Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(tėtis66 @ 2016 09 14, 13:40)
ketinu sildyma ir karsta vandeni tureti su siuo irenginiu
http://www.technikaj...os-siurblys.htm

paskambinau Regimantui, tai jis sako, kad šis įrenginys tik karštam vandeniui ruošti, o Jūs rašot, kad turėsit ir šildymą...

o tai namo šildymo sistemoje kas cirkuliuoja? šalta degtinė?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 09 14, 15:06)
o tai namo šildymo sistemoje kas cirkuliuoja? šalta degtinė?

o Jūs paskambinkit į tą kontorą ir pats paklauskit. Anot jų, nurodytas aparatas ruošia karštą vandenį buitiniam vartojimui. Grindinio šildymo sistemos prie jo nepajungsi.
Atsakyti
Tas pats kaip autosalone pasakytu - musu mersas, tik greitkeliu vaziuot. Kitur nepavaziuosit 😂

QUOTE(tėtis66 @ 2016 09 14, 14:27)
o Jūs paskambinkit į tą kontorą ir pats paklauskit. Anot jų, nurodytas aparatas ruošia karštą vandenį buitiniam vartojimui. Grindinio šildymo sistemos prie jo nepajungsi.

Atsakyti
QUOTE(tėtis66 @ 2016 09 14, 15:27)

nu čia techninis klausimas. Svarbu jis pakelia vandens temperatūrą, o kur tą šiltesnį vandenį naudosi ir kaip jį apriši - detalės. Juk vandens išvadas yra? padavimas yra? nu ir pajunkite tuos galus ne prie dušo ar maišytuvo, bet prie šildymo sistemos ar akumuliacinės talpos. arba ir ten ir ten. Esmė ta, jog jis yra nedidelės galios (na turėtų taip būti) ir jeigu namo poreikiai minimalūs ir jis nedidelis - patemps toks ir visą namą.
nebent jis programiškai turi apsaugas nuo per ilgo veikimo ar pan. Nu bet jeigu žmonės planuoja jį naudoti, manau žino, ką planuoja.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 14, 14:21)
rezervinis variantas ( gedimo prevencijai). Montuosiu buferi, gal net jame įsimontuos  el. šildymas 4-6 kw.

Taigi pas tave silumos siurblyje yra imontuotas elektrinis tenas ,kam dar tau vienas rezevinis tenas blink.gif ?
O kokiu tikslu montuoji buferi ,lyg pas tave visur grindinis sildymas ? Nebent mazai pavedziota vamzdeliu g.gif ...
Atsakyti
ŠS tenas net nepajungtas. Kol kas
Grindinis, vamzdziu pakanka, bet kad išvengt šaltu gūsių atsitirpinimu metu ir pan. Eksperimentas. Rankos niežti. smile.gif

QUOTE(korida @ 2016 09 14, 18:22)
Taigi pas tave silumos siurblyje yra imontuotas elektrinis tenas ,kam dar tau vienas rezevinis tenas  blink.gif ?
O kokiu tikslu montuoji buferi ,lyg pas tave visur grindinis sildymas ? Nebent mazai pavedziota vamzdeliu  g.gif ...

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 14, 21:53)
, bet kad išvengt šaltu gūsių atsitirpinimu metu ir pan

Ka atitirpinimo metu vesesnis temofikato gusis itakoja , kaiptas juntama fiziskai? Juk per sildomas grindis tai nesijaucia ,jos gi inerciskos ,nespeja atvesti... g.gif ... nepagaunu reikalo esmes smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 14 rugsėjo 2016 - 21:08
Paaiškinkit nežinančiam: tas ŠS el. tenas randasi vidiniame bloke..? ta prasme jei kompresoriui kaput ar vyksta atitirpimas, galima su tuo el.tenu šildytis..? blush2.gif
Atsakyti
Reikia skaityti kiekvieno ss instukcija ...
Pvz sito SS

vertimas
Atsakyti
Tie, kas sildosi elektra, namie palaiko 16-18 laipsniu temperatura. Man priimtina. Vaikams irgi turi buti ne aukstesne kaip 18 laipsniu, kad nesirgtu. Bet su zmonomis problemos. Bet zemiau 18 laipsniu atsirastu problemos su dregme, pelesiu nors siltame name sienos del to nepersaltu. Pirmo sezono pradzioje maniske aukojosi del vaiku ir bandeme gyventi 18-19 laipsniu ribose, bet matant zmonos kancias pakeliau 19-20 laipsniu. Elektros sanaudos del 1 laipsnio pakilo 20% !!!
QUOTE(longger @ 2016 09 14, 10:53)
na, belieka palinkėti sėkmės  4u.gif
Namas nedidelis, jeigu jis bus šiltas ir labai sandarus, tikėtina galios jums užteks. KV boilerio nei galingumo, nei reikalingo oro srauto nesimato, bet tikėtina jog išsiskaičiavote ir oro daebito jums pakaks ir ŽŠ neatvės per greitai. Per ilgas vamzdis generuotų didelius slėgio nuostolius, kuriuos įveikti vėl reikia ventiliatoriaus sąnaudų.
Kiek supratau, jums pirštai knieti kažka sukurti/išbandyti, todėl pirmyn!
pvz jeigu mano namui reiktų kelių kW šilumos šaltinio, statyčiau elektrinį teną už kelis šimtus € ir už sutaupytus pinigus likusios įrangos neįsigijimui, kWh kainų skirtumas man leistų šildytis ne vieną dešimtmetį, paprastai, patogiai, komfortiškai. bet čia todėl, jog man labiau patinka knygas skaityti, nei jas rašyti  drinks_cheers.gif Jums - atvirkščiai  4u.gif

Pozeminis paemimas 2xd160 kanalizacijos vamzdziais. Bet karsto vandens silumos siurblys puse oro gaus is rekuperatoriaus su jo ventiliatoriumi.

Jau turiu 180m2 nama su pozeminiu oro paemimu vedinimui:
http://banga.tv3.lt/...333-=(247881627
Ziema, per didziausius salcius, rekuperatorius i lauka ismesdavo siltesni kaip 10 laipsniu ora, nes is po zemes (per vasara ikaitintas ir pries velines rode lyg ir 17 laipsniu prie 150m3/val) per paskutinius ziemos salcius ateidavo virs 10 laipsniu silumos oras. Man pagailo siluma mesti lauk. Juk ji labai gerai tinka karsto vandens oro silumos siurbliui. Dar tiek pat paduosiu is dar vieno pozeminio oro kanalo karstam vandeniui gaminti ziema ir abu pozeminius kanalus naudosiu vasara patalpu vesinimui ir, automatiskai, pozemio ikaitinimui pries ziema.
Siuo metu jau turiu 2 metru gylyje viena kanala paklojes po garazu ir kita po namu. Darbas kainavo 500 euru + 500 euru kainavo vamzdziai, kuriu didzioji dalis teko trisakiams ir alkunems.
Tai 3 kartus pigiau, negu kainavo dabar naudojami greziniai su glikoliu. Beje mano glikoli reikia kas 3 metai papildyti rudijima stabdanti priedais. Pats silumos siurblys kainavo taipogi daugiau kaip 2 kartus brangiau. Sutaupymas vien tik katilineje butu kokie 7,000 euru.
Bet juk investicija si ne tik sildymui. Bet rekuperacijai, o varara vesinimui. Juk kondicionierius vasarai kainuoja tiek kiek pozeminiai vamzdziai rekuperacijai ir karstam vandeniui. Skirtumas tas, kad pozeminiai vamzdziai amzini, o kondicionierius uz tokia kaina kokiems 3-5 metams.
QUOTE(tėtis66 @ 2016 09 14, 13:40)
ketinu sildyma ir karsta vandeni tureti su siuo irenginiu
http://www.technikaj...os-siurblys.htm]http://www.technikajums.lt/lt/products/sho...os-siurblys.htm
paskambinau Regimantui, tai jis sako, kad šis įrenginys tik karštam vandeniui ruošti, o Jūs rašot, kad turėsit ir šildymą...

Nama galeciau sildyti ir nenaudojant silumos siurbli. Uztektu imontuoto 2kW teno. Todel, kad siuo metu turiu 180m2 vienaauksti su 100m2 palepe, kuri nesildoma, bet laikosi pliusine temperatura. Tai tomis dienomis, kai nakti buvo 20 laipsniu salcio, mano silumos siurblys rode, kad pagamino 75kW silumos per para. Turiu pamineti, kad savaite laiko kurenau krosni, kuri papildomai silde puse namo (svetaine su virtuve). Kituose kambariuose, visi pietu puseje, saule prikaitindavo iki 23 laipsniu. Iprastomis ziemos dienomis silumos siurblys rodao, kad pagamina 50kW silumos, iskaitant karsta vandeni. Taigi, su 2kW tenu man tokiomis dienomis uztektu ir vandeniui, ir sildymui. Dar namas suprojektuotas taip, kad krosnis sildytu visus kambarius. Voniose naudoju 800w ransluosciu dziovintuvus...
Dabargi su SS ir jame imontuotu 2kW tenu sildysiu 80m2 nama. Namas bus siek tiek siltesnis. Pavyzdziui langai jau istatyti su 4 stiklais. Visi jie yra pietu puseje. Gali buti, kad visi langai gali atsidurti po istiklinta terasa...

I grindis paduosiu silta vandeni tiesiai is boilerio. Jeigu staiga visa boileri ispilsime i vonia (plius grindyse virs 100m2) tai boileryje visada turesime virs 20 laipsniu vandeni, nes grindu sildymo cirkuliacinis siurblys imama is miesto vandentiekio vandeni momentiskai varis i grindis, o jo turi uzims vanduo is grindu. Patalpu silumai tai itakos netures del dideles grindu akumuliacijos ir inertiskumo.

PS
I po namu esanti grunta ketinu nukreipti lietaus vandeni, kad atsildytu per ziema isalusius vamzdzius. Dar galvoju vonios ir prastuvo vandeni nukreipti. Bet pastaruoju atveju reikes daryti atskira kanalizacija su sesdintuvu ir riebalu surinkeju. Bet jis labai paprastas. Va tik galvoju ar nera pavojaus apsaldyti vamzdzius...
Atsakyti
Gal butų įmanoma pamatyt išdėstymą? g.gif Labai idomu - namas su 3 tamsiom sienom....

QUOTE(FIEDZIA @ 2016 09 15, 09:11)
Visi jie yra pietu puseje. Gali buti, kad visi langai gali atsidurti po istiklinta terasa...

Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 09 15, 10:11)

viską suprantu ir pagarba 4u.gif Tik ar tikrai gera mintis varyti geriamą vandenį per grindis? Jis bus pastoviai prisotintas deguonies, ar nekils problemų su sistemos užsiorinimu? toliau jis psihologiškai pabuvęs grindų vamzdelyje kažkaip "nepakeis" skonio?
ir lietaus vandens po namu aš nenukreipinėčiau. Neišplaus jums grunto? padrėkinti reikia ir galima, bet nukreipti visą vandenį - man atrodo kiek pariebinote. o nuotekų panaudojimas man čia jau taupymas dėl taupymo. Manau problemos ir eksploatacija su priežiūra suvalgys sutaupytų 5kW/sezoną džiaugsmą.
Kažkaip man atrodo, jog kiekviena racionalizacija ir idėja turėtų turėti kažkokias ekonomišklumo ir patogumo bei komforto lubas, kurių nereiktų peržengti, kad tai nevirstų fanatiškumu. Bet čia mano požiūris. Su juo aš greitai primesčiau, jog 20% nuo 100€/mėn ne tokie ir dideli pinigai, kad atsisakyčiau šildymui naudoti paprasto el. teno. O sutaupymas kad ir 300€/sezoną šildymui nelabai vertas tokių laiko sąnaudų. geriau su vaiku pasivažinėti dviračiu. Žodžiu, pakartosiu kažkieno šiame forume išsakytą frazę: geriau pagalvoti, kaip mažiau sunaudoti energijos, nei kaip jos kuo pigiau prisigaminti. Apsišiltinot ir užsisandarinot maksimaliai, langus susidėjot kokybiškai teisingai ir teisingus. Suorientavot ideliai pagal saulę. tai 80m² namui jums turėtų pakakti maks 30kWh/m² metus. kas sudarytų ~2500kWh. arba ~250€ šildymui per sezona vien elektra. Čia maksimum. jeigu turite židinį, o žiema bus saulėta arba šilta, tai ir pusę tos sumos nesigaus. Pakinkote ŠS ir tą sumą dalinate iš 3. ką galima sutaupyti nuo 100€ per sezoną? Ir ar tie pinigai verti to darbo? Gal būt savo žinias galima nukreipti pelningesne kryptimi? Tai yra atvirkščiai, nei su elektros sąnaudom? žiūrėti, ne kur sutaupyti ar karpyti išlaidas, bet žiūrėti, kur jūs galite daugiau uždirbti? 4u.gif
Atsakyti