Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(AsAntonio @ 2016 09 01, 07:48)
08 men statistika: siltam vandeniui ruosti suvartota 105 KWh.
....

Rugpjūtį grįžo likusieji šeimos nariai, todėl karšto vandens ruošimui sunaudota 70kWh.
Atsakyti
O kokiu greiciu jūsų cirkuliaciniai- pastačiau ant vidutinio, ir 30 ltr/ min. Vanduo šyla zymiai greičiau...
Rugpjūty- apie 55-60 kWh.

QUOTE(silainiai @ 2016 09 01, 18:42)
Rugpjūtį grįžo likusieji šeimos nariai, todėl karšto vandens ruošimui sunaudota 70kWh.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 01, 19:51)
O kokiu greiciu jūsų cirkuliaciniai- pastačiau ant vidutinio, ir 30 ltr/ min. Vanduo šyla zymiai greičiau...

pas mane ant max stovi, bet pas mane instrukcijoje parasyta net paryskinta, kad pageidautina, kad sis parametras toks ir butu, siaip keista...
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 01, 19:51)

Mano ŠS turi "protingą" siurblį, tai debitas kinta nuo 10 iki 20ltr/min. Didesnis gal bus, kai rudenį pradės šildyti visą namo plotą.
Atsakyti
Idomu, kaip jie "nusistatinėja" greičio poreiki? Koks algoritmas...

Akivaizdu, kad boilerio gyvatukas 2m2 , esant didesniam srautui, geriau atidavinėja šilumą (skirtumas laike apie 20 min, pasiekt ta pacia T).

QUOTE(silainiai @ 2016 09 02, 05:55)
Mano ŠS turi "protingą" siurblį, tai debitas kinta nuo 10 iki 20ltr/min. Didesnis gal bus, kai rudenį pradės šildyti visą namo plotą.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 02, 07:07)

Akivaizdu, kad boilerio gyvatukas 2m2 , esant didesniam srautui, geriau atidavinėja šilumą (skirtumas laike apie 20 min, pasiekt ta pacia T).

itariu, kad pagal ta pacia vandens temperatura :)
as bandziau keist siurbliuko nustatymus, ziemos sezonu, bet skirtumo nepastebejau, o pinigine israiska ziema sunku apskritai kazka palygint, nes lauko temperatura pastoviai svyruoja, skirtumas tik buvo del triuksmo, kai nustatyta ant "mid", tai visai nesigirdi :) bet kad pakeist nustatymus, reikia nuiminet visa to SS "apdaila", tai tingisi :)
Atsakyti
Na laukia sistemos updeitas, buferio montavimas, trieigio pavaros dubliavimas - ziuresim rezultatus.
Cirkuliac nusistato valdymo touch screen'e.

QUOTE(AsAntonio @ 2016 09 02, 06:24)
itariu, kad pagal ta pacia vandens temperatura :)
as bandziau keist siurbliuko nustatymus, ziemos sezonu, bet skirtumo nepastebejau, o pinigine israiska ziema sunku apskritai kazka palygint, nes lauko temperatura pastoviai svyruoja, skirtumas tik buvo del triuksmo, kai nustatyta ant "mid", tai visai nesigirdi :) bet kad pakeist nustatymus, reikia nuiminet visa to SS "apdaila", tai tingisi :)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 02, 07:07)

Juk ir naujieji Grundfos Alpha2 siurbliai turi AUTOADAPT funkciją, kuri pati parenka tinkamiausią tuo metu debitą. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiek zinoma, si f-ja dirba kai sistemoj yra slėgio svyravymai, t.y. veikia termogalvos, pavaros - tada siurblys reaguoja i savo slegio jutikli ir koreguoja apsukas ir galia.
Jei viska stabilu - dirbs kaip iprastas...
Vandens sildymo ŠS atveju - viskas įprasta ir apsukos nesikeis....

QUOTE(silainiai @ 2016 09 02, 11:16)
Juk ir naujieji Grundfos Alpha2 siurbliai turi AUTOADAPT funkciją, kuri pati parenka tinkamiausią tuo metu debitą.  mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 02 rugsėjo 2016 - 12:33
šian mačiau kaip mano kaime, dar statomame name, nukelinėjo Panasonicą toliau nuo svetainės langų .. :)
Atsakyti
Gal dizaino sumetimais:)

QUOTE(balbiesas @ 2016 09 06, 18:35)
šian mačiau kaip mano kaime, dar statomame name, nukelinėjo Panasonicą toliau nuo svetainės langų .. :)

Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 09 06, 20:35)
šian mačiau kaip mano kaime, dar statomame name, nukelinėjo Panasonicą toliau nuo svetainės langų .. smile.gif

Tokį patį, t-cap'ą? smile.gif
Atsakyti