Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Mintai, o kai vejeliu sildei abu aukštus - kaip grindys? Kokio šiltumo jos buvo, ar basam imanoma vaikščiot?
Su oriniu sildymu gi nelabai jos šyla.
Kiek EPS po grindu betonu?

QUOTE(mintas @ 2017 02 07, 10:11)
Tai aš juk taip ir siūlau šildyti šiltą namą. Taip beje ir vokiečiai rekomenduoja, tik aš siūlau ne nuo krosnelės oru šilumą nuiminėti, o per vandenį ir rekupu tiekiamą orą šildyti vandeniu per kaloriferį, nes pastačius net ir mažiausią buferinę, mes turime labai lankstų paduodamo galingumo reguliavimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 07 vasario 2017 - 11:36
QUOTE(arkava @ 2017 02 07, 11:35)
Mintai, o kai vejeliu sildei abu aukštus - kaip grindys? Kokio šiltumo jos buvo, ar basam imanoma vaikščiot?
Su oriniu sildymu gi nelabai jos šyla.
Kiek EPS po grindu betonu?

Tai kad ir dabar jos šaltos, su tapkėm vaikščioju. Aš kaip ant grindų basas nevaikščioju, tai nieko šiuo atžvilgiu pasakyti negaliu.

Po grindimis 30cm EPS100.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 vasario 2017 - 11:58
Snd darysiu experimenta, su vejeliu smile.gif
ant nesildomu grindu nesildomam kambary

QUOTE(mintas @ 2017 02 07, 10:56)
Tai kad ir dabar jos šaltos, su tapkėm vaikščioju. Aš kaip ant grindų basas nevaikščioju, tai nieko šiuo atžvilgiu pasakyti negaliu.

Po grindimis 30cm EPS100.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 07, 12:05)
Snd darysiu experimenta, su vejeliu smile.gif
ant nesildomu grindu nesildomam kambary

is kur tas nenumaldomas noras ziema po troba basom vaiksciot ? taigi ne pirtis smile.gif
Atsakyti
Ne noras- įprotis. Ant šiltų grindų.
Tačiau dar įdomiau, kaip pūtiklis susidoros su temperatūros palaikymu...

QUOTE(madwifi @ 2017 02 07, 19:42)
is kur tas nenumaldomas noras ziema po troba basom vaiksciot ? taigi ne pirtis smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 02 07, 10:33)
vadinas tokio tipo namui visai neblogai būtų subalansuoti tarpusavyje rekupa su šildymo tašku kambaryje.

Mes turime turėti omeny, kad rekupas susijęs ir su nuostoliais. Ir tarkim, kaip Mintas rekomendavo padidinti srautus prie padidintos atiduodamos šilumos mes padidiname ir nuostolius. Aišku, kuo efektyvesnis rekupas, tuo mažiau nuostolių

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 02 07, 21:06)
Tačiau dar įdomiau, kaip pūtiklis susidoros su temperatūros palaikymu...

Arkava, man kaip besišildysiančiam elektra, tavo eksperimento rezultatai bus labai įdomūs. Lauksim žinių!
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 07, 21:06)

dauguma naujus namus besistanciu nelabai kur turejo tokius iprocius igaut
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 02 07, 21:56)
Mes turime turėti omeny, kad rekupas susijęs ir su nuostoliais. Ir tarkim, kaip Mintas rekomendavo padidinti srautus prie padidintos atiduodamos šilumos mes padidiname ir nuostolius. Aišku, kuo efektyvesnis rekupas, tuo mažiau nuostolių

Galvojant apie šildymą naudojantis ventiliacijos ortakiais, pirmu punktu į projektą reikia įtraukti recirkuliaciją, tuomet šildymas ir vėdinimas tampa dvi atskiros sistemos viena kitos darbo neįtakojančios. Problema tik tokiu atveju palaikyti skirtingas temperatūras patalpose, tad miegamajame temperatūros nesumažinsi. Nors bendriau įmanoma, bet kaina tuomet stipriai auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 vasario 2017 - 22:08
Na nzn, ir bute 2001 buvo irengtos, ir senam name. Ir dabar, tik p lotai ir šilumos šaltiniai keitėsi.

QUOTE(madwifi @ 2017 02 07, 20:56)
dauguma naujus namus besistanciu nelabai kur turejo tokius iprocius igaut

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 07, 22:19)
Na nzn, ir bute 2001 buvo irengtos, ir senam name. Ir dabar, tik p lotai ir šilumos šaltiniai keitėsi.

mums reikia atsakymo - kurį ir pats žinau: ar pašilo grindys? biggrin.gif
kadangi su 'kojinėm' laksčiau namuose, kur tik ortakiais šildomas - bus taip, kad nėra grindys nei šiltos nei šaltos (mano pamąstymas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 08 vasario 2017 - 11:35
dar nėr atsakymo, ar pašilo.
vakar atjungiau sildyma, snd jungsiu vėjaly. keliom valandom. ar nakciai
dudeles abejones kankina, kad pūtiklis "pripučia" visa troba, su saltu betonu apacioj smile.gif

QUOTE(Paliukas @ 2017 02 08, 10:35)
mums reikia atsakymo - kurį ir pats žinau: ar pašilo grindys? biggrin.gif
kadangi su 'kojinėm' laksčiau namuose, kur tik ortakiais šildomas - bus taip, kad nėra grindys nei šiltos nei šaltos (mano pamąstymas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 08 vasario 2017 - 12:34
QUOTE(arkava @ 2017 02 08, 12:33)
dar nėr atsakymo, ar pašilo.
vakar atjungiau sildyma, snd jungsiu vėjaly. keliom valandom. ar nakciai
dudeles abejones kankina, kad pūtiklis "pripučia" visa troba, su saltu betonu apacioj smile.gif

Betonas bus šaltas net būdamas 22C laipsnių temperatūros. Na nesijaus ledinio šalčio, bet šiltos grindys tikrai nebus, kaip beje ir šildant grindiniu šildymu. Specialiai vakar užlipau plika koja ant tuo metu šildomų grindų plytelių, nu vienareikšmiškai - šaltos grindys.
Atsakyti