Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Paliukas @ 2019 07 05, 13:04)
Dieve Dieve... duok man daugiau jėgų...</p><p>Turbūt trečią kartą kartoju:
įkeltos schemos buvo iš GEO
Klausiau apie būtent GEO pasyvų vėsinimą
Ir ne, nenorėjau nieko įrodyti (pamirškite tą savo paranoją), nes yra parduodamu ir po 9kEur Oras Vanduo ir už tiek pat GEO 

Nepykite, jeigu neskaičiau buvusių žinučių, nesekiau monitoringo su įeinančiom ir išeinančiom temperatūrom, nesekiau lauko temperatūros tiek dieną tiek naktį - man tai neįdomu, neskaičiau kilometrinių litanijų ir pamąstymų
Man paprasčiau buvo greitai paklausti ir gauti greitą atsakymą

Pamirštam 

Laikykis, dar nebaigėm ginčytis. Negi dabar taip greitai pasiduosi?

Žmogau, žiūrėk štai čia. Ten buvo toks tekstas:
Geoterminis per visą sezoną prisuka apie 15 eurų. COP'as vien vėsinimui tikrai išeina per 20.

Ten buvo net nuorodą į FB. Ir iš karto po juo ėjo tavo klausimas. Jokių paklodžių tau nereikėjo skaityti. Viskas buvo čia ir dabar. Taip kad pats neseki minties.

BET tu sakai, kad turėjai norą tik greitai paklausti ir gauti greitą atsakymą? Ane? Bet kai aš tavęs paklausiau apie aktyvų vėsinimą, tai tu vietoj greito atsakymo pradėjai schemas mėtyti ir tik paskui parašei greitą atsakymą: su kompresoriumi arba be jo. Tai ko pats nuo pradžios knisai protą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 liepos 2019 - 12:55

'Geoterminis per visą sezoną prisuka apie 15 eurų. COP'as vien vėsinimui tikrai išeina per 20' 

O aktyvus vėsinimas (pašildant boilerį) negali tiek prisukti?
Tarkim (nenukreipinėjant į konkretų produktą), turiu namuose GEO, kuris turi ir pasyvaus ir aktyvaus vėsinimo funkciją.
Kai ateina laikas pašildyti boilerį, jis persijungia į aktyvų vėsinimą
Kai ateina laikas vėsinti įprastiniu būdu - jis persijungia į pasyvų vėsinimą ir nepersijungia į aktyvų vėsinimą, tol kol grįžtamo termofikato temperatūra nebus >xC, arba nereikės pašildyti boilerio

Ar galimas toks veikimas? Ar šventai tikėti Jūsų išvadomis?

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2019 07 05, 14:22)
O aktyvus vėsinimas (pašildant boilerį) negali tiek prisukti?

Ar galimas toks veikimas? Ar šventai tikėti Jūsų išvadomis?

Nežinau, aš tikiu sąskaitos dydžiu. Vaikis sakė, kad jo oras-vanduo per mėnesį prisuka elektros už 10 eurų. Maniškis per 4 mėnesius prisuko už 14 eurų. Tiesa, mano elektros planas vieno laiko zonos, su dviejų laiko zonų būtų dar pigiau. Man tiesiog įdomu, kiek skirtingos sistemos prisuka elektros/eurų vasarą vėsindamos namą ir kokias temperatūras name sugeba palaikyti. Gali ir kiti pasidalinti, jeigu turi skaičius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 liepos 2019 - 14:24
QUOTE(Paliukas @ 2019 07 05, 07:30)
manau panaudojama šiluma (iš garintuvo), gali perkaitinti BŠV talpą ir kartais prireiks pavėsinti.

Absurdiškai skamba, kad tai galėtų būti taikoma ŠS srityje. Ten kur dega ugnis ir išskiriamą galią sunkiau tiksliai dozuoti, tai dar galėtų būti pateisinama, tik ne ŠS srityje.

Kam aktyvuoti ByPassą, kai lygiai taip pat staigiai galima nutraukti kompresoriaus darbą ir momentaliai sustabdyti šilumos išskyrimą.

Atsakyti
Turiu vėsinimo skaičius- apskritas 0. Šiemet nebuvo daugiau +23-24.

Man tai įdomu - kaip visom prasmėm artimas pasyviam ( Ar A+) ++ namas, be vėsinimo - neįmanomas gyvent vasarą.
Šilčiausios sienos ir brangiausi langaj.... ko verti.

QUOTE(cibulis @ 2019 07 05, 14:23)
Gali ir kiti pasidalinti, jeigu turi skaičius.

Atsakyti

Man tai įdomu - kaip visom prasmėm artimas pasyviam ( Ar A+) ++ namas, be vėsinimo - neįmanomas gyvent vasarą.

o kas sake kad neimanoma? Imanoma jeigu istiklinimo kaip pas tamsta arba viskas "atsukta" i siaure.  Na ir seseliuota jog jausmas lyg bunkeryje gyventum. As uz sviesius namus, o ne kazkokias Muko trobeles be langu. 

Atsakyti

Absurdiškai skamba, kad tai galėtų būti taikoma ŠS srityje. Ten kur dega ugnis ir išskiriamą galią sunkiau tiksliai dozuoti, tai dar galėtų būti pateisinama, tik ne ŠS srityje. Kam aktyvuoti ByPassą, kai lygiai taip pat staigiai galima nutraukti kompresoriaus darbą ir momentaliai sustabdyti šilumos išskyrimą.
Jeigu turime šilumos nuėmimą (pastovų) nuo garintuvo, tuo metu juk kompresorius veikia Tai tegul veikia, perteklių grąžiname į namus betkokiu atveju (apie šildymo, bet ne vėsinimo rėžimą)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 05 liepos 2019 - 21:50
Tai apart visų kw, dabar pulkim lx matuot smile.gif)). Pas ką daugiau.
Bunkerio jausmo dar nė vienas nejautė, o vėsa- man geriau nei žudanti tvankuma

QUOTE(vaikis_ @ 2019 07 05, 21:40)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72463924" data-time="1562352677"><div><p>Turiu vėsinimo skaičius- apskritas 0. Šiemet nebuvo daugiau +23-24.

Šilčiausios sienos ir brangiausi langaj.... ko verti.</p></div></blockquote><p>o kas sake kad neimanoma? Imanoma jeigu istiklinimo kaip pas tamsta arba viskas "atsukta" i siaure.  Na ir seseliuota jog jausmas lyg bunkeryje gyventum. As uz sviesius namus, o ne kazkokias Muko trobeles be langu. </p>

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2019 07 05, 21:51)

Neįmanoma. Tu gali per galvą verstis, bet tai propaganda. Tavo namą ir žiemą nereikia šildyti. Ir +18 žiemą visai nešalta.

O dėl A++ tu tiesiog kliedi. Nori pasakyti, kad tavo B--- (su 3 minusais) klasės namas kietesnis. Tipo girkite mane girkite. Ir nieko brangaus nereikia. Su pigiausiom lenkiškom medžiagom be PVM namas 🏡 išėjo super kietas. Su tuom mes tave ir sveikiname. Net vėliavas ta proga iškėlėm. Drąsiai kalk šampės.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2019 07 05, 22:49)
Tai apart visų kw, dabar pulkim lx matuot smile.gif)). Pas ką daugiau.
Bunkerio jausmo dar nė vienas nejautė,  o vėsa- man geriau nei žudanti tvankuma

Propagandos ministre, mūsų namuose nėra žudančios tvakumos. Mes kaip tik mėgaujamės vėsa. Aišku už tai išleidžiame keletą eurų. O tavo name ir vasarą, ir žiemą +18. Mėgaukis. Jei ne šiandien, tai rytoj jau turėtum kurti pečių ar vilnonių pančiakų ir megstinio eik ieškoti. Ir savo pasakas pasakok vaikams prieš miegą arba propagandos ministerijos posėdyje.
Atsakyti
Tokį komentarą tik ir tikėjaus pamatyt. Ir skaityt išmok, skaičiukus pažink... kur 18, kur 23( dvimtrys)

QUOTE(cibulis @ 2019 07 06, 09:05)
Neįmanoma. Tu gali per galvą verstis, bet tai propaganda. Tavo namą ir žiemą nereikia šildyti. Ir +18 žiemą visai nešalta.

O dėl A++ tu tiesiog kliedi. Nori pasakyti, kad tavo B--- (su 3 minusais) klasės namas kietesnis. Tipo girkite mane girkite. Ir nieko brangaus nereikia. Su pigiausiom lenkiškom medžiagom be PVM namas 🏡 išėjo super kietas. Su tuom mes tave ir sveikiname. Net vėliavas ta proga iškėlėm. Drąsiai kalk šampės.
Papildyta:

Propagandos ministre, mūsų namuose nėra žudančios tvakumos. Mes kaip tik mėgaujamės vėsa. Aišku už tai išleidžiame keletą eurų. O tavo name ir vasarą, ir žiemą +18. Mėgaukis. Jei ne šiandien, tai rytoj jau turėtum kurti pečių ar vilnonių pančiakų ir megstinio eik ieškoti. Ir savo pasakas pasakok vaikams prieš miegą arba propagandos ministerijos posėdyje.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2019 07 06, 11:13)
Tokį komentarą tik ir tikėjaus pamatyt. Ir skaityt išmok, skaičiukus pažink... kur 18, kur 23( dvimtrys)

Praeitą vasarą, birželį, kai ilgokai buvo šalta, sakei, kad šildymo jau reikia. Gal ir jungei. Nežinau.

Šiaip yra nesąmonė, kad lauko temperatūrai esant 34, tavo name būtų 23 be jokių priemonių. Daug kartų apie tai kalbėjom. Netikiu. Ir ne aš vienas.

O tu pirmas pradėjai šaipytis - A++, kieti langai, daug apšiltinimo ir perkaista. Tai toks namas ir turi perkaisti. Kitaip ir būti negali. O tu bandai įkasti ir sakai, kad tavo namas neperkaista. Todėl tokios reakcijos ir sulauki.
Atsakyti
Toks namas neturi perkaisti. Juk termosas.
Išimtis- jei jis šiltnamio tipo, su daug neuždengtų langų...

QUOTE(cibulis @ 2019 07 06, 13:35)
Tai toks namas ir turi perkaisti. Kitaip ir būti negali. O tu bandai įkasti ir sakai, kad tavo namas neperkaista. Todėl tokios reakcijos ir sulauki.

Atsakyti