Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Paliukas @ 2017 02 05, 22:45)
Jeigu elektra dingsta, tai po pirmos valandos tikrai nebraska nuo uzsalinejimo namai
Bet irgi variantas, tik va ar 10m ji laikyt su balionu noreciau su mintim 'o jeigu ka' smile.gif
Papildyta:

Siaip ne man aiskint, bet geo su talpa talpoje nesuprantu.
Birbinti mazesniu COP vien tam, kad uzkraut talpa ir nuo jos sildyti namus (reikalinga aukstesne temp talpoje tam kad nejaust karsto vandens bado) nematau tikslo.
Kad ir kaip nesinori sioje temoje rasyt zodzio 'granulinis', bet jis cia butu protingesnis sprendimas

talpa talpoje tikrai ne protingiausias sprendimas. tiesiog toki turejau ir idejau, nereikejo naujo, kai bus geo bus pastatytas paprasta kokiu 100 litru akumuliacine,kuri nukraudines geo ir zidini.
Atsakyti
Kas nutiko tam remontuotam Š.Siurbliui? Gedimą įtakojo žmogiškasis faktorius ar pačiam ŠS buvo silpna vieta?

QUOTE(RTL290 @ 2017 02 05, 17:25)
Stebiu šitą temą.Tai ką čia rašote, man aktualu tiek profesine, tiek žmogiškają prasme- esu  inžinierius dirbantis su šaldymo ir šildymo iranga.Taip pat esu šitų sistemų diegėjas,remotuotojas  ir vartotojas.

Iš info kurią randu šitame forume, labai glumina oras/vanduo vartotojų begalinis optimizmas.
Pasirinkę kaip vienintelį šilumos šaltinį oras vanduo ŠS Jūs rūpinates ir matuojatės  tik  COP'ais, kiek garsiai dirba kompresorius defrosto metu ir kitais vartotojiškais niuansais.
O  pamirštate vieną smulkmeną - kad šildymo sezono metu  100% atsiduodate į sistemą pardavusios įmonės serviso tarnybos malonę.
Turėkitė omeny- joks ŠS gedimas nebus pašalintas tą pačią dieną,o  atskirais atvejais remontas gali trukti iki mėnesio.

Vienas šio forumo dalyvių, kuriam vakar pakeičiau kompresorių manau gali papasakoti kaip paprasta rasti servisą panašaus pobūdžio gedimams, kai reikia kažko daugiau,nei papildyti freono.Ir koks kaifas gyventi sausio mėnėsi vėjaliais šildomuose namuose.

Mano manymu Oras Vanduo- puikus pasirinkimas ,bet tik  tuo atveju kai yra numatytas alternatyvaus šildymo įrengimas.

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 02 05, 22:13)
Cia dviratis neisrastas, tiesiog buvo pateiktas pavyzdys kaip 'normaliau isgyventi' sugedus irangai.
P.s. o jeigu protingam smegenys nusprogtu?

Paliukas, nesuprantų minčių šuolio: kai geo su talpa talpoje, tai tuomet energijos švaistymas, o jau kai tenai, tai tada per vandenį? Kam tie papildomi nuostoliai? Jeigu jau šldytis tiesiai elektra, tai tik kaip rašė Mintas - vėjelis ar kaloriferis ar kitas el. radiatorius. Visą šilumą atiduodi tiesiai, o ne per laidininką. Plius investicija - juokinga, jokio papildomo aprišimo ir jokio katilo.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 02 06, 10:26)
Paliukas, nesuprantų minčių šuolio: kai geo su talpa talpoje, tai tuomet energijos švaistymas, o jau kai tenai, tai tada per vandenį? Kam tie papildomi nuostoliai? Jeigu jau šldytis tiesiai elektra, tai tik kaip rašė Mintas - vėjelis ar kaloriferis ar kitas el. radiatorius. Visą šilumą atiduodi tiesiai, o ne per laidininką. Plius investicija - juokinga, jokio papildomo aprišimo ir jokio katilo.

Bet tai chebra ar aš neaiškiai rašau ar čia sunkiai mane supranta - va schema:
P.S. ventiliu su apejimais nepiesiau, tiesiog sugedus siurbliui kad butu galimybe siurbli kisti tiesiai i rozete, kisti boilerio tena ir srauta su ventiliu pagalba (pora uzsukti, pora atsukti), nukreipti i namus.

Pridėta:

• Priedas  images.jpg   45,87KB   2 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Super: boileris, ypac su stambesniu gyvatuku, turetu "patraukt" su 4,5 kw tenu...

QUOTE(Paliukas @ 2017 02 06, 10:19)
P.S. ventiliu su apejimais nepiesiau, tiesiog sugedus siurbliui kad butu galimybe siurbli kisti tiesiai i rozete, kisti boilerio tena ir srauta su ventiliu pagalba (pora uzsukti, pora atsukti), nukreipti i namus.

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 02 06, 11:19)

Schema galima butu stipriai supaprastinti, jeigu is karto SS pajungtumete tiesiai prie boilerio ir ji naudotumete sildymui ir karstam vandeniui.

Mano SS siomis dienomis (180m2 vienaaukstis su 20cm neoporo sienu izoliacija) rodo, kad per para pagamina 50kW, iskaitant karsta vandeni. Todel 4kW tenas boileryje labai jau daug. Dabar statau 80m2 ukini ir galios poreikio daugiau 2kW net nesvarstau. Tai tiek kiek iprastai boileriuose imontuoti tenai.
Atsakyti
o kam SS, kaip "tarpininkas"? (ir dar, jei jis užlinkęs" ...)

QUOTE(FIEDZIA @ 2017 02 06, 10:47)
Schema galima butu stipriai supaprastinti, jeigu is karto SS pajungtumete tiesiai prie boilerio ir ji naudotumete sildymui ir karstam vandeniui.

Mano SS siomis dienomis (180m2 vienaaukstis su 20cm neoporo sienu izoliacija) rodo, kad per para pagamina 50kW, iskaitant karsta vandeni. Todel 4kW tenas boileryje labai jau daug. Dabar statau 80m2 ukini ir galios poreikio daugiau 2kW net nesvarstau. Tai tiek kiek iprastai boileriuose imontuoti tenai.

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 02 06, 11:19)

Nesigilinant į visus techninius pajungimo niuansus. Ar tavo žmona be papildomos instrukcijos paleistų tavo pasiūlytą šildymo sistemą? O elektrinį vėjelį be instrukcijos sugebėtų paleisti?

Sorry, bet man atrodo, kad tavoji schema daug sudėtingesnė, nei paprastas elektrinis šildymo prietaisas, nesigilinant net į tokios šildymo sistemos pajungimą, o kas liečia tavo pasiūlytą pajungimą, tai eilinis bibliotekininkas tikrai savo jėgomis jo neatliks, bet puikiausiai įjungtų už mažiau nei 30€ senukuose nusipirktą elektrinį vėjelį ir pasiektų absoliučiai tą patį rezultatą. Taip kad nepyk, bet man kaip su santechnine šildymo sistema nuolat nedirbant, tavoji pasiūlyta interventicija atrodo tikrai pakankamai sudėtinga.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 06, 17:01)
Nesigilinant į visus techninius pajungimo niuansus. Ar tavo žmona be papildomos instrukcijos paleistų tavo pasiūlytą šildymo sistemą? O elektrinį vėjelį be instrukcijos sugebėtų paleisti?

Sorry, bet man atrodo, kad tavoji schema daug sudėtingesnė, nei paprastas elektrinis šildymo prietaisas, nesigilinant net į tokios šildymo sistemos pajungimą, o kas liečia tavo pasiūlytą pajungimą, tai  eilinis bibliotekininkas tikrai savo jėgomis jo neatliks, bet puikiausiai įjungtų už mažiau nei 30€ senukuose nusipirktą elektrinį vėjelį ir pasiektų absoliučiai tą patį rezultatą. Taip kad nepyk, bet man kaip su santechnine šildymo sistema nuolat nedirbant, tavoji pasiūlyta interventicija atrodo tikrai pakankamai sudėtinga.

Mano pasiulymas toks, kad namai siltu tolygiai, o ne metant vejeli is tasko A i taska B ir tada i taska C ir taip ratuku, kad namai neatvestu visa menesi.
Jeigu esi skriaga, pasilik 2kW tena boileryje - neinvestuok.
Vienintele investicija lieka 'gabalas vamzdzio' ir keli kraniukai.
Jeigu katilines aptarnavimas paliekamas zmonai, padarai nuotrauka ir atspausdines pazymi kraniukus, kuriuos ekstra atveju reikes atsukt ar uzsukt (nuotrauka priklijuoji ant vidinio bloko).
Statau 209%, kad grizes rastum laimingesne zmona nei su vejeliu palikes (o gal ja rastum pas kaimyna 'pats lakstyk su savo vejeliu po namus visa menesi')

Investicija vietoj 30Eur padidetu iki kokiu turbut 50eur.

P.s. mano zmona sugebejo uzsukti rusyje vandens padavima I vonia, palikdama virtuve atsukta, kai nusprogo ventilis (tiesa sudauze tel ekrana besisviesdama patamsyje).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 06 vasario 2017 - 19:26
QUOTE(Paliukas @ 2017 02 06, 19:24)
Mano pasiulymas toks, kad namai siltu tolygiai, o ne metant vejeli is tasko A i taska B ir tada i taska C ir taip ratuku, kad namai neatvestu visa menesi.

Vat kame mes nesutarėm smile.gif

Pas mane 2kW vėjelis pastatytas 1a šalia vienos namo sienos, arčiau pailgo namo vidurio apšildė visą namą. Jo niekas nekilnojo, o visame name temperatūra buvo labai tolygi, vargiai rasi name du taškus, kurių temperatūra skirtūsi daugiau kaip vienu laipsniu, nu gerai, apsidraudimui sakykim dviem, bet jei rimtai, tai nors po namą su termometru kiekvieno kampo nenaršiau, bet kiek žiūrėjau, tai buvo viena ir ta pati temperatūra. O ir dėl komforto, rudenį pajungi tą vėjelį per taimerį į razetę ir prisimeni tik pavasarį, kai reikia išjungti, nors čia irgi truputį pagražinau, nes ir kai šaltukas rimtesnis paspausdavo, trumpam prie taimerio buvo poreikis prieiti, truputį programą pakoreguoti. Taip kad patikėk, jei namas šiltas, bėgioti su vėjeliu niekur nereikia smile.gif.

Dabar šildausi su geoterminiu, grindinio šildymo pagalba. Patikėk, absoliučiai jokio skirtumo nematau, tik tiek, kad vėjaliu šildydavausi naktimis, tai nakčiai miegamojo duris uždarydavau, kad miegočiau absoliučioje tyloje, o dabar ir miegamojo durų darinėti nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 06 vasario 2017 - 20:42
QUOTE(mintas @ 2017 02 06, 20:39)
Vat kame mes nesutarėm smile.gif

Pas mane 2kW vėjelis pastatytas 1a šalia vienos namo sienos, arčiau pailgo namo vidurio apšildė visą namą. Jo niekas nekilnojo, o visame name temperatūra buvo labai tolygi, vargiai rasi name du taškus, kurių temperatūra skirtūsi daugiau kaip vienu laipsniu, nu gerai, apsidraudimui sakykim dviem, bet jei rimtai, tai nors po namą su termometru kiekvieno kampo nenaršiau, bet kiek žiūrėjau, tai buvo viena ir ta pati temperatūra. O ir dėl komforto, rudenį pajungi tą vėjelį per taimerį į razetę ir prisimeni tik pavasarį, kai reikia išjungti, nors čia irgi truputį pagražinau, nes ir kai šaltukas rimtesnis paspausdavo, trumpam prie taimerio buvo poreikis prieiti, truputį programą pakoreguoti. Taip kad patikėk, jei namas šiltas, bėgioti su vėjeliu niekur nereikia smile.gif.

Dabar šildausi su geoterminiu, grindinio šildymo pagalba. Patikėk, absoliučiai jokio skirtumo nematau, tik tiek, kad vėjaliu šildydavausi naktimis, tai nakčiai miegamojo duris uždarydavau, kad miegočiau absoliučioje tyloje, o dabar ir miegamojo durų darinėti nereikia.

Kazkaip iprates jog vienas galas syla, kitas sala. Galbut su A klase visiskai kitaip, todel nesigincysiu smile.gif
Turiu klausima, kaip tokio namo naudotojui. Jeigu I taska A statom granuline burzuike, o I priesinga taska nutempiam ortaki siltam orui (turiu patirties tik 2aukstu A klase). Ar 'taimerio' ir termostato pagalba gautume vienoda temp. sildant priesinguose taskuose? (Konkreciai tamstos namo atveju)
Cia ne reklamos pagrindais klausimas jeigu ka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 06 vasario 2017 - 20:49
Nepamenu tiksliai, kiek tiksliai, bbet cia deklaruojamas 700 pinigu kiekis vėjeliniam šildymui ir karštam vandeniui. Boileris el, lyg 160 ltr. Mano skaičiavimais- el šildymas kainavo apie 40€/ mėn.
Bučiau patenkintas kaip belgas, neinvestuočiau i nieka daugiau, jokias geotermas. Vejelis - pigiau grybo, visam dviaukščiam namui.

QUOTE(mintas @ 2017 02 06, 19:39)
. Taip kad patikėk, jei namas šiltas, bėgioti su vėjeliu niekur nereikia smile.gif.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 06 vasario 2017 - 21:01