Kokios kino ir brendinio kainos? Kokios galios lyginat?Siuo atveju turbut reiketu lyginti kina 9-10kW vs brandinis 5-6kW. Nei vienais neprekiauju tai tiksliu kainu nezinau.
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 08:03)
Nes orinuku paskutiniu metu parduodama n kartu daugiau, jeigu pasiziuresi NT rinkoje kas naujai statoma ir parduodama dazniausias sildymo saltinis ko gero bus oras-vanduo. Zmones renkasi ta, kur pradines investicijos reikalauja maziausia kastu ir viskas padaroma greitai. Kaimynas stato A klases kotedza pardavimui, pasirinko oras-vanduo.</p><p>O geoterminio tema mirusi del tu paciu mano isvardintu priezasciu auksciau.
Dėl kainos ir pasirinkimo neprieštarauju. Aš kalbu apie įrenginių veikimus. Geoterminį paleido ir viskas veikia. Niekas neturi jokių klausimų. O apie oras-vanduo visokių klausimų pilna. Pigesnis daiktas, bet yra niuansų, kuomet jis pradeda veikti. Kiek pamenu brendinis geoterminis už brendinį oras-vanduo brangesnis tik dėl gręžinio. Ta prasme geoterminis man kainavo 9600 eurų, o Daikino su pajungimu būtų apie 7000 eurų.
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 12:13)
Siuo atveju turbut reiketu lyginti kina 9-10kW vs brandinis 5-6kW. Nei vienais neprekiauju tai tiksliu kainu nezinau.
tai ko rašote ,,uz tuos pacius'' ... čia ir yra ,, šakėmis ant vandens rašyta ''
Lygiai toki pat popiergali vakare rasiu, kur kiniečiui Vakaru institutas išdave.
Galėsit analizuot
Papildyta:
Žinau Daikin 8 kw neseniai ėmė, didmenine kaina - 4,3-4,4T (atrodo integruotu boileriu),
Na tai rodyk ta popiergali As turiu tikrus kito 5kW Panasonico skaicius, tik neviesinsiu nes ten ne mano monitoringo. Tik va kazkaip jie sutampa su tuo ka Danai pratestavo. Stebuklas turbut. Tai kiek 9kW kinas su integruota talpa kainuoja? 5T?
QUOTE(korida @ 2018 11 22, 12:13)
Aš turiu omenyje brendinio konkretų pvz. ,,uz tuos pacius'' kainą . ar Jus nesuprantate ir nusukate tik link galingumų?
Kainas į sceną.
QUOTE(Orginalus @ 2018 11 22, 08:17)
Cibulis, vis bando pateisinti savo geotermini, taip, jis veikia su didesniu cop, bet tarp jo ir oras vanduo saskaitos a+ namui bus 10 eur. didesnes, bet investicija i geotermini buvo 2-3 kartus didesne nei oras-vanduo. Dabar tures gyvent kelus simtus metu, kad atsipirktu;) manau geoterminiui atejo galas lietuvoje, nes del per dideliu irengimo kastu siltiems namams jis tiesiog neapsimoka.
Aš nieko neteisu. Tik matau, kad su oras-vanduo sistemomis žmonės vargsta - tai tas neveikia, tai anas. Pilna čia puslapių prirašyti. O kainos skirtumas tikrai ne 2-3 kartai. Geoterminis brangesnis tik dėl gręžinio, brendiniai to pačio gamintojo siurbliai (geoterminis prieš oras-vanduo) kainuoja iš esmės tiek pat.
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 12:20)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="korida" data-cid="72272916" data-time="1542878290"><div><p>tai ko rašote ,,uz tuos pacius'' ... čia ir yra ,, šakėmis ant vandens rašyta ''</p></div></blockquote><p>Tai prekiauk tais kinais uz brandinio kaina toliau, gi sakau nieks nedraudzia. Tu nepyk, bet tie kinai ir tiek neverti kiek uz juos prasoma. Vien del popieriniu kW. </p>
Aš visiškai nepykstu ,tu tik pateik už brendinio kainą ir modelį . Nes kitaip tik ...
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 12:20)
Tu nepyk, bet tie kinai ir tiek neverti kiek uz juos prasoma. Vien del popieriniu kW.
Nuo kokio minuso kino COP tampa popierinis. Kaip taviškio COP'as?
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 22, 12:26)
Ne copas, o maksimali galia tampa popierine. Is 11kw kino prie - 15C pasidaro puse kino, nes lieka puse galios.
O brendinių galia nesumažėja? Ar ji sumažėja nuo -25?