Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(mintas @ 2016 12 19, 21:55)
Aš vandenį vis dar šildau elektriniu boileriu, tai nuėmiau trieigio valdiklį ir eksperimentuoju. Taip, tik nuėmus trieigio valdiklį galima žaisti su srautų paskirstymu ir tik rankomis galima pilnai uždaryti vožtuvą. Kai rankomis užsuki, net matosi kaip viskas sudreba nuo pniaumo smūgio.

Beje, mano trieigis vožtuvas irgi nesandariai srautus uždarinėja. Ką ten sakei padarei? Kaip vyksta dubliavimas.
Papildyta:
11kW pas tave prie lauko +7C, taip kad seniai pas tave nė iš tolo nepanašu į maksimalų galingumą, plius pas tave inverteris, kuris spėju nelabai kada dirba maksimaliu režimu, nebent per šalčius.

O tu mintai nebandei deti davikli ne ant griztamo, bet ant paduodamo, kaip as pas save esu padares, taip silumos kur kas leciau isibegi.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 12 19, 22:00)
O tu mintai nebandei deti davikli ne ant griztamo, bet ant paduodamo, kaip as pas save esu padares, taip silumos kur kas leciau isibegi.

Jei rimtai, tai į ŠS vidų dar nė piršto nebuvau įkišęs ir noro kišti visai neturiu, be to histerizę turbūt kokiuis 8C laipsnius reikėtų nurodinėti mano atveju pakeitus daviklio padėtį.
Atsakyti
Hidro smūgiai- negerai. Gali būt vamzdukams pokšt...
Kompensatoriaus reikia arba keist schema.
Papildomai sumontavau boilerio atšakoj termovoztuva su tokia pat pavara, kuri užsimaitina kaip ir trieigio. Tuo pačiu signalu.

QUOTE(mintas @ 2016 12 19, 20:55)
Aš vandenį vis dar šildau elektriniu boileriu, tai nuėmiau trieigio valdiklį ir eksperimentuoju. Taip, tik nuėmus trieigio valdiklį galima žaisti su srautų paskirstymu ir tik rankomis galima pilnai uždaryti vožtuvą. Kai rankomis užsuki, net matosi kaip viskas sudreba nuo pniaumo smūgio.

Beje, mano trieigis vožtuvas irgi nesandariai srautus uždarinėja. Ką ten sakei padarei? Kaip vyksta dubliavimas.
Papildyta:
11kW pas tave prie lauko +7C, taip kad seniai pas tave nė iš tolo nepanašu į maksimalų galingumą, plius pas tave inverteris, kuris spėju nelabai kada dirba maksimaliu režimu, nebent per šalčius.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 19, 22:06)
Hidro smūgiai- negerai. Gali būt vamzdukams pokšt...
Kompensatoriaus reikia arba keist schema.
Papildomai sumontavau boilerio atšakoj termovoztuva su tokia pat pavara, kuri užsimaitina kaip ir trieigio. Tuo pačiu signalu.

Gali būti, kad pniaumo smūgio išvengimui ir nedaro sandaraus perjungimo, be to, jei pas tave papildomas vožtuvas srautą pilnai uždaro, tai pniaumo smūgis vis tiek turėtų būti. Nebent perjungimas vyksta vidaus cirkuliaciniam neveikiant, bet pas mane jis veikia nuolatos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 gruodžio 2016 - 22:34
Yra, ir žinau dėl ko - tas papildomas vožtuvas- ne vietoj. Turi būt ant išėjimo.
O jei nesandarus atskyrimas - nespėsi boilerio šildyt, viskas keliaus i grindis

QUOTE(mintas @ 2016 12 19, 21:10)
Gali būti, kad pniaumo smūgio išvengimui ir nedaro sandaraus perjungimo, be to, jei pas tave papildomas vožtuvas srautą pilnai uždaro, tai pniaumo smūgis vis tieki turėtų būti. Nebent perjungimas vyksta vidaus cirkuliaciniam neveikiant, bet pas mane jis veikia nuolatos.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 19, 22:35)
Yra, ir žinau dėl ko - tas papildomas vožtuvas- ne vietoj. Turi būt ant išėjimo.
O jei nesandarus atskyrimas - nespėsi boilerio šildyt, viskas keliaus i grindis

Pofik kur statysi, jei staiga nutrauksi srautą, o tai bus visada, kai sandariai uždarysi bet kurioje vietoje pastatytą vožtuvą, pniaumo smūgis bus.

Dėl boilerio tai sutinku. tik nustojo šildyti boilerį ir vožtuvas perjungiamas ant grindų, ir kompresoriui nedirbant nukraudinėjama temperatūra iš boilerio. Įsijungus grindiniam šildymui ir toliau vyksta šilumos paėmimas iš boilerio.

O ką daryti? Galima rinktis tik tarp dviejų blogybių. Arba pniaumo smūgis, arba šilumos nuėmimas iš boilerio. Sistemų gamintojai renkasi šilumos nuėmimą, nes kaip pats minėjai, pniaumo smūgis baigsis rimtesnėmis brangiai kainuojančiomis problemomis, dėl kurių, gali atsirasti klientų bandančių išsireikalauti sukeltų gedimų remonto išlaidų kompensacijos, o didesnių kaštų dėl brangesnės šilumos sukauptos boileryje nuėmimo grindų šildymui dauguma net nepastebės, o ir kaina per dieną ne tokia jau ir didelė. Taigi, kokie dar galimi variantai? mano žiniomis tai kaip minėjau - tik du.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 12 16, 20:14)
Kokie jūsų šildymo poreikiai kWh/kv. m metus? Pas mane ~115kv.m. paskaičiuota ~19,5 kWh, nors karšto vandens dabar bute sunaudojam ~7kubus/mėn, turbūt bus karštam vandeniui ruošt daugiau elektros/galios sunaudojama nei šildymui... Dėl noro pasijungt ŠS nuo trifazio, lieka tik 9kW T-CAP... Įtariu, kad jis per galingas variantas... tik klausimas kiek čia ekonomijos gautųsi jei pigesnį/silpnesnį pirkčiau ir ar reiktų 7kw ar 5kw...? rolleyes.gif
Aišku pardavėjams reiks užduot klausimą ar įmanoma tuos vienfazius pajungt vis dėl to nuo trifazio (kaip pvz. vienfazes kaitelentes...)  smile.gif

Tik dabar klausimą pamačiau, metinis suskaičiuotas šildymo poreikis ~10,2kWh/m2. Šildymo ploto ~132kv.m
Atsakyti
Na pagal teorija- ne visai pofik vieta. Be to, pavaros, uždarančios vožtuvą darbo laikas - apie 2 min. T.y. ji uždarinėja palengva.
Triegio skirstancio konstrukcija analogiška, ir uždaryt analogiškai sandariai turi. Gal pavara per silpna, neprispaudzha.
O 200 ltr boileri sušildzius, per 12 val ji atšaldyt grindyse- nemanau kad normalu

QUOTE(mintas @ 2016 12 19, 23:05)
Pofik kur statysi, jei staiga nutrauksi srautą, o tai bus visada, kai sandariai uždarysi bet kurioje vietoje pastatytą vožtuvą, pniaumo smūgis bus.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 20, 01:51)
Tik dabar klausimą pamačiau,  metinis suskaičiuotas šildymo poreikis ~10,2kWh/m2. Šildymo ploto ~132kv.m
Plotas ~15% skiriasi, o poreikis ~90% biggrin.gif
Kaip parinkinėjote ŠS galingumą..? tai padarė ŠS pardavėjai? Kiek kubų karšto vandens ruošimui per mėnesį skaičiavote?
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 12 20, 08:12)
Plotas ~15% skiriasi, o poreikis ~90%  biggrin.gif
Kaip parinkinėjote ŠS galingumą..? tai padarė ŠS pardavėjai? Kiek kubų karšto vandens ruošimui per mėnesį skaičiavote?

parinkinejau pats, ivertinau jok 5 KW man per akis. Nors buvo pagunda imti ir 3.2 kw modeli, bet su karsto vandens ruosimu butu truputeli problematiska. Karsto vandens iki 6 kubu. Turiu pastates 200 L turio boileri su 2.5 kv.m "gyvatuku", kai tik pradesiu naudoti parasysiu per kiek uzkaitina.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 12 19, 18:08)
Bandau suprasti šitos apsaugos prasmę. Taip išeina, jei namas įšalęs žemiau kažkokios ribos, siurblys stabdosi, nes 'bijo' peršaldyti šilumnešį, nes šį paskui kompresoriuje spaudžiant, slėgiai kyla virš normos? Kokia ta ribinė temperatūra paprastai būna?

elementari šilumokaičio apsauga nuo užšalimo. Kai srautai reversuojami ir lauko blokas atitirpinamas, į šilumokaitį pasiduoda minusinis freonas ir tokiu atveju vidaus kontūre privalo cirkuliuoti pakankamos temperatūros vanduo, jog tekėdamas per šilumokaitį jis neužšaltų. Jeigu sistema užpildyta gliukoliu ar išorinis blokas stovi kur nors, kur niekada nebus žemiau +5°C, tai tą apsaugą galima naikinti/mažinti.
paprastai būna +17°C. pas kai kuriuos teko matyti +15°C.
Slėgiai ir kiti dalykai gali kilti apgaudinėjant daviklius.
Tokiu atveju geriau rekomenduočiau užsukti visus kontūrus, o palikti vieną mažiausią. Tada paleisti siurblį, jis pasišildys tą kontūrą kad ir su tenais, o jam pasileidus ir pradėjus šildyti, atsisukinėti palaipsniui kitus kontūrus.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 12 20, 12:19)
elementari šilumokaičio apsauga nuo užšalimo. Kai srautai reversuojami ir lauko blokas atitirpinamas, į šilumokaitį pasiduoda minusinis freonas ir tokiu atveju vidaus kontūre privalo cirkuliuoti pakankamos temperatūros vanduo, jog tekėdamas per šilumokaitį jis neužšaltų. Jeigu sistema užpildyta gliukoliu ar išorinis blokas stovi kur nors, kur niekada nebus žemiau +5°C, tai tą apsaugą galima naikinti/mažinti.
paprastai būna +17°C. pas kai kuriuos teko matyti +15°C.
Slėgiai ir kiti dalykai gali kilti apgaudinėjant daviklius.
Tokiu atveju geriau rekomenduočiau užsukti visus kontūrus, o palikti vieną mažiausią. Tada paleisti siurblį, jis pasišildys tą kontūrą kad ir su tenais, o jam pasileidus  ir pradėjus šildyti, atsisukinėti palaipsniui kitus kontūrus.

Teisingai SS turi apsaugas, dazniausiai viskas yra paliekama integruotam elektriniam tenui jeigu temperatura yra per zema jog atitirpintu isorini bloka. Nereikia jokiu kilpu uzsukineti net.
Atsakyti