Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(arkava @ 2017 02 02, 19:50)
Gal ne visai taip.  įsuk i savo boileri galinga tena, ir paziurėk kiek šils? Ir palygink su 3.2 m2 šilumokaičiu
Aprasyme laikas turi būt nurodytas

Vandeniui sušilti reikia konkretaus energijos kiekio, taigi kuo didesniu galingumu vandenį šildysi, tuo greičiau reikiamą energijos kiekį jis gaus ir atitinkamai greičiau sušils. Kuo ŠS bus mažesnio galingumo, tuo daugiau laiko praeis, kol tas pats vanduo gaus reikiamą energijos kiekį.

Taigi, vandens sušilimo laikas tiesiogiai priklauso nuo šildymui naudojamo galingumo.

Jei į boilerį įdėsi tokio pat galingumo teną, kokį išduoda ŠS, tai ar su tenu ar su ŠS vanduo bus sušildytas per tą patį laiką.

Kas dėl šilumokaičio ploto, tai su ŠS jis negali būti mažesnis, nes kompresorius per greitai užkaitins termofikatą iki ŠS išsijungimo, o šiluma nebus spėta perduoti vandeniui, taip, kad šilumokaičio plotas turi būti parenkamas ne pagal norimą vandens sušildymo laiką, kaip minėjau, laikas priklauso nuo galingumo, o pagal minimalius ŠS reikalavimus. Jei šilumokaičio plotas bus didesnis, tai tik pagerės ŠS šilto vandens paruošimo COP`as ir tai minimaliai, bet jokiu būdu, ne pašildymo greitis, o jei boilerio šilumokaičio plotas bus per mažas, tai paprasčiausiai ŠS su tokiu boileriu nedirbs.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2017 02 02, 19:37)
Konkrečiai aptariamame kontekste 'greitaeigis' ir 'pritaikytas šilumos siurbliui' yra sinonimai smile.gif

O aš tikėjausi, kad tai atsakys "Abstract", o ne tu ir taip gerai visa tai suprantantis smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 vasario 2017 - 20:47
Su tokiu pat ŠS zmonės šildo boileri su 1m2 gyvatuku. Aš juo 2 sujungęs nuosekliai. ŠSdirba tol, kol boileris pasiekia užduotą T. Paskui išsijungia. Jei ŠS silpnas - šildys ilgiau. Jei galingas, o gyvatukas mazas- nzn, gal truputi ilgiau. Reikia skaičiukus ,kw ziuret.

QUOTE(mintas @ 2017 02 02, 19:46)
Vandeniui sušilti reikia konkretaus energijos kiekio, taigi kuo didesniu galingumu vandenį šildysi, tuo greičiau reikiamą energijos kiekį jis gaus ir atitinkamai greičiau sušils. Kuo ŠS bus mažesnio galingumo, tuo daugiau laiko praeis, kol tas pats vanduo gaus reikiamą energijos kiekį.

Taigi, vandens sušilimo laikas tiesiogiai priklauso nuo šildymui naudojamo galingumo.

Jei į boilerį įdėsi tokio pat galingumo teną, kokį išduoda ŠS, tai ar su tenu ar su ŠS vanduo bus sušildytas per tą patį laiką.
Kas dėl šilumokaičio ploto, tai su ŠS jis negali būti mažesnis, nes kompresorius per greitai užkaitins termofikatą iki ŠS išsijungimo, o šiluma nebus spėta perduoti vandeniui, taip, kad šilumokaičio plotas turi būti parenkamas ne pagal norimą vandens sušildymo laiką, kaip minėjau, laikas priklauso nuo galingumo, o pagal minimalius ŠS reikalavimus. Jei šilumokaičio plotas bus didesnis, tai tik pagerės ŠS šilto vandens paruošimo COP`as ir tai minimaliai, bet jokiu būdu, ne pašildymo greitis, o jei boilerio šilumokaičio plotas bus per mažas, tai paprasčiausiai ŠS su tokiu boileriu nedirbs.

Atsakyti
QUOTE(Abstract @ 2017 02 02, 19:46)
taip, 3m2, siurblys 9kw panasonic.
Mintas, kiek litru pas tave boileris? Per kiek laiko maždaug pašildo vandenį nuo to laiko kai žmona išnaudoja visą karštą vandenį? smile.gif

Mano boileris 300l. Kadangi manajam 10kW galingumo siurbliui buvo parinktas 3,2m2 ploto šilumokaitį turintis boileris, tavam beveik tokio pat galingumo ŠS, manau taipogi reikalingas panašų šilumokaičio plotą turintis boileris.

Per kiek laiko pašildo, tikrai nepasakysiu, su laikrodžiu nestoviu, bet tai nesunku apskaičiuoti pagal ŠS galingumą ir žinant vandens kiekį, bei pageidaujamą vandens temperatūrą.

Kas dėl deklaruoto greitaeigio boilerio vandens pašildymo laiko, tai ten nurodyta, kad šildymo laikas yra deklaruotas, kai šildoma su 95C termofikatu. Šildant su ŠS tokių temperatūrų niekad neturėsite, tad laikas tikrai neatitiks deklaruoto.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 02 02, 20:53)
Su tokiu pat ŠS zmonės šildo boileri su 1m2 gyvatuku. Aš juo 2 sujungęs nuosekliai. ŠSdirba tol, kol boileris pasiekia užduotą T.  Paskui išsijungia. Jei ŠS silpnas - šildys ilgiau. Jei galingas, o gyvatukas mazas- nzn, gal truputi ilgiau. Reikia skaičiukus ,kw ziuret.

Jei ŠS per galingas boilerio šilumokaičiui, tai paprasčiausiai pradės taktuoti, o jei stipriai per galingas, tai iš vis sustos išmesdamas klaidą, bent jau mano ŠS aprašyme yra toks klaidos kodas.

Dėl 1m2 šilumokaičio, tai jis juk ne prie on/off 10kW galingumo ŠS pajungtas?

Inverteris, dar gali truputį pareguliuoti šildymo galingumą, tuomet taip, per mažas "gyvatukas" prailgins vandens ruošimo laiką.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 02, 21:53)
Su tokiu pat ŠS zmonės šildo boileri su 1m2 gyvatuku. Aš juo 2 sujungęs nuosekliai. ŠSdirba tol, kol boileris pasiekia užduotą T.  Paskui išsijungia. Jei ŠS silpnas - šildys ilgiau. Jei galingas, o gyvatukas mazas- nzn, gal truputi ilgiau. Reikia skaičiukus ,kw ziuret.

Bet internete rašo, kad boilerio 1m2 šilumokaitis yra 24kW galingumo. Juk niekas dabar tokių ŠS nestato, kam tada tas didelis plotas? Aš savo 10kW siurbliu šildau standartinį Dražice 160 (su 0,68m2 šilumokaičiu) ir nei karto nebuvo problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 02 vasario 2017 - 21:12
O koks sušildymo laikas ?
Šilumos perdavimo plotas greičiui turi didelę reikšmę. 2m 2 gyvatuku sušyla žymiai greičiau, galia pirminio bandymo laiko nebepamenu

QUOTE(silainiai @ 2017 02 02, 20:04)
Bet internete rašo, kad boilerio 1m2 šilumokaitis yra 24kW galingumo. Juk niekas dabar tokių ŠS nestato, kam tada tas didelis plotas? Aš savo 10kW siurbliu šildau standartinį Dražice 160 (su 0,68m2 šilumokaičiu) ir nei karto nebuvo problemų.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 02 02, 22:27)
O koks sušildymo laikas ?
Šilumos perdavimo plotas greičiui turi didelę reikšmę. 2m 2 gyvatuku sušyla žymiai greičiau, galia pirminio bandymo laiko nebepamenu

Jei aš teisingai suprantu fiziką, tai nelabai ką bus greičiau, nes: kaip pvz., tavo ŠS yra 6kW, o boilerio 0,68m2 šilumokaitis gali "nuimti" 9kW, t.y. viską , ką gali išspausti ŠS. Ar bus greičiau, kai tas pats 6kW ŠS tą patį kiekį šilumos pravarys per 1m2 šilumokaitį (t.y. galintį nuimti 24kW)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 02 vasario 2017 - 21:49
QUOTE(silainiai @ 2017 02 02, 21:04)
Aš savo 10kW siurbliu šildau standartinį Dražice 160 (su 0,68m2 šilumokaičiu) ir nei karto nebuvo problemų.

ŠS on/off`as? Jei on/off`as, tai kiek kartų išsijungia ir vėl įsijungia ŠS kol boilerį prišildo? Ar tik su tenais šildo, kompresoriaus nejungdamas, kai kompresoriui neleidžia įsijungti suprogramuotos apsaugos?
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2017 02 02, 21:36)
o boilerio 0,68m2 šilumokaitis gali "nuimti" 9kW, t.y. viską , ką gali išspausti ŠS.

Prie 95C termofikato temperatūros, dar ir daugiau kW nuims, bet 9kW ŠS, toks šilumokaičio plotas tikrai per mažas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 vasario 2017 - 22:03
QUOTE(mintas @ 2017 02 02, 23:02)
ŠS on/off`as? Jei on/off`as, tai kiek kartų išsijungia ir vėl įsijungia ŠS kol boilerį prišildo? Ar tik su tenais šildo, kompresoriaus nejungdamas?
Papildyta:
Prie 95C termofikato temperatūros, dar ir daugiau kW nuims, bet 9kW ŠS, toks šilumokaičio plotas tikrai per mažas.

Pas mane Daikin EHBX08CB3V + ERLQ008CV3 (10kW), kaip suprantu, tai inverteris. Kiek teko matyti atliekant stebėjimus, jei pasijungia boilerio šildymas, tai stoja tik kai pasiekia užduotą temperatūrą. Tenai atjungti iš viso, ir ŠS, ir boilerio .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 02 vasario 2017 - 22:10
QUOTE(silainiai @ 2017 02 02, 22:06)
Pas mane Daikin EHBX08CB3V + ERLQ008CV3 (10kW), kaip suprantu, tai inverteris. Kiek teko matyti atliekant stebėjimus, jei pasijungia boilerio šildymas, tai stoja tik kai pasiekia užduotą temperatūrą. Tenai ir ŠS, ir boilerio atjungti iš viso.

Jei inverteris, tai jis dirba tikrai ne maksimaliu pajėgumu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 02, 23:09)

Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti biggrin.gif
Atsakyti
Korida ar galite pažiūrėti i až ? Aš jum nusiunčiau žinutę, bet gal pilna dėžutė.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 02 02, 23:09)

Ar tai reiskia, kad inverteriniams SS oras vanduo, nebutinas padidinto galingumo boilerio silumokaitis?
Atsakyti