Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

ok. Tai kaip tada grindu termofikatas patenka į išorini bloką (freono liniją, kad atitirpint ledą)???

QUOTE(balamūtas @ 2018 12 12, 11:23)
Tikrai taip, jokių tenų pas mane defrostui nejungia.

Atsakyti

Mano kinas moduliuoja, inverteris, BET - būna ir off (ilsisi), nevaro 24h/7
Jauciasi pagieža iš kart kinams, bet dar labiau- jo turetojams smile.gif)))

Papildyta:
grindų termofikatu 28 -30 laipsnių atitirpdo šerkšną? Nieko nemaišot

As tau paprastai pasakysiu, turi per galinga siurbli del to taip ir dirba. Namas per siltas tavo siurbliui, todel maziausia moduliuojama galia per greit uzkelia ir ŠS stabdomas. Nesuprantat jus oras-vanduo subtilybiu. 

Atsakyti

Locato,

Šildau senos statybos apšildytą namą. Manau, kad B kategoriją siekia.

Šildau pirmą sezoną. Spalį buvo 250kwh, lapkritį 400kwh.

Antrame aukšte laikosi apie 18-19.

Tiesa, kai buvau paleidęs LWT kontrolę, tai antrame aukšte buvo apie 20-21.

P.S. ką spausti, kad atsakymas būtų su prieš tai buvusiu klausimu?

Atsakyti

Kadangi defrostui naudoja grindų termofikatą, tai tam ir užkelia, kad atstatyt defrostui sunaudotą energiją. Pasidalink info, kai jau kažką žinosi dėl darbo režimo.

Pvz. Pagal Latvius "Ricon" kurie pas save atstovauja Panasonica, sako jog toks darbo rezimas pats optimaliausias ir viskas cia gerai. Butent nuolatinis darbas. 

Atsakyti

grindų termofikatu 28 -30 laipsnių atitirpdo šerkšną? Nieko nemaišot

Mano Panasonicas ima termofikatą iš grindų ir varo atbuliniu srautu, kol nukrenta temperatūra iki berods X laipsnių (nepamenu), tada jungia komperesorių ir atitirpinėja jau jo pagalba, be tenų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balbiesas: 12 gruodžio 2018 - 11:40
Nustatymas toks, kad issijungtu, pasiekęs T - kam jam "brūžint" ištisai smile.gif))
Nesuprantam...., ir T žemas laikom

QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 12, 11:37)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72293620" data-time="1544606354"><div><p>Papildyta:
grindų termofikatu 28 -30 laipsnių atitirpdo šerkšną? Nieko nemaišot</p></div></blockquote><p></p><p>As tau paprastai pasakysiu, turi per galinga siurbli del to taip ir dirba. Namas per siltas tavo siurbliui, todel maziausia moduliuojama galia per greit uzkelia ir ŠS stabdomas. Nesuprantat jus oras-vanduo subtilybiu. </p>

Papildyta:
kaip atbuliniu srautu? cirkuliacinis kryptį keičia ?

QUOTE(balbiesas @ 2018 12 12, 11:40)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72293620" data-time="1544606354">
<div>
<p>grindų termofikatu 28 -30 laipsnių atitirpdo šerkšną? Nieko nemaišot</p>
</div>
</blockquote>
<p>Mano Panasonicas ima termofikatą iš grindų ir varo atbuliniu srautu, kol nukrenta temperatūra iki berods X laipsnių (nepamenu), tada jungia komperesorių ir atitirpinėja jau jo pagalba, be tenų.</p>

Atsakyti

Nustatymas toks, kad issijungtu, pasiekęs T - kam jam "brūžint" ištisai smile.gif))
Nesuprantam...., ir T žemas laikom

O kam jam dirbti vos ne maksimalia galia, pasiekia T greit nes nemoka mazesnes galios moduliuoti. Ir isvis kai paziuri kaip moduliuoja galia pas Rimvi monitoringe, tai butent ir jauciasi on/off ŠS darbo rezimas. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 12, 10:39)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72293560" data-time="1544603521"><div><p>90000 val (10m) be sustojimo - moduliuojant galią? Normalu?
Šiltiems namams, manau gali pusė to laiko budėt (kas ir vyksta). Jei ištisai sukasi- nesugeba pasiekt užduotų parametrų.</p></div></blockquote><p>Buna issijungimu po karsto vandens ruosimo. Prie ko nesugeba pasiekti uzduotu parametru jeigu moduliuoja galia? Jeigu tavo kinas dirba kaip on/off siurblys, tai nereiskia jog ir kiti taip turi dirbti. </p>

matau diskusija uzvire del kinieciu. mano kinas jeigu ilgai dirba maza galia, jungia tempalo uzpumpavima i rotoriu. jeigu taip daro, vadinasi jam nepatinka dirbti zemom apsukom. kaip yra su panasonic suo atveju?
Atsakyti
kaip tai pasireiškia? matoma?

QUOTE(Vytas_ @ 2018 12 12, 11:46)
jungia tempalo uzpumpavima i rotoriu. jeigu taip daro, vadinasi jam nepatinka dirbti zemom apsukom. kaip yra su panasonic suo atveju?

Atsakyti

matau diskusija uzvire del kinieciu. mano kinas jeigu ilgai dirba maza galia, jungia tempalo uzpumpavima i rotoriu. jeigu taip daro, vadinasi jam nepatinka dirbti zemom apsukom. kaip yra su panasonic suo atveju?

Nelygink rotorio su kitokio tipo kompresoriumi, mazu galingumu Panasonicai naudoja tuos pacius kas kondiskese. Viskas ten gerai su tepimu,  gamintojas butent parenka kompresoriaus optimalu darbo rezimu rezi. 

Atsakyti

Papildyta:
kaip atbuliniu srautu? cirkuliacinis kryptį keičia ?

Čia gal reikėtų patikslinti kad jis freoną šildo nuo grindų termofikato, per šildymo elementą - t.y. atvirkštinis ciklas, ir freoną paleidžia atbuline tvarka.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 12 12, 11:32)
ok. Tai kaip tada grindu termofikatas patenka į išorini bloką (freono liniją, kad atitirpint ledą)???

O tai pagal tave kaip veikia vėsinimas vasarą? Perjungia ketureigį vožtuvą ir freonas keliauja atvirkščiai t.y. šaldo grindu termofikatą, bet užtai šyla išorinis blokas.
Atsakyti