Kaip tai įmanoma, juk tas pats termofikatas sukasi tiek per grindis, tiek triegis kai reikia perjungia jį per boilerį? Juk negali pusė termofikato būti šalto, pusė karšto
Kaip tai įmanoma, juk tas pats termofikatas sukasi tiek per grindis, tiek triegis kai reikia perjungia jį per boilerį? Juk negali pusė termofikato būti šalto, pusė karšto
cia truputi Mintas nusikalbejo.... cia negyveli su tais 21C sildyti, bet ne boileri.
Kai boileris integruotas, jame esanty vandenį gali šildyti ne tik termofikatas, bet ir freonas, tokiu būdu būtų išgaunamas aukštesnis karšto vandens ruošimo COP`as, nes nebūtų temperatūros nuostolių tarp freono ir termofikato bei termofikato ir vandns. Šildant per termofikatą, termofikatas turi būti sušildomas kokiais 5°C-10°C aukščiau, nei vėliau šildomas karštas vanduo. Šių temperatūros nuostolių nebūtų vandenį šildant tiesiogiai, o tai, kad kiekvienas laipsnis svarbus, norint išgauti aukštesnį COP`ą manau niekam ne paslaptis.
Nežinau realiai, kaip tai buvo padaroma, nesigilinau, nes geoterminio ieškojau, bet būtent Vilienė, su kuriuo mes bandėme kooperuotis perkant ŠS iš kinijos tiesiogiai, man tokius variantus buvo užrodęs.
Ne vaiki, nenusikalbėjau, tokių oras-vanduo ŠS reklamas savo akimis mačiau.
https://www.youtube....vpARQp-A&sns=em
Beje, siūlau atkreipti dėmesį, kada tas video buvo įkeltas. Taip, kad tai pakankamai senas reikalas, keista, negi daugiau niekas tokių dalykų nedaro? Mano supratimu tai visai neblogas techninis sprendimas, tad turėjo paplisti ir tarp kitų ŠS gamintojų.
Taigi, vaiki, aš tikrai kažką suklydau? Kažką sumaišiau? Nusikalbėjau?
Vilienė paskutiniu metu čia nesirodo, bet kaip supratau, Korida irgi su juo bendravo, bei dabar jau ir toje srityje sukasi, tad apie šį reikalą tikrai turėtų žinoti. Jei bus įdomesnės detalės siūlau jo paklausinėti.
Daro daro: http://www.eko2silum...r-slim-cop-7-0/
Daro daro: http://www.eko2silum...r-slim-cop-7-0/
Cia truputi kitaip skaiciuojamas tas kosminis cop'as
Specialiai pasiknaisiojau savo senuose susirašinėjimuose su Viliene, vat iš tos serijos ŠS su reklamuojamu COP 8. Nors Youtube filmuke nesimato, bet Vilienė man paaiškino, kad toks COP`as pasiekiamas, kai vienu metu vėsinamos grindys ir ruošiamas karštas vanduo. Ta prasme, kompresorius išspaudžia standartinį COP`ą apie 4, bet 4 šildymui ir absoliučiai tas pats 4 vėsinimui ir bendroje sumoje gaunasi 8, nors tai vienas ir tas pats COP 4, bet atliekant du skirtingus darbus, todėl ir dauginamas iš dviejų. Čia tipo toks marketinginis išvedžiojimas.
https://www.youtube....vpARQp-A&sns=em
Beje, siūlau atkreipti dėmesį, kada tas video buvo įkeltas. Taip, kad tai pakankamai senas reikalas, keista, negi daugiau niekas tokių dalykų nedaro? Mano supratimu tai visai neblogas techninis sprendimas, tad turėjo paplisti ir tarp kitų ŠS gamintojų.
Taigi, vaiki, aš tikrai kažką suklydau? Kažką sumaišiau? Nusikalbėjau?
Vilienė paskutiniu metu čia nesirodo, bet kaip supratau, Korida irgi su juo bendravo, bei dabar jau ir toje srityje sukasi, tad apie šį reikalą tikrai turėtų žinoti. Jei bus įdomesnės detalės siūlau jo paklausinėti.
Tai kad ruosiant karsta vandeni su oras-vanduo prie dabartiniu temperaturu ir taip COPas tarp 6-7 sokineja. Vesinimui copas tarp 7-8. Nematau jokiu privalumu freonine linija naudoti karstam vandeniui, juolab daugelis brendiniu gamintoju nedaro tokiu sistemu su integruotais boileriais.
tai kad vienam cia is musu, COP tokiu oru, sildant vandeni 2.5 tik gaunasi. Nzn, kaip ten skaiciuoja kosminius COP
Taip, man daugiau 3 cop neisstena, sildau nuo 38c iki 47 c, zinau temperaturu skirtuma, zinau vandens kieki, iskaiciuoju vandens silumine talpa, žinau kiek kwh sunaudojo siurblys pagal atskira el skaitliuka, iskaiciuoju kiwk sunaudoju rik sildant elektros eneegija ir gaunu COP, prie lauko +25 gavau 3.09Cop
O kiek vėsinimui prisuka elektros per mėnesį ar per visą sezoną?
O kiek vėsinimui prisuka elektros per mėnesį ar per visą sezoną?Ziurint koks menuo, as neturiu jokio seseliavomi siais metais.... Apie 10 eur menesiui
Taip, man daugiau 3 cop neisstena, sildau nuo 38c iki 47 c, zinau temperaturu skirtuma, zinau vandens kieki, iskaiciuoju vandens silumine talpa, žinau kiek kwh sunaudojo siurblys pagal atskira el skaitliuka, iskaiciuoju kiwk sunaudoju rik sildant elektros eneegija ir gaunu COP, prie lauko +25 gavau 3.09CopTai isvada paprasta - niekam tike jusu kinieciai.