Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(mintas @ 2016 12 16, 08:23)
Ne tik nuo šiluminių nuostolių, ir nuo grindinio vamzdelių kontakto su grindų betonu ploto, ir nuo cirkuliacinių greičio, ir kaip dabar sužinojau, nuo ŠS galingumo.

daugelis dabar nauju SS cirkuliacinio greiti reguliuoja automatiskai. Pvz praeitu metu Panasonicai ant cirkuliacinio kiek pamenu turejo 7 greicius, kurie gali buti nustatomi rankomis. Siu metu modeliai cirkuliacini reguliuoja jau automatiskai.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 16, 08:33)
daugelis dabar nauju SS cirkuliacinio greiti reguliuoja automatiskai. Pvz praeitu metu Panasonicai ant cirkuliacinio kiek pamenu turejo 7 greicius, kurie gali buti nustatomi rankomis. Siu metu modeliai cirkuliacini reguliuoja jau automatiskai.

Būtų geras dalykas, nes maniškiai cirkuliaciniai inverteriniai su valdymo laidų pajungimo galimybe, problema, kad mano ŠS valdiklis sugeba dirbti tik on/of režimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 gruodžio 2016 - 08:44
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 16, 09:33)

Mano siurblio cirkuliacinio galingumą gali mažinti ir didinti 1 proc. žingsniu rankiniu būdu. Dar gali pasirinkti, kokiu galingumu veiks cirkuliacinis, kai dirba šilumos siurblys ir kai jis ilsisi.

Šiuo metu yra nustatyta taip: kai siurblys dirba 50 proc., kai nedirba - 45 proc. Vasarą vėsinimui buvau nustatęs 60 proc.

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 12 16, 09:32)
iki mažesnių pakyla labai greitai. Pusvalandžio tikrai neprireiktų.

Be to pas mane nustatyti galima tik pagal grįžtamą.

Mano irgi nustatymai tik pagal grįžtamą. Greičiausiai orinukai pagal paduodamą, o gruntiniai pagal grįžtamą. Kiek laiko trunka vienas siurblio įsijungimas, t.y. per kiek laiko jis sušildo termofikatą?
Atsakyti
Inverterinis cirkuliacinis, bet nustatymuose yra parinkimas - 3 greiciai, plius galima keist srauta L/min. ,taciau realybėje veikia plaukiojanciai, pagal poreiki matyt.

QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 16, 07:33)

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 16, 08:51)
Mano siurblio cirkuliacinio galingumą gali mažinti ir didinti 1 proc. žingsniu rankiniu būdu. Dar gali pasirinkti, kokiu galingumu veiks cirkuliacinis, kai dirba šilumos siurblys ir kai jis ilsisi.

Šiuo metu yra nustatyta taip: kai siurblys dirba 50 proc., kai nedirba - 45 proc.  Vasarą vėsinimui buvau nustatęs 60 proc.

Papildyta:

Mano irgi nustatymai tik pagal grįžtamą. Greičiausiai orinukai pagal paduodamą, o gruntiniai pagal grįžtamą. Kiek laiko trunka vienas siurblio įsijungimas, t.y. per kiek laiko jis sušildo termofikatą?

Per Meniu galima kazkiek zaisti su greiciais, bet vistiek SS pats "sugalvoja" koks bus optimalus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 16 gruodžio 2016 - 08:58
QUOTE(cibulis @ 2016 12 16, 08:51)
gruntiniai pagal grįžtamą. Kiek laiko trunka vienas siurblio įsijungimas, t.y. per kiek laiko jis sušildo termofikatą?

Pakolkas šildau rankiniu režimu, sulauksiu savaitgalio, tada bandysiu gaudyti temperatūrų nustatymus, a tai dabar paliksiu veikti, tai pareisiu į pirtelę.
Atsakyti
Dziaugtis teko neilgai, padirbo kuri laika, buvau nustates aukstesne temperatura kad padavinetu 32c pries einant miegot sumazinau iki 28c, ryte radau vel apledejusi bloka. Is grafiko matosi, kad buvo 4 atitirpinimai, tuomet pasilde boileri ir poto vel atitirpinimas neivyko.
Atsakyti
Prajudink daviklius, iskaitant srauto (juodas).

QUOTE(Orginalus @ 2016 12 16, 08:02)
Dziaugtis teko neilgai, padirbo kuri laika, buvau nustates aukstesne temperatura kad padavinetu 32c pries einant miegot sumazinau iki 28c, ryte radau vel apledejusi bloka. Is grafiko matosi, kad buvo 4 atitirpinimai, tuomet pasilde boileri ir poto vel atitirpinimas neivyko.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 12 16, 09:51)
Šiuo metu yra nustatyta taip: kai siurblys dirba 50 proc., kai nedirba - 45 proc.  Vasarą vėsinimui buvau nustatęs 60 proc.

O jei vietoj 45% nustatytum kokius 5% - nesumažėtų SS taktavimas?
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2016 12 16, 11:25)
O jei vietoj 45% nustatytum kokius 5% - nesumažėtų SS taktavimas?

Man "Tenko" sakė, kad būtent tokie nustatymai yra optimaliausi mano atveju. Gražiai ir tolygiai namas šyla, kai siurblys veikia, tolygiai atidavinėja šilumą, kai neveikia. Jei sumažinčiau cirkuliacinį iki 5 proc., praktiškai sustotų. Kitą vertus ar toks mažas nustatymas galimas? Gal visgi minimali riba yra kokie 30 proc.? Nežinau.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 12 16, 10:23)
Ne tik nuo šiluminių nuostolių, ir nuo grindinio vamzdelių kontakto su grindų betonu ploto, ir nuo cirkuliacinių greičio, ir kaip dabar sužinojau, nuo ŠS galingumo.

Buvau įsitikinęs, kad su mano grindų didžiuliu našumu (kaip mano namui) ir mažu šilumos poreikiu, į grindis užteks padavinėti ženkliai mažesnių temperatūrų nei dabar, o įjungiau ŠS, tai pastoviai iki 33C ir daugiau paduoda, bet tik nustoja kompresorius dirbti ir kone per 5C laipsnius termofikato temperatūra krenta.

Našus mano grindinis mano namo šilumos poreikio atžvilgiu, bet mano ŠS galingumo atžvilgiu, mano grindinis vos vos paneša, tad ir paduodamas kaip "visuose normaliuose  namuose".

Taip ir nuo galingumo priklauso , bet cia tema ss oras vanduo o jie visi kintamos galios, kazin ar yra on-off gaminanciu belike .
Zenkliai per galingas pas pati geo SS ,sunku bus suvaldyti... Matau tik galimybe SS darba su padidinta termofikato temp.pagal grafikus, atsirenkant laiko intervalus pagal silumos poreiki nuo lauko temp.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 16, 09:18)
nuo gruodzio 1-16d.  tik sildymui sunaudota 164 kwh, dvi atviros D200 vedinimo skyles, kiekviena diena viskas vedinama pradarius langus. Viduje pagal "kalibruota" termometra ~23 silumos. Name dar vidaus apdailos darbai vykdomi. Sildomi 126 kv.m.  Panasonico H serijos 5 KW SS

Kokie jūsų šildymo poreikiai kWh/kv. m metus? Pas mane ~115kv.m. paskaičiuota ~19,5 kWh, nors karšto vandens dabar bute sunaudojam ~7kubus/mėn, turbūt bus karštam vandeniui ruošt daugiau elektros/galios sunaudojama nei šildymui... Dėl noro pasijungt ŠS nuo trifazio, lieka tik 9kW T-CAP... Įtariu, kad jis per galingas variantas... tik klausimas kiek čia ekonomijos gautųsi jei pigesnį/silpnesnį pirkčiau ir ar reiktų 7kw ar 5kw...? rolleyes.gif
Aišku pardavėjams reiks užduot klausimą ar įmanoma tuos vienfazius pajungt vis dėl to nuo trifazio (kaip pvz. vienfazes kaitelentes...) smile.gif
Atsakyti