Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Paliukas @ 2016 09 09, 11:07)
Pamastymui
O jeigu statot darba valandomis, na kad visa nakti tas siurblys neveikia, o suveikia is ryto keliom h ir link vakaro keliom h, grindys taip greit neatvestu ir gal erroru tiesiog nemetytu ir viskas...

Per mažas vandens kiekis prisukus kitus konturus, reikia buferinės talpos, kad padidinti šildomo vandens kiekį.
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 09 09, 07:49)
visa birzeli veike, nes viena vonia irgi siaurineje puseje, tai reikedavo papildomai pajunginet ir antro auksto vonios sildyma, priesingu atveju siurblys mesdavo error'a, kad per mazas srautas.
aisku, kiek skaiciau galima montuot kazkokius tai bypass'us, bet ar reikia...
siaip saskaita buvo didesne, nei 07 ir 08 men, kai nusprendziau atjungti sildyma ir su karsto vandens paruosimo nustatymais dar pazaist, tai 06 buvo prisukta 210 kwh, 07 - 155 kwh, 08 - 105 kwh, jei rugsejo men orai daug nesikeis, tai bus 95 kwh.
kojom tikrai maloniau, kai sildymas veikia pastoviai, isdziusta dregme greiciau, o skirtumas pinigine israiska tai ~10 EUR, tiesa kai veike vonios sildymas, as jokiu nustatymu nekeiciau, t.y. veike pagal uzduoda temp be jokiu taimeriu.
itariu greitu metu jau vel jungsiu, nes naktimis temp krenta, o viena vonia pas mane be langu, tai akivaizdu, kad namo silumos gali jau neuztekt.

bypass'as tokiu atveju butu pati vonia.
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 09 09, 13:36)

pritariu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 09 09, 11:07)
Pamastymui
O jeigu statot darba valandomis, na kad visa nakti tas siurblys neveikia, o suveikia is ryto keliom h ir link vakaro keliom h, grindys taip greit neatvestu ir gal erroru tiesiog nemetytu ir viskas...

QUOTE(FIEDZIA @ 2016 09 09, 13:36)

QUOTE(AsAntonio @ 2016 09 09, 14:39)

Paliukas, eroras metamas iki siurblio paleidimo. Cirkuliacinis įsijungia prieš siurblio paleidimą ir matuoja srautą, pasipriešinimą ir pan. Radus per mažus parametrus, jis net neleidžia siurbliui pradėti dirbti. o jeigu leidžia, tai tas nedidelis varinėjamo termofikato kiekis sušyla greitai, bet betonui nespėja atidavinėti šilumos. Siurblys mato sušilusį kontūra ir išsijungia. Kadangi cirkuliacinis dar kurį laiką dirba, termofikato temperatūra nukrenta ir siurblys vėl paleidžiamas. Taimeriu gali apriboti jo miego valandas, bet negali jam liepti dirbti 2 valanadas, nekreipiant į nieką dėmesio. Čia toks skirtumas nuo GKK.

FIEDZIA - tada ta vonia turi būti ženklaus dydžio. Siurblio darbui skaičiuojamas termofikato kiekis turįtų būti ~20l/kW. čia grubiai labai. Tai jeigu pas jus nominalas kokie 5-6kW (atiduodamos galios), vonios atšakoje turėtų būti ~100-120ltr.

Taip, akumuliacinė talpa tokiu atveju sprendžia problemą. Ir aplamai ŠS propaguotojams nereiktų vienareikšmiškai teigti, jog va KKK reikia akumuliacinės. Ji pageidautina ir prie ŠS. Ypač, jeigu jis neinverterinis. Aišku, jos užtenka gerokai mažesnės, bet čia jau nuo poreikių.

Beje, kaip sprendžiat vienos vonios atšakos šildymą? Užsukinėdami likusius kolektorius? ar esate prasivedę atskirus kontūrus nuo WC kaip nors gudriai? Gal būt kas nors darėte WC atšakas nuo boilerio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 09 rugsėjo 2016 - 17:18
QUOTE(longger @ 2016 09 09, 17:14)
...
FIEDZIA - tada ta vonia turi būti ženklaus dydžio. Siurblio darbui skaičiuojamas termofikato kiekis turįtų būti ~20l/kW. čia grubiai labai. Tai jeigu pas jus nominalas kokie 5-6kW (atiduodamos galios), vonios atšakoje turėtų būti ~100-120ltr.
...

Pas mane 10kW WOLF silumos siurblys. Maksimalus pagamintos silumos kiekis buvo 75kW per para, iskaitant karsta vandeni. Todel mano 180m2 namui reikejo rinktis 6kW galios silumos siurbli kai tuo tarpu pardavejai siule 12kW ir daugiau. Apie akumuliacines talpas anuomet niekas net nekalbejo. Dabar turiu problemas, kuriu WOLF "derintojai" nesugebo sukonfiguruoti. Taigi, pas mane problema ne su vonios bypass'u. Pas mane problema su puses namo bypass'u. Nes pas mane is karto uzdaromos puses namo (pietu puseje) grindys ir SS issijungia. Jeigu uzdaroma kita puse (viena erdve su krosnimi) ir vel SS issijungia. Kvalifikuoti SS meistrai ir vadovai dar man bypass'a isude voniai, kuris tokiomis aplinkybemis prie jokiu aplinkybiu neveiktu.
Is kitos puses tame dideles problemos nematau. Vienu metu bandziau "taupyti" siluma su termostatais. Tai atvesusio namo temperatura pakildavo 0,1 laipsniu po nepertraukiamo 1 valandos (gal 2 valandu darbo). Blogiausia yra tai, kad per ta laika isaldavo grezinys, nes giliai esantys vandenys nespedavo atnesti silumos. Todel siuo metu pas mane grindu automatikos atjungtos ir visiems rekomenduoju ta padaryti. Taip pat atsisakiau ir elektros "taupymo" naktimis.

Dabar statomame 80m2 name ryzausi kitam krasturinumui:
http://banga.tv3.lt/...33-=(2446433951
nes isitikinau pozeminio oro paemimo efektyvumu:
http://banga.tv3.lt/...333-=(247881627
ketinu sildyma ir karsta vandeni tureti su siuo irenginiu
http://www.technikaj...os-siurblys.htm
Visa automatika bus tokia kokia yra sioje karsto vandens backoje. Cirkuliacinis siurblys veiks nuo taimerio, kad palaikytu pastovia grindu temperatura. Salciams turiu krosni, kuri apsildytu visa nama ir tarnautu kaip rezervinis silumos saltinis (jeigu tomasevskininkai sukeltu kara) jeigu nebutu elektros. Dabartiniame name, pavyzdziui, krosni buvau uzkures vienai savaitei ir siai dienai dar nesu sudegines visu nuo statybu atlikusiu lentgaliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 13 rugsėjo 2016 - 08:51
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 09 13, 08:44)
Pas mane 10kW WOLF silumos siurblys. Maksimalus pagamintos silumos kiekis buvo 75kW per para, iskaitant karsta vandeni. Todel mano 180m2 namui reikejo rinktis 6kW galios silumos siurbli kai tuo tarpu pardavejai siule 12kW ir daugiau. Apie akumuliacines talpas anuomet niekas net nekalbejo. Dabar turiu problemas, kuriu WOLF "derintojai" nesugebo sukonfiguruoti. Taigi, pas mane problema ne su vonios bypass'u. Pas mane problema su puses namo bypass'u. Nes pas mane is karto uzdaromos puses namo (pietu puseje) grindys ir SS issijungia. Jeigu uzdaroma kita puse (viena erdve su krosnimi) ir vel SS issijungia. Kvalifikuoti SS meistrai ir vadovai dar man bypass'a isude voniai, kuris tokiomis aplinkybemis prie jokiu aplinkybiu neveiktu.
Is kitos puses tame dideles problemos nematau. Vienu metu bandziau "taupyti" siluma su termostatais. Tai atvesusio namo temperatura pakildavo 0,1 laipsniu po nepertraukiamo 1 valandos (gal 2 valandu darbo). Blogiausia yra tai, kad per ta laika isaldavo grezinys, nes giliai esantys vandenys nespedavo atnesti silumos. Todel siuo metu pas mane grindu automatikos atjungtos ir visiems rekomenduoju ta padaryti. Taip pat atsisakiau ir elektros "taupymo" naktimis.

http://banga.tv3.lt/...33-=(2446433951
nes isitikinau pozeminio oro paemimo efektyvumu:
http://banga.tv3.lt/...333-=(247881627
Visa automatika bus tokia kokia yra sioje karsto vandens backoje. Cirkuliacinis siurblys veiks nuo taimerio, kad palaikytu pastovia grindu temperatura. Salciams turiu krosni, kuri apsildytu visa nama ir tarnautu kaip rezervinis silumos saltinis (jeigu tomasevskininkai sukeltu kara) jeigu nebutu elektros. Dabartiniame name, pavyzdziui, krosni buvau uzkures vienai savaitei ir siai dienai dar nesu sudegines visu nuo statybu atlikusiu lentgaliu.

su geoterminiu kiek kitaip, bet principas labai panašus. Noriu patikslinti: su termogalvom ar davikliais, ar protingu šildymu žaisti galima, bet arba siurblys turi būti labai mažas ir dirbtų iki šalčių, arba reikia statyti akumuliacinę, kuri sutvarkytų visus reikalus. Kitą vertus, šiltam name visas tas super duper apsikarstymas davikliais ir kontroleriais šiek tiek perteklinis reikalas eiliniam vartotojui. Aišku, jeigu norisi viską išbandyti pačiam, ar dirbi su ta tema ir esi srities specas, tada situacija kiek kitokia. Bet eiliniam vartotojui tai tikrai bereikalinga investicija.
Pas mus analogiška situacija - kai pakaitina saulutė, IIa reikia vėsinti o pirmą - šildyti smile.gif bet IIa kontūro negaliu užsukti, nes siurbliui trūksta debito, pagal jo galingumą.

einu žiūrėt jūsų nuorodas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 09 13, 08:44)

na, belieka palinkėti sėkmės 4u.gif
Namas nedidelis, jeigu jis bus šiltas ir labai sandarus, tikėtina galios jums užteks. KV boilerio nei galingumo, nei reikalingo oro srauto nesimato, bet tikėtina jog išsiskaičiavote ir oro daebito jums pakaks ir ŽŠ neatvės per greitai. Per ilgas vamzdis generuotų didelius slėgio nuostolius, kuriuos įveikti vėl reikia ventiliatoriaus sąnaudų.
Kiek supratau, jums pirštai knieti kažka sukurti/išbandyti, todėl pirmyn!
pvz jeigu mano namui reiktų kelių kW šilumos šaltinio, statyčiau elektrinį teną už kelis šimtus € ir už sutaupytus pinigus likusios įrangos neįsigijimui, kWh kainų skirtumas man leistų šildytis ne vieną dešimtmetį, paprastai, patogiai, komfortiškai. bet čia todėl, jog man labiau patinka knygas skaityti, nei jas rašyti drinks_cheers.gif Jums - atvirkščiai 4u.gif
Atsakyti
tenas kainuoja 2 desimtys eurų, 6Kw, plius talpa jam.
Esmė, ar jo pakaks namus. Prieš žiemą, renovuojant sistema, bandysiu idiegt lygiagrečiai ŠS, tokia opcija.

QUOTE(longger @ 2016 09 14, 09:53)
elektrinį teną už kelis šimtus € ir už sutaupytus pinigus likusios įrangos neįsigijimui, kWh kainų skirtumas man leistų šildytis ne vieną dešimtmetį, paprastai, patogiai, komfortiškai.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 14, 11:45)
tenas kainuoja 2 desimtys eurų, 6Kw, plius talpa jam.
Esmė, ar jo pakaks namus. Prieš žiemą, renovuojant sistema, bandysiu idiegt lygiagrečiai ŠS, tokia opcija.

nu gerai, aš jau pabranginau iki švarių rankų instaliacijos ir brendinio teno. galima ir skelbimuose dėvėtą momentinį vandens šildytuvą už kelis eur nusipirkti.

o kokia prasmė lygiagrečiai ŠS kažką įdiegti?
Atsakyti
rezervinis variantas ( gedimo prevencijai). Montuosiu buferi, gal net jame įsimontuos el. šildymas 4-6 kw.

QUOTE(longger @ 2016 09 14, 11:11)
nu gerai, aš jau pabranginau iki švarių rankų instaliacijos ir brendinio teno. galima ir skelbimuose dėvėtą momentinį vandens šildytuvą už kelis eur nusipirkti.

o kokia prasmė lygiagrečiai ŠS kažką įdiegti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 14 rugsėjo 2016 - 12:22

paskambinau Regimantui, tai jis sako, kad šis įrenginys tik karštam vandeniui ruošti, o Jūs rašot, kad turėsit ir šildymą...
Atsakyti
tai su paprastu el. boileriu namus irgi galima sildyt, ypac, jei mazas šilumos poreikis.
o sia gi sildys ŠS

QUOTE(tėtis66 @ 2016 09 14, 12:40)

paskambinau Regimantui, tai jis sako, kad šis įrenginys tik karštam vandeniui ruošti, o Jūs rašot, kad turėsit ir šildymą...

Atsakyti