Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Galima bus atsinaujint softa? smile.gif

QUOTE(korida @ 2018 11 21, 09:16)
Gamintojo buvo paprasyta ir softas yra tvarkomas ir kambario T histereze  bus galima keisti  0,1 tikslumu .

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 21, 00:19)
Duomenys renkami neblogi, tik viskas kreivai pateikiama. Kompiuteristus ant sakos smile.gif  Arba parodyk kaip reikia daryti, mano pvz. <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.vorupe.eu'>http://www.vorupe.eu</a>
<p> </p>
<p>Pas geotermini truputi kitaip viskas smile.gif</p>

ziurint iš paprasto vartotojo puses man viskas gerai ,cia ne mokslinio darbo ataskaita ...
Jus bent savo pagaminamos silumos kieki ir COP pateikite ka reikia zinoti paprastam uzeriui tada bus pas jus viskas OK smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 20, 23:19)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72271378" data-time="1542737122"> Ir tas skirtumas tarp temperaturu, 3 lapsniai:)</blockquote> Kokia delta pas tamsta nustatyta? 3 laipsniai?Kiek per para siurblys padaro pilnu start/stopu? Cirkuliacini ne siurblys valdo, o paliktas fiksuotas greitis? Nes kelis kart uzmeciau aki ir matau tuos pacius Termofikato debitas m3/h 1.38 Duomenys renkami neblogi, tik viskas kreivai pateikiama. Kompiuteristus ant sakos smile.gif  Arba parodyk kaip reikia daryti, mano pvz. <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.vorupe.eu'>http://www.vorupe.eu</a>
<p> </p>
<p>Pas geotermini truputi kitaip viskas smile.gif</p>

3 laipnius minedamas turejau berods Balamuto GREE , pas mane kiek pastebejau irgi apie tris laipsnius skiriasi temperaturos tarp paduodamo ir grystamo, ir . Cirkuliacinis nustatytas 70 proc stumdo apie 1,37-1,38m3 , buvom pabande nustatyti 100 proc tai stumdo 1,8 m3, tada krito COP tai atstatem i 70 proc, dar bandem ijungti patį minimalų cirkuliacinio greitį išmete klaida per mažas vandens srautas
per para jungesi apie 4 kartus, kaip ir minejau temp viduj 20-20,5, kai gyvensim manau nuo vidiniu pritekejimu bus koks 21-21,5 , jei moterom bus salta reikias gal kilstelt delta t iki 5 laipsniu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimvis: 21 lapkričio 2018 - 09:25

ziurint iš paprasto vartotojo puses man viskas gerai ,cia ne mokslinio darbo ataskaita ...
Jus bent savo pagaminamos silumos kieki ir COP pateikite ka reikia zinoti paprastam uzeriui tada bus pas jus viskas OK smile.gif.

Kai nuskaitysiu srauto daviklio parodymus labai lengvai galesiu viska paskaickuoti, kaip skaiciuoja jusu silumos energijos skaitiklis :) Bet vistiek jusu kompiuterista ant sakos, na nemoka graziai visos informacijos pateikti. Keverzones, ir dar davikliai nuskaitomi "nestabiliai"... 

Atsakyti

3 laipnius minedamas turejau berods Balamuto GREE , pas mane kiek pastebejau irgi apie tris laipsnius skiriasi temperaturos tarp paduodamo ir grystamo, ir . Cirkuliacinis nustatytas 70 proc stumdo apie 1,37-1,38m3 , buvom pabande nustatyti 100 proc tai stumdo 1,8 m3, tada krito COP tai atstatem i 70 proc, dar bandem ijungti patį minimalų cirkuliacinio greitį išmete klaida per mažas vandens srautas
per para jungesi apie 4 kartus, kaip ir minejau temp viduj 20-20,5, kai gyvensim manau nuo vidiniu pritekejimu bus koks 21-21,5 , jei moterom bus salta reikias gal kilstelt delta t iki 5 laipsniu:)

Nepamirsk jog kai gyvensi dar i vedinimas turbut veiks ir durys lauko darinesis :) 

A kodel dabar vidaus daviklis rodo truputi virs 18C ? Cia toks didelis temperaturu skirtumas tarp katilines ir kitu kambariu? 

Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2018 11 21, 09:22)
3 laipnius minedamas turejau berods Balamuto GREE , pas mane kiek pastebejau irgi apie tris laipsnius skiriasi temperaturos tarp paduodamo ir grystamo, ir . 

Niekada į tą delta T nežiūrėjau, pasirodo nustatyta 7 laipsniai, tiek ir laiko blink.gif Įtariu, kad gerokai per daug, kiek pas kitus delta T tarp paduodamo ir grįžtamo šildymui?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 21, 09:38)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72271658" data-time="1542784953"><div><p>3 laipnius minedamas turejau berods Balamuto GREE , pas mane kiek pastebejau irgi apie tris laipsnius skiriasi temperaturos tarp paduodamo ir grystamo, ir . Cirkuliacinis nustatytas 70 proc stumdo apie 1,37-1,38m3 , buvom pabande nustatyti 100 proc tai stumdo 1,8 m3, tada krito COP tai atstatem i 70 proc, dar bandem ijungti patį minimalų cirkuliacinio greitį išmete klaida per mažas vandens srautas
per para jungesi apie 4 kartus, kaip ir minejau temp viduj 20-20,5, kai gyvensim manau nuo vidiniu pritekejimu bus koks 21-21,5 , jei moterom bus salta reikias gal kilstelt delta t iki 5 laipsniu:)</p></div></blockquote><p>Nepamirsk jog kai gyvensi dar i vedinimas turbut veiks ir durys lauko darinesis smile.gif </p><p>A kodel dabar vidaus daviklis rodo truputi virs 18C ? Cia toks didelis temperaturu skirtumas tarp katilines ir kitu kambariu? </p>

katiline prisyla tik nuo kolektoriaus ir dar tranzitiniu vamzdeliu kurie praeina i kolektoriu, is kambariu , stovi vandens filtras kureme grezinio vanduo 11 laipsniu kaip saldytuvas veikia:), bei durys i nešildoma 49m2 garaža,plius kaminas ašku jis visas uzdarytas , per visą aukštį, uzpildytas polistirolo granulem:)
kambariuose langai palikti ant mikro ventiliacijos
Atsakyti

katiline prisyla tik nuo kolektoriaus ir dar tranzitiniu vamzdeliu kurie praeina i kolektoriu, is kambariu , stovi vandens filtras kureme grezinio vanduo 11 laipsniu kaip saldytuvas veikia:), bei durys i nešildoma 49m2 garaža,plius kaminas ašku jis visas uzdarytas , per visą aukštį, uzpildytas polistirolo granulem:)
kambariuose langai palikti ant mikro ventiliacijos

Pas mane ir prisyla nuo visko ir ten net silciau negu svetaineje kokiais 0.2C

Tai ka termometras rodo pas tamsta kambaryje, o ne katilineje. Kazkoks per didelis temperaturu skirtumas,  nelabai tikisi del tu 20-20.5C

Negi sunku pratemti ilgesni temperaturos daviklio kabeliuka jeigu jis ne per wifi pajungtas :) 

Atsakyti

Niekada į tą delta T nežiūrėjau, pasirodo nustatyta 7 laipsniai, tiek ir laiko blink.gifĮtariu, kad gerokai per daug, kiek pas kitus delta T tarp paduodamo ir grįžtamo šildymui?

Pas save 5 nustates. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 21, 10:00)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72271688" data-time="1542786545"><div><p>katiline prisyla tik nuo kolektoriaus ir dar tranzitiniu vamzdeliu kurie praeina i kolektoriu, is kambariu , stovi vandens filtras kureme grezinio vanduo 11 laipsniu kaip saldytuvas veikia:), bei durys i nešildoma 49m2 garaža,plius kaminas ašku jis visas uzdarytas , per visą aukštį, uzpildytas polistirolo granulem:)
kambariuose langai palikti ant mikro ventiliacijos</p></div></blockquote><p>Pas mane ir prisyla nuo visko ir ten net silciau negu svetaineje kokiais 0.2C</p><p>Tai ka termometras rodo pas tamsta kambaryje, o ne katilineje. Kazkoks per didelis temperaturu skirtumas,  nelabai tikisi del tu 20-20.5C</p><p>Negi sunku pratemti ilgesni temperaturos daviklio kabeliuka jeigu jis ne per wifi pajungtas smile.gif </p>

pajungtas ne per wifi, is katilines kad ieiti i kambarius turiu arba grezti skyle kiaurai sienoje , kabeliukui, arba tempti per katilines duris , tada per nesildoma garaza tada per garazo duris i tambura tada is tamburo i saliona , ŠS jau buvau prasivedes davikli , pries visus spakliavimo, plevele klijavimo ir panasiai darbus, pastatytas koridiriuje tarp kambarių
i katilne yra iejimas is lauko arba is garazo , i garaza is tamburo (gal kitaip vadinasi nes sildomas)
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 21, 10:00)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72271688" data-time="1542786545"><div><p>katiline prisyla tik nuo kolektoriaus ir dar tranzitiniu vamzdeliu kurie praeina i kolektoriu, is kambariu , stovi vandens filtras kureme grezinio vanduo 11 laipsniu kaip saldytuvas veikia:), bei durys i nešildoma 49m2 garaža,plius kaminas ašku jis visas uzdarytas , per visą aukštį, uzpildytas polistirolo granulem:)
kambariuose langai palikti ant mikro ventiliacijos</p></div></blockquote><p>Pas mane ir prisyla nuo visko ir ten net silciau negu svetaineje kokiais 0.2C</p><p>Tai ka termometras rodo pas tamsta kambaryje, o ne katilineje. Kazkoks per didelis temperaturu skirtumas,  nelabai tikisi del tu 20-20.5C</p><p>Negi sunku pratemti ilgesni temperaturos daviklio kabeliuka jeigu jis ne per wifi pajungtas smile.gif </p>

paskutiny karta buvau name sekmadieni, tai termometras rode kambary 21.4 ta paty ir SS ekraniukyje , daviklis koridoriuj, tad diena dariau bandyma keliau paduodama iki 30 laipsniu , ten dirbo kokias gal tris valandas isvaziuodamas vel padariau 27 i grindis tai nuo sekmadienio nezinau ka rodo termometras viduj , katilinej pakrito temperatura , siandien vaziouosiu, i nama pažiurėti ka rodys termometras kambaryje, bet seip keik anksciau stebejau dar be monitoringo tai panasei ir laikesi temp 20-20,5 atvarai i nama alaus atsigerti , ijungi sexy laikinas lemputes 100w kaitrines , pasikvieti karstu moetru tai ir 20,5-21 po to vel krenta:)
Atsakyti

Gamintojo buvo paprasyta ir softas yra tvarkomas ir kambario T histereze bus galima keisti 0,1 tikslumu .
Tai kad vistiek dirbs pagal kinietiska algoritma kaip paprastas isrorinis termostatas ON/OFF principu.  Na nors nereiks pirkti atskiro prietaiso :)

Tegul nuo Daikino nusikopijuoja algoritma :) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 21 lapkričio 2018 - 11:10