QUOTE(arkava @ 2019 07 07, 20:47)
... tai mano neteisingai statytas. Yra blogas, Nes neperkaista. Nešiuoilaikinis.
Virš 22 man jau aukšta....miegui- 18-19
Šiuolaikinis namas privalo perkaisti. Tai arba tavo namas blogai suprojektuotas, arba kažką slepi. Kito varianto nėra, nes teisingai suprojektuotas namas turi pasiimti saulę. Kad jis neperkaistų, turi būti papildomi sprendimai. Vien platus stogo išsikišimas tikrai neišgelbės nuo perkaitimo. Turi būti ir daugiau sprendimų.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2019 07 07, 22:53)
Vat, kaip pavyzdys Dzūkiška pirkia. Jei nebūtų namo perkaitinęs prieš rekupo paleidimą, tai užtektų rekupą laikyti tik ant vėdinimui reikalingų dydžių ir namas nebūtų iš vis perkaitęs, nebūtų reikėję rekupo didesniais sūkiais vaikyti, kad temperatūrą numušti. Duodu 90% tikimybę, kad jo namas iš komforto zonos, numatytos higienos normose neišeis,
aktyviai namo nevėsindamas, net kai jo namo sienos nėra gerai šilumą akumuliuojančios, o jei būtų tai iš vis 100% duočiau.
Dzymagogija, tavaršč Mintas. O tai ŽŠ naudojimas varinėjant 330 kubų nėra vėsinimo priemonė? Čia tipo tik vencyliacyja? Jo dzūkiškos trobos kubatūra tikriausiai 300 kubų nesiekia, bet jis turėjo dzvy savaitės varinėci po 330 kubų per žemę, kad atvėsintų trobas. Kas tas yr? Aišku, kad nė vėsinimas, tavarišč Mintas. Jokiais galais - NET. Čia tylko vydzynimas.
Papildyta:
Matau atrašinėji net neskaitęs komentaro. Nurodyta konkrečiai, atitinkanti Lietuvoje nustatytas higienos normas.
Tavaršč Mintas, aš paklausti kankrietus skaičius. Tu man neparashyci. Ir neparašycy chia tavas draugas ar kas. Oi, oi, aš nesupracy. Nei pra kur.
Papildyta:
Kodėl manęs to klausi? O šeip tai, kai geras oras, žmonės paprastai namie nesėdi, o išvykstant iš namų, logiška, kad langus uždaro.
To tak, tavaršč Mintas, nesėdcy. Bo Arkava trobas tep atvėsti, kad šalta būti namas. Važiuoti ant saulės pasydzeginti.
Papildyta:
Gerai suprojektuotas, turėtų neperkaisti ir per didžiausius karščius. Gerai suprojektuotas, tai langai normalei šešėliuoti, o ne su žaliuzėmis, namo sienos iš gerai šilumą akumuliuojančių medžiagų, didelės masės, ventiliacija vyksta per žemės šilumokaitį.
Nusišneki net nemirktelėjęs. Tiesiai šviesiai sakau, nes stumi demagogija. Jeigu namas yra taip suprojektuotas, kad išnaudotų kuo daugiau saulės žiemą ir jo šildymas kainuotų pigiai, tai toks namas PRIVALO PERKAISTI. Jokie šešėliai nepadės.
Buvo čia Jonas (Bangas). Ir aktyviai ginčijosi, kad jo namą nuo perkaitimo apsaugos vien lauko žaliuzės. Nepaėjo korta, teko jungti geoterminį. Pats tai pripažino.
Teisingai suprojektuoti neįmanoma, nes galima apsisaugoti tik nuo dalies saulės (tarkime nuo 11 iki 13 val.), bet ne visą dieną: nuo rytinės, pietinės ir vakarinės.
O štai ventiliacija per ŽŠ yra ne architektūros, o inžinerijos priemonė ir jokiu TEISINGU PROJEKTU ŽŠ negali būti laikomas. Tu painioji krūvą sąvokų. Bet taip įdomiau. Bent jau turėsime apie ką padiskutuoti ateinančias porą savaičių ar kokį mėnesį. Tik keliam diskusiją į tam tinkamą vietą.