QUOTE(mintas @ 2019 07 05, 00:55)
Realiai reikėtų paeksperimentuoti mažinant lauko cirkuliacinio siurblio galią žiūrint iki kiek ją galima sumažinti kol vis dar paduodama 18°C temperatūra.
Mintai, viskas buvo išeksperimentuota pirmą vasarą. Dabartiniai nustatymai yra man tinkami. Taip, vėsinti namą galima dviem variantais: mažinti į grindis paduodamą temperatūrą arba didinti cirkuliacinių galią, arba ir vienas ir kitas vienu metu.
Mano atveju į grindis paduodama mažiausiai įmanoma temperatūra. Cirkuliaciniai dirba tikrai galingai. Dar galima kelti jų našumą, bet ar būtina. Vadinasi, bus pasiekta riba, kai namą prie didelių karščių galėsi atvėsinti tarkime iki 24 ar 25 laipsnių ir taškas. Daugiau sistema neišspaus, nors gal norėsi +22. Aš tik apie tai kalbėjau.
Štai mano
nustatymai. O čia veikimo
grafikas.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2019 07 05, 12:16)
kažkaip nesusikalbam
pasyvus vėsinimas - apeinant kompresorių (geo) - aš tiesiog paklausiau ar pas tamsta 'pasyvus vėsinimas', nes nevisi geo ji turi
aktyvus vėsinimas - įtraukiant kompresorių (geo)
įdėjau schemą, ar reikėjo parašyti visą 'tiradą' kaip tai veikia
jeigu nepastebėjot - ne man atsakė kas yra pasyvus vėsinimas
Tada tu esi iš medžio iškritęs, nes dabar tokie laikai, kai viską bandoma taip optimizuoti, kad kuo mažiau naudotų energijos, būtų ekologiška. Niekam net neateis į galvą mintis su geoterminiu vėsintis aktyviai per kompresorių. Štai mano
duomenys. Vėsinimui siurblys dirbo 485 val. daugiau nei šildymui. Tai išeina 20 dienų daugiau nei šildymui. Įsivaizduoji, kiek jis elektros prisuktų tas tavo aktyvus vėsinimas?
Jeigu būtum pastabesnis, tai neklaustum koks mano geoterminio vėsinimas pasyvus ar aktyvus, nes įdėjau nuorodą, kad pernai 4 mėnesiai vėsinimo kainavo 14 eurų. Tik pasyvus vėsinimas tai gali. Aktyvus būtų kainavęs 60 eurų ir daugiau. Todėl ir užvirė visa šita bereikalinga diskusija.
Nors aš esmę supratau: tu norėjai įrodyti, kad tavo stumdomi oras-vanduo yra tik inverteriai ir iš karto turi vėsinimą. Tipo nepirkit brangių geoterminių, kurie yra ne invertoriniai ir dar neturi pasyvaus vėsinimo. Bet ką matom, kad orinukai ir su vėsinimo funkcija prisuka 4-5 kartus daugiau elektros nei geoterminiai su pasyviu. Juk akivaizdžiai čia ieškai klientų. Štai apie ką aš.
P.S. O čia žodžiais labai gražiai ir aiškiai pasakei, kas yra pasyvus ir kas aktyvus vėsinimas. Tai ir jokių schemų nereikėjo. Ir bereikalingo kalbėjimo nebūtų.