Nežinau, ar atskirai perkami boileriai būna tokie, kaip o/v integruoti Rotex'o - jie boileryje esantį vandenį prišildo gyvatuku pratekančiu šilumnešiu, o karštas vanduo ruošiamas kitu gyvatuku pratekant šaltam vandeniui (boileryje esantis karštas vanduo naudojamas kaip buferis), ko pasekoje naudojamas karštas vanduo neužsistovi ir jo nereikia kaitinti dėl legionelių profilaktikos. Aš boileryje laikau iki 48C - dviems nusiprausti po dušu užtenka. Nurodytas boilerio tūris 300 l, bet nežinau, koks karšto vandens kiekis ruošiamas.
Nežinau, ar atskirai perkami boileriai būna tokie, kaip o/v integruoti Rotex'o - jie boileryje esantį vandenį prišildo gyvatuku pratekančiu šilumnešiu, o karštas vanduo ruošiamas kitu gyvatuku pratekant šaltam vandeniui (boileryje esantis karštas vanduo naudojamas kaip buferis), ko pasekoje naudojamas karštas vanduo neužsistovi ir jo nereikia kaitinti dėl legionelių profilaktikos. Aš boileryje laikau iki 48C - dviems nusiprausti po dušu užtenka. Nurodytas boilerio tūris 300 l, bet nežinau, koks karšto vandens kiekis ruošiamas.
Antras pastebėjimas: Medžio granulių katilas yra kvalifikuojamas kaip atsinaujinančios energijos katilas , todėl tinka A++ namui. Statybos metu visada galimos korekcijos...
Taip, man žinoma šis paradoksas dėl granulių katilo, bet faktiškai aš jo neturėčiau kur padėti, kur granulių sandėliuoti, tai nebent turite mintyje, kad rodyti jį ant popieriaus, bet gi rezultate vis tiek reikės atskleisti pagrindinį šildymo šaltinį ir nieko čia neapgausi ir nesinori to daryti.
Papildyta:
O kaip ten iš tikrųjų vamzdžiai po to bus suvedžioti, netikrins gi niekas. Tuo labiau, kad juos galima realiai į kombinaciją sujungti ir poros ventilių pasukimu vienas ar kitas taps aktyviu.
Taip, rezervinis dujos gali būti, bet bėda su hibridiniu, kaip suprantu, tokia, kad jis traktuojamas dujiniu katilu, o ne ŠS, spėju dėl daug aukštesnės darbinės galios ir todėl apsprendžiama pagal dominuojantį (galios, o ne metinių darbo valandų skaičiaus prasme).
Papildyta:
Koks šilumos šaltinis? Kokio galingumo? Dviem nusiprausti po dušu reikia labai mažo vandens kiekio (standartiniu normalaus žmogaus prausimuisi, be meditacijos). Man reikia dviejų vonių karšto vandens su mažu laiko intervalu taro jų, o po kokios temperatūros vandeniu žmona prausiasi duše tai aš rankos negaliu laikyt.
jūsų maži poreikiai šiltam vandeniui pas mane trys moteris tai va gruodis apie 300 kWh karštas vanduo ir apie 400 kWh šildymas ,lapkritį tik karštas vanduo 237 kwh
Tai pasidariau lapkričio pradžioje "profilaktiką" po beveik 7ių metų. Išvalė cirukuliacinį, biški baisiai atrodė vidus, na bet čia turbūt turėčiau dėkoti atgrubnagiam kurie sistemą darė.
Pamatavo kaip temperatūra greit kyla, sakė kad freonas ok. Išsiplėtimo indas buvo tuščias, tai pripumpavo oro. Vyrukas lyg ir nusimanantis, tikrai ne vieną Panasonicą matęs, pakalbėjom, viskas kaip ir ok.
Po kokių trijų savaičių užeinu į katilinę - geri tropikai, ant grindų drėgmė, sistemoje slėgio nebėra. Kaip supratau viskas ištekėjo per pačio ŠS apsauginį vožtuvą. Pabandau papildyti vandeniu, kaip ir ok, jaučiu kaip per vožtuvus išeina oras, tai kaip ir vanduo buvo išstumtas oro.
Paskambinu, pakalbam, sako na pabandyk pamatuoti slėgį išsiplėtimo inde. Manometro neturiu, pagalvoju tiek to. Ir kaip ir viskas porą menesių gerai.
Vakar užeinu į katilinę, tas pats vaizdelis - varo vanduo per ŠS apsauginį vožtuvą. Pasukinėju kranelius, išjungiu ŠS, papildau sistemą. Kaip ir viskas ok, važiuoja vėl gerai.
Šiandien situacija kartojasi, nestipriai bet ... varva. Nuleidžiu vandens, papildau iki 1 bar, vėl lyg ir laiko, bet klausimas kiek ilgai.
Tai panašu kad įsigijau bėda. Kas nors turit idėjų kodėl taip vyksta ir ką žiūrėti?
Vienintelis paaiskinimas, plyso membrana issipletimo inde.
Kaip suprantu tą galiu patikrinti su manometru? Jei 0 - plyšusi?
O filtras prieš surblį yra? Koks?
Statė man šitą siurblį legendiniai Octus, Amalvos rekomenduoti (Amalva kažkada stumdė, o gal ir stumdo Panasonic siurblius). Spėju buvau vienas iš pirmųjų jų bandomųjų triušių. Po metų įmonė užsilenkė direktoriui nusižudžius dėl skolų. Projektų vadovas Gintaras kuris man viską derino, kaip suprantu įkūrė kitą įmonę Komfortas Namas/Rubika LT, kurios irgi bankrutavo.
Tai apie kokius mes ten filtrus dar kartą
Tai apie kokius mes ten filtrus dar kartą
</p>
Nematant sistemos schemos sunku pasakyti. Kuriame išsiplėtimo inde buvo slėgis nuleistas - tame vidiniame termofikato ar ant karšto vandens linijos (jei tokį pastatė tie octusai)? Pas mane buvo nuleistas viršlėgis iš karšto vandens išsiplėtimo indo, irgi karštą vandenį ruošiant lašėjo ir karšto vandens apsauginio vožtuvo. Bet užpompavau ir problema išsisprendė.
Pagal aprašymą, kaip suprantu, varva termofikatas iš vidinio kontūro. Tai arba tas vidinis indas ŠS pagedo (membrana arba oro vožtuvas vėl visą orą nuleido) ir tiesiog termofikatas šildamas neturi kur plėstis ir varva per vožtuvą, arba į slėgio vožtuvą pateko šiukšlių ir šis tiesiog negeba sandariai užsidaryti. Tuo labiau, kad kaip suprantau iš aprašymo, sistemos vidus buvo nešvarus ir ten visko cirkuliavo...
Filtrai tai tokie prieš siurblį ant šildymo grįžtamojo pastatomi - https://www.senukai....;src=searchnode Po pirmų metų po statybų nemažai iš vamzdyno surenka, po to jau ramu. Aišku, jei sistemoje vien plastikas. Jei yra kokių plieninių vamzdžių - reiktų dar ir magnetinio filtro ir kasmet valyti viską.
Cibulis buvo paviešinęs rasto tyrimo duomenis, kad ŠS su buferinėmis talpomis dirba su prastesniu COP`u. Nieko keisto, nes statant buferinę talpą privalai statyti vienu cirkuliaciniu daugiau, kuris papildomai naudoja elektrą ir atitinkamai prastina suvartotos ir išgautos energijos santykį. Be to dasideda šilumos nuostoliai nuo atsiradusios papildomos talpos.
Mano ŠS instrukcijoje buvo nurodyta, kad jei grindinio šildymo sistemoje telpa 7l termofikato vienam ŠS galios kilovatui, tai buferinės statyti nereikia. Mano name šis reikalavimas tenkintas, tad buferinės nestačiau ir poreikio nejaučiu.