Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Dabar toks kaip mano geoterminis kainuoja 6900 eurų. Parodos ar pan. metu galima gauti nuolaidą. Čia jau individualu. Mano geoterminio galia 4,7 kW. Jei imti Apha Innotec oras-vanduo, rekomenduoja 6 kW. Jo kaina taip pat sukomplektuoto irgi apie 7000 eurų. Skirtumą lemia iš esmės tik gręžinys.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 10:50)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="korida" data-cid="72272857" data-time="1542876058"><div><p>Prašom konkretų pvz. kur už,, tuos pačius '' galima brendinį nupirkti...</p></div></blockquote><p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://filetransfer.io/data-package/TcKdu5H3#'>https://filetransfer.io/data-package/TcKdu5H3#</a></p><p>5kw kur galia nedaug krenta prie - 15C</p>

Įdomus reportas. Ten tik šitam konkrečiam modeliui daryta, ar galima rasti ir kitokiems ŠS?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 11 22, 11:14)
Dėl kainos ir pasirinkimo neprieštarauju. Aš kalbu apie įrenginių veikimus. Geoterminį paleido ir viskas veikia. Niekas neturi jokių klausimų. O apie oras-vanduo visokių klausimų pilna. Pigesnis daiktas, bet yra niuansų, kuomet jis pradeda veikti. Kiek pamenu brendinis geoterminis už brendinį oras-vanduo brangesnis tik dėl gręžinio. Ta prasme geoterminis man kainavo 9600 eurų, o Daikino su pajungimu būtų apie 7000 eurų.

Cibuli, mano subjektyvia nuomuone šiek tiek nusišnekėjote. Čia vykstantis fleimas niekaip nesusijęs su aeroterminių ŠS neveikimu ar su veikimo problemomis susijusiais klausimais. Žmonės pasistatė aeroterminius, apklijavo davikliais ir viskas vyksta ne apie jų neveikimą, o kaip jie veikia, kaip matuojami, ką matuoja ir t.t. Prileistumėt Koridą ar Vaikį prie savo ŠS su davikliais - diskusijų būtų ne ką mažiau smile.gif Lygiai taip pat, kaip ir jūsų Innotec'ą, galima pasistatyti Daikiną, Panasonic'ą ar net Koridos kinietį, pasikonfigūruoti ir pamiršti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 22 lapkričio 2018 - 18:08
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 14:11)
atskiras 200 litru nerudijancio plieno bioleris su papildomu elektros tenu ir didelio ploto silumokaiciu

Nuorodą gal galima į modelį/tiekėją? Ieškau dabar tokio daikto, randu daikin'o žaislus ir kažkokius lyg vokiečius, lyg olandus. Bėda ta, kad pas Daikin'o boilerį reikia priėjimo vos ne 120 laipsnių kampu, pajungimas mano atveju komplikuotas, gausis arba boileris vos ne katilinės viduryje, arba vamzdžių raizgalynė dviguba, jei prie sienos. O beveik visi paprasto plieno emaliuoti kaip pagal užsakymą tinka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 11 22, 19:06)
Cibuli, mano subjektyvia nuomuone šiek tiek nusišnekėjote. Čia vykstantis fleimas niekaip nesusijęs su aeroterminių ŠS neveikimu ar su veikimo problemomis susijusiais klausimais. Žmonės pasistatė aeroterminius, apklijavo davikliais ir viskas vyksta ne apie jų neveikimą, o kaip jie veikia, kaip matuojami, ką matuoja ir t.t. Prileistumėt Koridą ar Vaikį prie savo ŠS su davikliais - diskusijų būtų ne ką mažiau smile.gif Lygiai taip pat, kaip ir jūsų Innotec'ą, galima pasistatyti Daikiną, Panasonic'ą ar net Koridos kinietį, pasikonfigūruoti ir pamiršti.

Tik nereikia, gerbiamasis. Būna su tais oras-vanduo ir problemų. Pilna čia tokių prirašyta ir ne tik apie veikimą, o kodėl veikia ne taip kaip turi ar blogai veikia. O prie mano siurblio nėra reikalo su kažkokiais davikliais lįsti. Jis ir pats viską rodo.
Atsakyti
Jei jis geriausias is geriausių - kam prie jo lysti. Nors, norintis ir išmanantis - visada ras ką pasitobulint.

QUOTE(cibulis @ 2018 11 22, 18:48)
Tik nereikia, gerbiamasis. Būna su tais oras-vanduo ir problemų. Pilna čia tokių prirašyta ir ne tik apie veikimą, o kodėl veikia ne taip kaip turi ar blogai veikia. O prie mano siurblio nėra reikalo su kažkokiais davikliais lįsti. Jis ir pats viską rodo.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 11 22, 18:48)

Aha, jo, 'viską' rodo. Brendinis Panasonic'as irgi skaičius rodo. Ne 'viską', bet rodo. Tik biškį vieną sąnaudų rūšį pamiršta parodyti. Žinot kaip ten būna su tas gamykliniais matavimais ir rodymais... Kol gamintojo matavimai nepagrįsti kažkokiais nepriklausomais testais - gal neverta tęsti. Galiu priminti kaip jūs pats, kai rekuperatorių rinkotės, varėte ant Amalvos gamyklinių skaičių, PH ataskaitą pamatę smile.gif Taigi klausimas tiesus - ar yra kokių nepriklausomų institucijų atliktų Alpha innotec ŠS testų, kurie patvirtintų standartinių daviklių ir matavimo algoritmų tikslumą?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 15:14)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="silainiai" data-cid="72273149" data-time="1542888050"> Man pats Daikin ŠS 10kW EHBX08CB3V + ERLQ008CV3 ( su vėsinimu) kainavo nepilnus 3000, freoninės dalies aprišimas, paleidimas kainavo 250, vandens dalį pasidariau pats, nekainavo įsikirsti į jau esamą sistemą net 100. Boileris atskiras Drazice 160l apie 300 eurų (tiksliai nepamenu). Viso bus apie 3500 eurų.</blockquote> Na va brendinis ir galima su Arkava jau lyginti nes patys aprisima pasidaret smile.gif Korida tai kaip ten su tais kinieciais uz brendinio kaina? AUUUUU, kur tu ? smile.gif

Ne vilkas smile.gif bet ... dirbam ,dirbam nelabai laiko blevyzgotis yra smile.gif .
Ar jus patikrinote info ? Ar iveskite i paieška ir pamatysite kainas . Gal ten zmogus didmenine kaina parase.
160l drazice nelabai tikes SS ,per mazas gyvatukas truputi dametus normalu nusipirkti galima biggrin.gif
Atsakyti

Nuorodą gal galima į modelį/tiekėją? Ieškau dabar tokio daikto, randu daikin'o žaislus ir kažkokius lyg vokiečius, lyg olandus. Bėda ta, kad pas Daikin'o boilerį reikia priėjimo vos ne 120 laipsnių kampu, pajungimas mano atveju komplikuotas, gausis arba boileris vos ne katilinės viduryje, arba vamzdžių raizgalynė dviguba, jei prie sienos. O beveik visi paprasto plieno emaliuoti kaip pagal užsakymą tinka verysad.gif

Joule 200HP modelis, galima ir cia rasti, bet kaina didoka http://www.elmitra.l...siurbliams.html

Atsakyti

Įdomus reportas. Ten tik šitam konkrečiam modeliui daryta, ar galima rasti ir kitokiems ŠS?

Cia tik konkreciam modeliui. Reikia klausti ar yra kitiems. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 22:04)
Joule 200HP modelis, galima ir cia rasti, bet kaina didoka <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.elmitra.lt/boileriai-vandens-sildytuvai/boileriai-silumos-siurbliams/200-litru-nerudijancio-plieno-boileris-silumos-siurbliams.html'>http://www.elmitra.lt/boileriai-vandens-sildytuvai/boileriai-silumos-siurbliams/200-litru-nerudijancio-plieno-boileris-silumos-siurbliams.html</a></p>

gera kaina galiu gauti jei toki turi naturoje elmitra ...
Atsakyti

Siemet panasonic'a paleidau tiesiai i grindis+radiatoriai ir kazkaip idomiai jis man dirba t.y. istisai is leto sau sukasi. Pernai kai per akumuliacine sukdavosi, pamenu su pertraukom dirbo. Ar cia normalu? 

Priedas  Siurblys.jpg   65KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2018 11 22, 15:10)
Daikin už nerūdyjančio plieno 200l talpą prašo 1600 eurų...  ax.gif

Tik reik turėt galvoje - ten komplekte pilnas rinkinys pajungimui prie ŠS, triegis su motorizuota (ne termo aktuatoriumi) pavara ir visais priedais. Prie kitų gamintojų dar tektų papildomai dasipirkinėti viską.
Atsakyti