Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Rimvi, pas tave sutampa ka rodo ant kolektoriaus debimometru suma su monitoringe naudojamo srauto daviklio parodymais ? Aisku jeigu turi debimometrus ant kolektoriaus smile.gif

Debitometrai, visi atsukti ant max 5 ltr i min berods, bet nera idealiai padarytas grindinis, tai ne visi 5 ltr min yra ir 4 ltr ir net 3.5 ltr, bent taip rodo, speju per iilgi konturai, nors ilgesniu kaip 70 -80 metru nebuvo, gal kitos problemos, nezinau kas dar gali buti ,ryt busiu name, tai paskaiciuosiu, ka rodo debitometrai, o monitoringe tai stabiliai 1.39-1.41 m3 sukasi

Atsakyti
Vaiki, kodėl tavo siurblys šyrit kas valanda atsijunginėjo ir paskui vėl beveik max? Atitirpinimą darė?
Atsakyti

Vaiki, kodėl tavo siurblys šyrit kas valanda atsijunginėjo ir paskui vėl beveik max? Atitirpinimą darė?

Taip, lauke buvo salta.  Darbo ciklas apie 40-50min ir defrostas. 

Atsakyti

Rimvi, pas tave sutampa ka rodo ant kolektoriaus debimometru suma su monitoringe naudojamo srauto daviklio parodymais ? Aisku jeigu turi debimometrus ant kolektoriaus smile.gif

Nu vva paskaiciavau, pagal monitoringa 1.39 m3h, pagal debitometrus sudejus 10 konturu, gaunasi, 1.73m3h

Atsakyti

Nu vva paskaiciavau, pagal monitoringa 1.39 m3h, pagal debitometrus sudejus 10 konturu, gaunasi, 1.73m3h

Taip ir turi buti, debimometrai nera tikslus matavimo prietaisas :) 

Karts nuo karto paziurejau tavo ŠS darbo rezima ir man idomu kodel jus tokia maza delta laikot, t.y. parinkot toki nemaza srauta.  As bandyciau ji mazinti. Kas liecia tavo monotoringa, tai pagal mano apskaiciavimus Koridos programeriai apvalina generuojama silumos energija truputi i didesne puse :) Marketinge apvalinti skaiciai visada graziau atrodo :) 

Dabar del Panasonic darbo rezimo,  pagal Vokiecius ir pagal tai kaip teisingai parinktas ŠS bent jau mano atveju yra labai gerai.  Parinkus teisingo galingumo ŠS jis dirbs nuolatos atitinkmai moduliuodamas galia, nukritus iki pacios minimalios galios ŠS po tam tikro laiko isijungs. Arba jeigu paduodmas termofikatas virsys apskaiciuota paduodama termofikata +2C. Cia jeigu darbo rezimas tik pagal paduodama termofikata. 

Panasonico minusai:

1. Jeigu pulteli naudoti kaip termostata, tai histerize per didele. Panasonicas zadejo pataisyti si reikala su nauja karta, gal bus ir esamiems kazkoks pataisymas. Daviau pora ideju jiems :)

2. Isjungus/Ijungus silumos siurbli jis pradeda dirbti su pakankamai didelia galia, kuri po keliu defrostu nukrenta iki normalios ribos ir jau tada teisingai moduliuojama. Cia gal labiau aktualu kai turime radiatorini sildyma, grindiniam tokiu fokusu nereiketu daryti. Zadejo perziureti si "elgesi"  

3. Bent jau mano atveju karts nuo karto prie tam tikru lauko temperaturu po defrosto ŠS pradeda dirbti labai maza galia bei cirkuliacinis sukasi ant min. greicio, veliau palaipsniui per "greit" uzkelia galia nes "nepasiekia" uzduotos temperturos.  Taip pat perziures si elgesi.

Atsakyti

Taip ir turi buti, debimometrai nera tikslus matavimo prietaisas :)

Karts nuo karto paziurejau tavo ŠS darbo rezima ir man idomu kodel jus tokia maza delta laikot, t.y. parinkot toki nemaza srauta.  As bandyciau ji mazinti. Kas liecia tavo monotoringa, tai pagal mano apskaiciavimus Koridos programeriai apvalina generuojama silumos energija truputi i didesne puse :) Marketinge apvalinti skaiciai visada graziau atrodo :)

Delta t uzdeta 6 laipsniai pas mane, o del cirkuliacinio, tai galima pasirinkti is 3 variantu. Max tada stumdo 1.8 m3, med. (Mano atveju)stumdo 1.39 m3, bei min. Bet ijumgus min cirkuliacini, meta klaida per mazas srautas, kaip ir daugiau nera is ko rinktis:(

Atsakyti
Cirkuliacinis 2 budai reguliuojasi: min, medium, max ir l/min.
Kai išmeta klaidą _MAZAS SRAUTAS_ siurblio gi neišjungia ?

QUOTE(Rimvis @ 2019 01 14, 14:43)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaikis_" data-cid="72322253" data-time="1547449804"><div><p>Taip ir turi buti, debimometrai nera tikslus matavimo prietaisas smile.gif</p><p>Karts nuo karto paziurejau tavo ŠS darbo rezima ir man idomu kodel jus tokia maza delta laikot, t.y. parinkot toki nemaza srauta.  As bandyciau ji mazinti. Kas liecia tavo monotoringa, tai pagal mano apskaiciavimus Koridos programeriai apvalina generuojama silumos energija truputi i didesne puse smile.gif Marketinge apvalinti skaiciai visada graziau atrodo smile.gif</p><p></p><p>Delta t uzdeta 6 laipsniai pas mane, o del cirkuliacinio, tai galima pasirinkti is 3 variantu. Max tada stumdo 1.8 m3, med. (Mano atveju)stumdo 1.39 m3, bei min. Bet ijumgus min cirkuliacini, meta klaida per mazas srautas, kaip ir daugiau nera is ko rinktis:(</p></div></blockquote><p></p>

Atsakyti

Cirkuliacinis 2 budai reguliuojasi: min, medium, max ir l/min. Kai išmeta klaidą _MAZAS SRAUTAS_ siurblio gi neišjungia ?
Brendiniuose isjungia :) Idomus tie jusu kinai, negi neina padaryti jog cirkuliacini valdytu pats siurblys? Dabar toks vaizdas jog 2012 metu technologijos, nors jau kaip ir 2019 :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 14 sausio 2019 - 15:22

Cirkuliacinis 2 budai reguliuojasi: min, medium, max ir l/min.
Kai išmeta klaidą _MAZAS SRAUTAS_ siurblio gi neišjungia ?

Mano softe nera ltr/min. Kai ismeta mazas srautas,siurblys sustoja, perjymgus i med pradeda dirbti

Atsakyti

Mano softe nera ltr/min. Kai ismeta mazas srautas,siurblys sustoja, perjymgus i med pradeda dirbti

O jusu kinieciuose bent yra normalus skaitmeninis srauto daviklis kuris rodytu L/min? Kazko itariu jog bus paprastas daviklis kuris tik "pasako"  ŠS jog minimalus srautas uztikrinamas ir tiek. Kaip sakant 2012m. technogijos :) 

Atsakyti
Įdomūs. Pritariu, kartais tiesiog mistiniai smile.gif))

siurblys valdosi, girdisi gi, kad keičiasi sūkiai...
daviklis srauto gal lievas...

QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 14, 15:19)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72322560" data-time="1547470525"> Cirkuliacinis 2 budai reguliuojasi: min, medium, max ir l/min. Kai išmeta klaidą _MAZAS SRAUTAS_ siurblio gi neišjungia ?</blockquote> Brendiniuose isjungia smile.gif Idomus tie jusu kinai, negi neina padaryti jog cirkuliacini valdytu pats siurblys? Dabar toks vaizdas jog 2012 metu technologijos, nors jau kaip ir 2019 smile.gif

Papildyta:
Yra (Digital) , rodo ltr/min.... tik tikslumo ten nelabai matau

QUOTE(vaikis_ @ 2019 01 14, 15:33)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72322579" data-time="1547472075"><div><p>Mano softe nera ltr/min. Kai ismeta mazas srautas,siurblys sustoja, perjymgus i med pradeda dirbti</p></div></blockquote><p>O jusu kinieciuose bent yra normalus skaitmeninis srauto daviklis kuris rodytu L/min? Kazko itariu jog bus paprastas daviklis kuris tik "pasako"  ŠS jog minimalus srautas uztikrinamas ir tiek. Kaip sakant 2012m. technogijos smile.gif </p>

Atsakyti

Įdomūs. Pritariu, kartais tiesiog mistiniai smile.gif))

siurblys valdosi, girdisi gi, kad keičiasi sūkiai...
daviklis srauto gal lievas...

O ŠS bent rodo prie kokiu nors parametru L/min? 

Atsakyti