QUOTE(Verteris @ 2016 12 20, 15:29)
Kaip suprantu, tenas priešais šilumokaitį išprendžia šitas bėdas, visada galima pašildyti termofikatą kiek reikia. Kodėl, jūsų nuomone, tenas turėtų būti už šilumokaičio? Jei ŠS stabdomas (tarkim, dėl žemų lauko temperatūrų), koks skirtumas kurioje vietoje termofikatą pašildome, vis tiek galų gale viskas išnešama į sistemą?
Jeigu ŠS apsaugą vadiname bėda, arba tikslas yra apgauti ŠS, tada jo, sprendžia
bet gamintojai tikriausiai turi kiek kitokius tikslus, nei sukurti daiktą, padaryti jį veikiančiu, apsaugoti nuo galimų problemų ir tada sukurti sistemą, kuri galėtų apgauti tas apsaugas
Ir čia ne mano nuomonė, paprasčiausiai tenas statomas už šilumokaičio, žiurint pagal termofikato judėjimo kryptį. Ir netgi už termodaviklio, kuris matuoja išeinančio termofikato temperatūrą. Kai kurie tenai turi savo atskirus termodaviklius ir temperatūrinius nustatymus. Ten galima atskirai nusireguliuoti teno darbinius parametrus, bet kada jį jungti, sprendžia ŠS valdymo blokas. Jeigu tokių nėra, jis paprasčiaisiai veikia On/Off principu. Tik gali būti pakopinis, jeigu yra keli kaitinimo elementai.
Jeigu pagalvotumėt logiškai, tenas prieš šilumokaitį nebeatrodytu tokia puiki mintis
Tada realiai matuotumėt ką gali tenas, o ne kas vyksta su namu ir šildymo sistema.
Ir jis būtų atjungiamas dar normaliai jam net neįšilus
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 12 20, 21:15)
Gal gali įmesti kaip atrodo tas ŠS su boileriu šalia..? Nes pas mane dabar ŠS vienoj sienos pusėj numatyta, o boileris kitoj sienos pusėj, tai galvoju jei ten daug sujungimų tarpusavyje ir papildomai cirkuliaciniai ar pan... tai santechnikas prasikeiks... teks matyt arba dalį pertvaros išgriaut arba gerą angą padaryt...
Na, jeigu namą įsirenginėjate pagal principą "kad tik santechnikui patogiau būtų", tada jo, griaukite sienas, darykite normalius praėjimus tarp vamzdžių ir viską kabinkite normaliame aukštyje, kad būtų galima atsisėdus patogiai dirbti. Ir geriausia sukeiskite katilinę su svetaine, nes remonto atveju bus galima TV žiūrėti patogiau
Nežinau, pas mus buvo parodyta pirštu kur kas turėtų kabėti ir kur yra vieta jo visiems kraniukams, cirkuliaciniams ir išsiplėtimo indams. Kaip viską aprišti ir ten sutilpti, sprendė santechnikas. Su kai kuriais logiškais jo pasiūlymais/pakeitimias aišku sutikome. Negali juk visko žinoti. Bet nebuvo nei vieno motyvo "darykime taip arba kitaip, nes man taip patogiau bus dirbti ir aš tada mažiau keiksiuos"
Papildyta:
QUOTE(balbiesas @ 2016 12 20, 22:55)
Man įdomu ar nauji panasonicai kaip ir seni turi fetishą temperatūrai nukritus X laipsnių pakaitint boilerį su boilerio tenu, vietoj to kad jungt siurblį
O tai gal galima boilerio teno nejungti prie siurblio valdymo? Tuomet jis neturės tokios galimybės