Tikrai taip, kas kažkiek laiko sustoja. Pas mane nustatyta delta 6C. Į namą paduodamo termofikato temperatūra +38C. Sukelia iki kokių +39...+39,5C ir išsijungia. Cirkuliacinis siurblys per laiką pravaro porciją vandens, temperatūra kažkiek nukrenta ir vėl įsijungia.
Tikrai taip, kas kažkiek laiko sustoja. Pas mane nustatyta delta 6C. Į namą paduodamo termofikato temperatūra +38C. Sukelia iki kokių +39...+39,5C ir išsijungia. Cirkuliacinis siurblys per laiką pravaro porciją vandens, temperatūra kažkiek nukrenta ir vėl įsijungia.
1a. - grindinis su atskiru pamaišymo vožtuvu ir cirkuliaciniu, 2a. - radiatoriai.
Kadangi kompresorius galima sakyti ir yra variklis, tai jo naudingumas didžiausias turėtų būti jam dirbant 60-100% diapazone nuo maksimalios galios
Jeigu mano namo šilumos poreikis prie vidaus 21c ir lauko -23 yra 2,6kw/h ivertinus ventiliacija apie 2,9kwh tai koks mano atveju butu optimaliausios galios siurblys?
5kw per akis, tik aisku tuos praktiskai visus 5kw reiketu jog turetu ir prie - 15C. Bet beveik visi mazos galios islaiko ja ir prie minuso.
Ačiū už pastebėjimą.
O kaip vis tik su tuo nuolatiniu siurblio veikimu. Na, pvz., rudenį įjungi, o pavasarį išjungi. Jis taip ir dirba nuolat tik defrostui išsijungdamas.
Ar veiks jis taip apie 10 numatyt metų, ar greičiau užsilenks?
Bendrai ar yra tokių vartotojų, kurių siurbliai dirba be pertraukų visą šildymo sezoną?
su akumuliacine kai buvau pajunges, siurblys dirbdavo su gerom pertraukom, siemet tiesiai i sistema pajungiau, tai nedidelem apsukom sukasi praktiskai istisai
nurodoma silumine galia,o ne elektros ;)