Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Arba vietoj silumos siurblio perki galingesne FV. Nu cieloviekai - svarbu, kan N pasirinkino opcijų ir visi mes su savais pasirinkimais teisūs:)
Ypac nakti pades prie menulio šviesos ;)

O diena esant saulei ir taip namo nereikia sildyti.bent mano atveju :) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 14 gruodžio 2018 - 20:50
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 14, 21:49)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dzūkiška pirkia" data-cid="72296165" data-time="1544801716"> Arba vietoj silumos siurblio perki galingesne FV. Nu cieloviekai - svarbu, kan N pasirinkino opcijų ir visi mes su savais pasirinkimais teisūs:)</blockquote> Ypac nakti pades prie menulio šviesos ;)
<p>O diena esant saulei ir taip namo nereikia sildyti.bent mano atveju smile.gif </p>

Tai aš už naudojimąsi pasaugojimu. Juk generaliai dieną visoje LT labiausiai reikalinga energija - mano pagamintą fabrikėliai ir naudos, o aš naktį naudosiu vėjo ir vandens pagamintą elektrą. Viskas logiška, žiūrėsim, kur viskas išsivystys. Manau Europos lygiu bus įvairių iniciatyvų ir aš asmeniškai labai labai positive dėl FV. Gali būti, kad kaina bus kintanti, priklausomai nuo paklausos/pasiūlos ir tau apsimokės pardavinėti brangiai dieną, kai jos labiausiai reikia, o pirkti vakare, kai ji pigiausia ir reliai namams labiausiai reikia.
Atsakyti

Tai aš už naudojimąsi pasaugojimu. Juk generaliai dieną visoje LT labiausiai reikalinga energija - mano pagamintą fabrikėliai ir naudos, o aš naktį naudosiu vėjo ir vandens pagamintą elektrą. Viskas logiška, žiūrėsim, kur viskas išsivystys. Manau Europos lygiu bus įvairių iniciatyvų ir aš asmeniškai labai labai positive dėl FV. Gali būti, kad kaina bus kintanti, priklausomai nuo paklausos/pasiūlos ir tau apsimokės pardavinėti brangiai dieną, kai jos labiausiai reikia, o pirkti vakare, kai ji pigiausia ir reliai namams labiausiai reikia.

Pradziai siulau pasidometi musu biurokratu nesamoningais istatymais, jie eina pries EU rekomendacijas.  EU zengia koja pirmyn,  musu valdzia atgal. Per daug dar valdzioje suinteresuotu asmenu kuriems "nepatinka" "zalia" energija. Gi atkatu nebebus... Vietoj to, kad atpiginti pasaugojima, dar pabrangino. .. ESO nesuinteresuota jog butu daug gaminanciu,  net nesiulo dvieju zonu apskaitos gaminanciams elektra. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 14, 21:52)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dzūkiška pirkia" data-cid="72296292" data-time="1544815243"><div><p>Tai aš už naudojimąsi pasaugojimu. Juk generaliai dieną visoje LT labiausiai reikalinga energija - mano pagamintą fabrikėliai ir naudos, o aš naktį naudosiu vėjo ir vandens pagamintą elektrą. Viskas logiška, žiūrėsim, kur viskas išsivystys. Manau Europos lygiu bus įvairių iniciatyvų ir aš asmeniškai labai labai positive dėl FV. Gali būti, kad kaina bus kintanti, priklausomai nuo paklausos/pasiūlos ir tau apsimokės pardavinėti brangiai dieną, kai jos labiausiai reikia, o pirkti vakare, kai ji pigiausia ir reliai namams labiausiai reikia.</p></div></blockquote><p>Pradziai siulau pasidometi musu biurokratu nesamoningais istatymais, jie eina pries EU rekomendacijas.  EU zengia koja pirmyn,  musu valdzia atgal. Per daug dar valdzioje suinteresuotu asmenu kuriems "nepatinka" "zalia" energija. Gi atkatu nebebus... Vietoj to, kad atpiginti pasaugojima, dar pabrangino. .. ESO nesuinteresuota jog butu daug gaminanciu,  net nesiulo dvieju zonu apskaitos gaminanciams elektra. </p>

Apie ką čia šneka? Lygtais tie 'pasaugos' tarifai nuo liepos mėn. nesikeitė? Ar praleidau kažką?
Atsakyti

Apie ką čia šneka? Lygtais tie 'pasaugos' tarifai nuo liepos mėn. nesikeitė? Ar praleidau kažką?

Praleidai, su elektros brangimu pabrango ir pasauga. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 14, 23:24)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Verteris" data-cid="72296346" data-time="1544820947"><div><p>Apie ką čia šneka? Lygtais tie 'pasaugos' tarifai nuo liepos mėn. nesikeitė? Ar praleidau kažką?</p></div></blockquote><p>Praleidai, su elektros brangimu pabrango ir pasauga. </p>

Nerandu verysad.gif Nuorodą gal?
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2018 12 13, 19:14)
2.9kwh i valanda *24 val i para gaunasi  70kwh ele energijos, prie nulio lauko apie 1.5-1.6kwh plius ventiliacija 1.9kwh tai i para apie 45 kwh elektros tai manau tik elektra butu brangu

-23°C penkiadienis yra pats šalčiausias užfiksuotas Vilniuje. Jo tikėtis neverta. Vidutinė šildymo sezono temperatūra 0°C, paskaičiuok sąnaudas šiai temperatūrai. Nors mažą oras-oras aš pasistatyčiau.
Atsakyti
jo, pasaugojimas ziauriai pabrango - nuo 3.2 iki 3.5 cnt/kwh, situacija keiciasi kardinaliai smile.gif nuoroda verteriui : nauji ikainai
kas idomiausia, kad pasaugojimo kainos santykis su el. kaina kazkokiu stebuklingu budu praktiskai sutampa su tipisku SS COP-u, reiskia ar sildysi su SS ar gryna elektra vien tik is pasaugotu resursu, silumos kaina bus identiska. Bet sitos pasaugotos elektros reiks tik 3 tamsiausius menesius, na max 4. o visa kita laika ir sildymas ir vandens ruosimas, rekupas, apsvietimas ir tt. kainuos apskrita nuli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 15 gruodžio 2018 - 19:01
QUOTE(Marius PNV @ 2018 12 14, 10:53)
Primesk kiek kainuoja įrengti vandeninę grindų šildymo sistemą ir elektrinę. Už siurblio skirtus pinigus galėsi šildytis kokius tris metus.Nereikės jokio serviso, jokios "katilinės" jokio išorinio triukšmą kelenčio ir sysiojančio bloko. Temperatūrų reguliavimas skirtingoms patalpoms žymiai paprastesnis.

Būtų viskas gražu, bet yra vienas BET. SS dar turi galimybę vasarą vėsinti, kas dabartiniams namams yra beveik privaloma. Elektos kabelis gali tik šildyti, deja.
P.S. Pati grindinio sildymo sistema (be automatikos) kainuoja maždaug tiek pat , kaip ir šildymo kabelis. Ir šiuolaikinio SS vidiniam blokui visai nereikia jokios "katilinės"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 15 gruodžio 2018 - 19:24
QUOTE(silainiai @ 2018 12 15, 20:22)
Būtų viskas gražu, bet yra vienas BET. SS dar turi galimybę vasarą vėsinti, kas dabartiniams namams yra beveik privaloma. Elektos kabelis gali tik šildyti, deja.
P.S. Pati grindinio sildymo sistema (be automatikos) kainuoja maždaug tiek pat , kaip ir šildymo kabelis. Ir šiuolaikinio SS vidiniam blokui visai nereikia jokios "katilinės"...

Čia gera pastaba ir tikrai manau, kad oras-oras būtų reiklingas, nebent..., nebent... įsirengsit žemės šilumokaitį, kaip mes. Dar neparsivežę rekupo, dėl to patirtimo dalintis pradėsiu vasarą.
Atsakyti

Sveiki,

gal kas patarsite žaliems:)

Planuojame statyti namuką 130 kv.m. A+ klasė, su grindiniu šildymu. Planavom daryt dujinį šildymą bet paskaičiavus visą dujų atvedimo sumą iki namo gavome 2500 EUR. Plius katilas 2000 EUR, plius alternatyvus šildymo būdas su kondicionavimu oras-oras 1000 EUR. Iš viso 5500 EUR.

Šilumos siurblys su kondicionavimu ~5000 EUR.

Kadangi sumos kaip ir panašios, pradėjom metytis, kuriuo atveju šildymui išleistume mažiau, kurio įrengimo aptarnavimas ateityje būtų pigesnis, kuris būdas patogesnis..

Gal kas galėtumėte pasidalinti savo nuomonėmis?:)

Atsakyti

Sveiki, gal kas patarsite žaliems:) Planuojame statyti namuką 130 kv.m. A+ klasė, su grindiniu šildymu. Planavom daryt dujinį šildymą bet paskaičiavus visą dujų atvedimo sumą iki namo gavome 2500 EUR. Plius katilas 2000 EUR, plius alternatyvus šildymo būdas su kondicionavimu oras-oras 1000 EUR. Iš viso 5500 EUR. Šilumos siurblys su kondicionavimu ~5000 EUR. Kadangi sumos kaip ir panašios, pradėjom metytis, kuriuo atveju šildymui išleistume mažiau, kurio įrengimo aptarnavimas ateityje būtų pigesnis, kuris būdas patogesnis.. Gal kas galėtumėte pasidalinti savo nuomonėmis? :)
Cia nera ekstrasensu kurie zinotu kas ateityje labiau brangs, dujos ar elektra. Bet visada yra galimybe paciam pasigaminti elektros isirengiant nedidele saules elektrine :) Visi prietaisai reikalauja minimalios prieziuros. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 20 gruodžio 2018 - 21:51