Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(mintas @ 2019 07 07, 17:25)
Siūlau niueiti į senamiesčio kokį butuką, kurio langai į šiaurės pusę. Nustebsi kaip tenai vėsu ir be jokio papildomo vėsinimo net ir kai lauke +35°C. Taip kad esi neteisus, būna.

Aš tavęs klausiau, kokia temperatūra tavo kaimyno neperkaistančiame name per karščius. Mano buto langai į šiaurę. Perkaista. Senamiesčio namai irgi perkaista. Nebent tu apie rūsį kalbi.

Bet Arkavos namas šiuolaikiškas, šiltintas ir langus turi. Nori sakyti jis ir savaitgaliais sėdi užsidaręs langus, netrūksta oro, nevėdina patalpų. Užuolaidos užtrauktos, langai uždaryti, stogas ir medžiai meta šešėlį ir jis sėdi tamsoje be oro ir šviesos.

Bet kuriuo atveju Arkavos namas yra pavyzdys, kaip neturi būti statomas šiuolaikinis namas. Jam vasarą, kai vėsiau, norisi net šildymo, žiemą taupo šilumą, palaiko mažas temperatūras. Šiuolaikiniai šilti namai tikrai perkaista.
Atsakyti

Tai aišku- jokiais būdais nieks nestatykit, š... visiškas. Niekam nesiūlau. Galėčiau, užpirkčiau TV, kad pareklamuotų, kokių klaidų nedaryt gyvenime - kaip aš padariau, pastatęs nešiuolaikišką namą. smile.gif. Kuris neįkaitinamas, iš atliekinių medžiagų ir be jokių garantijų.

Ir visiem patariu- laikykit namie aukštas T°, nebūtinai kad nepernešat, ar nepatinka.... Tai reikalauja laikmetis smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2019 07 07, 17:44)

Bet kuriuo atveju Arkavos namas yra pavyzdys, kaip neturi būti statomas šiuolaikinis namas. Jam vasarą, kai vėsiau, norisi net šildymo, žiemą taupo šilumą, palaiko mažas temperatūras.  Šiuolaikiniai šilti namai tikrai perkaista.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2019 07 07, 19:41)
Tai aišku- jokiais būdais nieks nestatykit, š... visiškas. Niekam nesiūlau. Galėčiau, užpirkčiau TV, kad pareklamuotų, kokių klaidų nedaryt gyvenime - kaip aš padariau, pastatęs nešiuolaikišką namą. smile.gif. Kuris neįkaitinamas, iš atliekinių medžiagų ir be jokių garantijų.

Ir visiem patariu- laikykit namie aukštas T°, nebūtinai kad nepernešat, ar nepatinka.... Tai reikalauja laikmetis smile.gif

Tu pats tokias išvadas pasidarei. Aš tik sakau, kad šiuolaikinis teisingai pastatytas namas perkais. Tai faktas ir būtinybė. Jei tavo namas neperkaista, jis nėra šiuolaikiškai pastatytas namas. Ilgas stogo kraigas ar medžiai tikrai neapsaugos nuo perkaitymo.

Pats skundiesi, kad kartais norisi šildymo net vasarą. Tai absurdas. Kas laiko namie aukštas temperatūras? Kokios temperatūros yra aukštos?

Atsakyti
... tai mano neteisingai statytas. Yra blogas, Nes neperkaista. Nešiuoilaikinis.
Virš 22 man jau aukšta....miegui- 18-19

QUOTE(cibulis @ 2019 07 07, 19:05)
Tu pats tokias išvadas pasidarei. Aš tik sakau, kad šiuolaikinis teisingai pastatytas namas perkais. Tai faktas ir būtinybė. Jei tavo namas neperkaista, jis nėra šiuolaikiškai pastatytas namas. Ilgas stogo kraigas ar medžiai tikrai neapsaugos nuo perkaitymo.

Pats skundiesi, kad kartais norisi šildymo net vasarą. Tai absurdas. Kas laiko namie aukštas temperatūras? Kokios temperatūros yra aukštos?

Atsakyti
Aš nenoriu veltis į diskusijas, nes vis tiek iš kažkurio šono gausiu arba su buteliu, arba su kokia žaliuze per snapą. Bet pasidalinsiu savo namo situacija, taip sakant vardan tos Lietuvos.
Kai paleidom rekupą - namas buvo perkaitęs - jau kokias porą sav. turėjom tuos legendinius karščius. Pas mane Zehnder draugystėje su gruntiniu ŽŠ. Kas nustebino, kad tik paleidę ŽŠ, oras buvo pakankamai šiltas - apie 17C. Galvojau ten 2 m. gylyje nenaudojant ZS vėsa didesnė. Tačiau per savaitėlę varinėjant maksimaliai (330 cbm/h) ir namas atvėso iki 24.5C. ZS išilo ir paduodavo apie 20C orą. Vėliau vėl buvo kelios dienos super karščių - vėsą varinėjau 230 cbm/h ir temp. pavyko išlaikyti 24-24.5C, kas man vasarą yra pats tas.
Įdomu, ar varinėjant 230 cbm/val ir išsilaikius karščiams porai savaičių pavyktų išlaikyti 24C. Jausmas toks, kad 25C - tikrai.
Šiuo metu toliau palaikoma 24 C - ByPass tai įjungiamas kažkokiam procentui, tai išjungiamas visai.
Užuolaidas per didžiuosius karščius turėjom tik svetainėj, keliuose kambariuose laikinai tokius nepilnai uždengiančius bambukinius roletus naudojom - tai rimčiau langus užsiužuolaidavus ir užsiromanetinus - manau namui su ZS kito vėsinimo nereikia.
Bučiniai!
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 07 07, 17:44)
Aš tavęs klausiau, kokia temperatūra tavo kaimyno neperkaistančiame name per karščius.

Matau atrašinėji net neskaitęs komentaro. Nurodyta konkrečiai, atitinkanti Lietuvoje nustatytas higienos normas.

Mano buto langai į šiaurę. Perkaista. Senamiesčio namai irgi perkaista. Nebent tu apie rūsį kalbi.

Tavo butas kad perkaista niek keisto, nes tavo buto sienos ne plytos 1m storio, o vat kad senamiesčio butas su 1 m plytų storio sienomis perkaistų, kurio langai į šiaurės pusę, tai dar neteko girdėti.

Bet Arkavos namas šiuolaikiškas, šiltintas ir langus turi. Nori sakyti jis ir savaitgaliais sėdi užsidaręs langus, netrūksta oro, nevėdina patalpų.

Kodėl manęs to klausi? O šeip tai, kai geras oras, žmonės paprastai namie nesėdi, o išvykstant iš namų, logiška, kad langus uždaro.

jis sėdi tamsoje be oro ir šviesos.

Matau tamsta visai be fantazijos, jei įsivaizduoji, kad žmonės tik namuose sėdi.

Šiuolaikiniai šilti namai tikrai perkaista.

Taip, manasis, jai nevėsini, perkaista, nes langai nešešėliuoti ir rekupas vasarą grybą pjauna. Bet kad tai taisyklė, nesakyčiau. Gerai suprojektuotas, turėtų neperkaisti ir per didžiausius karščius. Gerai suprojektuotas, tai langai normalei šešėliuoti, o ne su žaliuzėmis, namo sienos iš gerai šilumą akumuliuojančių medžiagų, didelės masės, ventiliacija vyksta per žemės šilumokaitį.

Vat, kaip pavyzdys Dzūkiška pirkia. Jei nebūtų namo perkaitinęs prieš rekupo paleidimą, tai užtektų rekupą laikyti tik ant vėdinimui reikalingų dydžių ir namas nebūtų iš vis perkaitęs, nebūtų reikėję rekupo didesniais sūkiais vaikyti, kad temperatūrą numušti. Duodu 90% tikimybę, kad jo namas iš komforto zonos, numatytos higienos normose neišeis, aktyviai namo nevėsindamas, net kai jo namo sienos nėra gerai šilumą akumuliuojančios, o jei būtų tai iš vis 100% duočiau.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2019 07 07, 20:47)
... tai mano neteisingai statytas. Yra blogas, Nes neperkaista. Nešiuoilaikinis.
Virš 22 man jau aukšta....miegui- 18-19

Šiuolaikinis namas privalo perkaisti. Tai arba tavo namas blogai suprojektuotas, arba kažką slepi. Kito varianto nėra, nes teisingai suprojektuotas namas turi pasiimti saulę. Kad jis neperkaistų, turi būti papildomi sprendimai. Vien platus stogo išsikišimas tikrai neišgelbės nuo perkaitimo. Turi būti ir daugiau sprendimų.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2019 07 07, 22:53)
Vat, kaip pavyzdys Dzūkiška pirkia. Jei nebūtų namo perkaitinęs prieš rekupo paleidimą, tai užtektų rekupą laikyti tik ant vėdinimui reikalingų dydžių ir namas nebūtų iš vis perkaitęs, nebūtų reikėję rekupo didesniais sūkiais vaikyti, kad temperatūrą numušti. Duodu 90% tikimybę, kad jo namas iš komforto zonos, numatytos higienos normose neišeis, aktyviai namo nevėsindamas, net kai jo namo sienos nėra gerai šilumą akumuliuojančios, o jei būtų tai iš vis 100% duočiau.

Dzymagogija, tavaršč Mintas. O tai ŽŠ naudojimas varinėjant 330 kubų nėra vėsinimo priemonė? Čia tipo tik vencyliacyja? Jo dzūkiškos trobos kubatūra tikriausiai 300 kubų nesiekia, bet jis turėjo dzvy savaitės varinėci po 330 kubų per žemę, kad atvėsintų trobas. Kas tas yr? Aišku, kad nė vėsinimas, tavarišč Mintas. Jokiais galais - NET. Čia tylko vydzynimas.
Papildyta:
Matau atrašinėji net neskaitęs komentaro. Nurodyta konkrečiai, atitinkanti Lietuvoje nustatytas higienos normas.

Tavaršč Mintas, aš paklausti kankrietus skaičius. Tu man neparashyci. Ir neparašycy chia tavas draugas ar kas. Oi, oi, aš nesupracy. Nei pra kur.
Papildyta:
Kodėl manęs to klausi? O šeip tai, kai geras oras, žmonės paprastai namie nesėdi, o išvykstant iš namų, logiška, kad langus uždaro.

To tak, tavaršč Mintas, nesėdcy. Bo Arkava trobas tep atvėsti, kad šalta būti namas. Važiuoti ant saulės pasydzeginti.
Papildyta:
Gerai suprojektuotas, turėtų neperkaisti ir per didžiausius karščius. Gerai suprojektuotas, tai langai normalei šešėliuoti, o ne su žaliuzėmis, namo sienos iš gerai šilumą akumuliuojančių medžiagų, didelės masės, ventiliacija vyksta per žemės šilumokaitį.

Nusišneki net nemirktelėjęs. Tiesiai šviesiai sakau, nes stumi demagogija. Jeigu namas yra taip suprojektuotas, kad išnaudotų kuo daugiau saulės žiemą ir jo šildymas kainuotų pigiai, tai toks namas PRIVALO PERKAISTI. Jokie šešėliai nepadės.

Buvo čia Jonas (Bangas). Ir aktyviai ginčijosi, kad jo namą nuo perkaitimo apsaugos vien lauko žaliuzės. Nepaėjo korta, teko jungti geoterminį. Pats tai pripažino.

Teisingai suprojektuoti neįmanoma, nes galima apsisaugoti tik nuo dalies saulės (tarkime nuo 11 iki 13 val.), bet ne visą dieną: nuo rytinės, pietinės ir vakarinės.

O štai ventiliacija per ŽŠ yra ne architektūros, o inžinerijos priemonė ir jokiu TEISINGU PROJEKTU ŽŠ negali būti laikomas. Tu painioji krūvą sąvokų. Bet taip įdomiau. Bent jau turėsime apie ką padiskutuoti ateinančias porą savaičių ar kokį mėnesį. Tik keliam diskusiją į tam tinkamą vietą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 liepos 2019 - 11:02
Čia pačio nuomonė, ar kur parašyta yra ? smile.gif))))) Kad turi perkaist.
Kliedi nesamones, arba jau snd skystų produktų uz 200 pinigų spejai suvartoti.

Dar pastudijuok saulės judėjimą vasarą-žiemą.
Suprantu, kad pikta, kai kitų neperkaista, o Tavo garantinis - perkaista, ir dar 14 e reikia mokėt smile.gif)))

QUOTE(cibulis @ 2019 07 08, 11:12)
Šiuolaikinis namas privalo perkaisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 08 liepos 2019 - 13:24
QUOTE(arkava @ 2019 07 08, 14:08)
Čia pačio  nuomonė, ar kur parašyta yra ? smile.gif))))) Kad turi perkaist.
Kliedi nesamones, arba jau snd skystų produktų uz 200 pinigų spejai suvartoti.

Dar pastudijuok saulės judėjimą vasarą-žiemą.
Suprantu, kad pikta, kai kitų neperkaista, o Tavo garantinis - perkaista, ir dar 14 e reikia mokėt smile.gif)))

Dar vienas C vitamino atsargas gadina. Ko nervuojieisi? Nieko aš nevartoju. Man visai nei pikta, nei ką. O mano pasakymą, kad pragėriau 200 eurų per savaitę, nereikia suprasti tiesiogiai. Tuos pinigus išleidau pramogom ir geram laikui.

Kas mano garantinis perkaista? Rašau ir taip juokas ima iš tavo nesąmonių. Rimtai, žvengiu. Negaliu kaip juokinga. Ir dėl 14 eurų juokas ima.

Kaip tai kur parašyta, kad turi perkaisti? Tai daugiau nei elementaru. Kiekvienoje protingo žmogaus pilkoje ląstelėje parašyta, kad turi perkaisti. Bet jeigu žmogus ne visai protingas arba ląstelė nepilka, tai ir nesupranta jis, kad namas privalo perkaisti.
Atsakyti
Panašu, čia vienas protingiausias. Tik su fizika prastai....
Elementaria fizika.
Na ir asmeniškumais smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2019 07 08, 15:30)
Dar vienas C vitamino atsargas gadina. Ko nervuojieisi? Nieko aš nevartoju. Man visai nei pikta, nei ką. O mano pasakymą, kad pragėriau 200 eurų per savaitę, nereikia suprasti tiesiogiai. Tuos pinigus išleidau pramogom ir geram laikui.

Kas mano garantinis perkaista? Rašau ir taip juokas ima iš tavo nesąmonių. Rimtai, žvengiu. Negaliu kaip juokinga. Ir dėl 14 eurų juokas ima.

Kaip tai kur parašyta, kad turi perkaisti? Tai daugiau nei elementaru. Kiekvienoje protingo žmogaus pilkoje ląstelėje parašyta, kad turi perkaisti. Bet jeigu žmogus ne visai protingas arba ląstelė nepilka, tai ir nesupranta jis, kad namas privalo perkaisti.

Atsakyti

Cibuli - tau gal PMS'as?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2019 07 08, 17:14)
Panašu, čia vienas protingiausias. Tik su fizika prastai....
Elementaria fizika.
Na ir asmeniškumais smile.gif

Kas man su fizika prastai? Prašyčiau, pone profesoriau, paaiškinti su asmeniškumais arba be asmeniškumų. Čia jau kaip patogiau.

Pačio beveik kiekviena žinutė pilna asmeniškumų. Pasišaipymo dėl 14 ir 200 eurų, kad perkaista garantinis namas ir t.t. Bet man tai dzin. Aš krikščioniškai atsuku kitą žandą ir sakau - mokykite mane neišmanėlį fizikos, pone profesoriau.

Net suabejojau kaip į tave kreiptis: ponas profesoriau ar pone profesoriau. Pasirinkau daugiau mandagumo teikiantį pone profesoriau. Ir vėl negerai? Tai kada tau bus gerai, pone profesoriau. Atsiprašau, jums kada bus gerai?
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2019 07 08, 17:23)
<p>Cibuli - tau gal PMS'as?</p><p></p>

O, ir granulių stumdytojas į smėlio dėžę atvarė. Jau kaminą išvalei po paskutinio sezono? Beje, granulių stumdytojai, ar turi granulinį pečių su aktyviu vėsinimu? Sako dabar paskutinis mados klyksmas. Kokia kaina?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2019 07 07, 20:47)
... Nes neperkaista...

Tai gal jau šildymą jungei ar jungsi? Artimiausia savaitė vėsi ir lietingą išpuolė. Greitai prisipažink ar vilnones kojines jau ištraukei? Kokia temperatūra viduje laikosi teisingai pastatytame neperkaistančiame ir šildymo nereikalaujančiame name.

Bet tai rimtai geras: A+++. Duodu 3 pliusus, nors gal reikėtų ir visus 5 išrašyti. Tikrai gerai suprojektuotas namas - nei šildyti, nei vėsinti nereikia. Žiemą, vasarą, rytą vakarą +22.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 liepos 2019 - 17:24