Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(arkava @ 2016 10 20, 11:07)
Šito dar neissiaiskinau, matyt ziurint kaip nustatyta T kontrole (kambario, lauko, griztancio srauto).  Ir pats cirkuliacinio greiti reguliuotis pradėjo, cikluose dirba ivairiais greiciais...

na protingi tie jūsų siurbliai. Panasonicas - tik pagal grįžtančio T, jokio siurblio auto kontrolės, ir jokio stabdymo. Sukasi pastoviai. Gali prijungti kambario termostatą, bet tada išviso on/off veikimas. Liūdesėlis...
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 10 20, 11:07)
Šito dar neissiaiskinau, matyt ziurint kaip nustatyta T kontrole (kambario, lauko, griztancio srauto).  Ir pats cirkuliacinio greiti reguliuotis pradėjo, cikluose dirba ivairiais greiciais...

Galima sildymo kontrole pagal vidaus norima palaikyti temperatura arba pagal temperturine kreive priklausoma nuo lauko temperaturos .
Kai pasirenkma kontrole pagal vidaus temperatura SS yra uzduodama vidaus temperaturos histereze .Pvc uzduota patalpu temperatura 21,5lC .Histereze 1,5lC .Tai dasildzius patalpas iki 21,5lC SS issijungia ir tuo paciu issijungia cirkuliacinis . Nukritus patalpu temperaturai iki 20lC cirkuliacinis ISIjungia ir pasileigineja SS. Cirkuliacinis renkasi atitinkama debita pagal t paduodama ir griztama .
Kai parenkamas sildymas pagal kreive ,t.y. termofikato temperatura parenkama pagal lauko temperatura nustatyta kreiveje . Dasildo iki uzduotos termofikato temperaturos ir stabdo SS ir jo cirkuliacini siurbli . Siurblio nustatymuose yra uzduodama laiko intervalas kas kiek tai laiko ijungti cirkuliacini siurbli pasitikrinti temperaturas pagal uzduota temperaturos histereze. Cirkuliacinis yra,,protingas '' renkasi srautus pagal atitinkamus parametrus .
Papildyta:
QUOTE(balbiesas @ 2016 10 20, 15:09)
Panasonicas - tik pagal grįžtančio T, jokio siurblio auto kontrolės, ir jokio stabdymo. Sukasi pastoviai. Gali prijungti kambario termostatą, bet tada išviso on/off veikimas. Liūdesėlis...

Mat kaip ...primityviai... tikrai ,kad liudeselis blink.gif . Gal kituose modeliuse yra galimybes platesnes ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 20 spalio 2016 - 14:09
QUOTE(korida @ 2016 10 20, 15:06)
Mat kaip ...primityviai... tikrai ,kad liudeselis  blink.gif . Gal kituose modeliuse yra galimybes platesnes ?

Balbiesai, dėkui už pasidalintą informaciją. Kai ateis laikas pirkti ŠS, bus proga pasidomėti dėl funkcionalumo. Šiaip kiek buvau užmetęs akį, Panasonic'as prieš metus atnaujino ŠS seriją, o va prieš kelias dienas net užmačiau T-CAP 'ultra quiet' išorinį bloką reklamuoti pradėjo (čia tie, kur per latvių tiekėjus dirba bukletus jau platina). Tiesa, charakteristikų dar neatskleidžia, TBD, taip sakant. Turbūt užkniso klientai su skundais dėl triukšmo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 10 20, 16:06)
Mat kaip ...primityviai... tikrai ,kad liudeselis  blink.gif . Gal kituose modeliuse yra galimybes platesnes ?

Nebent naujuose. Tiesa ir maniškiam yra kažkoks priedelis (už ~400 svarų) kurio pagalba galima jungti kambarius termometrus, internetį valdymą ir t.t. ir tada jau jis lyg ir galėtų veikti pagal kambario temperatūrą. Na bet 400 svarų...

QUOTE(Verteris @ 2016 10 20, 16:21)
Šiaip kiek buvau užmetęs akį, Panasonic'as prieš metus atnaujino ŠS seriją, o va prieš kelias dienas net užmačiau T-CAP 'ultra quiet' išorinį bloką reklamuoti pradėjo (čia tie, kur per latvių tiekėjus dirba bukletus jau platina).

Tai jie kiekvienais metais atnaujina. Bet tarkim maniškis nuo prieš tai buvusių metų tai nekažką ten ir tesiskiria, skydelis patobulintas, dry concrete funkcija atsirado..
O dėl triukšmo tai būtų įdomu tą ultra quiet pamatyti. Mano lankstinukuose irgi tyliu vadinamas, kas ir yra tiesa ... kol temperatūra nenukrenta žemiau -15 ar kol jis neįjungia atitirpimo ciklo...
Kauniečiai turėtų būti normalesni. Nes kur man montavo Octus tai ten toks jausmas kad aš buvau vienas iš pirmųjų klientų bandomųjų triušių..
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 10 20, 20:13)
...
O dėl triukšmo tai būtų įdomu tą ultra quiet pamatyti. Mano lankstinukuose irgi tyliu vadinamas, kas ir yra tiesa ... kol temperatūra nenukrenta žemiau -15 ar kol jis neįjungia atitirpimo ciklo...

O tas triukšmas atitirpstant girdisi iš išorinio ar vidinio bloko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 21 spalio 2016 - 12:59
Išorinio. Bet nieko tragisko, šnypšteli ir viskas... dB ten nereiktu skaiciuot biggrin.gif

QUOTE(silainiai @ 2016 10 21, 11:58)
O tas triukšmas atitirpstant girdisi iš išorinio ar vidinio bloko?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 10 21, 13:44)
Išorinio. Bet nieko tragisko, šnypšteli ir viskas... dB ten nereiktu skaiciuot  biggrin.gif

Aš savo ŠS jau užtikau vieną kartą, kai įvyko atitirpinimas. Nors lauke buvo -2C ir ant bloko grotelių aklinas kokių 5mm sniego sluoksnis, sustojus ventiliatoriui ir pradėjus atšildymą vaizdas truputį pribloškė: per kokį 15s visas sniegas ištirpo ir nubėgo žemyn. Triukšmo negirdėjau praktiškai jokio. Kaip suprantu, tokio atitirpinimo energijos sąnaudos nėra didelės.
Atsakyti
Butent. Paleidzia atbulyn karsta skysti, atitirpina, persijungia ir vel dirba... smile.gif

QUOTE(silainiai @ 2016 10 21, 12:52)
Aš savo ŠS jau užtikau vieną kartą, kai įvyko atitirpinimas. Nors lauke buvo -2C ir ant bloko grotelių aklinas kokių 5mm sniego sluoksnis, sustojus ventiliatoriui ir pradėjus atšildymą vaizdas truputį pribloškė: per kokį 15s visas sniegas ištirpo ir nubėgo žemyn.  Triukšmo negirdėjau praktiškai jokio. Kaip suprantu, tokio atitirpinimo energijos sąnaudos nėra didelės.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 10 21, 15:44)
Išorinio. Bet nieko tragisko, šnypšteli ir viskas... dB ten nereiktu skaiciuot  biggrin.gif

Na kaip čia pasakius. Panasonicas leidžia atbulai srautą kol jam yra teisinga grįžtant temperatūra iš lauko. Kai ji nukrenta žemiau 22, jis skaito kad viskas, su atbuliniu srautu darbas baigtas, ir pradeda atitirpimą kompresoriaus pagalba. Kompresorius pradeda varyti aukščiausiu įmanomu dažniu, na o tada dB tai tikrai neblogi prasideda. Ir taip kokias 5 minutes (paga spec'ą - max 9 minutės). Dabar paimkim blogiausia galima scenarijų - pagal spec'ą atitirpimas gali vykti ne dažniau kaip kas 35 min. Tai vat kai lauke koks -1 su dafiga drėgmės taip ir drožia jis kas 35 min tas 5 minutes tuos aukštus decibelus...
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 10 21, 17:41)
Na kaip čia pasakius. Panasonicas leidžia atbulai srautą kol jam yra teisinga grįžtant temperatūra iš lauko. Kai ji nukrenta žemiau 22, jis skaito kad viskas, su atbuliniu srautu darbas baigtas, ir pradeda atitirpimą kompresoriaus pagalba. Kompresorius pradeda varyti aukščiausiu įmanomu dažniu,  na o tada dB tai tikrai neblogi prasideda. Ir taip kokias 5 minutes (paga spec'ą - max 9 minutės). Dabar paimkim blogiausia galima scenarijų - pagal spec'ą atitirpimas gali vykti ne dažniau kaip kas 35 min. Tai vat kai lauke koks -1 su dafiga drėgmės taip ir drožia jis kas 35 min tas 5 minutes tuos aukštus decibelus...

Sužinant vis daugiau "perliukų" tikrai džiaugiuosi, kad nesugebėjo man pardavėjai įsiūlyti Panasoniko... nono2.gif
Atsakyti
Kai griztamas šaltas, maniskis paprasciausiai išsijungia. Suveikia apsauga.

QUOTE(silainiai @ 2016 10 21, 17:27)
Sužinant vis daugiau "perliukų" tikrai džiaugiuosi, kad nesugebėjo man pardavėjai įsiūlyti Panasoniko...  nono2.gif

Atsakyti
Pasimečiau nuo skirtingų nuomonių ir reklamų. Kaip galvojate, ar akumuliacinė talpa duoda naudos naudojant oras-vanduo šs su grindiniu šildymu? Suprantu, kad pliusas būtų naudojant kombinuojant su saulės kolektoriais ar kieto kuro katilu, bet kombinuoti neplanuoju. Grindų šildymo vandens tūris 150ltr.

Mano įžvelgti pliusai:
1. Siurblys dirbtų ilgesnį laiką, mažiau įsijunginėtų
2. Galima būtų nustatyti, kad dirbtų šiltesniu paros laiku su geresniu cop.
3. Ateityje gal pajungčiau židinį/krosnelę su vandens konturu į akumuliacinę talpą.
4. Galimybė ruošti karštą vandenį per akumuliacinę talpą (greitaeigio boilerio principu).

Minusai:
1. Papildomos investicijos už akumuliacinę talpą.
2. Abejotinas akumuliacinės talpos energijos taupymas, pastoviai šildant 500ltr vandens.

Nenoriu reklamuoti, bet vienas garsus gamintojas siūlo sistemą viskas viename. ŠS su 500ltr akumuliacine talpa kuri ruošia karštą vandenį, tik klausimas ar tai realiai apsimoka šildyti pastoviai tokį kiekį vandens?
Atsakyti