Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 20, 13:03)
Teisingai SS turi apsaugas, dazniausiai viskas yra paliekama integruotam elektriniam tenui jeigu temperatura yra per zema jog atitirpintu isorini bloka. Nereikia jokiu kilpu uzsukineti net.

ir taip ir ne. realybėje gaunasi taip:
tarkime apsauga bus +15°C. Jungiam siurblį, siurblys mato grįžtamo temperatūrą tarkime +14,5°C, suveikia apsauga ir jungiasi tenai, bet ne siurblys. Tenai sušildo iki +15°C ir atsijungia, nes apsauga nebeaktyvi. Tenai neatšąla iš karto ir dar netgi pakelia kažkiek temperatūrą, gal netgi iki +15,3°C. Tada jungiasi ŠS. Jam reikia gal minutės, gal kelių minučių, kol jis pradeda šildyti šilumokaitį. Bet. Per tą laiką iš sistemos tebegrįžta koks 14,7°C ir jis numuša grįžtamą iki 14,9°C. Suveikia apsauga, ŠS išsijungia, jungiasi tenai. Ir taip gali tęstis gana ilgai, priklausomai nuo siustemos dydžio. Vieną nedidelę kilpą tenai prišildys ir greičiau ir gal per kartą.
O šiaip, tenas yra/turėtų būti už šilumokaičio, išorinio bloko atitirpinimo atveju jo pakelta temperatūra gali pakliūti kiek per vėlai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 12 20, 14:52)
ir taip ir ne. realybėje gaunasi taip:
tarkime apsauga bus +15°C. Jungiam siurblį, siurblys mato grįžtamo temperatūrą tarkime +14,5°C, suveikia apsauga ir jungiasi tenai, bet ne siurblys. Tenai sušildo iki +15°C ir atsijungia, nes apsauga nebeaktyvi. Tenai neatšąla iš karto ir dar netgi pakelia kažkiek temperatūrą, gal netgi iki +15,3°C. Tada jungiasi ŠS. Jam reikia gal minutės, gal kelių minučių, kol jis pradeda šildyti šilumokaitį. Bet. Per tą laiką iš sistemos tebegrįžta koks 14,7°C ir jis numuša grįžtamą iki 14,9°C. Suveikia apsauga, ŠS išsijungia, jungiasi tenai. Ir taip gali tęstis gana ilgai, priklausomai nuo siustemos dydžio. Vieną nedidelę kilpą tenai prišildys ir greičiau ir gal per kartą.
O šiaip, tenas yra/turėtų būti už šilumokaičio, išorinio bloko atitirpinimo atveju jo pakelta temperatūra gali pakliūti kiek per vėlai  mirksiukas.gif

Kaip suprantu, tenas priešais šilumokaitį išprendžia šitas bėdas, visada galima pašildyti termofikatą kiek reikia. Kodėl, jūsų nuomone, tenas turėtų būti už šilumokaičio? Jei ŠS stabdomas (tarkim, dėl žemų lauko temperatūrų), koks skirtumas kurioje vietoje termofikatą pašildome, vis tiek galų gale viskas išnešama į sistemą?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 20, 12:48)
parinkinejau pats, ivertinau jok 5 KW man per akis. Nors buvo pagunda imti ir 3.2 kw modeli, bet su karsto vandens ruosimu butu truputeli problematiska. Karsto vandens iki 6 kubu. Turiu pastates 200 L turio boileri su 2.5 kv.m "gyvatuku", kai tik pradesiu naudoti parasysiu per kiek uzkaitina.

Gal gali įmesti kaip atrodo tas ŠS su boileriu šalia..? Nes pas mane dabar ŠS vienoj sienos pusėj numatyta, o boileris kitoj sienos pusėj, tai galvoju jei ten daug sujungimų tarpusavyje ir papildomai cirkuliaciniai ar pan... tai santechnikas prasikeiks... teks matyt arba dalį pertvaros išgriaut arba gerą angą padaryt...
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 20, 12:48)
parinkinejau pats, ivertinau jok 5 KW man per akis. Nors buvo pagunda imti ir 3.2 kw modeli, bet su karsto vandens ruosimu butu truputeli problematiska. Karsto vandens iki 6 kubu. Turiu pastates 200 L turio boileri su 2.5 kv.m "gyvatuku", kai tik pradesiu naudoti parasysiu per kiek uzkaitina.

Man įdomu ar nauji panasonicai kaip ir seni turi fetishą temperatūrai nukritus X laipsnių pakaitint boilerį su boilerio tenu, vietoj to kad jungt siurblį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 12 20, 22:55)
Man įdomu ar nauji panasonicai kaip ir seni turi fetishą temperatūrai nukritus X laipsnių pakaitint boilerį su boilerio tenu, vietoj to kad jungt siurblį smile.gif

patikrinsim ir sita reikala.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 12 20, 15:29)
Kaip suprantu, tenas priešais šilumokaitį išprendžia šitas bėdas, visada galima pašildyti termofikatą kiek reikia. Kodėl, jūsų nuomone, tenas turėtų būti už šilumokaičio? Jei ŠS stabdomas (tarkim, dėl žemų lauko temperatūrų), koks skirtumas kurioje vietoje termofikatą pašildome, vis tiek galų gale viskas išnešama į sistemą?

Jeigu ŠS apsaugą vadiname bėda, arba tikslas yra apgauti ŠS, tada jo, sprendžia biggrin.gif
bet gamintojai tikriausiai turi kiek kitokius tikslus, nei sukurti daiktą, padaryti jį veikiančiu, apsaugoti nuo galimų problemų ir tada sukurti sistemą, kuri galėtų apgauti tas apsaugas biggrin.gif Ir čia ne mano nuomonė, paprasčiausiai tenas statomas už šilumokaičio, žiurint pagal termofikato judėjimo kryptį. Ir netgi už termodaviklio, kuris matuoja išeinančio termofikato temperatūrą. Kai kurie tenai turi savo atskirus termodaviklius ir temperatūrinius nustatymus. Ten galima atskirai nusireguliuoti teno darbinius parametrus, bet kada jį jungti, sprendžia ŠS valdymo blokas. Jeigu tokių nėra, jis paprasčiaisiai veikia On/Off principu. Tik gali būti pakopinis, jeigu yra keli kaitinimo elementai.
Jeigu pagalvotumėt logiškai, tenas prieš šilumokaitį nebeatrodytu tokia puiki mintis 4u.gif Tada realiai matuotumėt ką gali tenas, o ne kas vyksta su namu ir šildymo sistema. 4u.gif Ir jis būtų atjungiamas dar normaliai jam net neįšilus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 12 20, 21:15)
Gal gali įmesti kaip atrodo tas ŠS su boileriu šalia..? Nes pas mane dabar ŠS vienoj sienos pusėj numatyta, o boileris kitoj sienos pusėj, tai galvoju jei ten daug sujungimų tarpusavyje ir papildomai cirkuliaciniai ar pan... tai santechnikas prasikeiks... teks matyt arba dalį pertvaros išgriaut arba gerą angą padaryt...

Na, jeigu namą įsirenginėjate pagal principą "kad tik santechnikui patogiau būtų", tada jo, griaukite sienas, darykite normalius praėjimus tarp vamzdžių ir viską kabinkite normaliame aukštyje, kad būtų galima atsisėdus patogiai dirbti. Ir geriausia sukeiskite katilinę su svetaine, nes remonto atveju bus galima TV žiūrėti patogiau biggrin.gif
Nežinau, pas mus buvo parodyta pirštu kur kas turėtų kabėti ir kur yra vieta jo visiems kraniukams, cirkuliaciniams ir išsiplėtimo indams. Kaip viską aprišti ir ten sutilpti, sprendė santechnikas. Su kai kuriais logiškais jo pasiūlymais/pakeitimias aišku sutikome. Negali juk visko žinoti. Bet nebuvo nei vieno motyvo "darykime taip arba kitaip, nes man taip patogiau bus dirbti ir aš tada mažiau keiksiuos" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(balbiesas @ 2016 12 20, 22:55)

O tai gal galima boilerio teno nejungti prie siurblio valdymo? Tuomet jis neturės tokios galimybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 12 21, 11:11)
O tai gal galima boilerio teno nejungti prie siurblio valdymo? Tuomet jis neturės tokios galimybės  4u.gif

Galima, tada ir legioneliozės profilaktikos nebus.
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 12 21, 11:43)
Galima, tada ir legioneliozės profilaktikos nebus.

o kas trukdo boilerio teną jungti tiesiai į tinklą? kad ir su kokiu laikmačiu. Paderinai laikus, kad ĮS paruoštų maksimaliai karštą vandenį, o jau tenas tegul pabaigia darbą. Na, čia aišku tam atvejui, jeigu siurblys boilerio teną junginėja neprognozuojamai.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 12 20, 21:15)

Per kokį 70 cm nutolęs, praktiškai SS pakabintas prie sienos kampo. Tai reikia ir brokerio papildymą atsivesti ir issipletimo indui vieta numatyti. Pakankamai kompaktiškai viska sustatė, ir vandens įvadas, ir nugelezinimo filtras.
Atsakyti
sujunge sian antra gyvatuka boileryje, tai skirtumas tikrai yra smile.gif toks jausmas, kad iki siol turejau tik puse boilerio karsto vandens smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 21, 21:50)
Per kokį 70 cm nutolęs,  praktiškai SS pakabintas prie sienos kampo. Tai reikia ir brokerio papildymą atsivesti ir issipletimo indui vieta numatyti.  Pakankamai kompaktiškai viska sustatė,  ir vandens įvadas,  ir nugelezinimo filtras.

Išsiplėtimo indą buvau pamiršęs smile.gif O akumuliacinės ŠS nestatėt ar grindų kontūras pakankamo dydžio, kad ŠS turėtų šilumos atitirpinimui..? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 12 22, 08:10)
Išsiplėtimo indą buvau pamiršęs smile.gif O akumuliacinės ŠS nestatėt ar grindų kontūras pakankamo dydžio, kad ŠS turėtų šilumos atitirpinimui..?  rolleyes.gif

Daugelyje ŠS modelių būna viduje išsiplėtimo indas, tai, jei sistemos tūris nėra didelis, dažnai jo ir pakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 22 gruodžio 2016 - 09:18