QUOTE(arkava @ 2016 09 15, 10:27)
Gal butų įmanoma pamatyt išdėstymą? Labai idomu - namas su 3 tamsiom sienom....
Tai juk daug tokiu namu priprojektuota. Pavyzdziui
http://banga.tv3.lt/.....-=(1500245094
arba
http://www.haus.lt/k...-projektai/uola
Maniskis toks pat. Tik virsuje 2 kambariai ir stogas slaitinis
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2016 09 15, 11:11)
viską suprantu ir pagarba Tik ar tikrai gera mintis varyti geriamą vandenį per grindis? Jis bus pastoviai prisotintas deguonies, ar nekils problemų su sistemos užsiorinimu? toliau jis psihologiškai pabuvęs grindų vamzdelyje kažkaip "nepakeis" skonio?
ir lietaus vandens po namu aš nenukreipinėčiau. Neišplaus jums grunto? padrėkinti reikia ir galima, bet nukreipti visą vandenį - man atrodo kiek pariebinote. o nuotekų panaudojimas man čia jau taupymas dėl taupymo. Manau problemos ir eksploatacija su priežiūra suvalgys sutaupytų 5kW/sezoną džiaugsmą.
...
ir lietaus vandens po namu aš nenukreipinėčiau. Neišplaus jums grunto? padrėkinti reikia ir galima, bet nukreipti visą vandenį - man atrodo kiek pariebinote. o nuotekų panaudojimas man čia jau taupymas dėl taupymo. Manau problemos ir eksploatacija su priežiūra suvalgys sutaupytų 5kW/sezoną džiaugsmą.
...
Daugiausia, matyt, pradirbu sededamas forumuose
Ar varyti geriama vandeni i grindis? Visu pirma jo niekas negeria O kodel nenaudoti grindu vamzdeliu kaip papildoma virs 100m3 vandens rezervuaro? Paleidus vonia boileryje maziau nukris temperatura. Deguonimi prisotinimas pavojingas tik rudijimui. Bet juk grindinio vamzdziai nerudija, kolektorius irgi... belieka tik naudoti karsto vandens silumos siurbli. Jis varinis. Trumpiausiai tarnaus tik pats emaliuotas boileris. Parasiau ir prisiminiau, kad kazka esu skaites apie deguonies barjera grindiniuose vamzdeliuose.
Lietaus vanduo grunto neisplaus. Nebus kur plauti. Dabar lietu leidziu i tam tikslui iskastus sulinius. Tai cia kazkiek ir sutaupysiu. Siame name taipogi turiu 2 kanalizacijas. I fekala papildomai dar varau indaploves, virtuve... O vonios dusu ir praustuvu vanduo varomas i sesdintuva, o po to i infiltracini sulini. Tai sesdintuvas per 3 metus praktiskai svarus. Tai cia jokio taupymo kaip ir nera. Klausimas tik infiltravima daryti i sulinius ar po namu ir garazu.