Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(balamūtas @ 2018 11 22, 13:55)
Cibuli, pats pamąstyk, jei iš 100 naujų namų 99 pasistato oras - vanduo, o 1 geoterminį, tai apie kuriuos siurblius bus daugiau klausimų?

Paskaičius šią temą man susidarė įspūdis, kad su orinukais daugiau problemų. Tai lemia ne įrenginių gausa, o technologijų skirtumai. Įdomumo dėlei pavardinkite, kiek jums kainavo oras-vanduo su sumontavimu, kokia jo galia, koks gamintojas, su vėsinimo funkcija ar ne, boileris intergruotas ar atskiras?

Mano "Alpha Innotec" vokiškas geoterminis yra 4,7 kW galios, su vėsinimo funkcija, integruotu 180 l vandens boileriu. Jo kaina - 6100 eurų (gamintojai jam suteikė 5 metų garantiją bet kam). 90 m gręžinys - 2100 eurų, pajungimas - 1200 eurų, dar visokie grąžtai elektros skaitliukas monitoringui, laidai, gręžinio pasas ir pan. - 165 eurų. Iš viso 9566 euro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 lapkričio 2018 - 13:40
Net 11 kw orinukas su 200 l boileriu ir pasijungimu kainavo kažkada apie 3,5Te. (

QUOTE(cibulis @ 2018 11 22, 13:39)
Paskaičius šią temą man susidarė įspūdis, kad su orinukais daugiau problemų. Tai lemia ne įrenginių gausa, o technologijų skirtumai. Įdomumo dėlei pavardinkite, kiek jums kainavo oras-vanduo su sumontavimu, kokia jo galia, koks gamintojas, su vėsinimo funkcija ar ne, boileris intergruotas ar atskiras?

Mano "Alpha Innotec" vokiškas geoterminis yra 4,7 kW galios, su vėsinimo funkcija, integruotu 180 l vandens boileriu. Jo kaina - 6100 eurų (gamintojai jam suteikė 5 metų garantiją bet kam). 90 m gręžinys - 2100 eurų, pajungimas - 1200 eurų, dar visokie grąžtai elektros skaitliukas monitoringui, laidai, gręžinio pasas ir pan. - 165 eurų. Iš viso 9566 euro.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 11 22, 13:39)

GREE 10kW, su vėsinimo f-ja, atskiras boileris su didelio ploto šilumokaičiu, visos medžiagos "aprišimui", darbai, paleidimas, t.y. viskas nuo iki kainavo 4700€. Taip išeina lygiai per pus pigiau nei geoterminis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 11 22, 14:39)

Man pats Daikin ŠS 10kW EHBX08CB3V + ERLQ008CV3 ( su vėsinimu) kainavo nepilnus 3000, freoninės dalies aprišimas, paleidimas kainavo 250, vandens dalį pasidariau pats, nekainavo įsikirsti į jau esamą sistemą net 100. Boileris atskiras Drazice 160l apie 300 eurų (tiksliai nepamenu).
Viso bus apie 3500 eurų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 22 lapkričio 2018 - 14:01

Panasonicas 5kW sildo/vesina,  atskiras 200 litru nerudijancio plieno bioleris su papildomu elektros tenu ir didelio ploto silumokaiciu, pabreziu nerudijancio nes emaliuotas kokius 2.5 kart pigiau kainuos, aprisimas variu, darbai, medziagos 5500 eur. Jeigu daryti ne su variu aprisima bei imti emaliuota talpa kokius 1200-1400 eur galima drasiai nubraukti :) Ranku pats nesitepiau kaip pvz Arkava :) Tai Arkavai reiketu dar bent darbus prisumuoti jog butu sazininga. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 22 lapkričio 2018 - 14:14

Man pats Daikin ŠS 10kW EHBX08CB3V + ERLQ008CV3 ( su vėsinimu) kainavo nepilnus 3000, freoninės dalies aprišimas, paleidimas kainavo 250, vandens dalį pasidariau pats, nekainavo įsikirsti į jau esamą sistemą net 100. Boileris atskiras Drazice 160l apie 300 eurų (tiksliai nepamenu). Viso bus apie 3500 eurų.
Na va brendinis ir galima su Arkava jau lyginti nes patys aprisima pasidaret :) Korida tai kaip ten su tais kinieciais uz brendinio kaina? AUUUUU, kur tu ? :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 22 lapkričio 2018 - 14:14
Tai zinoma, dar dabar tepaluotas vaikstau verysad.gif

Na 3-3,5 m atgal - as gal 2 k pasiskaiciau apie aerotermini, ir nupirkau.
Pakankama naujove buvo sakyciau

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 14:11)
Tai Arkavai reiketu dar bent darbus prisumuoti jog butu sazininga. </p>

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 15:11)
<p>Panasonicas 5kW sildo/vesina,  atskiras 200 litru nerudijancio plieno bioleris su papildomu elektros tenu ir didelio ploto silumokaiciu, pabreziu nerudijancio nes emaliuotas kokius 2.5 kart pigiau kainuos, aprisimas variu, darbai, medziagos 5500 eur. Jeigu daryti ne su variu aprisima bei imti emaliuota talpa kokius 1200-1400 eur galima drasiai nubraukti smile.gif Ranku pats nesitepiau kaip pvz Arkava smile.gif Tai Arkavai reiketu dar bent darbus prisumuoti jog butu sazininga. </p>

Mano irgi variu darytas aprišimas. Už tą pačią kainą pajungė ir vandenį. Taip suprantu, kad su firminiais išeina apie 5000-6000 eurų. Taigi skirtumą iš esmės lemia tik gręžinys.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 11 22, 14:39)
...
Mano "Alpha Innotec" vokiškas geoterminis yra 4,7 kW galios, su vėsinimo funkcija, integruotu 180 l vandens boileriu. Jo kaina - 6100 eurų (gamintojai jam suteikė 5 metų garantiją bet kam).

Mano turima informacija 2017m. kainininke Daikin EHVX04S18CB3V + ERLQ004CV3 yra 5,12 kW galios, su vėsinimo funkcija ir integruotu 180 l vandens boileriu. Jo kaina po derybų - 4030 eurų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 22 lapkričio 2018 - 15:07

Mano irgi variu darytas aprišimas. Už tą pačią kainą pajungė ir vandenį. Taip suprantu, kad su firminiais išeina apie 5000-6000 eurų. Taigi skirtumą iš esmės lemia tik gręžinys.

Tik kiek pamenu pas Nibe stovi integruota talpa kuri yra emaliuota, o ne is nerudijancio plieno. Senai labai domejausi, turetum pasitikslinti kokia ten pas tave ta integruota. Jeigu bus magnio anodas isuktas, tada emaliuota ;)  Todel teisingiau lyginti irenginius be integruotu talpu jeigu norima labai tiksliai. Bet kokiu atveju galutinis skirtumas apie 2 kartai lyginant pradine investicija su visais darbais ir aprisimais. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 16:06)
Tik kiek pamenu pas Nibe stovi integruota talpa kuri yra emaliuota, o ne is nerudijancio plieno. Senai labai domejausi, turetum pasitikslinti kokia ten pas tave ta integruota. Jeigu bus magnio anodas isuktas, tada emaliuota ;)  Todel teisingiau lyginti irenginius be integruotu talpu jeigu norima labai tiksliai. Bet kokiu atveju galutinis skirtumas apie 2 kartai lyginant pradine investicija su visais darbais ir aprisimais.

Daikin už nerūdyjančio plieno 200l talpą prašo 1600 eurų... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 22 lapkričio 2018 - 15:10
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 16:06)

Mano ne Nibe, o Alpha Innotec. Rašo, kad emaliuotas. O ko nerūdyjančio plieno geriau? Mano supratimu "Alpha Innotec" yra vienas geriausių geoterminių siurblių, todėl ir orinuką reikia imti geriausią.

Štai Silainiai rašo: Mano turima informacija 2017m. kainininke Daikin EHVX04S18CB3V + ERLQ004CV3 yra 5,12 kW galios, su vėsinimo funkcija ir integruotu 180 l vandens boileriu. Jo kaina po derybų - 4030 eurų. Maniškis - 6100 eurų. Užklausiau tenko, kiek "Alpha Innotec" oras-vanduo kainuoja ir kokios galios reikia imti: 5 kW ar galingesnį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 lapkričio 2018 - 15:25