Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(silainiai @ 2016 10 14, 10:12)
Tai aš ir žiūriu skaitliuko parodymus.  biggrin.gif  Bet tiesiog kirba durna mintis, kad prie minuso lauke didėja el.sąnaudos. Nors iki -10C gal ir neverta kurti GKK.

Nagrinėjausi kažkada Daikino pateiktas diagramas. Kiek pamenu, COP daugiau ar mažiau tolygiai mažėja, žemėjant temperatūrai, atitirpinimo ciklo įtaka minimali. Kur kas ženkliau krenta įrenginio galingumas (įskaičius atitirpinimus), kai šie prasideda. Ten kažkur ties +5 ar +7 matėsi toks 'laiptukas' generuojamos galios grafikuose, o COP gal tik kiek greičiau kristi nuo tos vietos pradėjo.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 10 14, 09:33)
Nagrinėjausi kažkada Daikino pateiktas diagramas. Kiek pamenu, COP daugiau ar mažiau tolygiai mažėja, žemėjant temperatūrai, atitirpinimo ciklo įtaka minimali. Kur kas ženkliau krenta įrenginio galingumas (įskaičius atitirpinimus), kai šie prasideda. Ten kažkur ties +5 ar +7 matėsi toks 'laiptukas' generuojamos galios grafikuose, o COP gal tik kiek greičiau kristi nuo tos vietos pradėjo.

Galios man užtenka per akis, aš ir savo granulinį iki -15C laikydavau užstatęs 8kW galingumu ( beveik pusę laiko visvien stovi budėjimo režimu), kai jau būna dar šalčiau, pakeliu iki 10kW.
Atsakyti
Nu nzn, man rodiklis buvo pernykstis sausis. Sildė non stop. O oras buvo -15, iki -24.
Prisuko apie 70e. Su vandeniu. Man- normaliai, kaip toki salta mėn. Tenai- nepajungti net.

QUOTE(silainiai @ 2016 10 14, 08:12)
Tai aš ir žiūriu skaitliuko parodymus.  biggrin.gif  Bet tiesiog kirba durna mintis, kad prie minuso lauke didėja el.sąnaudos. Nors iki -10C gal ir neverta kurti GKK.

Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2016 10 14, 09:48)
Taip, apšalo. ŠS naudosiu pirmą žiemą, tai truputį nustebino, kad jau sniegas ant jo randasi. Kas tada darosi prie -10... -15C ?  blink.gif

mano praeitų metų pastebėjimais daugiausia atitirpimų būtent ir būdavo tokiu oru kai +1 -2. o prie -8 jų žymiai mažiau. O šian gi dar toks rūkas buvo.

Išbandžiau holiday mode, viskas kaip ir ok, bet vanduo visgi kiek papuvo, tik paleidus buvo toks stipresnis kiaušų kvapas. ir dar keistai vienas kontūras nenorėjo šilt, bet paklibinus galvą kaip ir susitvarkė.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 10 14, 10:09)
Nu nzn, man rodiklis buvo pernykstis sausis. Sildė non stop. O oras buvo -15, iki -24.
Prisuko apie 70e. Su vandeniu. Man- normaliai, kaip toki salta mėn. Tenai- nepajungti net.

Arkava ar susitvarkiai trieigi, kaip dabar, nebevagia silumos?
Susiputei tuos updatus kur atsiunciau?
Atsakyti
Nea. tik vakar po keliones užkuriau ŠS.
Palikau darbus kitam savaitgaliui.
Naujinimu nediegiau, laimingi gi kad cirkuliacinis pradejo normaliai veikt, atsijunginet.

QUOTE(Orginalus @ 2016 10 16, 20:03)
Arkava ar susitvarkiai trieigi, kaip dabar, nebevagia silumos?
Susiputei tuos updatus kur atsiunciau?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 10 17, 06:47)
Nea. tik vakar  po keliones užkuriau ŠS.
Naujinimu nediegiau, laimingi gi kad cirkuliacinis pradejo normaliai veikt, atsijunginet.

O ka padarei kad pradejo issijunginet, nes pas mane vis dar pastoviai veikia
Atsakyti
Brukstelsiu mailu.
Viena fiške bloke perjungt reikia smile.gif

QUOTE(Orginalus @ 2016 10 17, 09:11)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 10 17, 06:47)
Nea. tik vakar  po keliones užkuriau ŠS.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 10 17, 08:47)

O koks tikslas cirkuliaciniui atsijunginėt, ir pagal ką pas jus reguliuoja paduodamą temperatūrą ir kada šildyti jeigu jis išjungtas?
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 10 20, 08:37)
O koks tikslas cirkuliaciniui atsijunginėt, ir pagal ką pas jus reguliuoja paduodamą temperatūrą ir kada šildyti jeigu jis išjungtas?

Mano ŠS irgi pats stabdo cirkuliacinį siurblį. Kaip žino, kad jau laikas paleist- gal laukia kol stovinčio grįžtamo temperatūra nukirs... ? ax.gif
Atsakyti
Šito dar neissiaiskinau, matyt ziurint kaip nustatyta T kontrole (kambario, lauko, griztancio srauto). Ir pats cirkuliacinio greiti reguliuotis pradėjo, cikluose dirba ivairiais greiciais...

QUOTE(silainiai @ 2016 10 20, 07:41)
Mano ŠS irgi pats stabdo cirkuliacinį siurblį. Kaip žino, kad jau laikas paleist- gal laukia kol stovinčio grįžtamo temperatūra nukirs... ? ax.gif

Atsakyti