QUOTE(Paliukas @ 2019 07 09, 14:08)
<p>Kokia pas tave siurblio galia?
5,6-9kW?
Nežinau, bet pamėginu įisivaizduoti kad kokie 9kW
Koks tokios sistemos trūkumas? Ogi tas ,kad jeigu pas tave vyksta darbas tokiu principu - nafig ta grindų automatika, nes ant jos vesk tu ką nori - jeigu yra laikas nešildyti - siurblys tiesiog neveikia.
O va, jeigu būtum pamiršęs savo monitoringą/užsimonitoringą ir dadėjęs tiek pat iki 200ltr akumuliacinės - ramiai galėtum be grafikų šildyti skirtingomis zonomis namus.
Va tam reikalinga akumuliacinė (ne buferinė) talpa
</p>
Krūva šūvių pro šalį. Mano siurblys tik 4,7 kW galios.
Grindų automatika turėjo trūkumą tik šildymui. Nes bandžiau, kad ji uždarytų pavaras nuo 23 laipsnių, bet nuo 24 ar 24,5 viskas kuo puikiausiai veikia. Siurblys visai netaktuoja. Netgi ir toks taktavimas, koks buvo, nėra blogas siurbliui. Aš tik norėjau kad jis veiktų idealiai. Tai toks darbo grafikas ir yra dabar.
Grindų automatika puikiai dirba, kuomet siurblys vėsina namą. Atvėsusio kambario kilpas uždaro ir nebevėsina. Kadangi viskas eina ne per kompresorių, tai vėsinimo metu nėra jokio taktavimo.
Akumuliacinė šiltam namui visiškai nereikalingas. Mano siurblys per parą jungiasi 3-5 kartus, vieną kartą išdirba 1-2 val. ir toliau miega. Akumuliacinė tik dar labiau sodintų gręžinį, namo šilumos poreikiai nėra dideli, akumuliacinė vėstų ir be reikalo kaitintų katilinę. Visiškai nereikalingas išmislas. Tau kliūva kažkoks stebuklingas monitoringas, bet kokio velnio, žmogau? Man tik atskiras skaitliukas kainavo apie 60 eurų. Ir tiek žinių. Kur problema?
Inverterio COP už On/Off nėra geresnis. Jis tik moduliuoja galią ir gal šiek tiek mažiau iškrauna gręžinį. Štai ir visas jo provalumas. Buvo čia vienas su inverteriniu geo. Tai kai įjungė, tai siurblys be sustojimo visą mėnesį 1 kW galia ir veikė. Ir kas tuo geriau? Todėl ir rašiau apie 5 metų garantiją iš karto, kad surpastum, jog man tas pats tie Start/Stop ciklai.
Tu prieš kelis metus skaitei mano istoriją apie taktivimą, bet tai buvo tik bandymas. Realiai originalūs "Alpha Innotec" termostatai ir mano On/Off siurblį suvaldytų, bet jie labai brangūs. O esamus termostatus, kurių kaina apie 600 eurų, man padovanojo "Danfoss". Man jie nei cento nekainavo. Taip kad man viskas dzin, ką čia kalbi. Viskas puikiai veikia.