Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Greičiausiai pas mane inverteris, nes stovi antrosios kartos Daikin.

Dėl RT kontrolės, tai pas mane antrame aukšte radiatoriai, o termostatas (pultelis) pirmame aukšte, kur grindinis šildymas. 

Gaunasi, kad grindys prišyla iki nustatytos temperatūros ir pirmame aukšte viskas gerai.

Tuo tarpu antrame aukšte temperatūra atvėsta greičiau, o šildyti dar nepradeda, nes pirmame aukšte temperatūra taip greit nenukrinta.

Masčiau apie termostato kėlimą į antrą aukštą, bet dar neapsisprendžiau. Todėl ir klausinėju, kaip su tuo nuolatiniu siurblio veikimu.

Viena jau aišku - energijos reikia daugiau su LWT kontrole, bet tai juk ir logiška.

Kitas klausimas - kiek laikys siurblys, jei jis nuolat dirbs? Juk nemaža investicija.

Atsakyti

"Buna issijungimu po karsto vandens ruosimo. Prie ko nesugeba pasiekti uzduotu parametru jeigu moduliuoja galia? Jeigu tavo kinas dirba kaip on/off siurblys, tai nereiskia jog ir kiti taip turi dirbti."

Dėl užduotų parametrų pasiekimo.

Nustatai paduodamo vandens temperatūrą ir grįžtamo vandens temperatūrą (pagal delta). Tai šiuos rodiklius siurblys pasiekia, pvz. paduodamas 35, grįžtamas 30 (jei delta 5).

Rodiklius pasiekia, bet neišsijungia pailsėti :(

Bandžiau deltą keisti, siurblys vistiek nuolat veikia.

Atsakyti

Greičiausiai pas mane inverteris, nes stovi antrosios kartos Daikin.

Dėl RT kontrolės, tai pas mane antrame aukšte radiatoriai, o termostatas (pultelis) pirmame aukšte, kur grindinis šildymas. 

Gaunasi, kad grindys prišyla iki nustatytos temperatūros ir pirmame aukšte viskas gerai.

Tuo tarpu antrame aukšte temperatūra atvėsta greičiau, o šildyti dar nepradeda, nes pirmame aukšte temperatūra taip greit nenukrinta.

Masčiau apie termostato kėlimą į antrą aukštą, bet dar neapsisprendžiau. Todėl ir klausinėju, kaip su tuo nuolatiniu siurblio veikimu.

Viena jau aišku - energijos reikia daugiau su LWT kontrole, bet tai juk ir logiška.

Kitas klausimas - kiek laikys siurblys, jei jis nuolat dirbs? Juk nemaža investicija.

O tai jus paklauskit kas Daikino parametrus nustinejo kokios butu rekomendacijos, nes kaip minejau yra daug nustatymu Daikine. Tiesa ne visus juos gerai visi zino, gali tekti skambinti ir oficialiam Daikino atstovui. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 12, 10:39)
Buna issijungimu po karsto vandens ruosimo. Prie ko nesugeba pasiekti uzduotu parametru jeigu moduliuoja galia? Jeigu tavo kinas dirba kaip on/off siurblys, tai nereiskia jog ir kiti taip turi dirbti. 

Koks bebūtų kinas, su pačia kvailiausia valdymo logika, bet jei inverteris kodėl jis dirbs kaip on-off? Nebent ten su nustatymais kažkas privelta. Esmė, ar jis valdosi pagal savo pultelio termometrą, ar pagal išorinį termostatą jis stengiasi laikyti nustatytą skirtumą tarp paduodamo ir grįžtamo. T.y. pradžioje šildymo, kol grindys šaltos ir gerai ims šilumą dirbs max galia, o į pabaigą kada grindys sušils ir nebe taip gerai nuiminės šilumą susimažins galią, kad išlaikyt tą patį temperatūrų skirtumą. Na bent jau maniškis taip dirba. Ir mano galva kompresoriui yra tikrai geriau padirbti 5-6 val per parą įvairiuose galios diapazonuose, negu burgzti kiaurą parą ant minimalių apsukų.
Atsakyti

"Buna issijungimu po karsto vandens ruosimo. Prie ko nesugeba pasiekti uzduotu parametru jeigu moduliuoja galia? Jeigu tavo kinas dirba kaip on/off siurblys, tai nereiskia jog ir kiti taip turi dirbti." Dėl užduotų parametrų pasiekimo. Nustatai paduodamo vandens temperatūrą ir grįžtamo vandens temperatūrą (pagal delta). Tai šiuos rodiklius siurblys pasiekia, pvz. paduodamas 35, grįžtamas 30 (jei delta 5). Rodiklius pasiekia, bet neišsijungia pailsėti :( Bandžiau deltą keisti, siurblys vistiek nuolat veikia.

Yra daugiau nustatymu, cia patys paprasciausi. Lauko teperatura yra imama kaip vidurkis ar momentine? Nuo to priklauso kaip reaguos i kreive. Jei gerai pamenu dar yra srauto daviklio tam tikra histerize, t.y. kiek C virsijus paduodamam termofikatui kompresorius bus stabdomas. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 12 gruodžio 2018 - 11:02

Koks bebūtų kinas, su pačia kvailiausia valdymo logika, bet jei inverteris kodėl jis dirbs kaip on-off? Nebent ten su nustatymais kažkas privelta. Esmė, ar jis valdosi pagal savo pultelio termometrą, ar pagal išorinį termostatą jis stengiasi laikyti nustatytą skirtumą tarp paduodamo ir grįžtamo. T.y. pradžioje šildymo, kol grindys šaltos ir gerai ims šilumą dirbs max galia, o į pabaigą kada grindys sušils ir nebe taip gerai nuiminės šilumą susimažins galią, kad išlaikyt tą patį temperatūrų skirtumą. Na bent jau maniškis taip dirba. Ir mano galva kompresoriui yra tikrai geriau padirbti 5-6 val per parą įvairiuose galios diapazonuose, negu burgzti kiaurą parą ant minimalių apsukų.

Jeigu gerai pastebesi jis nedirba nuolatos vienoda galia, o karts nuo karto trumpai pakelia. Ne tau ir ne man spresti kas optimaliau. Gamintojas atsako uz savo darbo rezimo parinkima. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 12, 10:53)
Jeigu gerai pastebesi jis nedirba nuolatos vienoda galia, o karts nuo karto trumpai pakelia. Ne tau ir ne man spresti kas optimaliau. Gamintojas atsako uz savo darbo rezimo parinkima. 

O tai tie pikai ten ne defrostas? Kitas dalykas ar klausei būtent gamintojo koks darbo režimas optimaliausias?
Atsakyti

O tai tie pikai ten ne defrostas? Kitas dalykas ar klausei būtent gamintojo koks darbo režimas optimaliausias?

Po defrosto visada uzkelia, dar diskusija vyksta su Vokieciu Panasonic supportu. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 12, 11:05)
Po defrosto visada uzkelia, dar diskusija vyksta su Vokieciu Panasonic supportu. 

Kadangi defrostui naudoja grindų termofikatą, tai tam ir užkelia, kad atstatyt defrostui sunaudotą energiją. Pasidalink info, kai jau kažką žinosi dėl darbo režimo.
Atsakyti
Mano kinas moduliuoja, inverteris, BET - būna ir off (ilsisi), nevaro 24h/7
Jauciasi pagieža iš kart kinams, bet dar labiau- jo turetojams smile.gif)))

QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 12, 10:39)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72293560" data-time="1544603521"><div><p>Jeigu tavo kinas dirba kaip on/off siurblys, tai nereiskia jog ir kiti taip turi dirbti. </p>

Papildyta:
grindų termofikatu 28 -30 laipsnių atitirpdo šerkšną? Nieko nemaišot

QUOTE(balamūtas @ 2018 12 12, 11:09)
Kadangi defrostui naudoja grindų termofikatą, tai tam ir užkelia, kad atstatyt defrostui sunaudotą energiją. Pasidalink info, kai jau kažką žinosi dėl darbo režimo.

Atsakyti
QUOTE(Dronata @ 2018 12 10, 11:57)
<p>Sveiki.</p><p>Pas mane DAIKIN 8 kW. Namas ir su grindiniu (70m2) ir su radiatoriniu (50m2) šildymu.</p><p>Iš bandžiau įvairius šildymo režimus: pagal kambario temperatūrą (RT), pagal kambario temperatūra su grafiku ir pagal paduodamo vandens temperatūrą (LWT).</p><p>Šilčiausia aišku su ištekančio vandens kontrole (LWT), nes radiatoriai visada šilti, bet ir energijos sąnaudos didžiausios. Siurblys tada dirba nuolat ir neišsijungia. Ar taip ir turi būti pasirinkus LWT kontrolę, ar vis tik siurblys pasiekęs kažkokią ribą turėtų nustoti dirbti?</p>

Svx.

koki nama sildotes su daikinu?
kokia temp palaiko antrame aukste (radiatoriai)?
kokios elektros sanaudos? ziemos men.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 12 12, 11:19)
grindų termofikatu  28 -30 laipsnių atitirpdo šerkšną?  Nieko nemaišot

Tikrai taip, jokių tenų pas mane defrostui nejungia.
Atsakyti