Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(cibulis @ 2019 02 15, 22:09)
Užsiciklinai. Su elektra jokio A+ negausi. Ir namo nepavėsinsi. Rašyk iš naujo...

Negali būti? Jei ant stogo saulės baterijos dengiančios visą namo energijos poreikį visu 100% vis tiek negausiu? Manau kad klysti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 02 15, 23:19)
Negali būti? Jei ant stogo saulės baterijos dengiančios visą namo energijos poreikį visu 100% vis tiek negausiu? Manau kad klysti.

Tada gausi, bet kaip ruoši karštą vandenį, vėsinsi namą ir kiek normali sistema kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 15, 22:23)
Tada gausi, bet kaip ruoši karštą vandenį, vėsinsi namą ir kiek normali sistema kainuoja?

Aš visuomet į elektra šildomą namą siūlau įkišti pigią kondiškę, kuri leistų pigiau šildyti pereinamosiomis temperatūromis, bei vėsintis vasarą.

Karštą vandenį ruošti siūlau elektra, arba saulės pagalba.

Skirtumas tarp tokio sprendimo būtų tas, kad investicija nedaug didesnė, nei į namą su ŠS, bet išlaikymo kaina, tikėtina mažesnė, tad įtariu, kad ekonominiu atžvilgiu investicija patrauklesnė.
Papildyta:
Beje, kai savo namą šildžiau, bei buitinį karštą vandenį ruošiau grynai elektra, metinės elektros sąnaudos namui su visais buitiniais poreikiais siekė apie 6000kWh per metus, tad jei dar ir kondiškė stovėtų, manau visai realu, kad ir 5kW elektrinės ant stogo užtektų, o tai 3000€ investicija, pridėkim 1000€ elektriniam šildymui, su kaupu 1000€ kondiškei, ir viso gaunam 5000€ visai namo šildymo sistemai ir dengiam visus namo elektros energijos poreikius. Taip, kad ekonominiu požiūriu man patraukliau žiūrisi už ŠS.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 02 15, 23:28)
Aš visuomet į elektra šildomą namą siūlau įkišti pigią kondiškę, kuri leistų pigiau šildyti pereinamosiomis temperatūromis, bei vėsintis vasarą.

Karštą vandenį ruošti siūlau elektra, arba saulės pagalba.

Skirtumas tarp tokio sprendimo būtų tas, kad investicija nedaug didesnė, nei į namą su ŠS, bet išlaikymo kaina, tikėtina mažesnė, tad įtariu, kad ekonominiu atžvilgiu investicija patrauklesnė.

Mano namui šildymui elektra reikėtų apie 5000 kWh. Kiek dar suvalgytų kita elektra, karštas vanduo, vėsinimas? Tikriausiai apie 8000 kWh, jei ne daugiau. Taigi reikėtų 10 kWh elektrinės. Kokia jos, elektros kabelio, boilerio kaina? Kondiške vėsinti namą nėra malonu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2019 02 15, 23:36)
Beje, kai savo namą šildžiau, bei buitinį karštą vandenį ruošiau grynai elektra, metinės elektros sąnaudos namui su visais buitiniais poreikiais siekė apie 6000kWh per metus, tad jei dar ir kondiškė stovėtų, manau visai realu, kad ir 5kW elektrinės ant stogo užtektų, o tai 3000€ investicija, pridėkim 1000€ elektriniam šildymui, su kaupu 1000€ kondiškei, ir viso gaunam 5000€ visai namo šildymo sistemai ir dengiam visus namo elektros energijos poreikius. Taip, kad ekonominiu požiūriu man patraukliau žiūrisi už ŠS.

Kur gi ne? Su elektra name laikei 20 laipsnių kažkur, dabar 24 laikai. Jei visas namas elektra, tikrai reikės bent 8 kW električkos. Be to jos 100 proc. pajagumu neveikia ir 8 kW nepagamins 8000 kWh elektros. Bus mažiau. Gera 5 kW saulytė kainuoja 5000 eurų. Nepigink visko iki kinų šerpotrebo lygio.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 15, 22:43)
Nepigink visko iki kinų šerpotrebo lygio.

Tai kad pas mane viskas, išskyrus rekuperatorių - iš kinijos, tai apie kokį piginimą kalbi, tai mano kainų segmento ;)
Papildyta:
Kokia jos, elektros kabelio, boilerio kaina? Kondiške vėsinti namą nėra malonu.

Aukščiausios klasės Devi kabelis su valdymu, kiek pamenu iš Dzūkiškos pirkios pasakojimų 629€, elektrinį boilerį apie 4 metus naudojau kuris dabar kainuoja 83,85 €. Taip kad į 1000€ kainą su dideliu rezervu sutilptum, kaip ir kondyškės atveju.

Dėl vėsinimo kondiške ar grindimis, tai tu turi savo nuomonę, aš turiu savo, mūsų nuomonės skiriasi 180°. Aš manau kad tu neteisus, tu manai, kad aš, tad šiuo atveju siūlau pasilikti prie savų nuomonių ir nesivelti į kelių mėnesių ginčą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 vasario 2019 - 23:13
Mano namui šildymui elektra reikėtų apie 5000 kWh. Kiek dar suvalgytų kita elektra, karštas vanduo, vėsinimas? Tikriausiai apie 8000 kWh, jei ne daugiau. Taigi reikėtų 10 kWh elektrinės. Kokia jos, elektros kabelio, boilerio kaina? Kondiške vėsinti namą nėra malonu.
Papildyta:

Kur gi ne? Su elektra name laikei 20 laipsnių kažkur, dabar 24 laikai. Jei visas namas elektra, tikrai reikės bent 8 kW električkos. Be to jos 100 proc. pajagumu neveikia ir 8 kW nepagamins 8000 kWh elektros. Bus mažiau. Gera 5 kW saulytė kainuoja 5000 eurų. Nepigink visko iki kinų šerpotrebo lygio.

nereikia visko kinisko laikyti blogiu, mokek kinui ir jis pagamins super daigta, pvz xiaomi daigtai p.s. ne viskas auksas kas auksu blizga , kinai taupo ant tokiu dalyku kaip laidai ju ilgumas plastmase kokybe , ir panasei turiu kiniska profesonalu irengini GPS imtuvas (galiu palygint su TRIMBLE amerekiiskas ) kaina du kartus is esmes kokybe tai gal plastmase geresne laidai storesni minkstesni , pakrovejes subnkesnis , bet daro ta paty, uz dukartus pigiau
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 02 15, 23:56)
Aš manau kad tu neteisus, tu manai, kad aš, tad šiuo atveju siūlau pasilikti prie savų nuomonių ir nesivelti į kelių mėnesių ginčą.

Vėl vartai. Apie elektros sąnaudas kalbi, kai laikei 20 kalbi, bet realiai dabar 24 laikai. Kokios dabar tavo viso namo elektros išlaidos per metus? Bet kuriuo atveju kitaicas nepagamins tiek elektros, kiek tikiesi. Brandiniai pagamins, bet jų kainos kitos. Žodžiu, kaip nori taip vartai.
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 15, 23:03)
pvz xiaomi daigtai

Pritariu. Smartfoną pakeičiau į šio gamintojo ir jau pusę metų atsidžiaugti negaliu, laikrodį šio gamintojo įsigijau irgi, jokių priekaištų, dabar šio gamintojo protingo namo įrangą perku. Buvau pabandymui atsisiuntęs 10 įrenginių, išbandžiau, patiko labiau, nei labai, primetinėju projektėlį, kaip šio gamintojo pagalba namui proto daugiau įkrėsti ir vėl pirksiu ir tiek kiek reikės.

Ir iš vis, smartfonai kiniški šiai dienai patys pažangiausi, į kitą mėnulio pusę kinai o ne rusai ar amerikiečiai leidžiasi, pasenę žmonių stereotipai, susiję su Kinija. Kinai jau seniai uždirba daugiau nei Lietuviai, taip, kad nesivadovaukime pasenusiais stereotipais.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2019 02 15, 23:04)
Žodžiu, kaip nori taip vartai.

Žodžiu, kaip nori taip vartai.
Atsakyti
tarp kitko, keli pazistami turi xiaomio dulkiu siurblius robotus, kainos-kokybes-funkcionalumo poziuriu nelabai ka geriau ir rasi. dar ir xiaomio ismanus arbatinukas labai visu ju prietaisu gamoje puikiai dera.
P.S. bet visa tai kinijos komunistu partijos globalines programos dalis - visu ju prietaisu chipuose yra nedidele sritis apie kurios funkcija nezino niekas:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 16 vasario 2019 - 00:02
QUOTE(madwifi @ 2019 02 15, 23:56)
tarp kitko, keli pazistami turi xiaomio dulkiu siurblius robotus, kainos-kokybes-funkcionalumo poziuriu nelabai ka geriau ir rasi.  dar ir xiaomio ismanus arbatinukas labai visu ju prietaisu gamoje puikiai dera.
P.S. bet visa tai kinijos komunistu partijos globalines programos dalis - visu ju prietaisu  chipuose yra nedidele sritis apie kurios funkcija nezino niekas:)

bet cia juk kinas ?????lietuviu isitinimu blogis
o gal ateitis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimvis: 16 vasario 2019 - 00:07
ar taip jau senai japonai buvo slamsto sinonimas, kaip dar nesenai buvo ar tebera kinieciai. istorija kartojasi. perims technologijas, buriai gabiu ir svarbiausia darbsciu kinieciu baigs prestizinius univerus ir bus nutukusiai europai amen. gaminsim surius desras ir alu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2019 02 16, 00:14)
ar taip jau senai japonai buvo slamsto sinonimas, kaip dar nesenai buvo ar tebera kinieciai. istorija kartojasi. perims technologijas, buriai gabiu ir svarbiausia darbsciu kinieciu baigs prestizinius univerus ir bus nutukusiai europai amen. gaminsim surius desras ir alu smile.gif

nu bent lt univeru baigimas proto neduoda turtingi tevai prideda ranka , bet is esmes teorija be praktikos nulis yra, is savo patirties
Atsakyti