Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 20, 08:23)
O ES ŠS moka dirbti pagal vidaus temperaturas pajungus patalpu temperaturos davikli? 

Tai kad gal visi ŠS gali dirbti pagal termostatą, ar tu čia kažką kita minty turi?
Atsakyti

Tai kad gal visi ŠS gali dirbti pagal termostatą, ar tu čia kažką kita minty turi?

Per paprasta (ne ismanu) termostata tai paprastas on/off gaunasi, normaliuose ŠS jeigu naudoji orginalu pulteli arba patalpos vidaus temperaturos davikli dirba pagal kitoki algoritma truputi.  Sugeba visa sildymo kreive "stumdyti" i apacia arba virsu priklausomai kaip "apsimoko" pats ŠS. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 20, 08:55)
Per paprasta (ne ismanu) termostata tai paprastas on/off gaunasi, normaliuose ŠS jeigu naudoji orginalu pulteli arba patalpos vidaus temperaturos davikli dirba pagal kitoki algoritma truputi.  Sugeba visa sildymo kreive "stumdyti" i apacia arba virsu priklausomai kaip "apsimoko" pats ŠS. 

Buvo prie mano siurblio tas patalpos daviklis, bet problema su juo ta, kad siurblyje min histerezę mažiausiai eina padaryt 1 laipsnį į abi puses, t.y. realiai gaunam 2 laipsnius, kas šildymui yra stipriai per daug. Pasijungiau dabar pagal termostatą su 0,2 laipsnio histereze - pats tas smile.gif
Beje, čia kalbu ne apie ES siurblį, galbūt jisai protingesnis ir duodą daugiau pamažint histerezę.
Atsakyti

Buvo prie mano siurblio tas patalpos daviklis, bet problema su juo ta, kad siurblyje min histerezę mažiausiai eina padaryt 1 laipsnį į abi puses, t.y. realiai gaunam 2 laipsnius, kas šildymui yra stipriai per daug. Pasijungiau dabar pagal termostatą su 0,2 laipsnio histereze - pats tas smile.gif
Beje, čia kalbu ne apie ES siurblį, galbūt jisai protingesnis ir duodą daugiau pamažint histerezę.

Tai Panasonice tokia histerize, bei Daikine kiek pamenu tokia pati :)   Itariu  visuose analogiska bus. As "apgaudineju" Panasonica su vidaus patalpu temperaturos davikliu ir "ziuriu" pagal rekuperatoriaus istraukiamo oro temperatura. Rekupo 22.5C padaro 21C Pansonice, sildymas veikka su visais algoritmais kurie moka stumdyti sildymo kreive. Rekupo 23C isjungia sildyma nes ant pulto bus 23C. Panasonice nustatyta 22C :)

Apgaudinejama reles pagalba ir parinkus atitinkamo nominalo varzas kurios atitinka Panasonico 23C bei 21C. 

Atsakyti

ŠS turbūt panašiai kaip dujiniuose ar kieto kuro su 'priskirtais termostatais' veikimas vyksta - palaipsniui mažinant galią/termofikato temperatūrą prieš pasiekiant užduotą patalpoje.
On/Off'e - tai niekam niekas neįdomu, tiesiog 'šildyk' arba 'nešildyk'

Atsakyti

ŠS turbūt panašiai kaip dujiniuose ar kieto kuro su 'priskirtais termostatais' veikimas vyksta - palaipsniui mažinant galią/termofikato temperatūrą prieš pasiekiant užduotą patalpoje.
On/Off'e - tai niekam niekas neįdomu, tiesiog 'šildyk' arba 'nešildyk'

Deja yra daugiau logikos prikista "firminiuose" ŠS 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 20, 09:12)
Tai Panasonice tokia histerize, bei Daikine kiek pamenu tokia pati smile.gif   Itariu  visuose analogiska bus. As "apgaudineju" Panasonica su vidaus patalpu temperaturos davikliu ir "ziuriu" pagal rekuperatoriaus istraukiamo oro temperatura. Rekupo 22.5C padaro 21C Pansonice, sildymas veikka su visais algoritmais kurie moka stumdyti sildymo kreive. Rekupo 23C isjungia sildyma nes ant pulto bus 23C. Panasonice nustatyta 22C smile.gif</p><p>Apgaudinejama reles pagalba ir parinkus atitinkamo nominalo varzas kurios atitinka Panasonico 23C bei 21C. 

Buvo ir man minčių pasidaryt su varžom, bet vienas dalykas valdant pagal patalpos daviklį mano ŠS kažkodėl visą laiką suka cirkuliacinį, kas sudaro tiek kažkokias el. sąnaudas, tiek nėra gerai pačio siurbliuko resursui. Kitas dalykas, aš kažkodėl pamaniau, kad nebus gerai nes ŠS nematys temperatūros kilimo, t.y. tavo atveju jisai nematys 22 laipsnių ir vistiek veiks "pilnu gazu", kadangi įsivaizduos kad nesugeba prišildyti.
Atsakyti
Tokiu dalyku tikrai nemoka, tik on/off. Dirbtinio intelekto neturi verysad.gif

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 20, 08:55)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="balamūtas" data-cid="72270636" data-time="1542696329"><div><p>Tai kad gal visi ŠS gali dirbti pagal termostatą, ar tu čia kažką kita minty turi?</p></div></blockquote><p>Per paprasta (ne ismanu) termostata tai paprastas on/off gaunasi, normaliuose ŠS jeigu naudoji orginalu pulteli arba patalpos vidaus temperaturos davikli dirba pagal kitoki algoritma truputi.  Sugeba visa sildymo kreive "stumdyti" i apacia arba virsu priklausomai kaip "apsimoko" pats ŠS. </p>

Atsakyti

Deja yra daugiau logikos prikista "firminiuose" ŠS 

Galite patikslinti?

Atsakyti

Buvo ir man minčių pasidaryt su varžom, bet vienas dalykas valdant pagal patalpos daviklį mano ŠS kažkodėl visą laiką suka cirkuliacinį, kas sudaro tiek kažkokias el. sąnaudas, tiek nėra gerai pačio siurbliuko resursui. Kitas dalykas, aš kažkodėl pamaniau, kad nebus gerai nes ŠS nematys temperatūros kilimo, t.y. tavo atveju jisai nematys 22 laipsnių ir vistiek veiks "pilnu gazu", kadangi įsivaizduos kad nesugeba prišildyti.

Klysti del pilno gazo, taip jis nemoka tiksliau matuoti vidaus temperaturu, taciau jis moka apskaiciuoti sildymo laika ir per kiek uzkeliama temperatura iki nustatytos. Taip pat seka atitinkamai lauko temperaturas :) 

Tai Daikinas pas tave ar kinietis? 

Atsakyti

Galite patikslinti?

Tai jus pardavejas,  tai noretusi is jusu isgirsti visas technines detales. Ar norite vietoje granuliniu katilu pereiti ant ŠS prekybos? :) As jau ir taip daug informacijos pateikiau :)  Galiu tik tokia paslapti isduoti, jog kinietiskas ŠS ir liks kinietisku nors naudojami ir "high end" komponentai, bet normaliu algoritmu taip ir neismoko suprogramuoti arba nukopijuoti :) Galesi Korida dabar paerzinti :D

Bet vistiek ateitis bus ŠS, peckuriu mada po truputi isnyks visai. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 20 lapkričio 2018 - 10:04
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 20, 09:49)
Klysti del pilno gazo, taip jis nemoka tiksliau matuoti vidaus temperaturu, taciau jis moka apskaiciuoti sildymo laika ir per kiek uzkeliama temperatura iki nustatytos. Taip pat seka atitinkamai lauko temperaturas smile.gif </p><p>Tai Daikinas pas tave ar kinietis?

Nei tas, nei tas biggrin.gif Gree pas mane. Bet nemanau, kad jis sugeba kažka sekti ir reguliuotis. Kiek pastebėjau tai jis pastoviai laiko nustaytą skirtumą tarp paduodamo ir grįžtamo ir pagal tai reguliuojasi apsukas.
Atsakyti