Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(remiga @ 2017 02 20, 16:06)
Jei namas dar nepastatytas, tai kaip jūs gausite statybos leidimą ne A klasei? Tik su medinėm sienom kažin ar C klasę pavyks pasiekti.

U-wert rodo, kad pušinės 21cm sienos varža R tik 1,615 m²K/W.

Taip, tokiam namui tik KKK ar GKK, tik ar žalieji ir valstiečiai neįves kamino mokesčio, kaip kad Latvijoje yra?

Kamino mokestis mokamas, jeigu emisijos yra didesnes, nei leidziama norma.
I toki sarasa pakliuna katilai/kibirai, kurie vilioja maza kaina prekybcentriuose
Atsakyti
Kaip manot ar pasiteisintu, daryti pagrindiniu namo šildymu oras-oras šilumos siurblį? Gautusi panašiai kaip Minto elektrinis vėjelis, su tais pačiais trūkumais t.y. triukšmas ir jaučiami oro srautai namuose. Bet kiek suprantu skandinavai taip šildosi (ar tik kaimuose smile.gif ) ?
Šiemet darysiu šildymo sistemą, tai noriu apsispręsti. Manau mano namas tokiam variantui būtu tinkamas, 2 aukštai, apšiltintas A klasei, ploto apie 150m2, perdanga betoninė, pamatas plokštuminis. Šiluma turėtu pasiskirstyti per konstrukcijas, viduje pertvarom ir prie perdangos jokio apšiltinimo nenaudočiau.
Ne visai gal į temą pataikau, bet kitos rimtos neradau 4u.gif
Atsakyti
Tai jam dar investuot 1-1,5T į gerą oras-oras, jri užtektų pora vėjelių, už 30-40€.?
Išbandyta gi

QUOTE(TomasJonas @ 2017 02 20, 18:57)
Kaip manot ar pasiteisintu, daryti pagrindiniu namo šildymu oras-oras šilumos siurblį? Gautusi panašiai kaip Minto elektrinis vėjelis, su tais pačiais trūkumais t.y. triukšmas ir jaučiami oro srautai namuose. Bet kiek suprantu skandinavai taip šildosi (ar tik kaimuose  smile.gif ) ?
Šiemet darysiu šildymo sistemą, tai noriu apsispręsti. Manau mano namas tokiam variantui būtu tinkamas, 2 aukštai, apšiltintas A klasei, ploto apie 150m2, perdanga betoninė, pamatas plokštuminis. Šiluma turėtu pasiskirstyti per konstrukcijas, viduje pertvarom ir prie perdangos jokio apšiltinimo nenaudočiau.
  Ne visai gal į temą pataikau, bet kitos rimtos neradau  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(TomasJonas @ 2017 02 20, 20:57)
Kaip manot ar pasiteisintu, daryti pagrindiniu namo šildymu oras-oras šilumos siurblį? Gautusi panašiai kaip Minto elektrinis vėjelis, su tais pačiais trūkumais t.y. triukšmas ir jaučiami oro srautai namuose. Bet kiek suprantu skandinavai taip šildosi (ar tik kaimuose  smile.gif ) ?
  Ne visai gal į temą pataikau, bet kitos rimtos neradau  4u.gif

Mano subjektyvia nuomone oras-oras geriausiai tinka namams kurie neturi didelės termomasės (SIP, karkasiniams) ir tik jei nuolatos name negyvenate.
Jei gyvenate nuolatos, nemanau kad jums patiktų ištisai pučiamas oras.

Geriau išnaudokit namo termomasę ir įsirenkit grindinį šildymą prijungdami žematemperatūrius šilumos šaltinius: aeroterminį, geoterminį ŠS ar kondensacinį dujų katilą.
Atsakyti
QUOTE(TomasJonas @ 2017 02 20, 19:57)
kaip Minto elektrinis vėjelis, su tais pačiais trūkumais t.y. triukšmas ir jaučiami oro srautai namuose.

Variantas labai geras šilto namo šildymui, neleidžiantis tik pigiai ruošti karšto buitinio vandens.

Jei namai šilti ir šilumos šaltinis pagal galinguma panašus į namo šilumos nuostolius, orų srauto judėjimų nepajusit. Tik laiptinėje kažką dar pajusdavau, bet tikrai niekur kitur.

Triukšmas - taip, su vėjeliu triukšmas buvo, bet oras-oras būna ir labai, labai tylių.

Dabar aš būtent tokį šildymo būdą rekomenduoju šiltiems namams, su elektrinių šildymo prietaisų supportu gilesniems šalčiams.
Papildyta:
QUOTE(remiga @ 2017 02 20, 22:09)
Mano subjektyvia nuomone oras-oras geriausiai tinka namams kurie neturi didelės termomasės (SIP, karkasiniams) ir tik jei nuolatos name negyvenate.
Jei gyvenate nuolatos, nemanau kad jums patiktų ištisai pučiamas oras.

Geriau išnaudokit namo termomasę ir įsirenkit grindinį šildymą  prijungdami žematemperatūrius šilumos šaltinius: aeroterminį, geoterminį ŠS ar kondensacinį dujų katilą.

Oras-oras puikiausiai tinka ir nuolatos gyvenamiems ir daug termomasės turintiems namams.

Bet koks vandenį šildantis šilumos siurblys stipriai iškels šildymo įrangos kainą, be to vien grindinis, jei brendinis, kainuoja brangiau už visą oras-oras.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 20, 23:08)
Variantas labai geras šilto namo šildymui, neleidžiantis tik pigiai ruošti karšto buitinio vandens.

Jei namai šilti ir šilumos šaltinis pagal galinguma panašus į namo šilumos nuostolius, orų srauto judėjimų nepajusit. Tik laiptinėje kažką dar pajusdavau, bet tikrai niekur kitur.

Triukšmas - taip, su vėjeliu triukšmas buvo, bet oras-oras būna ir labai, labai tylių.

Dabar aš būtent tokį šildymo būdą rekomenduoju šiltiems namams, su elektrinių šildymo prietaisų supportu gilesniems šalčiams.
Papildyta:
Oras-oras puikiausiai tinka ir nuolatos gyvenamiems ir daug termomasės turintiems namams.

Bet koks vandenį šildantis šilumos siurblys stipriai iškels šildymo įrangos kainą, be to vien grindinis, jei brendinis, kainuoja brangiau už visą oras-oras.

Mitsubishi. Brendinis. Sildo iki -30. 1000 euru.
http://kondicionieri...inverter-serija
Vienintelis kabliukas - nemaciau, kad vidinis blokas butu freoninio boilerio talpa. Juk tai tik toks skirtumas, kad vienu atveju freono silumokaitis ikistas i vandeni, o kitu atveju siluma nuo freono silumokaicio paimama ventiliatoriumi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 21, 00:08)

Suprantu Mintai, kad jaučiate nostalgija savo elektriniam vėjeliui, bet komforto atžvilgiu grindinis šildymas yra nepalyginamai komfortiškesnis nei šilto oro pūtimas.

Kitas dalykas, jei jau TomasJonas įsirengė plokštuminį pamatą, tai matyt grindinįs šildymas Ia. padarytas.
Papildyta:
Beje neseniai buvau apsistojęs viešbutyje, kur naudojamas orinis šildymas, tai kambaryje jautėsi labai "išdegęs" oras, t.y. be deguonies. Blogiausia tai, kad 38-tame aukšte langai dėl saugumo aklinai uždaryti, tai gryno oro įkvėpti tekdavo išeiti į gatvę.

Vienu žodžiu niekam nelinkėčiau tokio šildymo.

Atsakyti
Vat ir as anksciau papuoliau i toki viesbuti (buvau rašęs), tai visiem laikam atsisakiau visu sandarumu, rekupu ir t.t.
Visi ryte bėgdavom ne pusryciaut ar parūkyt, o įkvėpt smile.gif

QUOTE(remiga @ 2017 02 21, 07:57)
Beje neseniai buvau apsistojęs viešbutyje, kur naudojamas orinis šildymas, tai kambaryje jautėsi labai "išdegęs" oras, t.y. be deguonies. Blogiausia tai, kad 38-tame aukšte langai dėl saugumo aklinai uždaryti, tai gryno oro įkvėpti tekdavo išeiti į gatvę.

Vienu žodžiu niekam nelinkėčiau tokio šildymo.

Atsakyti
Grindinio šildymo nedariau, planavau grynai elektrinį ar oras/oras tam, kad sanaudos atitiktu A ar A+ klasę (visiem malonu pasigirti mirksiukas.gif ) . Bet teko pastebėti šią žiemą kaip šildo oras/oras siurblys, jis prišildo, veikia, bet nelabai patiko pūtimas, jis per stiprus ir triukšmas daug didesnis nei tikėjausi. Gamintojas populiarus, žinomas ir modelis to kondicionieriaus skandinavijoje pardavinėjamas šildymui, tik tai pigiausias modelis to gamintojo. Gal jie tokius tik garažams šildyti naudoja?
Atsakyti
QUOTE(TomasJonas @ 2017 02 21, 09:21)
Grindinio šildymo nedariau, planavau grynai elektrinį ar oras/oras tam, kad sanaudos atitiktu A ar A+ klasę (visiem malonu pasigirti  mirksiukas.gif ) . Bet teko pastebėti šią žiemą kaip šildo oras/oras siurblys, jis prišildo, veikia, bet nelabai patiko pūtimas, jis per stiprus ir triukšmas daug didesnis nei tikėjausi. Gamintojas populiarus, žinomas ir modelis to kondicionieriaus skandinavijoje pardavinėjamas šildymui, tik tai pigiausias modelis to gamintojo. Gal jie tokius tik garažams šildyti naudoja?

Pazistamas turi orini sildyma (dujinis katilas) tai sake, kad nejausti diskomforto reikia pusti bent 35 laipsnius.
QUOTE(arkava @ 2017 02 21, 09:21)
Vat ir as anksciau papuoliau i toki viesbuti (buvau rašęs), tai visiem laikam atsisakiau visu sandarumu, rekupu ir t.t.
Visi ryte bėgdavom ne pusryciaut ar parūkyt, o įkvėpt

Tai rekupas ir yra tam, kad paduoti sviezia ora.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 21 vasario 2017 - 10:17
Dar dėl jūsų pastebėjimų, jie man aktualūs, o rimtesnės alternatyvos nedarant grindinio šildymo nematau. Elektrinis vėjelis dar labiau išdegina orą, nes temperatūra pačio el.šildymo elemento labai aukšta, dulkės svyla, dar svarbu ir kiek dulkių ant tų įrenginių ar ortakiuose kaupiasi. Bakterijos kvapą duoda ir gaivumo visiškai jokio nelieka, su tuo sutinku. Bet gal kas patartu ką daryti? Kondicionierių reklamose labai gražiai atrodo visokie filtrai, bet net pardavėjai patys į tai skeptiškai žiūri.
O šiltiems namams manau, reikia nedidelio galingumo šildytuvų, reguliuoti lengviau, triukšmas mažesnis turetu būti. Kažkiek švedų forume skaičiau, kad yra modelių, gamintojų kur kompresoriai net nuo 60w gali veikti. Kiek supratau šildosi oras/oras siurbliais, o per šalčius elektrinius radiatorius isijungia jei nebeužtenka galingumo.
Atsakyti
Mintai - o šildantis vėjeliais nereikdavo laikyti atvirų visų patalpų durų? Ar šilumą išnešiodavo rekuperatorius?
Atsakyti