Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 29, 13:09)
Pasakysiu paprastai, didesnis komfortas sildant pastoviai nedidele galia.  Viena yra oro temperatura, kita grindu temperatura. Turint didelio galingumo reiketu manau ir akumuliacines norint pilnai ir efektyviai isnaudoti ta galia. 

Šitoj vietoj sutinku, patikrinta praktiškai 21,5 su ką tik išsijungusiu šildymu, t.y. šiltom grindim yra šilčiau nei 22 su šaltom grindim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 29, 14:09)
Turint didelio galingumo reiketu manau ir akumuliacines norint pilnai ir efektyviai isnaudoti ta galia. </p>
Kalbėjau su Tenko - jie taip pat siūlo buferinę (mano atveju - 100 l), turint on/off ŠS-į, ir ypač galingesnį nei reikia.
Atsakyti
O tai patalpa ne nuo grindų šyla? Jumoristas.
Grindys 18, patalpa 22 - kas sukuria tą šilumą patalpoj? Nebent saulė
Aišku, kad kojos labiau jaus atvėsimą, nei galva

Kuom tau kliūna vis tas 18-20? Gyvenk prie 26, argi man gaila, jei tamstai gerai

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 29, 13:39)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72280220" data-time="1543491176"><div><p>Sunku suvokt ši pasakyma. Vis tiek grindim sušildyt reikia atitinkamos T, ir atitinkamai galios, kad oro T butu komfortiska (t.y nustatyta, pagal komforto supratima) vartotojo įkelta nuotrauka
Prie ko čia galios? Inverteris galią paskirsto</p></div></blockquote><p>Paprastai, grindys jauciasi vesesnes jeigu nesildoma, taciau oro temperatura dar laikosi ties 22C riba. Bet zinant jog tamsta uzsigrudines ir pakanka 18C, tai galit ir nesuprasti smile.gif </p>

Papildyta:
On-off, buferis nepamaisys, o inverteriui - kam???

QUOTE(Giords @ 2018 11 29, 13:53)
Kalbėjau su Tenko - jie taip pat siūlo buferinę (mano atveju - 100 l), turint on/off ŠS-į, ir ypač galingesnį nei reikia.

Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2018 11 29, 13:53)
turint on/off ŠS-į, ir ypač galingesnį nei reikia.

Kažkaip įtariu on-off siurblių net ir norėdamas nebenusipirksi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 11 29, 15:14)
Kažkaip įtariu on-off siurblių net ir norėdamas nebenusipirksi smile.gif
Kreipkis į Tenko smile.gif

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2018 11 29, 15:10)
O ar aš siūlau inverteriui?!! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giords: 29 lapkričio 2018 - 14:37
QUOTE(Giords @ 2018 11 29, 14:37)
Kreipkis į Tenko smile.gif

Gal dėkui, man geriau inverteris biggrin.gif
Atsakyti
Na gamintojai pvz siūlo ir jam....

QUOTE(Giords @ 2018 11 29, 14:37)
O ar aš siūlau inverteriui?!! biggrin.gif

Atsakyti

O tai patalpa ne nuo grindų šyla? Jumoristas.
Grindys 18, patalpa 22 - kas sukuria tą šilumą patalpoj? Nebent saulė
Aišku, kad kojos labiau jaus atvėsimą, nei galva

Kuom tau kliūna vis tas 18-20? Gyvenk prie 26, argi man gaila, jei tamstai gerai

Papildyta:

O kas greiciau atvesta galva ar kojos? 

Atsakyti
Galvos lygyje visada šilčiau smile.gif

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 29, 14:58)
<p></p
O kas greiciau atvesta galva ar kojos? </p>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 29 lapkričio 2018 - 15:00
QUOTE(arkava @ 2018 11 29, 15:47)
Na gamintojai pvz siūlo ir jam....
Tenko patvirtino, kad buferinės su inverteriu nereikia.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 11 29, 15:10)
O tai patalpa ne nuo grindų  šyla? Jumoristas.

Visiškai pritariu Vaikiui. Aš name palaikau apie 20-20,5, bet kuomet dirba geoterminis, būna juntamai šilčiau negu jam nedirbant. Mano geoterminis dirba maždaug taip: 1-1,5 val. dirba ir apie 5 val. prastova. Jam dirbant ar valandą po išsijungimo, tikrai būna juntamai šilčiau nei prieš pat naują įsijungimą praėjus 3-4 val. nuo paskutinio šildymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 29 lapkričio 2018 - 18:03
šiandien teko sudalyvauti sandarumo teste, matavau pagal uzsakyma toponuotrauka , atvaž0iavo užsakovas sako tuoj turi atvažiuoti daryti sandarumo testa , tai idomumo dėliai pasilikau nes dar nebuvau mates pacio proceso gyvai, tagi namas vieno auksto lygus stogas monolitine perdanga , stogas siltintas eps baltu , sienos neoporu ir piru, isvada : 0,18
Atsakyti