Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Laokričio mėn k.vanduo ir šildymas - 41 €. 110m2

QUOTE(wirelessexpert @ 2016 12 15, 15:34)
O kokios paros elektros sąnaudos tokiu atveju pas jus?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 15, 19:31)
Laokričio mėn k.vanduo ir šildymas - 41 €. 110m2

kiek čia kwh?
Atsakyti
Virš 400 atrodo

QUOTE(balbiesas @ 2016 12 15, 19:07)
kiek čia kwh?

Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 12 15, 17:43)
pirmus metus kiekviena diena tikrindavau skaitliuko parodymus smile.gif siais metais uzeinu karta i menesi smile.gif pas mane atskiras skaitliukas SS+boileriui, tai uz 15 dienu vidurkis parai gaunasi 26.33 KWh, bet jei issilaikys sios dienos orai, tai bus apie 24 KWh dienai. Taciau mes ziauriai daug naudojames karstu vandeniu smile.gif tai pas mus vien karstam ruosti SS per diena dirba kokias 2-3 val. smile.gif

Labai panašus paros vidurkis ir pas mane. Gal 1 KWH mažesnis. O vandenį kažkodėl šildo iš karto nors ir laipsniu nukritus. montuotojai sakė kitaip. Vasarą pradėdavo šildyti kai 5 laipsniais pakrisdavo.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 12 14, 23:34)
del ledo tirpiklio rimtai, o kaip tu kitaip graziai viska "nugramdysi" ;)
O tai sensoriai prie garintuvo nebus gerai apsale ? Jei neklystu jie oro srauta matuoja ir temperatura.

Viskas susitvarke, pyliau karsta vandeni ant ledo, atitirpo beveik viskas, tik prie -10c pilti vandeni atsistojus ant kopeciu nepasirode labai saugu.kolkas veikia, matysim kaip bus toliau.
Papildyta:
QUOTE(wirelessexpert @ 2016 12 15, 22:22)
Labai panašus paros vidurkis ir pas mane. Gal 1 KWH mažesnis. O vandenį kažkodėl šildo iš karto nors ir laipsniu nukritus. montuotojai sakė kitaip. Vasarą pradėdavo šildyti kai 5 laipsniais pakrisdavo.

Pas arkava paros vidurkis apie 13kwh, pas tave apie 24kwh.
O kaip prie -25c, uztenka galios?
Pas mane lapkricio menesio saskaita uz sildyma ir karsta vandeni, apie 40 eur. gavosi. Pamenu prie -25c pernai padavinejo apie 32c vandeni, namuose apie 20c buvo.
Atsakyti
Jei toks atvejis ,kad neatsitirpina .... Ijungus saldymo rezima turetu atsitirpinti ,nes siluma isnesama i lauko silumokaiti ?
Papildyta:
Temperaturu padavimai i grindis l. priklauso nuo busto siluminiu nuostoliu ...labai individualu .
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 12 15, 23:32)
Viskas susitvarke, pyliau karsta vandeni ant ledo, atitirpo beveik viskas, tik prie -10c pilti vandeni atsistojus ant kopeciu nepasirode labai saugu.kolkas veikia, matysim kaip bus toliau.

O su fenu nupūsti nesvarstėt? Ar per daug ten to ledo jau buvo, kad žaisti su juo?
Atsakyti
Atsibostu su fenu žaist, o be to prie sienos - neprieinama. Bandyta... biggrin.gif

QUOTE(Verteris @ 2016 12 16, 05:58)
O su fenu nupūsti nesvarstėt? Ar per daug ten to ledo jau buvo, kad žaisti su juo?

Atsakyti
nuo gruodzio 1-16d. tik sildymui sunaudota 164 kwh, dvi atviros D200 vedinimo skyles, kiekviena diena viskas vedinama pradarius langus. Viduje pagal "kalibruota" termometra ~23 silumos. Name dar vidaus apdailos darbai vykdomi. Sildomi 126 kv.m. Panasonico H serijos 5 KW SS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 16 gruodžio 2016 - 08:21
QUOTE(korida @ 2016 12 15, 23:38)
Temperaturu padavimai i grindis l. priklauso nuo busto siluminiu nuostoliu ...labai individualu .

Ne tik nuo šiluminių nuostolių, ir nuo grindinio vamzdelių kontakto su grindų betonu ploto, ir nuo cirkuliacinių greičio, ir kaip dabar sužinojau, nuo ŠS galingumo.

Buvau įsitikinęs, kad su mano grindų didžiuliu našumu (kaip mano namui) ir mažu šilumos poreikiu, į grindis užteks padavinėti ženkliai mažesnių temperatūrų nei dabar, o įjungiau ŠS, tai pastoviai iki 33C ir daugiau paduoda, bet tik nustoja kompresorius dirbti ir kone per 5C laipsnius termofikato temperatūra krenta.

Našus mano grindinis mano namo šilumos poreikio atžvilgiu, bet mano ŠS galingumo atžvilgiu, mano grindinis vos vos paneša, tad ir paduodamas kaip "visuose normaliuose namuose".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 gruodžio 2016 - 08:25
O tai paduot mazesne neina?
vakar pakeliau iki 29 padavima, jungiasi pagal kambario T, o ryte eina "snaust" - 26. Taupo kW. biggrin.gif

QUOTE(mintas @ 2016 12 16, 07:23)
tai pastoviai iki 33C ir daugiau paduoda, bet tik nustoja kompresorius dirbti ir kone per 5C laipsnius termofikato temperatūra krenta.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 12 16, 08:27)
O tai paduot mazesne neina?
vakar pakeliau iki 29 padavima, jungiasi pagal kambario T, o ryte eina "snaust" - 26. Taupo kW.  biggrin.gif

iki mažesnių pakyla labai greitai. Pusvalandžio tikrai neprireiktų.

Be to pas mane nustatyti galima tik pagal grįžtamą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 gruodžio 2016 - 08:33