Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Teisingai manai, pagražinau smile.gif Viduj apie 20-21, DREGME 45-55. Langai nerasoja.
Rekupo atsisakiau ne del taupymo, tiesiog neisivaizdavau be gryno oro (prieš tai pagyvenes 3 paras be varstomu langu, viesbuty).
Kita savaite varysiu i Alpes, i gruzino trobele, paziuresiu kaip jis sildosi, nuolat gyvendamas, kaip ventiliuojasi smile.gif Kol kas LT namais jis šokiruotas lengvai
"Triūba" pataisyta, tiekia pašildytą ora, viskas tvarkoj...

QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 29, 10:27)
<p>Nemanau jog Arkava laiko 17C, cia truputi pagrazino smile.gif  Ir kiek pamenu su vamzdziu kazkokios problemos buvo ir jis nebeveikia, todel ir klausiau ar per kamina vedinimas vyksta. CO2 lygio turbut nezinos, bet gal taip ir geriau nes miegoti gales ramiau. As viesinu dregmes lygi, ir bandau besirenkancius rekupa daryt teisingus sprendimus (Dzukiska Pirkia tau turetu buti aktualu) , kad nereiktu veliau apsistatyti papildomais drekintuvais ziema. Miegamajame pas mane tarp 35-40% prie didesnio minuso lauke, nes stovi drekintuvas. Kadangi as rekupa gavau uz juokingus pinigus, todel savo pasirinkima pateisinu. Reikejo vedinimo irenginio nes namas nera kiauras ir ziema langu nieks nedarines. Arkava kaip koks dzukas, pataupe net ant vedinimo vamzdyno bei pacio rekuperatoriaus, atsivede tik "triuba" is kurios praktiskai jokios naudos kiek supratau. Pasistatys 3 ar kelinta ten nama ir viskas bus kaip reikia jau, bent as tikiuosi jog jau pavyks tas svajoniu namas ir bus teisingi sprendimai smile.gif </p>

Atsakyti

Teisingai manai, pagražinau smile.gifViduj apie 20-21, DREGME 45-55. Langai nerasoja. Rekupo atsisakiau ne del taupymo, tiesiog neisivaizdavau be gryno oro (prieš tai pagyvenes 3 paras be varstomu langu, viesbuty). Kita savaite varysiu i Alpes, i gruzino trobele, paziuresiu kaip jis sildosi, nuolat gyvendamas, kaip ventiliuojasi smile.gifKol kas LT namais jis šokiruotas lengvai "Triūba" pataisyta, tiekia pašildytą ora, viskas tvarkoj...

Tai su rekupu manai truksta oro ziema ? Ar nebus taip jog pas tamsta CO2 lygis yra didesnis nei rekuperacijos atveju. Gruzinas kazkoks tamsuolis, Vokieciai zymiai anksciau pradejo rekuperatorius naudoti :)  Nuvezk jam kokiu lankstinuku. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 29 sausio 2019 - 14:04
QUOTE(Vytas_ @ 2019 01 27, 19:47)
Mintai, paskaiciau as jusu diskusija su Cibuliu. Apie tavo liaupsinama Amalvos web interface nieko pagiriancio pasakyt negaliu, ju paciu apsas patogiau. Kitas dalykas, nustok skleisti klaidinancia info apie temperaturas. Kai ismeigsi papildomus 3 termometrus prie rekupo, tada ir lyginsim, nes jeigu tiket ta info kuria duodi, kad patalpoj apie 23 - 24, tai rekupe bus visi 24-26 (palubej oras siltesnis smile.gif ). Zehnder appsas rodo viska, ka Amalva plius dar daugiau smile.gif taip kad nereikia cia abejoniu kelt smile.gif. Pats esu maiges abu, o tu?

Vytai, nerasi nei vieno posto, kuriame liaupsinčiau Komfoventą, aš tik peikiu gerokai brangesnį konkurentą, kurio vartotojai giriasi, kad pagal įrenginio rodmenis jis turi 110% NVK. Ir varo tokią reklamą, kad eilinis užklydęs skaitytojas, nematys kito varianto, kaip tik leisti nežmonišką pinigų sumą, nes kitų variantų tarsi nėra.

Bet vat, pamatavai savo rekuperatoriaus temperatūras ir gerai, konkrečiai tavo ne 110% NVK pasiekia, bet irgi, pagal įrenginio rodmenis nerealiai aukštą, o po pačio matavimų - visai realų 83.6%.

Tokius skaičius skelbtumėte, o ne tai, ką rodo įrenginio ekranėlis, nė žodžio iš manęs neišgirstumėte.

Taip, esu įsitikinęs, kad mano rekupo NVK ir nė 80% nesiekia, taip jis prastesnis už tamstos rekupą, bet nu ne ant tiek, ant kiek yra pigesnis. Tad jaučiu pareigą, kad nebūtų suklaidintas eilinis atklydėlis, ir nematytų tik vieną "veikiantį" rekuperatorių, parodyti, lygiai tokiais pat principais "išmatuotų", ženkliai pigesnių variantų rodmenis. Taip, net ir su įrenginio pateikiamais duomenimis NVK ~90% yra prastenis nei tamstos vos ne 100% siekiantis, bet kaip minėjau, vien tik bendras fizikines žinias turint, akivaizdu, kad to būti negali, ką beje ir patvirtina tamstos matavimai.

Jei paskaitinėtum mano ankstesnius atsiliepimus, tai pamatytum mano spėjimą, kad komfovent NVK iš akies turėtų būti apie 75%-80%, atlikčiau tikslius matavimus, kaip kad tamsta padarei, manau kažką panašaus ir gaučiau, bet tai palyginkim NVK skirtumą su tamstos išmatuotu NVK. Pamatysi panašų skirtumą, kaip ir skiriasi mūsų rekuperatorių, pagal interfeiso rodmenis nustatomas.

Taip kad nepriimk mano pateikiamų, mano rekuperatoriaus duomenų kaip dezinformacijos. Aš pateikiu realius duomenis, ką rodo mano rekuperatorius, ir nors suprantu, kad tai nevisai realybę atspindintys duomenys, nes pirmoje eilėje nesimato išmetamo oro temperatūros, bet tai tik atsakas į kitų rekuperatorių savininkų pateikiamos informacijos apie rekuperatoriaus interfeiso rodmenis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 01 29, 21:18)
Vytai, nerasi nei vieno posto, kuriame liaupsinčiau Komfoventą, aš tik peikiu gerokai brangesnį konkurentą, kurio vartotojai giriasi, kad pagal įrenginio rodmenis jis turi 110% NVK. Ir varo tokią reklamą, kad eilinis užklydęs skaitytojas, nematys kito varianto, kaip tik leisti nežmonišką pinigų sumą, nes kitų variantų tarsi nėra.

Bet vat, pamatavai savo rekuperatoriaus temperatūras ir gerai, konkrečiai tavo ne 110% NVK pasiekia, bet irgi, pagal įrenginio rodmenis nerealiai aukštą, o po pačio matavimų - visai realų 83.6%.

Mintai, ar tu bent įkerti apie ką eina kalba. Vytas 84 proc. NVK gavo su tėvų rotaciniu. Įsikirtai? Jis tau tiesiai rodo, kad esi pro adatos skylutę lendantis kupranugaris, o tu vis tiek savo dezinformuojančią propaganda varai.

Zehnderis nepučia net 100 proc. NVK, todėl apie jokius 110 proc. ir kalbos būti negali. Tu tiesiog nusišneki. Ir dar pavydi. O kokių maklių su savo Žiguliuku esi pridaręs slepi po 9 užraktais neegzistuojančio slibino kairiame kiaušinyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 29 sausio 2019 - 22:52
QUOTE(cibulis @ 2019 01 29, 22:39)
Zehnderis nepučia net 100 proc. NVK, todėl apie jokius 110 proc. ir kalbos būti negali. Tu tiesiog nusišneki. Ir dar pavydi. O kokių maklių su savo Žiguliuku esi pridaręs slepi po 9 užraktais neegzistuojančio slibino kairiame kiaušinyje.

jau pamiršai, kai pats asmeniškai viešinai print screenus, pagal kuriuos akivaizdžiai gaunasi NVK virš 100%. Neigsi?

Ir visi kiti print screenai, akivaizdžiai viršija net teorinias rekuperatorių galimybių ribas. Ten ką, gamintojas amžiną variklį paslėpė, kad fizikos dėsnius sugriautų. Kažkaip tai PHI to amžino variklio nerado, ir NVK nustatė labai žemišką. Vat tik tamsta vis giriasi, kad rekupas demonstruoja stebuklingus rodmenis, kartais lenkiančius PHI nustatytus ir bet kokius teorinius.

Jei pasitiki savo rekupo rodmenimis, tai aš ir, lygiai taip pat kaip tamsta tik print screnus padarau, ir demonstruoju, kad lygiai taip pat pagražintai rodo visi rekupai. Nori realaus NVK atsiversk profesionalių testuotojų ataskaitas.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 29, 11:27)
Arkava kaip koks dzukas, pataupe net ant vedinimo vamzdyno bei pacio rekuperatoriaus, atsivede tik "triuba" is kurios praktiskai jokios naudos kiek supratau.

Nu čia kas per homofobija:)
Atsakyti

Sveiki,

Gal kas esate susidūrę su Daikin Altherma (2-oji karta) metama klaida 7H-06 - vandens srauto problema  šaldant/šalinant šerkšną???

Ją meta tik nustačius režimą pagal kambario temperatūrą: po nakties, kada nustatyta žemesnė temperatūra, ryte siurblys jungdamasis pakelti dienai nustatytą aukštesnę temperatūrą meta šią klaidą.

Keisčiausia, kad veikdamas LWT (Ištekančio vandens temperatūros) nustatytu režimu Daikin'as jokių klaidų nemeta.

Atsakyti
QUOTE(Dronata @ 2019 01 30, 11:34)
<p>Sveiki,</p><p>Gal kas esate susidūrę su Daikin Altherma (2-oji karta) metama klaida 7H-06 - <span>vandens srauto problema  šaldant/šalinant šerkšną???</span></p><p>Ją meta tik nustačius režimą pagal kambario temperatūrą: po nakties, kada nustatyta žemesnė temperatūra, ryte siurblys jungdamasis pakelti dienai nustatytą aukštesnę temperatūrą meta šią klaidą.</p><p>Keisčiausia, kad veikdamas LWT (Ištekančio vandens temperatūros) nustatytu režimu Daikin'as jokių klaidų nemeta.
</p>

Tikriausiai suveikia apsauga ,nes termofikatas per naktį atvėsta grindyse ,kurio temperaturos matyt neužtenka atitirpinimui užtikrinti . Tai ypač pasireiškia kai lauke žemos temeratūros .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 30 sausio 2019 - 12:08

Sveiki, Gal kas esate susidūrę su Daikin Altherma (2-oji karta) metama klaida 7H-06 - vandens srauto problema  šaldant/šalinant šerkšną??? Ją meta tik nustačius režimą pagal kambario temperatūrą: po nakties, kada nustatyta žemesnė temperatūra, ryte siurblys jungdamasis pakelti dienai nustatytą aukštesnę temperatūrą meta šią klaidą. Keisčiausia, kad veikdamas LWT (Ištekančio vandens temperatūros) nustatytu režimu Daikin'as jokių klaidų nemeta.
Beda gali buti ir nustatymuose. Tenas pakeltu temperatura. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 30 sausio 2019 - 14:36
Sveiki.
Pas mane su tokiu paciu irenginiu klaidu nemeta, o kai reikia - ijungia tena.
Nors ir isjungiu el. tena per installer settings - vistiek jungia :S
Gal tam kad klaidos nemestu ?
Gal tai pades ispresti beda ir jums.
Atsakyti

Dalinuos:
https://www.delfi.lt...s.d?id=80240957

Atsakyti
Super, tik pirma reik registruotis, paskui montuotis ir prisiduot???

---Norint gauti paramą, sąskaitos už naujus įrenginius bei įrangos perdavimo-priėmimo aktai turės būti išrašyti ne anksčiau nei 2019 metų sausio 1 d., tačiau patys įrenginiai negalės būti sumontuoti bei priduoti, kol nebuvo pateikta registracijos forma. Tai reiškia, kad užbaigti projektai negalės pretenduoti į paramą.-----

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...s.d?id=80240957

QUOTE(Paliukas @ 2019 01 31, 09:11)
<p>Dalinuos:
<a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.delfi.lt/agro/agroverslo-naujienos/parama-katilu-keitimui-namuose-kaip-gauti-pinigus.d?id=80240957'>https://www.delfi.lt/agro/agroverslo-naujienos/parama-katilu-keitimui-namuose-kaip-gauti-pinigus.d?id=80240957</a></p>

Atsakyti