Nežinau, kaip tai traktuoja dabar, bet ankščiau, namo pridavimas reiškė, kad namas priduotas su 100% baigtumu.
Kas gali gauti parama: fizinis asmuo, nuosavybės teise valdantis gyvenamosios paskirties vieno arba dviejų butų namą arba sodo namą, ir žemės sklypą, jei elektrinė bus įrengiama ant žemės;
• pastatai ir žemė turi būti įregistruoti VĮ Registrų centro Nekilnojamojo turto registre (NTR) (statinio baigtumui reikalavimai nekeliami) tai nezinau kaip interpretuoti
QUOTE(madwifi @ 2019 02 05, 21:15)
kaip skelbiat sildymo ir karsto v. sanaudas i jas iena visokie cirkuliaciniai ir kiti susije reikalai ?
Taip, pone direktoriau. Cirkuliaciniai stovi mano geoterminio viduriuose, o elektros sąnaudas matuoja tik tam reikalui pastatytas atskiras skaitliukas. Mano atveju viskas labai tiksliai.
Pvz., bendros mano namo sausio mėnesio el. sąnaudos 285 kWh už 37,05 euro. Šildymo el. sąnaudos 221,8 kWh už 28,83 euro. Likutis rekūpas, signalizacija, termostatai, interneto maršrutizatorius, muzika ir šviesa, kai atvarau ir alų geriu.
kaip skelbiat sildymo ir karsto v. sanaudas i jas iena visokie cirkuliaciniai ir kiti susije reikalai ?Na pas mane nera karsto vandens recirkuliacijos, tai ir nera jokiu kitu dedamuju. Grezinio siurblio sanaudu neitraukiu.
Vaiki, kiek tu sunaudoji elektros name, be sildymo ir karsto vandens ruosimo?ten telikai lemputes maisto ruosimas ir panasiai?Apie 400 kWh, pansasus kiekiai ir pas kolegas analogiskos kvadraturos namuose su 4 asmenim.
Taip, pone direktoriau. Cirkuliaciniai stovi mano geoterminio viduriuose, o elektros sąnaudas matuoja tik tam reikalui pastatytas atskiras skaitliukas. Mano atveju viskas labai tiksliai.
Pvz., bendros mano namo sausio mėnesio el. sąnaudos 285 kWh už 37,05 euro. Šildymo el. sąnaudos 221,8 kWh už 28,83 euro. Likutis rekūpas, signalizacija, termostatai, interneto maršrutizatorius, muzika ir šviesa, kai atvarau ir alų geriu.
Daug sviesu ir garso:) koki alu megsti?as ir alu atvares geriu savaitgaly, kartais ir muzikos buna:)
Tai jūs čia namus pramogai pasiastatę.... ))
Oi reikia NT mokesčio jau...
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 05, 22:13)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="cibulis" data-cid="72344919" data-time="1549391262"><div><p>Taip, pone direktoriau. Cirkuliaciniai stovi mano geoterminio viduriuose, o elektros sąnaudas matuoja tik tam reikalui pastatytas atskiras skaitliukas. Mano atveju viskas labai tiksliai.
Pvz., bendros mano namo sausio mėnesio el. sąnaudos 285 kWh už 37,05 euro. Šildymo el. sąnaudos 221,8 kWh už 28,83 euro. Likutis rekūpas, signalizacija, termostatai, interneto maršrutizatorius, muzika ir šviesa, kai atvarau ir alų geriu.</p></div></blockquote><p>Daug sviesu ir garso:) koki alu megsti?as ir alu atvares geriu savaitgaly, kartais ir muzikos buna:)</p>
Pvz., bendros mano namo sausio mėnesio el. sąnaudos 285 kWh už 37,05 euro. Šildymo el. sąnaudos 221,8 kWh už 28,83 euro. Likutis rekūpas, signalizacija, termostatai, interneto maršrutizatorius, muzika ir šviesa, kai atvarau ir alų geriu.</p></div></blockquote><p>Daug sviesu ir garso:) koki alu megsti?as ir alu atvares geriu savaitgaly, kartais ir muzikos buna:)</p>
QUOTE(arkava @ 2019 02 05, 22:22)
Tai jūs čia namus pramogai pasiastatę.... ))
gyvenimas gereja - anksciau diedai nuo bobu garazu masyvuose slepdavosi, atseit masinas tvarkydavo, dabar naujuose namuose SS ir rekupus krapsto ir tu prakeiktu grindjuosciu niekaip det nepabaigia
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 05, 23:28)
Tai reikia kazkur nuo zmonos ir vaiku pailseti:)anksciau i metalini garaziuka varydavau, dabar i nama, silciau smagiau, vietos daugiau:)
Nors vienas normalus vyras pasitaikė. :-)
Papildyta:
QUOTE(Rimvis @ 2019 02 05, 23:13)
Daug sviesu ir garso:) koki alu megsti?as ir alu atvares geriu savaitgaly, kartais ir muzikos buna:)
Matai, tik laiptų apšvietimas LED. Kitur laikinos 35 W halogeninės lemputės. Dabar geriu tik mažų lietuviškų daryklų alų, pvz., Rinkuškių ir dar stengiuosi tik gyvą, pilstomą. Tiesa, dabar konkrečiai užsienis eina pilstomas DAB.
Man pačiam keista, kad kitos elektros tikrai daug. Rekūpas ne daug, lieka kitiems įrenginiams. Jau prieš porą metų tai pastebėjau.