Ruosiant karsta vandeni prie lauko -1C/-2C realus COPas tarp 2-2.3.
Panasonic j aquarea
Siu gamintoju naunausi siurbliai su r32?
imeciau paziurek pasta:)
prašom http://www.supermama...?...774&st=489#
bei ieškokit senesniu tėmu (A, A+, A++, Pasyvus namas) pirman puslapi
Nusipirkau termometrą matuojantį iš dušo bėgančio vandens temperatūras, tai kol neužkalkėjo, pamenu prie 37-38°C man jau daugiau nesinorėdavo, o svečiuos buvusi viena moteriškė sakė, jai prie 40°C ar net truputį daugiau visai patiko praustis. Man 40°C tai jau diskomfortiškai karštas vanduo, bet kiek žmonių, tiek nuomonių.
Turint omenį, kad ŠS pas mane karštą vandenį paprastai ruošia iki 48°C, tai realiai, vos ne vien iš boilerio vanduo bėga maudymosi metu, tad boilerio reikia didelio, o 300l boilerį net 10kW ŠS šildo ilgai, tad apie 5kW ŠS net nesvaik, nors net ir 8kW man žiūrisi mažokas. Tau ne į namo šildymą, o į karšto vandens ruošimą labiau orientuotis reikėtų. Klausimas ar ŠS tokiu atveju geriausias pasirinkimas.
Iš kitos pusės, vis laužausi dėl kanalizacijos šilumokaičio. Šis įrenginys, bent jau tamstos atveju, kai intensyviai karčštas vanduo naudojamas, turėtų stipriai leisti taupyti. Aišku, į jį reikėtų nukreipti kanalizaciją tiktai iš dušo, jei dušas antrame aukšte, ir gatavi produktai labai brangūs, o savadarbius manau, kad eilinis santechnikas už ženkliai pigiau pagamintų.
Taigi, aš laužausi, nes nelabai patogu vamzdyną vedžioti, o tamstai laužytis reikėtų daug labiau.
Dėkui Mintai už info. Namas vieno aukšto ir visa kanalizacija eina žemėje po namu, todėl šilumokaitis atpuola.
Šiltuoju, saulėtu metų laiku galima būtų išnaudoti saulę su saulės kolektoriumi, bet dar nepribrendau mintimis iki to, kadangi nžn ar man viso to reikia, kai atsiperkamumas ilgokas, veikimas ribotas, nebent pačiam darytis kolektorių pigiai. Turbūt reiks pirkti vandens boilerį su dviem šilumokaičiais, kad reikalui esant galėčiau kažką kombinuoti ateityje. Kažkaip kitų alternatyvų nelabai sugalvoju. Galų gale žiūrėsiu kiek tos elektros reikės karštam vandeniui. Dabar gyvename sename name su 150ltr elektriniu boileriu, tai vargas dėl šilto vandens trūkumo. Už viso namo elektrą moku 70eur. /mėn. Elektra naudojama buitiniams prietaisams, skalbyklė, džiovyklė, karštas vanduo, gręžinys, lauko apšvietimas. Skaitiklio nepastatęs, bet spėju apie 40eur karštam vandeniui gaunasi.
Padėkite apsispręsti. Atėjo laikas pirkti oras-vanduo ŠS, tik niekaip nenusprendžiu dėl galingumo. Kažkaip linkstu link Panasonic, Daikin ar Rotax. Prisibijau Kinietiškų ne vien dėl kokybės, bet ir dėl garantinio aptarnavimo, reikiamų dalių prieinamumo.
Namas naujai pastatytas a+, sandarumas 0.16 185kv. 600kub, langai orentuoti i pietus, visur grindinis šildymas. Visos Šildymo sistemos tūris apie 200ltr. Visada galvojau imti 9kw t-cap, bet gal ir 5kw užtektų? Norisi kad būtų viskas viename su integruotu boileriu. Karšto vandens poreikis didelis, kadangi 5asm šeima kasdien po dušu.
Turiu Daikin Altherma 3 , 8,37 kw, taip pat rinkausi tarp integruoto boilerio ir atskirai pastatomo. Pasirinkau atskirai pastatoma (suskaiciavus viska sutaupiau 500 eur). Sekmes ;)
Sveiki,
Gal kas turi Daikin Altherma 3 (arba nebutinai ) ir nori pasidalinti patirtimi nustatymuose vardant geresnes ekonomijos?
Turiu Daikin Altherma 3 , 8,37 kw, taip pat rinkausi tarp integruoto boilerio ir atskirai pastatomo. Pasirinkau atskirai pastatoma (suskaiciavus viska sutaupiau 500 eur). Sekmes ;)
Kokio tūrio boilerį pasirinkai? Ar pakanka karšto vandens? Koks poreikis? Kokią temp. palaikai boileryje? Kaip greit užšyla šiom dienom?