Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(silainiai @ 2017 01 31, 19:47)
Tingiu dabar ieškot, bet kažkuris Panasoniko naudotojas skundėsi, kad prasidėjus atsildymui žiauriai triukšmauja lauko blokas, t.y. lyg nukritus gryztamam iki +15C įsijungia atsildymas ultragarsu. VNZ reikia pasiskaityti ankstesnius puslapius.

kazkaip dar neuztikau +15 gryztamo, panasius 5 kw
Jau radau viena beda, tai toks vaizdas jog bandant reguliuoti vidaus temeratura ir tam naudojant gamyklini pulteli kaip termostata neina nustatyti histerezes. Siurblys uzkaitina iki reikiamos nustatytos vidaus temperaturos ir issijungia, patalpos atvesta 1 laipniu bet siurblys vis miega. Ant pultelio padarai vidaus +1 ir jau tada isijungia, taip iseina jog histereze 2 kaip gamyklinis parametras... Paziuresim ka Panasonico servisas pasakys, nes cia nesamone jeigu neina keisti. Gal dar koks uzsleptas meniu yra... Cia pasaonico H serija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 31 sausio 2017 - 21:44
QUOTE(vaikis_ @ 2017 01 31, 22:43)
kazkaip dar neuztikau +15 gryztamo, panasius 5 kw
Jau radau viena beda, tai toks vaizdas jog bandant reguliuoti vidaus temeratura ir tam naudojant gamyklini pulteli kaip termostata neina nustatyti histerezes. Siurblys uzkaitina iki reikiamos nustatytos vidaus temperaturos ir issijungia, patalpos atvesta 1 laipniu bet siurblys vis miega. Ant pultelio padarai vidaus +1 ir jau tada isijungia, taip iseina jog histereze 2 kaip gamyklinis parametras... Paziuresim ka Panasonico servisas pasakys, nes cia nesamone jeigu neina keisti. Gal dar koks uzsleptas meniu yra... Cia pasaonico H serija.

ne +15, o +22 - tiek nukritus grįžtamai temperatūrai, atitirpimą T-CAP daro ne atbulinio srauto o kompresoriaus pagalba (ant max dažnio, ir tada jau gerai triukšmauja).
ant T-CAP histerizė reguliuojasi softo perpūtimu, arba perkant pristafke už ~500 svarų ar pan
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2017 01 31, 22:24)
ne +15, o  +22  - tiek nukritus grįžtamai temperatūrai, atitirpimą T-CAP daro ne atbulinio srauto o kompresoriaus pagalba (ant max dažnio, ir tada jau gerai triukšmauja).
ant T-CAP histerizė reguliuojasi softo perpūtimu, arba perkant pristafke už ~500 svarų ar pan

o kam senesniam modeliui pristafke ? Senesnis neturi galimybes gamyklini pulteli kuris yra ant siurblio naudoti kaip patalpos termostato. Tai apie kokia histerize tu kalbi ? Prie senesio turi buti galimybe jungti bet koki 3 laidu pataplos termostata kuris duoda on/off sildymui/vesinimui. Aisku galima ir gamyklini panasonico bevieli naudoti...
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 01 31, 23:48)
o kam senesniam modeliui pristafke ? Senesnis neturi galimybes gamyklini pulteli kuris yra ant siurblio naudoti kaip patalpos termostato. Tai apie kokia histerize tu kalbi ?  Prie senesio turi buti galimybe jungti bet koki 3 laidu pataplos termostata kuris duoda on/off sildymui/vesinimui. Aisku galima ir gamyklini panasonico bevieli naudoti...

Taip tu teisus, ne apie kambario termostato kuris on/off veikia, bet apie paduodamos ir grįžtančios temp. histerizę.
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2017 01 31, 22:57)
Taip tu teisus, ne apie kambario termostato kuris on/off veikia, bet apie paduodamos ir grįžtančios temp. histerizę.

ant H serijos leidzia paduodamos ir gryztancios histerize per meniu valdyti.
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2017 01 31, 23:24)
ne +15, o  +22  - tiek nukritus grįžtamai temperatūrai, atitirpimą T-CAP daro ne atbulinio srauto o kompresoriaus pagalba (ant max dažnio, ir tada jau gerai triukšmauja).

Aš tą ir norėjau parodyti savo sudarkytoj nuotraukoj: kad Daikinas atšildymo metu grįžtamą atšaldo net iki -16,2C (bent tiek aš užfiksavau) ir lauko blokas tuo metu neskleidžia jokio pašalinio garso.

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 01 vasario 2017 - 06:26
QUOTE(silainiai @ 2017 02 01, 06:20)
Aš tą ir norėjau parodyti savo sudarkytoj nuotraukoj: kad Daikinas atšildymo metu grįžtamą atšaldo net iki -16,2C (bent tiek aš užfiksavau) ir lauko blokas tuo metu neskleidžia jokio pašalinio garso.

matau tamsta truputi reiksmiu nesuprantat, -16.2C cia freonines linijos temperaura. O mes kalbame apie vidaus vandens grzytama temperatura. T-Cap'ui nukritus gryztamai iki +22 kaip balbiesas raso Pnasonicas kopresoriumi atitirpina.
Maniskis 5kw irgi taip pat "dumelio" ismeta, garsas analogiskas https://www.youtube....h?v=fXixrKYlhrU
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 01 vasario 2017 - 07:33
QUOTE(vaikis_ @ 2017 02 01, 08:27)
matau tamsta truputi reiksmiu nesuprantat, -16.2C cia freonines linijos temperaura. O mes kalbame apie vidaus vandens grzytama temperatura. T-Cap'ui nukritus gryztamai iki +22 kaip balbiesas raso Pnasonicas kopresoriumi atitirpina.
Maniskis 5kw irgi taip pat "dumelio" ismeta, garsas analogiskas https://www.youtube....h?v=fXixrKYlhrU

Gal. Aš ir rašau, kad esu tik vartotojas.
Bet šią +22C gal galima keisti? Nes juk dabartiniame šiltame name gali užtekt paduoti +26C, grįžtamas tada būtų apie +22C. įsijungia atšildymas ir "ragai" ?
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2017 02 01, 07:56)
Bet šią +22C gal galima keisti? Nes juk dabartiniame šiltame name gali užtekt paduoti +26C, grįžtamas tada būtų apie +22C. įsijungia atšildymas ir "ragai" ?

pas mane gryztamas ir iki 20 krenta ir jokiu ragu su atsildymu, sitas gal aktualiau galingesniu silumos siurbliu turetojams.
Atsakyti
O nuo kada cia atitirpinimas isijungia nuo vandens T ? Ar griztamos? biggrin.gif
Hm.
Esant saltam sausam orui-labai mazai ledėja, ir puse paros gali neatsitirpint, o prie 0 - 5 - atsitirpina kas 2 val.

Pagaliau savaitgali atrodo sutvarkiau boilerio "atšaldyma". Termovoztuvas su pavara, dubliuotas su trieigio pavara, tik ant padavimo i boileri.
T laikosi kaip ikalta biggrin.gif

QUOTE(silainiai @ 2017 02 01, 06:56)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 01 vasario 2017 - 08:17
QUOTE(arkava @ 2017 02 01, 08:05)
Pagaliau savaitgali atrodo sutvarkiau boilerio "atšaldyma". Termovoztuvas su pavara, dubliuotas su trieigio pavara, tik ant padavimo i boileri.
T laikosi kaip ikalta  biggrin.gif

Kaip reikalai su hidrosmūgiu persijungiant režimam?
Atsakyti
Nesigirdėjo.
Nes anksciau voztuvas buvo ant griztamo is boilerio (šalia grižtamu vamdzsiu susiejimo), dabar- iš kart uz šilumokaičio.
O tame, kiek domejaus, ir bėda buvo.
Dar reiks patikrint pavaros uzdarymo trukme- padaryt minimuma, 1 min.

QUOTE(mintas @ 2017 02 01, 08:45)
Kaip reikalai su hidrosmūgiu persijungiant režimam?

Atsakyti