Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(FIEDZIA @ 2016 09 16, 12:24)
Pozemini oro paemima pakisai po zeme ir pamirsti 100 metu. Todel investuoti 1,000 euru pozeminiam sildymo ir vedinimo silumokaiciui po 10 metu duos vien tik pliusa. Bet juk silumokaitis vasara 100% naudotinas ne sildymui, o nemokamam patalpu ausiniui. Tai nuo pozeminio oro paemimo silumokaicio kainos silumos siurbliui turetu buti skaiciuojama koks 250 euru. I panasonic'a po 10 metu investuosi dar karta. Kaip ir i karsto vandens silumos siurbli. Tik kainos ju skiriasi apie 3 kartus.

turiu savo nuomonę apie oro tiekimą per PVC vamzdį vėdinimui ir "jokios jame" drėgmės, o apie normalų ŽŠ reikėjo galvoti prieš pamatus darant, o ne po biggrin.gif
o kaip jūs čia taip geit primetėt tuos 250€? Su ŠS COP tai čia jis turėtų prigaminti ~7'000kWh per metus. Ko tai daugokai man čia nuskambėjo.

tai juk lyg tai ir motyvuotai parašiau, jog tai du skirtingi dalykai. Arba tada skaičiuokite 3 vandens šildytuvus ir 1 panasonica. Kodėl lyginat 1:1?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 16 rugsėjo 2016 - 13:19
Turi papildomą daiktą turi papildomą problemą biggrin.gif aš ir galvojau prieš užpildamas pamatų vidų pavynioti vamzduko, po to kažkur kažkaip pajungti, o bet kadangi tačiau man rankos "neniešti" ir poreikio gilintis toliau nemačiau ir gal laiko nebeturėjau, tebūnie bus gatavas ŠS iš krautuvės... Pavasarį parodoj t-cap'ą siūlė už 4.700 be boilerio ir darbų... na aišku derantis manau būtų galima ką daugiau išspaust... O vėsinimo (čia jau turbūt skaitytųsi aktyvaus) funkcija tikiuosi veiks, nes dar vieno daikto kondicionieriaus nesinorėtų, aišku jei vis dėl to ŠS vėsinimo neužtektų, kondicionieriui el.laidus ar kanalą pasilikt reiks.. .biggrin.gif
p.s. kažkas čia lyg ir buvo minėjęs apie ŠS vėsinimą, bet per daug neužfiksavau, gal kas vis dėl to primins ar prispažins kaip si funkcija veikė šią ar praeitą vasarą...?
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 09 16, 20:38)
Turi papildomą daiktą turi papildomą problemą biggrin.gif aš ir galvojau prieš užpildamas pamatų vidų pavynioti vamzduko, po to kažkur kažkaip pajungti, o bet kadangi tačiau man rankos "neniešti" ir poreikio gilintis toliau nemačiau ir gal laiko nebeturėjau, tebūnie bus gatavas ŠS iš krautuvės... Pavasarį parodoj t-cap'ą siūlė už 4.700 be boilerio ir darbų... na aišku derantis manau būtų galima ką daugiau išspaust... O vėsinimo (čia jau turbūt skaitytųsi aktyvaus) funkcija tikiuosi veiks, nes dar vieno daikto kondicionieriaus nesinorėtų, aišku jei vis dėl to ŠS vėsinimo neužtektų, kondicionieriui el.laidus ar kanalą pasilikt reiks.. .biggrin.gif
p.s. kažkas čia lyg ir buvo minėjęs apie ŠS vėsinimą, bet per daug neužfiksavau, gal kas vis dėl to primins ar prispažins kaip si funkcija veikė šią ar praeitą vasarą...?

Norint jau įrengtam namui pasidaryt kondicionierių bus pagrindinis skausmas kur nuvest kondensatą, elektros laidai jau tik sekanti problema. O vėsinimą grindinį jau naudoja Korida.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2016 09 16, 22:03)
Norint jau įrengtam namui pasidaryt kondicionierių bus pagrindinis skausmas kur nuvest kondensatą, elektros laidai jau tik sekanti problema. O vėsinimą grindinį jau naudoja Korida.

Ghm, susimaišiau kondensatas gi bėga iš kondicionieriaus išorinio bloko..? smile.gif Tada pastatyčiau prie ŠS išorės bloko ir tegu abu ten sisioja... biggrin.gif Sutinku įrengtam problemų daugiau, mano vidaus darbai dar tolokai....
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 09 16, 21:22)
Ghm, susimaišiau kondensatas gi bėga iš kondicionieriaus išorinio bloko..?  smile.gif  Tada pastatyčiau prie ŠS išorės bloko ir tegu abu ten sisioja...  biggrin.gif  Sutinku įrengtam problemų daugiau, mano vidaus darbai dar tolokai....

Kondensatas susidaro toj pusėj, kuri vėsta: jei viduj šildai, tai lauke susidaro kondensatas. Jei vėsini vidų, tada kondensatas bėgs iš vidinio bloko. mirksiukas.gif
Atsakyti
Vėsinimas mano ŠS yra, nu bet neteko jau antra vasara jungt. Kai lauke 32, viduj 22-23. Neprireikė. Kai kam prieeikia- gal as ne toks jautrus, plius langai atsidaro.
P.s. nemaciau, kad kondiškėj vėsinant iš vidinio bloko tekėtų...

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 09 16, 19:38)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 17, 20:49)

tai ir puiku - reiskia drenazo vamzdelio nuolydis i tesinga puse, t.y. i isorinio bloko puse o ne priesingai.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 17, 21:49)

Pas mus darbe teka... šlangutės su siurbliuku blogai sujungtos, tai iš lubinio bloko praeitą savaitę gerą puskibirį privarė.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 17, 20:49)
nemaciau, kad kondiškėj vėsinant iš vidinio bloko tekėtų...

O kodėl vidiniuose blokuose yra pajungimas drenazui? Bent brendiniuose tikrai mačiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 18 rugsėjo 2016 - 19:44
QUOTE(balbiesas @ 2016 09 18, 19:05)
Pas mus darbe teka... šlangutės su siurbliuku blogai sujungtos, tai iš lubinio bloko praeitą savaitę gerą puskibirį privarė.

Nėra nieko blogiau, nei lubinis vidaus blokas su siurbliuku... Max tarnauja tik sezoną, paskui tiesiog GEMOROJUS su užsikišusiom šlangutėm ir amžinom balom po kondyške schmoll.gif
Atsakyti
Nu sorry. Atsiminiau, kad kazkada jungiant kondiškę, tikrai išvedėm šlangutę per sieną...
Bet kadangi jis daugiau šildė, tai šlapiavo išorė

QUOTE(madwifi @ 2016 09 17, 20:11)
tai ir puiku - reiskia drenazo vamzdelio nuolydis i tesinga puse, t.y. i isorinio bloko puse o ne priesingai.

Atsakyti
Taip supratau, kad tikrai geriau iš anksčiau paleistas aktyvus ŠS vėdinimas nei, kad kondyškė biggrin.gif
Atsakyti