Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Verteris @ 2016 12 19, 13:00)
Nelabai supratau, ką norite pasakyti. Ta prasme, ŠS gali nepasileidinėti, jei iš sistemos grįžta žemesnis, nei kažkokios numatytos T termofikatas?

Taip. Jungs tenus. Jeigu tokie nepajungti, mes klaidą. Teoriškai reiks pasišidyti grįžtamą ir tik tada pasijungs siurblys. Arba apgaudinėti daviklius, bet nežinant ką darai, taip beapgaudinėjant galima prisižaist iki nejuokingų dalykų.
Atsakyti
pavyzdžiui?
kad sušaldyt, susprogdint ŠS - žinau

QUOTE(longger @ 2016 12 19, 12:56)
galima prisižaist iki nejuokingų dalykų.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 19, 14:09)
pavyzdžiui?
kad sušaldyt, susprogdint ŠS - žinau

na, nežinau kas ten sprogt galėtų, nors slėgiai sukyla nemaži. Bet va sugadinti galima daug ką. Kitą vertus tas daug tai yra kompresorius, šilumokaitis, keletas vožtuvų. Žodžiu sugadinus patį kompresorių, toliau galima jau ir nebegadinti nieko biggrin.gif Bet jeigu darant su protu ir žinant ką darai - problemų galima išvengti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 12 19, 14:41)
na, nežinau kas ten sprogt galėtų, nors slėgiai sukyla nemaži. Bet va sugadinti galima daug ką. Kitą vertus tas daug tai yra kompresorius, šilumokaitis, keletas vožtuvų. Žodžiu sugadinus patį kompresorių, toliau galima jau ir nebegadinti nieko  biggrin.gif  Bet jeigu darant su protu ir žinant ką darai - problemų galima išvengti  4u.gif

Bandau suprasti šitos apsaugos prasmę. Taip išeina, jei namas įšalęs žemiau kažkokios ribos, siurblys stabdosi, nes 'bijo' peršaldyti šilumnešį, nes šį paskui kompresoriuje spaudžiant, slėgiai kyla virš normos? Kokia ta ribinė temperatūra paprastai būna?
Atsakyti
Kai griztamas maziau 16-17- išsijungia, bent jau pas mane

QUOTE(Verteris @ 2016 12 19, 17:08)
Bandau suprasti šitos apsaugos prasmę. Taip išeina, jei namas įšalęs žemiau kažkokios ribos, siurblys stabdosi, nes 'bijo' peršaldyti šilumnešį, nes šį paskui kompresoriuje spaudžiant, slėgiai kyla virš normos? Kokia ta ribinė temperatūra paprastai būna?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 19, 12:40)
Iš šios teorijos išeitu, kad paduodant iš ŠS pvz. 28, gryžinėtų-18-23 (ir visi namuose sušaltų)

Klysti, esant 10 laipsnių skirtumui, ne grįžtamas būtų mažas, o paduodamo temperatūra aukštesnė.

Būtent pas mane dabar situacija, kai dėl mono grindinis, pagal galingumą vos tenkina šilumos siurblio galingumą, tai tiekiamo termofikato temperatūra siekia 32C laipsnius, grįžtamas tuo metu 6C laipsniais mažesnis - 26C laipsniai.

Būtų siurblio galingumas mažesnis, tikrai ir temperatūrų skirtumas ir paduodama būtų mažesni.
Atsakyti

ech, vel suklydau su izvalga...
tai 32 - maziausia leistina nustatyti T?

ir sildymo kreiveje - 32- maziausia?

QUOTE(mintas @ 2016 12 19, 19:14)
Klysti, esant 10 laipsnių skirtumui, ne grįžtamas būtų mažas, o paduodamo temperatūra aukštesnė.

Būtent pas mane dabar situacija, kai dėl mono grindinis, pagal galingumą vos tenkina šilumos siurblio galingumą, tai tiekiamo termofikato temperatūra siekia 32C laipsnius, grįžtamas tuo metu 6C laipsniais mažesnis - 26C laipsniai.

Būtų siurblio galingumas mažesnis, tikrai ir temperatūrų skirtumas ir paduodama būtų mažesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 19 gruodžio 2016 - 20:23
QUOTE(arkava @ 2016 12 19, 20:20)
ech, vel suklydau su izvalga...
tai 32 - maziausia leistina nustatyti T?

ir sildymo kreiveje - 32- maziausia?

Tai kad 32C čia paduodamos, o nustatoma pagal gryžtamą. Kokia bus paduodamo, tai jau nuo cirkuliacinio priklauso, o ne nuo nustatymų.

Aš dabar grįžtamo nustatęs ar 23C ar 24C nepamenu tiksliai. Histerizė 2C laipsniai. Skirtumas tarp grįžtamo ir paduodamo 6C laipsniai.

Su kreivėmis dar nežaidžiu, nes temperatūros daviklio neišmečiau į lauką. Nors ir nemesiu. Gręšiu ortakį, kur paimamas iš lauko oras ir į jį kišiu daviklį, lauko temperatūrai matuoti, kuo arčiau sienos, kad tikslesni, lauko temperatūros duomenys būtų, bet čia jau vėliau bus. Gerokai vėliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 gruodžio 2016 - 21:14
Aeroterminiam- nustatai paduodama, pvz. 28. Tada jau valdiklis reguliuoja kas ir kaip, srauta parenka ir greiti.
Tokiu oru ir 26-27 sociai i grindis...

QUOTE(mintas @ 2016 12 19, 20:09)
Tai kad 32C čia paduodamos, o nustatoma pagal gryžtamą. Kokia bus paduodamo, tai jau nuo cirkuliacinio priklauso, o ne nuo nustatymų.

Aš dabar grįžtamo nustatęs ar 23C ar 24C nepamenu tiksliai. Histerizė 2C laipsniai. Skirtumas tarp grįžtamo ir paduodamo 6C laipsniai.

Su kreivėmis dar nežaidžiu, nes  temperatūros daviklio neišmečiau į lauką. Nors ir nemesiu. Gręšiu ortakį, kur paimamas iš lauko oras ir į jį kišiu daviklį, lauko temperatūrai matuoti, kuo arčiau sienos, kad tikslesni, lauko temperatūros duomenys būtų, bet čia jau vėliau bus. Gerokai vėliau.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 19, 21:26)
Aeroterminiam- nustatai paduodama, pvz. 28. Tada jau valdiklis reguliuoja kas ir kaip, srauta parenka ir greiti.
Tokiu oru ir 26-27 sociai i grindis...

Na sočiai, kai viskas teisingai parinkta. Pas mane ŠS galingumas su šiokiu tokiu smile.gif galios pereboru.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2016 12 19, 13:56)
Taip. Jungs tenus. Jeigu tokie nepajungti, mes klaidą. Teoriškai reiks pasišidyti grįžtamą ir tik tada pasijungs siurblys. Arba apgaudinėti daviklius, bet nežinant ką darai, taip beapgaudinėjant galima prisižaist iki nejuokingų dalykų.

Pabandžiau sumodeliuoti situaciją, kaip apgauti daviklius parankinėmis priemonėmis. Aš pradžiai bandyčiau sušildyti vandenį boileryje, o po to nuėmęs trieigio vožtuvo automatiką pastatyčiau vožtuvą grubiai per vidurį, kad dalis srauto eitų pro karšto vandens boilerį ir gryžtamas susimaišytų šaltas iš grindų ir karštas iš boilerio. Šylant grindims, prisukinėji vožtuvą, kad vis daugiau srauto būtų paduodama į grindis.

Arba dar variantas. Jei nėra apribojimų karšto vandens ruošimui. trieigį apsuki ir paleidi ŠS šildyti boilerį, bet srautas eina per grindis.

Kokie dar daviklio apgavimo būdai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 gruodžio 2016 - 21:45
Maniškio galia ir didoka, 11kw.
O trieigi pusiau pravert- nzn, nebent rankiniu būdu. Mat ji valdo pavara on/off. Permeta srautus.
Padariau net dubliuota pavara, mat trieigis nesandarus

Kitas hudas- ištraukt davikli is lizdo ir kol išils griztamas- laikyt ji kambario temperatūroj

QUOTE(mintas @ 2016 12 19, 20:42)
Na sočiai, kai viskas teisingai parinkta. Pas mane ŠS galingumas su šiokiu tokiu galios pereboru smile.gif.
Papildyta:
Pabandžiau sumodeliuoti situaciją, kaip apgauti daviklius parankinėmis priemonėmis. Aš pradžiai bandyčiau sušildyti vandenį boileryje, o po to nuėmęs trieigio vožtuvo automatiką pastatyčiau vožtuvą grubiai per vidurį, kad dalis srauto eitų pro karšto vandens boilerį ir gryžtamas susimaišytų šaltas iš grindų ir karštas iš boilerio. Šylant grindims, prisukinėji vožtuvą, kad vis daugiau srauto būtų paduodama į grindis.

Arba dar variantas. Jei nėra apribojimų karšto vandens ruošimui. trieigį apsuki ir paleidi ŠS šildyti boilerį, bet srautas eina per grindis.

Kokie dar daviklio apgavimo būdai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 19 gruodžio 2016 - 21:47
QUOTE(arkava @ 2016 12 19, 21:45)
O trieigi pusiau pravert- nzn, nebent rankiniu būdu. Mat ji valdo pavara on/off. Permeta srautus.
Padariau net dubliuota pavara, mat trieigis nesandarus

Aš vandenį vis dar šildau elektriniu boileriu, tai nuėmiau trieigio valdiklį ir eksperimentuoju. Taip, tik nuėmus trieigio valdiklį galima žaisti su srautų paskirstymu ir tik rankomis galima pilnai uždaryti vožtuvą. Kai rankomis užsuki, net matosi kaip viskas sudreba nuo pniaumo smūgio.

Beje, mano trieigis vožtuvas irgi nesandariai srautus uždarinėja. Ką ten sakei padarei? Kaip vyksta dubliavimas.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 12 19, 21:45)

11kW pas tave prie lauko +7C, taip kad seniai pas tave nė iš tolo nepanašu į maksimalų galingumą, plius pas tave inverteris, kuris spėju nelabai kada dirba maksimaliu režimu, nebent per šalčius.
Atsakyti