Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Sveikas kaip esi sureguleves vandens šildymo tena ,nes pas mane atskirame boileryje tenas isijunge net tada kada reikia jungtis siurbliui.O darant dezinfekcija tenas jungiasi nuo pat pradžių ir tada cop nekazka .Pas mane alterma 3 9 kw,su atskiru 300 lt. boileriu

Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2021 06 21, 07:51)
O dėl kokių priežasčių sprogo šilomokaitis?

Tai matyt šaltnešis vėsindamas " termofikatą-vandenį iki nulio ar žemiau, jį "prigriebė"...

Papildyta:
QUOTE(Neras @ 2021 06 21, 09:08)
<p>Sveikas kaip esi sureguleves vandens šildymo tena ,nes pas mane atskirame boileryje tenas isijunge net tada kada reikia jungtis siurbliui.O darant dezinfekcija tenas jungiasi nuo pat pradžių ir tada cop nekazka .Pas mane alterma 3 9 kw,su atskiru 300 lt. boileriu</p>
Ką turi omeny kaip sureguliavęs? Pas mane su vandens šildymu jokių problemų nekyla, nukrenta temperatūra boileryje pagal delta nuo užduotos temperatūros, tvarkingai iš vėsinimo persijungia, pašildo boilerį ir grįžta į vėsinimą. Sterilizacija nevykdoma visai.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2021 06 23, 11:19)
Tai matyt šaltnešis vėsindamas " termofikatą-vandenį iki nulio ar žemiau, jį "prigriebė"...

Bet tai negi nera apsaugu nuo uzsalimo? Pas daugeli, kurie naudoja grindini vesinima manau sistema uzpildyta vandeniu..
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2021 06 23, 15:03)
Bet tai negi nera apsaugu nuo uzsalimo? Pas daugeli, kurie naudoja grindini vesinima manau sistema uzpildyta vandeniu..

Nepamenu nuo kurios konkrečiai vietos saugo tas "antifreezing", bet faktas yra įvykęs...
Gaila, kad karščiai ne tik lauke ir mano name, bet jaučias ir čia: mintys išgaravusios... ir forumiečiai atostogauja... biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2021 06 27, 18:02)
Gaila, kad karščiai ne tik lauke ir mano name, bet jaučias ir čia: mintys išgaravusios... ir forumiečiai atostogauja...  biggrin.gif  biggrin.gif

Jo, per tokius karščius norisi kažkokios lengvesnės temos parašinėjimui smile.gif. Iš kitos pusės atsakymo į tavo klausimą nežinau, tad ir nesireiškiau. Įtariu ir daugiau nežinančių ką pasakyti, tad tyla čia ir dėl specifinio klausimo gali būti, ne tik dėl karščio ;).
Atsakyti

Reikalingas  10-12kw š/s 220m2 (50 m2 iš jų nešildomas garažas)  B+ klasės namui.Su all -in one tipo vidiniu bloku.Nuspręsta pirkti Panasonic T-CAP, tačiau akys užkliuvo už Gree kaip pigesnės alternatyvos.Galit pakomentuoti?

p.s. Būtinai trifazis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RTL290: 07 liepos 2021 - 05:18
QUOTE(RTL290 @ 2021 07 07, 05:17)
<p>Reikalingas  10-12kw š/s 220m2 (50 m2 iš jų nešildomas garažas)  B+ klasės namui.Su all -in one tipo vidiniu bloku.Nuspręsta pirkti Panasonic T-CAP, tačiau akys užkliuvo už Gree kaip pigesnės alternatyvos.Galit pakomentuoti?</p>
<p>p.s. Būtinai trifazis.</p>

Turėti tai čia to Gree niekas greičiausiai neturės, bet šiaip Gree tai didžiausias pasaulyje (pagal gamybos apimtis) kondicionierių gamintojas, tai visiškas š.. neturėtų būti
Atsakyti
Labai retai tenka išgirsti apie kondensato susidarančio ant šaltų freoninių vamzdelių keliamas problemas. Tai variniai vamzdeliai, paprastai apšiltinti šaldymo technikai skirtu juodu kaučiukiniu šiltalu.

Kondicionierio namie neturiu, bet darbo metu gana dažnai tenka susidurti su problema, kad nuo šaldymo technikos vamzdyno laša kondensatas. Tiesa, tai nebūtinai turi būti nuo freoninių vamzdelių, gali ir nuo kondensato nuvedimo vamzdelių.

Man užkliuvo, kad šiame forume neužtikau nė vieno dėl šių problemų besiskundžiančio, tai skaitant šį foruma net nekyla mintis, kad čia gali būti kokių nors problemų, bet kai man su šia problema tenka susidurt, sakyčiau gerokai dažniau nei tikėtųsi, norisi paklausti, ar tikrai turintys šilumos siurblius oras-oras ar oras-vanduo nesusiduria su kondensato ant šaldymo technikos vamzdyno keliamomis problemomis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 liepos 2021 - 08:20
Nelaša niekas niekur, jau ir vėsinimą pabandžiau keletą kartų (kolektorius atšaldavo iki 19-20, bet nerasojo).
Daugiau "verkia" šalto vandens vamzdžiai, plėtimosi indas, su grežinio vandeniu, ir t.t.

QUOTE(mintas @ 2021 07 15, 08:19)
Labai retai tenka išgirsti apie kondensato susidarančio ant šaltų freoninių vamzdelių keliamas problemas. Tai variniai vamzdeliai, paprastai apšiltinti šaldymo technikai skirtu juodu kaučiukiniu šiltalu.

Kondicionierio namie neturiu, bet darbo metu gana dažnai tenka susidurti su problema, kad nuo šaldymo technikos vamzdyno laša kondensatas. Tiesa, tai nebūtinai turi būti nuo freoninių vamzdelių, gali ir nuo kondensato nuvedimo vamzdelių.

Man užkliuvo, kad šiame forume neužtikau nė vieno dėl šių problemų besiskundžiančio, tai skaitant šį foruma net nekyla mintis, kad čia gali būti kokių nors problemų, bet kai man su šia problema tenka susidurt, sakyčiau gerokai dažniau nei tikėtųsi, norisi paklausti, ar tikrai turintys šilumos siurblius oras-oras ar oras-vanduo nesusiduria su kondensato ant šaldymo technikos vamzdyno keliamomis problemomis?

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2021 07 15, 09:19)
... ar tikrai turintys šilumos siurblius oras-oras ar oras-vanduo nesusiduria su kondensato ant šaldymo technikos vamzdyno keliamomis problemomis?
Kaip ir pas arkavą - kondensato nemačiau niekur, net ant grindinio šildymo/vėsinimo kolektorių. Dabar nuolat į grindis paduodama 18C.
Atsakyti
Sveiki,

Gal zinot kaip pas jus dirba cirkuliaciniai siurbliai katilo?
Ar veikia tik kartu kai vesina/sildo?
Ar veikia visada nepriklausomai ar ilsisi siurblys ar dirba?
Ar kazkokiais intervalais. T.y kai siurblys ilsisi, kas kazkiek laiko prasisuka?
Atsakyti
QUOTE(sauliusz @ 2021 07 17, 07:52)
Sveiki,

Gal zinot kaip pas jus dirba cirkuliaciniai siurbliai katilo?
Ar veikia tik kartu kai vesina/sildo?
Ar veikia visada nepriklausomai ar ilsisi siurblys ar dirba?
Ar kazkokiais intervalais. T.y kai siurblys ilsisi, kas kazkiek laiko prasisuka?

Mano ŠS vidaus cirkuliacinis veikia nuolatos, jei įjungta funkcija "patalpų šildymas". Kompresoriaus jungimas matuojamas pagal grįžtamą t°, tad jei cirkuliacinis nesisuks, nebus aiški grįžtamo t°.

Mano ŠS vėsinimo nekontroliuoja.

Planuose pajungti "patalpų šildymas" ir "boilerio šildymas" režimų įjungimo mygtukus prie "Mi Home" automatikos, kad patalpų šildymą įjunginėtų pagal patalpų temperatūrų daviklius. Tuomet, kai patalpose t° bus aukštesnė, nei užduota, cirkuliacinis nesisuks.
Atsakyti