Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

šiandien teko sudalyvauti sandarumo teste, matavau pagal uzsakyma toponuotrauka , atvaž0iavo užsakovas sako tuoj turi atvažiuoti daryti sandarumo testa , tai idomumo dėliai pasilikau nes dar nebuvau mates pacio proceso gyvai, tagi namas vieno auksto lygus stogas monolitine perdanga , stogas siltintas eps baltu , sienos neoporu ir piru, isvada : 0,18

Saunus rezultatas, svabu jog matuotojai moketu namo vidaus turi teisingai suskaiciuoti :) 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 29, 18:35)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72280518" data-time="1543508377"><div><p>šiandien teko sudalyvauti sandarumo teste, matavau pagal uzsakyma toponuotrauka , atvaž0iavo užsakovas sako tuoj turi atvažiuoti daryti sandarumo testa , tai idomumo dėliai pasilikau nes dar nebuvau mates pacio proceso gyvai, tagi namas vieno auksto lygus stogas monolitine perdanga , stogas siltintas eps baltu , sienos neoporu ir piru, isvada : 0,18</p></div></blockquote><p>Saunus rezultatas, svabu jog matuotojai moketu namo vidaus turi teisingai suskaiciuoti smile.gif </p>

numanau moka su lazeriuku ilgius plocius ir auksti matavo:)kalkuliatorius turbut teisingas buvo :0
Atsakyti
Na ką baigės pilnas mėnuo, tai aiškus Panasonic'o elektros sąnaudų melavimo procentas už lapkritį..: 42,8% biggrin.gif
Bendros sąnaudos pagal ŠS 236, pagal el.skaitiklį 337kWh. Pagal ŠS šildymas ir karštas vanduo beveik 50/50 %.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2018 12 06, 13:41)
Na ką baigės pilnas mėnuo, tai aiškus Panasonic'o elektros sąnaudų melavimo procentas už lapkritį..: 42,8% biggrin.gif
Bendros sąnaudos pagal ŠS 236, pagal el.skaitiklį 337kWh. Pagal ŠS šildymas ir karštas vanduo beveik 50/50 %.

ziauru, vat tau ir panasoniko marketingo triukai, neva pats geriausias ir panasiai
Atsakyti
Sveiki kolegos, reikalingas patarimas dėl oras-vanduo gamintojo ir modelio (kainos ir kokybes santykis) smile.gif. Renovuojamas butas sename name (buvo krosninis šildymas), trečias aukštas. Plotas apie 50kv.m. Bus papildomai šiltinamas, šildymo galia prie -20 turi būti apie 3,5-4 kW, taip pat karšto vandens ruošimas 2 žmonėms. Reikalingas su integruota talpa, taip pat, kad labai netriukšmautų atitirpdamas. Dėkui visiems už nuomonę.
Atsakyti

numanau moka su lazeriuku ilgius plocius ir auksti matavo:)kalkuliatorius turbut teisingas buvo :0

Paziuriu karts nuo karto kaip tavo ŠS dirba ir man darbas labai primena elementaraus on/off  silumos siurblio. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 07, 14:05)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72280542" data-time="1543509890"><div><p>numanau moka su lazeriuku ilgius plocius ir auksti matavo:)kalkuliatorius turbut teisingas buvo :0</p></div></blockquote><p>Paziuriu karts nuo karto kaip tavo ŠS dirba ir man darbas labai primena elementaraus on/off  silumos siurblio. </p>

nu ten nezinau ka pasakyti, seip pastoviai dirba apie 1.2 kw el.galia varineje 1.38 m3 termofikato, gal jei padaryciau kad nuo kambario temp dirbtu gal kitaip . nors pernai kai ziurejau buvau padares pagal kambario tai labai panasei pastoviai ant 43 hz dirba rodo kad ima 3.7-3.9 a, tai net nezinau , ziuriu tavo siurblio darba tai matau kad sokineje tai 300w tai 700w ir panasei, nu mano kiek supratau nelabai gali dirbti mazesne kaip 1 kw el. galia
Atsakyti

nu ten nezinau ka pasakyti, seip pastoviai dirba apie 1.2 kw el.galia varineje 1.38 m3 termofikato, gal jei padaryciau kad nuo kambario temp dirbtu gal kitaip . nors pernai kai ziurejau buvau padares pagal kambario tai labai panasei pastoviai ant 43 hz dirba rodo kad ima 3.7-3.9 a, tai net nezinau , ziuriu tavo siurblio darba tai matau kad sokineje tai 300w tai 700w ir panasei, nu mano kiek supratau nelabai gali dirbti mazesne kaip 1 kw el. galia

Man labiausiai uzkliuna jog tavo ŠS isijungia, pakankamai trumpai pradirba ir tada issijungia. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 07, 15:13)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72289057" data-time="1544185562"><div><p>nu ten nezinau ka pasakyti, seip pastoviai dirba apie 1.2 kw el.galia varineje 1.38 m3 termofikato, gal jei padaryciau kad nuo kambario temp dirbtu gal kitaip . nors pernai kai ziurejau buvau padares pagal kambario tai labai panasei pastoviai ant 43 hz dirba rodo kad ima 3.7-3.9 a, tai net nezinau , ziuriu tavo siurblio darba tai matau kad sokineje tai 300w tai 700w ir panasei, nu mano kiek supratau nelabai gali dirbti mazesne kaip 1 kw el. galia</p></div></blockquote><p>Man labiausiai uzkliuna jog tavo ŠS isijungia, pakankamai trumpai pradirba ir tada issijungia. </p>

esu name paziurejau grafika sia para 5 kartus jungesi, pagal siurblio temp. davikly koridoriuj 20.9c , matyt negali mazesne galia dirbti tai taip ir jungesi
Atsakyti
Tai vadinas- nėra poreikio. Šiltas namas...

</div></blockquote><p>Man labiausiai uzkliuna jog tavo ŠS isijungia, pakankamai trumpai pradirba ir tada issijungia. </p>
[/quote]
Atsakyti

Tai vadinas- nėra poreikio. Šiltas namas...

</div></blockquote><p>Man labiausiai uzkliuna jog tavo ŠS isijungia, pakankamai trumpai pradirba ir tada issijungia. </p>

[/quote]

Tai kam tokiam siltam namui toki galinga "saldytuva" statyti? 

Atsakyti
as taip pamasciau tarkim namo nuostoliai prie 0 lauko ir 21 vidaus yra 33 kwh per para , ir silumos saltinis tau ta siluma supompavo per 5 kartus o kitas pompuoja pastoviai, tai antru variantu bus pastovesne temperatura , bet jei namas ne karkasinis tai temperatura neturetu sokineti labai viduj???
Atsakyti