QUOTE(Paliukas @ 2019 07 05, 21:48)
Jeigu turime šilumos nuėmimą (pastovų) nuo garintuvo, tuo metu juk kompresorius veikia Tai tegul veikia, perteklių grąžiname į namus betkokiu atveju (apie šildymo, bet ne vėsinimo rėžimą)
Žiurint iš techninės pusės, tai irgi turėtų būti nesąmonė, nes tokiu būdu būtų stipriai mušama per COP`ą.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2019 07 05, 21:49)
Tai apart visų kw, dabar pulkim lx matuot )). Pas ką daugiau.
Bunkerio jausmo dar nė vienas nejautė, o vėsa- man geriau nei žudanti tvankuma
Bunkerio jausmo dar nė vienas nejautė, o vėsa- man geriau nei žudanti tvankuma
Trakų pilyje esu garantuotas irgi vėsinti nereikia, tai jei tęsti tavo mintį, tavo išsakytas šūkis turėtų skambėti maždaug taip: Nesistatykit EE namų, nes juose vasaros metu, be aktyvių vėsinimo priemonių karšta gyventi, visi statykit namus tokius kaip aš pasistačiau, arba tokius, kaip statė viduramžiais arba gyvenkite įstiklintuose rūsiuose kuriuose saulės šviesą irgi įmanoma pamatyti?
Jei mintį pratęsiau teisingai, tai sorry, bet man mano namas patinka labiau ;).
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2019 07 06, 13:35)
Šiaip yra nesąmonė, kad lauko temperatūrai esant 34, tavo name būtų 23 be jokių priemonių.
Sąmonė, per karščius galėjai į rūsį nueiti, dar ir žemesnę temperatūrą būtum užtikęs. Jei namas termiškai inertiškas, dienos metu būna su uždarytais langais, langai šešėliuoti, o nakties metu stipriai praventiliuojamas atidarant langus, tokia situacija pakankamai realiai skamba. Dar ir miške jei namas, įtariu, net ir dienos metu langų pilnai uždaryti nereikia.
A++, kieti langai, daug apšiltinimo ir perkaista. Tai toks namas ir turi perkaisti.
Neturi, esu įsitikinęs, kad galima suprojektuoti ir A++ namą, kuris vasarą neperkaistų be jokio aktyvaus vėsinimo. Esmė būtų šešėliavimas, aišku stipriai prie to ir ŽŠ prisidėtų.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2019 07 06, 22:05)
Toks namas neturi perkaisti. Juk termosas.
Išimtis- jei jis šiltnamio tipo, su daug neuždengtų langų...
Išimtis- jei jis šiltnamio tipo, su daug neuždengtų langų...
Pagrindinė priežastis - taip, bet yra dar viena, labai svarbi - tai ventiliacija. Kad ir koks efektyvus rekuperatorius bebūtų, visi rekupai dirba su nuostoliais, tad vėdinant pastatą ir dienos metu, namas vis tiek šyla. Mano rekupas, kaip prastesnio NVK, be to, kai jo elektronika iš vis nepritaikyta efektyviam darbui vasarą, tai labai jaučiasi.
Taigi, ŽŠ taipogi šiuo atveju reikalingas, nors šešėliavimas žinoma svarbesnis.