Žinau tik vieną- kad nieko gyvenime veltui neduoda, įskaitant "Danfoss".
Tai faktas.
Pas mane, prie panašaus namo šilumos poreikio ir dvigubai didesnio galingumo ŠS absoliučiai nesijaučia temperatūros kitimo šildymo ir nešildymo metu, tai apie kokį komforto pagerėjimą galima būtų kalbėti? Dar labiau išlyginti temperatūros svyravimus, kurių ir taip nesijaučia?
Didelių nuostolių gal ir nepajustum, bet reikėtų mokėti už vieną akumuliacinę talpą ir už vieną papildomą cirkuliacinį siurblį juos įsigijant. Aprišimas būtų šiek tiek sudėtingesnis. Būtų patiriami didesni šildymo nuostoliai dėl akumuliacinės talpos šilumos nuostolių patalpoje, kurios papildomai šildyti nereikia, be to dėl mažiau draugiško ŠS atžvilgio šildymo darbo režimo, prastinančio ŠS COP`ą. Be to nuolatos reikėtų mokėti pinigus už bereikalingai dirbančio dar vieno cirkuliacinio siurblio suvartojamą energiją kas realiai irgi turėtų skaičiuotis prie bendro ŠS suvartojamos elektros energijos ir jau drastiškai mušti per bendrą ŠS COP`ą.
Mano mintis buvo ne 'būtinai statyk akum talpą, jeigu siurblys nesumažina galios', o 'statyk akum. talpą, jei siurblys nesumažina galios ir įdėtas zoninis šildymas'
Nes, šildant tik San mazgą ( o gal aš noriu jame palaikyti +25c, miegamajam+20c, o svetainėje +22c - didžiąją dalį laiko versiu veikti šildymo prietaisą tik dėl sanmazgo = taktavimas
Cibuli, jei prie geoterminio nebus kambario termostato - kaip suprasime kad per langus patalpą jau prišildyta (nuo saulės)?
Mano mintis buvo ne 'būtinai statyk akum talpą, jeigu siurblys nesumažina galios', o 'statyk akum. talpą, jei siurblys nesumažina galios ir įdėtas zoninis šildymas' Nes, šildant tik San mazgą ( o gal aš noriu jame palaikyti +25c, miegamajam+20c, o svetainėje +22c - didžiąją dalį laiko versiu veikti šildymo prietaisą tik dėl sanmazgo = taktavimas Cibuli, jei prie geoterminio nebus kambario termostato - kaip suprasime kad per langus patalpą jau prišildyta (nuo saulės)?Sekmes A+ klases name tureti toki temperaturu skirtuma, net 5C skirtingose patalpose. Dar sunkiai suvoki kas yra siltas namas, praktikos tamstai truksta.
Sekmes A+ klases name tureti toki temperaturu skirtuma, net 5C skirtingose patalpose. Dar sunkiai suvoki kas yra siltas namas, praktikos tamstai truksta.
Ėmiau pavyzdį, nedurnas ir suprantu kad vidinės pertvaros neužtikrins delta t 5C
Bet įdomumo dėlei, gali pasidalinti didžiausia delta t tarp patalpų
ir p.s. pusė ir daugiau nei pusė šalies klasės yra iki B, bet kažkaip statosi tiek geo tiek oras vanduo + zoninis valdymas
O jei rimtai, kiek realu turėti tarp skirtingų patalpų temperatūrų skirtumą? Aš susiprojektavau tamsų sandėliuką, kurio nesiruošiu šildyti. Ar 2...3 laipsnių skirtumas nuo kitų patalpų realu? Vidinės sienos iš Arko M12.Priklausomai koks istiklinimo plotas pietuose ir kaip seseliuota, vasara iki 2C imanoma esant daug stiklo. Ziema max iki 1C kazkas. Na aisku ir kokiu nasumu dirbs rekuperatorius, bet cia jau reiksmes po kablelio