QUOTE(ZilvaLT @ 2016 11 01, 13:40)
reikia kad boilerio silumos energetinis plotas butu minimum 1,2m2
Ne "boilerio silumos energetinis plotas", o boileryje sumontuoto šilumokaičio, kitaip dar vadinamo gyvatuko, paviršiaus plotas.
Tai šio produkto reikia ieškoti ne tarp standartinių boilerių, bet nueisi į bet kurią rimtesnę parduotuvę, ir pagal pageidaujamus parametrus parinks reikiamą.
Pavyzdžiui Boileris 300l šilumokaičio plotas 1,5m²
Tavo įvardintos Dražice firmos boileris 155l, šilumokaičio plotas - 1.45 m²
geoterminius gaminanti lietuvių firma sveo siūlo tokią produkciją boileriai 200l-1000l, šilumokaičio plotas 2,7m²- 6,5m²
Su mano ŠS sukomplektuotas boileris 300 l,šilumokaičio plotas - 3,4 m²
QUOTE(ZilvaLT @ 2016 11 01, 14:42)
dėkui ;) tačiau man 300l gerokai per daug aš ~150l žiūriu:)
O kodėl nusprendėte 300l? skaičiavote ar ne per daug?
O kodėl nusprendėte 300l? skaičiavote ar ne per daug?
Aš dabar naudojuosi 80l elektriniu boileriu. Tai kai temperatūra jame palaikoma maksimali (turėtų būti apie 95C), per kartą du žmonės po dušu nusiprausia ir jau pradeda bėgti vėsus vanduo.
Su geoterminiu užkėlinėsi vandens temperatūrą iki 45C ir tik kartą per savaitę, legionelių kontrolei iki 55C. Tai reiškia, kad prausiantis naudosi mažiausiai dvigubai mažiau šalto vandens, ir dvigubai daugiau karšto vandens, kad gauti tą pačią temperatūra po dušu. Taigi, 160l vos užteks dviem dušams. Ar tikrai nori tokio mažo boilerio?
QUOTE(mintas @ 2016 11 01, 12:10)
geoterminius gaminanti lietuvių firma sveo siūlo tokią produkciją boileriai 200l-1000l, šilumokaičio plotas 2,7m²- 6,5m²
Panašu kad jie Galmet boilerius siūlo https://galmet.com.pl/pl/produkt/maxi
Drazice yra 200ltr 2x1m2 gyvatukais. Sujungt nuosekliai reikia.. apie 500e
QUOTE(mariuzs @ 2016 11 01, 17:58)
QUOTE(mintas @ 2016 11 01, 15:03)
Aš dabar naudojuosi 80l elektriniu boileriu. Tai kai temperatūra jame palaikoma maksimali (turėtų būti apie 95C), per kartą du žmonės po dušu nusiprausia ir jau pradeda bėgti vėsus vanduo.
Mintai, gal duso galvute be taupymo pas jus arba gal labai labai daug leidziate vandens? Pas mus sodyboj 80 ltr Drazice, tai su 95 uztenka visai dienai, tame tarpe abiems nusiprausti nesipliuskenant
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2016 11 01, 21:21)
Mintai, gal duso galvute be taupymo pas jus arba gal labai labai daug leidziate vandens? Pas mus sodyboj 80 ltr Drazice, tai su 95 uztenka visai dienai, tame tarpe abiems nusiprausti nesipliuskenant
Mes dviese rytais mėgstam ilgiau po dušu pastovėti, o aš dar ir gana karštą vandenį mėgstu.
Lieka to vandens boileryje, bet maišytuvo rankenėlę jau reikia labiau į karšto vandens pusę pakreipti, kas rodo, kad šiltas vanduo boileryje jau gerokai vėsesnis.
Dėl dienos, tai ir pas mane užtenka. 80l tenas man rodos per kokias 2 valandas prišildo, tai kas dvi valandas gali po du žmones į dušą vaikščiot, taip, kad visos dienos bėgis mano supratimu absoliučiai neaktualus. Problema būtų jei tuo pat metu trečias žmogus sugalvotų po dušu palysti, tai jau negarantuoju, kad ne po šaltu baigs pliuškentis.
Pas man name nusimato name 4 gyventojai... Aš ir trys panos... Ar yra kieno čia šemyna keturi ruoniai ir ar užtenka vakarais po dušu nusipraust visiems...? ir aišku kokios talpos boileris? atsimenu kažkas rašė apie bandymą, kad su jo boileriu ir ŠS - šiltas vanduo nesibaigia...
pats asmeniškai mažiau 200l negalvoju... Bute įsidėjęs termostatinį maišytuvą (super dalykas nes vandens temperatūra nuolat svyruodavo... ), name taip pat galvoju įsidėt, kad vėstant vandeniui boileryje, nereiktų pastoviai maišytuvo sukiot...
pats asmeniškai mažiau 200l negalvoju... Bute įsidėjęs termostatinį maišytuvą (super dalykas nes vandens temperatūra nuolat svyruodavo... ), name taip pat galvoju įsidėt, kad vėstant vandeniui boileryje, nereiktų pastoviai maišytuvo sukiot...
tokioj situacijoj galvociau apie 250-300ltr, atsisvelgiant i tai , kad su SS boilery bus vesesnis vanduo (apie 50-55)
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 11 02, 08:12)
Pas man name nusimato name 4 gyventojai... Aš ir trys panos... Ar yra kieno čia šemyna keturi ruoniai ir ar užtenka vakarais po dušu nusipraust visiems...? ir aišku kokios talpos boileris? atsimenu kažkas rašė apie bandymą, kad su jo boileriu ir ŠS - šiltas vanduo nesibaigia...
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 11 02, 09:12)
as bandziau mes gyvename tryse, turime 200 litru boileri. dabar pasiskaites forumieciu praktika, nustaciau, kad vanduo boileryje butu 46, realiai buna 50, nes SS nustatyta turi delta +4 laipsniai, tai atitinkamai sildo iki 50, ir kai temp nukrenta zemiau 42. bei nusistates, kad sildytu tik ryte nuo 4:30 iki 6 ryto, ir vakarais nuo 18 iki 21 val. rezultatai labai dziuginantys, vasara el. sanaudos karstam vandeniui ruosti 105-130 KWh.
turime vonia 245 litru, kai vaikas eina maudytis, pripilame praktiskai pilna, nes vaiko svoris 14 kg, tai gaunasi, tikrai vos ne visa bolileri ir sunaudojame tai tokiais atvejais, tikrai jei butu poreikis antram zmogui eiti i dusa, to padaryti nepavyktu. kol vaikas laimingas maudosi, tai per ta laika SS speja susildyt vandeni, kad po visu maudymosi proceduru pavyktu nuplaut sampunus, muilus ir t.t. siaip rudeni/pavasari/vasara vidutiniskai reikia 30-40 minuciu, kad boileryje vanduo pilnai butu pasildytas, del ziemos nerasau, nes name gyvename metus, tai nelabai dar uzsiimdavau statistika tai griztant prie pirmo sakinio, taip, 200 litru boilerio uztenka pabuti duse 20-30 minusiu, bet per ta laika jau isikisa SS, ir baiginejantys karstam vandeniui, jau buna pasildytas ir is grezinio tekantis vanduo aisku jis nebus 50 laipsniu, bet 35-40 tikrai bus, o to tikrai pakanka, todel siltas vanduo tikrai nepasibaigia
ziema tikrai butu sudetingiau, nes kiek atsimenu darant defrostinga, o jis gali buti bet kokiu metu, tai jei tas butu kai naudoji vandeni vonioje, tai tam tikram laikui nustoja vandens pasildymas, nes visa energija SS panaudoja butent atitirpinimui.
Sveiki.
Jeigu jau kalba eina apie boilerius, tai turiu klausimą (rašiau kitoje temoje, bet ten niekas nereaguoja. Šios temos dalyviai aktyvesni)
Tai va.
Turiu boilerį, kuris pašildomas per SS. Yra padaryta karšto vandens recirkuliacija. Pastebėjau tokią situaciją, kad kartais atsukus šaltą vandenį iš čiaupo bėga šiltas vanduo. Ir boileris tada atšąla gal per pusdienį. Po to vėl viskas susitvarko ir kokius 2-3 mėn, veikia normaliai. Po to vėl, nei iš šio nei iš to, situacija kartojasi. Kažkokio dėsningumo nepastebėjau. Yra sumontuotas atbulinis vožtuvas, kuris kaip ir turi apsaugoti nuo tokių situacijų.
Jeigu jau kalba eina apie boilerius, tai turiu klausimą (rašiau kitoje temoje, bet ten niekas nereaguoja. Šios temos dalyviai aktyvesni)
Tai va.
Turiu boilerį, kuris pašildomas per SS. Yra padaryta karšto vandens recirkuliacija. Pastebėjau tokią situaciją, kad kartais atsukus šaltą vandenį iš čiaupo bėga šiltas vanduo. Ir boileris tada atšąla gal per pusdienį. Po to vėl viskas susitvarko ir kokius 2-3 mėn, veikia normaliai. Po to vėl, nei iš šio nei iš to, situacija kartojasi. Kažkokio dėsningumo nepastebėjau. Yra sumontuotas atbulinis vožtuvas, kuris kaip ir turi apsaugoti nuo tokių situacijų.