QUOTE(FIEDZIA @ 2017 02 21, 09:15)
Klausimas orinukų savininkams - kokio galingumo elektros įvadus turite savo namuose? Mastau, kad 12 kW gali būti mažoka, ar ne ? Su sąlyga, kad namie bus naudojama elektrinė viryklė, skalbyklė, džiovyklė, šaldiklis ir dar n visokių el.prietaisų. Vien el.viryklės nominalus galingumas 9-10 kW. Aišku turbūt nebūną, kad sujuni visas 4 kaitlentes, orkaitę ir dar ŠS veikia maksimaliu galingumu per šalčius. O gal būną?
QUOTE(Octy @ 2017 02 21, 12:36)
Klausimas orinukų savininkams - kokio galingumo elektros įvadus turite savo namuose? Mastau, kad 12 kW gali būti mažoka, ar ne ? Su sąlyga, kad namie bus naudojama elektrinė viryklė, skalbyklė, džiovyklė, šaldiklis ir dar n visokių el.prietaisų. Vien el.viryklės nominalus galingumas 9-10 kW. Aišku turbūt nebūną, kad sujuni visas 4 kaitlentes, orkaitę ir dar ŠS veikia maksimaliu galingumu per šalčius. O gal būną?
O tai visgi kokią problemą sprendžiam? Neužtenka/ESO neduoda pakankamos galios įvado? Gaila pinigų galios padidinimui? Ar dar kokios kitos problemos?
Orinukas 11kw, ivadas - 10. Kol kas problemu nebuvo. Dziovyklės- nėra.
QUOTE(Octy @ 2017 02 21, 11:36)
QUOTE(Verteris @ 2017 02 21, 12:43)
O tai visgi kokią problemą sprendžiam? Neužtenka/ESO neduoda pakankamos galios įvado? Gaila pinigų galios padidinimui? Ar dar kokios kitos problemos?
Problemos lyg ir nėra. Planuojamas visai naujas įvadas naujai statomam namui. Apribojimų galingumui nėra ir ESO gali duoti tiek kiek reikia, bet už kiekvieną kW reikia susimokėti. Tad ir iškilo klausimas kiek reikia? Galima būtų ir 20 ar 25 kW jungtis, už juos susimokėti, bet jeigu niekad net nepriartėsi prie tokio galingumo porekio, tai kokia prasmė taškyti tam pinigus?
QUOTE(Octy @ 2017 02 21, 12:49)
Problemos lyg ir nėra. Planuojamas visai naujas įvadas naujai statomam namui. Apribojimų galingumui nėra ir ESO gali duoti tiek kiek reikia, bet už kiekvieną kW reikia susimokėti. Tad ir iškilo klausimas kiek reikia? Galima būtų ir 20 ar 25 kW jungtis, už juos susimokėti, bet jeigu niekad net nepriartėsi prie tokio galingumo porekio, tai kokia prasmė taškyti tam pinigus?
Tai imkit 'standartinius' 15 kW ir galvos nesukit (pakaks ir per didžiausius šalčius tenus pakaitinti). Jei jau visai su pinigais striuka, tai bent jau 12 kW užsisakykit - gausit iš ESO 25A įvadinį saugiklį, t.y. maks. iš tinklo paimti galėsit 18kW (prie 15 kW perkamos galios būtų jau 32A saugiklis, 22 kW realiai paimtinos galios).
QUOTE(remiga @ 2017 02 21, 08:57)
Suprantu Mintai, kad jaučiate nostalgija savo elektriniam vėjeliui, bet komforto atžvilgiu grindinis šildymas yra nepalyginamai komfortiškesnis nei šilto oro pūtimas.
Patikėk, jokios nostalgijos nejaučiu. Bet kokiu atveju vėjelis triukšmingesnis šildymo variantas, bet kas liečia komfortą, nekreipiant dėmesio į triukšmą, tai mano name absoliučiai jokio skirtumo, ar dabar šildau grindiniu, ar prieš mėnesį šildžiau vėjeliu. Kas dėl triukšmo, tai kondiškių vidiniai blokai sugeba dirbti gerokai tyliau nei mano vėjelis nekalbant apie kanalinį variantą, kurio manau išvis neišgirsi, o ir vėjelio, uždaręs miegamojo duris negirdėdavau. Pagrindinis skirtumas tai tik šildymo kaina, tiesiogiai elektra ir su šilumos siurbliu.
Beje neseniai buvau apsistojęs viešbutyje, kur naudojamas orinis šildymas,
O neatkreipiai dėmesio į tai, kad viešbutyje tik įeini į kambarį, įstatai įėjimo kortelę į lizdą ir tik tada pradeda veikti orinio šildymo sistema. Nepraeina nė pora minučių, kambaryje jau šilta. Man, kad name temperatūrą pakelti taip, kad tai būtų juntama grubiai prireikdavo paros. Nejauti skirtumo?
Nerekomenduoju rinktis gerokai didesnio, nereguliuojamo galingumo šildymo prietaiso šiltam namui.
kambaryje jautėsi labai "išdegęs" oras, t.y. be deguonies
Dėl oro gaivumo ir deguonies kiekio atsakingas patalpų vėdinimas, o ne šildymas. Dėl "oro išdeginimo", tai kalba eina ne apie orą, o apie dulkes viešbučių sistemose, kurios šildant deginamos. Paduodamo oro temperatūrą leidžiama didinti tik 30°K skirtumu, keliant maksimum iki 55°C kad išvengti sudegusių dulkių kvapo. Kai šildymo prietaisas mažo galingumo, tai nesunkiai telpama į šias ribas, o kai galingumas didelis, nieko keisto, kad šie reikalavimai viršijami ir atitinkamai jaučiamos pasekmės - sudegusių dulkių kvapas.
Beje, dar vienas niuansas. Viešbutyje išėjus visos sistemos sustabdomas, dulkės nusėda. Įėjus ir paleidus galingą sistemą vėl visos sukeliamos, bei prideginamos.
Šiltame name vėdinimo ir šildymo sistema veikia plius minus nuolatos, tad nėra tokio dalyko, kaip dulkių nusėdimas ant šildymo prietaisų.
QUOTE(Giords @ 2017 02 21, 11:02)
Mintai - o šildantis vėjeliais nereikdavo laikyti atvirų visų patalpų durų? Ar šilumą išnešiodavo rekuperatorius?
Ne, rekuperatorius išnešioja tik šaltį .
Žinoma reikia laikyti atidarytas duris.
Papildyta:
QUOTE(Octy @ 2017 02 21, 12:36)
Mano 12kW. Saugikliai dėl per didelės apkrovos dar nėkarto nebuvo "iššove".
Mano kaitlentė 7kW, orkaitė iš vis vienfazė, tai maks 2kW-3kW, šildymo prietaisas ar buvo vėjelis, ar dabar šilumos siurblys - ~2kW. Apšvietimas LED`inis, tad nė nevertinu.
Papildyta:
QUOTE(TomasJonas @ 2017 02 22, 14:42)
Labiausiai neramu man, ar taip šildant pasiskirstys šiluma po namą tolygiai. Bet Minto ir Cibulio ( su kavos virimu) bandymai tai patvirtina.
Duris palikti atidarytas vis tik reikėtų. Kol nieko nėra namie, pas mane visos durys visuomet atidarytos.
Papildyta:
QUOTE(TomasJonas @ 2017 02 21, 09:21)
Grindinio šildymo nedariau, planavau grynai elektrinį ar oras/oras tam, kad sanaudos atitiktu A ar A+ klasę (visiem malonu pasigirti ) . Bet teko pastebėti šią žiemą kaip šildo oras/oras siurblys, jis prišildo, veikia, bet nelabai patiko pūtimas, jis per stiprus ir triukšmas daug didesnis nei tikėjausi. Gamintojas populiarus, žinomas ir modelis to kondicionieriaus skandinavijoje pardavinėjamas šildymui, tik tai pigiausias modelis to gamintojo. Gal jie tokius tik garažams šildyti naudoja?
Renkantis oras-oras, reikėtų gyvai įvertinti triukšmo lygį ir tik tuomet daryti sprendimą. Yra tikrai tyliai dirbančių modelių, bet jų kaina didesnė, beje tylūs režimai paprastai būna mažesnės galios. Reikėtų įvertinti, koks tuo metu gali būti išduodamas maksimalus galingumas.
Vis tik, kai kalba eina apie orinuką, primetu, kad teisingiausia jo pagalba šildytis dienos metu, kai nieko nėra namie.
Jei triukšmo lygis vis tik netinkamas, reikėtų pasvarstyti apie brangesnį, kanalinį orinuką, bet čia jau būtina vertinti kainą, nes gali būti, kad ekonomiškai bus labiau pagrįstas oras-vanduo su grindiniu.
Aš vis tiek planuoju statyti oras/oras, tik kadangi tokių pavyzdžių nemačiau, mano aplinkoje nėra kas taip šildytusi, tai ir norisi kažkokių niuansų išgirsti. Norvegų paveiksliukuose apie šildymą rodo, kad skirtumas turetu būti apie 2`C. Parodoj esu klausęs apie tuos kanalinius, tai nerekomendavo tokio daryti, nes dulkių prilenda, o išvalyti juos daug sunkiau prieiti, naudingumo koeficientas taip pat krenta.
O kaip su jūsų orinukų išorinių blokų atitirpinimu? Nes kuo daugiau iš lauko šilumos ima tuo greičiau turėtu užšalti, kaip dažnai persijunginėja atitirpinimas? ar freonas didelius garsus skleidžia persijungiant?
O kaip su jūsų orinukų išorinių blokų atitirpinimu? Nes kuo daugiau iš lauko šilumos ima tuo greičiau turėtu užšalti, kaip dažnai persijunginėja atitirpinimas? ar freonas didelius garsus skleidžia persijungiant?
Apšalimas bloko 99% priklauso nuo oro drėgmės. Kuo drėgniau, tuo labiau šerkšnyja, ir tankėja atitirpinimo ciklai.
Garsai netrukdo, jei viduj ne mirtina tyla
Garsai netrukdo, jei viduj ne mirtina tyla
QUOTE(TomasJonas @ 2017 02 22, 17:32)
Aš vis tiek planuoju statyti oras/oras, tik kadangi tokių pavyzdžių nemačiau, mano aplinkoje nėra kas taip šildytusi, tai ir norisi kažkokių niuansų išgirsti. Norvegų paveiksliukuose apie šildymą rodo, kad skirtumas turetu būti apie 2`C. Parodoj esu klausęs apie tuos kanalinius, tai nerekomendavo tokio daryti, nes dulkių prilenda, o išvalyti juos daug sunkiau prieiti, naudingumo koeficientas taip pat krenta.