pigiau?
O už tą pačią kainą galite nusipirkti tikrą šilumos siurblį kuris ir prie -20 duos 55 laipsnius ir nereikės net tenų jungtį niekada. 
Toks jausmas, kad aiškiai žinote parametrus, pliusus ir minusus, bet vistiek linkstate prie aiškiai prastesnio varianto.

Tiesos yra.
Na del svarstomo pasirinkimo - del zinomo gamintojo, jo serviso, garantiju ir pan.
Neskau kad Es blogiau bet kai tikrai pats nemontuoji katilines ir tikrai pats netaisysi, prekes zenklo patikimumas zaidzia turbut.
Kiek metu ES apskritai egzistuoja? Kiek laiko LT?
Ar yra info kiek garantiniu buna palyginus su kitais brendais?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 03 28, 14:08)
Ar darėt  nors vieno šiaudinio namo sandarumo testą? Kokie rezultatai? Kodėl rekuperatorius nepatinka? Rekeperatorius nepadaro namo šiltesnio.

Bus daroma per ateinancias pora sav jauciu smile.gif galesiu papostint
Atsakyti
QUOTE(marius20015 @ 2016 03 28, 16:17)

Jei sandarumas bus geras kaip jus organizuosit namo vedinima ?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 03 28, 15:08)
Tas pats kinietis tipo ES irgi ruosia DHW 55lC kai lauke -20lC.
Papildyta:

Ta  kaina kuria paminejau SS  oras-vanduo  9kW  jau galima bus isigyti Lietuvoje .
Prie panasonic MDF pridejus trieigia pavara  ,neuzsalanti tirpala visoje sistemoje (200-250l) brangiau gausis negu isvakumuoti ir sujungti keleta metru variniais vamzdeliais .

Pagal oficialius manual nemačiau, kad ES šildytų iki tokių temperatūrų vien su kompresoriu. Prašau įmesti.
Neužšalantis skystis ir trieigis kainuoja pigiau nei freoninės dalies pajungimas.
Papildyta:
QUOTE(marius20015 @ 2016 03 28, 15:17)
Tiesos yra.
Na del svarstomo pasirinkimo - del zinomo gamintojo, jo serviso, garantiju ir pan.
Neskau kad Es blogiau bet kai tikrai pats nemontuoji katilines ir tikrai pats netaisysi, prekes zenklo patikimumas zaidzia turbut.
Kiek metu ES apskritai egzistuoja? Kiek laiko LT?
Ar yra info kiek garantiniu buna palyginus su kitais brendais?
Papildyta:

O kaip kiti žinomi brendai: toshiba, mitsubishi, sanyo, bosh, hitachi, panasonic, daikin?
Aš jums nesiūlau ES, aš tik siūlau atsakyti į klausimus, kuriuos išsiaiškinus samsung atrodys 5 metais atsilikusi įranga.
Atsakyti
QUOTE(tomas13 @ 2016 03 28, 14:59)
Pagal oficialius manual nemačiau, kad ES šildytų iki tokių temperatūrų vien su kompresoriu. Prašau įmesti.
Neužšalantis skystis ir trieigis kainuoja pigiau nei freoninės dalies pajungimas.
Papildyta:
O kaip kiti žinomi brendai: toshiba, mitsubishi, sanyo, bosh, hitachi, panasonic, daikin?
Aš jums nesiūlau ES, aš tik siūlau atsakyti į klausimus, kuriuos išsiaiškinus samsung atrodys 5 metais atsilikusi įranga.

Na kitu domejausi, bet kainos visiskam kitame lygmenyje smile.gif visi brangesni is tavo isvardintu apart neziurejau sanyo, o hitachi berods LT nera (nors galiu klysti, einu googlinti) smile.gif

Tai tame gal ir esme buvo, kacd is zinomu gamintoju Samsung kaina prieinamiausia ir brendas zinomas.

As tikrai noreciau Mitsubishi, bet kainadar +2k prie Samsung.

P.s. gal but kur uzmates norma kaina gera siurbli? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marius20015: 28 kovo 2016 - 15:46
QUOTE(tomas13 @ 2016 03 28, 12:00)
Panasonic įrangoje tenas valdosi programiškai arba gali jo nejungti.

Jo tai man ir įdomu, kaip gi jo galima nejungti ?smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2016 03 28, 14:26)
Ar kiaurą namą apsimoka šildyti orinuku? Įtariu, kad bus brangu. Siūlau gerai užsandarinti namą ir būtinai dėti rekūpą. Priešingu atveju ieškok orinukui alternatyvos, nes šildymo kainos nemaloniai nustebins.

Gal tu neįtarinėk, nei B klasės name gyveni, tai turi orinuką. Pas mane B klasė, o įvertinus sandarumą tai dar klausimas ar iki jos ištemptų. Už sausio visą namo elektrą sumokėjau 130 eurų, kai vidurkis temperatūros mėnesio vidurkis buvo -8. Tai nežinau kuom čia brangu B klasės namui.

Papildyta:
QUOTE(tomas13 @ 2016 03 28, 15:59)
Pagal oficialius manual nemačiau, kad ES šildytų iki tokių temperatūrų vien su kompresoriu.

Aš tai nemačiau kad Panasonic'as su T-CAP ką nors garantuotų žemiau -15, o ir iki -15 nemačiau normalių techninių dokumentų kaip kad pvz Daikin pateikia
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 03 28, 16:48)
Jo tai man ir įdomu, kaip gi jo galima nejungti ?smile.gif
Gal tu neįtarinėk, nei B klasės name gyveni, tai turi orinuką. Pas mane B klasė, o įvertinus sandarumą tai dar klausimas ar iki jos ištemptų. Už sausio visą namo elektrą sumokėjau 130 eurų, kai vidurkis temperatūros mėnesio vidurkis buvo  -8. Tai nežinau kuom čia brangu B klasės namui.

Papildyta:

Aš tai nemačiau kad Panasonic'as su T-CAP ką nors garantuotų žemiau -15, o ir iki -15 nemačiau normalių techninių dokumentų kaip kad pvz Daikin pateikia

Dokumentų nematei, nes neprašei įgaliotų atstovų.
Atsakyti
QUOTE(tomas13 @ 2016 03 28, 16:59)

Neimesiu ,nes neturiu.
Pas tevus esu patates ES tipo SS ir per salcius tikrai buvo idomu ji paminkyti ir paeksperimentuoti . Butent per salcius testavau ir pasilikdavau panaktineti... . Boileri per salcius -20-25LC buvau nustates ruosti iki 50LC ir stebejau .Tai prisildo be problemu iki 52LC . Yra galimybe nustatyti 55lC, bet tai tikrai nera ekonomiskai protinga ruosti vandeni iki tokiu temperaturos o ypas per salcius . Tikriausiai kas turi siuos SS patvirtins irgi ,kad tai tikriai veikia be teno pagalbos .
Trieigis su pavara kainuoja apie 100Eur http://smartenergy.l...as-su-pavara-75 . Yra kas (bent keliems sio forumo nariams yra tai padaryta uz sia suma isvakumuoja ir pajungia apie 4m izoliutais variniais vamzdeliais .
O kiek kainuoja neuzsalantis skystis ( kuris neuzsala prie 35-38lC) 200-250l kuris pats subega i sildymo sistema?
Atsakyti
QUOTE(marius20015 @ 2016 03 28, 16:46)
Na kitu domejausi, bet kainos visiskam kitame lygmenyje smile.gif visi brangesni is tavo isvardintu apart neziurejau sanyo, o hitachi berods LT nera (nors galiu klysti, einu googlinti) smile.gif

Tai tame gal ir esme buvo, kacd is zinomu gamintoju Samsung kaina prieinamiausia ir brendas zinomas.

As tikrai noreciau Mitsubishi, bet kainadar +2k prie Samsung.

P.s. gal but kur uzmates norma kaina gera siurbli? smile.gif

Kai kurie gamintojai turi pigų segmentą, konkuruoti su senienomis. Pasidomėkit, nustepsit kaip už tą pačią kainą nusipirksit žymiai geresnį ir ekonomiškesnį daiktą.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 03 28, 14:31)
Jei sandarumas bus geras kaip jus organizuosit namo vedinima ?

Na bus keli kamineliai gi smile.gif

Siaip pats vedinimas siek tiek gali skirtis paprastame karkasiniame/muriniame ir siaudu skydu name.
Esme, kad be viso silumos graiznimo, rekupas reikalingas beveik visuose naujuose namuose del dregmes kontroles, o pas mus, visos isorines sienos tinkuotos moliu bus, kuris sia funkcija perima.

Siaip domejausi ir rekupais, bet tikrai nesu ten ekspertas ar pan. Man tiesiog tos dulkes ar grybeliai kurie ten kaupiasi rekkupo vamzdziuose... zinoma, jei ten srauta oro pavarysi didesni/keisi filtrus, gal but ir nebus sitos problemos.

+ mes rinkomes is 2 variantu musu namui:
1. Statyti rekupa, bet tada sildyti namus boilerio pagalba (tiesiog elektra)
2. Nedaryti rekupo, bet sildytis pigiau SS pagalba.

Kaina abieju siu variantu panasi, bet realiai renkames 2 var, nes abiems nebus biudzeto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marius20015 @ 2016 03 28, 17:59)
Na bus keli kamineliai gi smile.gif

Siaip pats vedinimas siek tiek gali skirtis paprastame karkasiniame/muriniame ir siaudu skydu name.
Esme, kad be viso silumos graiznimo, rekupas reikalingas beveik visuose naujuose namuose del dregmes kontroles, o pas mus, visos isorines sienos tinkuotos moliu bus, kuris sia funkcija perima.

Kamineliai tai bus naturalaus istraukimo o is kur pritekes sviezio oro ,jei namas kaip sakot bus sandarus (ruosiates gi sandarumo testa daryti ir to tikites) ,atidarinesit,praverinesit langus.
Atsakyti