Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(longger @ 2016 07 08, 13:19)

o GKK vs ŠS yra nelabai švari tema diskusijai.

Oho iki kokių epitetų ten buvo prieita lotuliukas.gif

QUOTE(longger @ 2016 07 08, 13:19)
drinks_cheers.gif
šiaip, įdomu buvo šiek tiek

ačiū už diskusiją!

Galima buvo ir nestatyti mano atveju ŠS, dujos tikrai savo darbą atliktų be priekaištų, matyt suveikė mano "eksperimentatoriaus" gyslelė.
Net ir GKK kelis sezonus visaip "niurkiau", teko ir grūdus kūrent, ir durpių granules, ir saulėgrąžų lukštų granules, ir anglį ir dar visokiausių xxx granulių... doh.gif Bet galutinai apsistojau prie elementarių medžio granulių. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 07 08, 13:04)
Prisuko elektros, kuria ir skaičiuojam. Grubiai mėnesiui min- 45e. Neziurint nei i ŠS COP nei i dujų kaloringumą, nes tai būrimas iš tirščių. (kaip dyzelgeite)
Geriausia tiksluma parodo el. skaitiklis  mirksiukas.gif
ŠS apie 3500/45e - 77 mėn  (6,5 metų).
Cia tik ŠS atsipirkimui
Papildyta:
Na aš atsipirkimo nesiskaičiavau - man  elementariai reikėjo šilumos g-tojo  mirksiukas.gif

čia bele ką suskaičiavot, bet tik neatsipirkimą 4u.gif
investicios dydį padalinot iš mėnesio kaštų g.gif net nežinau ką gavot.
kažką tokio: už 77 mėnesių eksploatacijos kaštus įsigijau šildymo šaltinį. Nors, kai pagalvoji, kaip kokį nors sąlyginį dydį palyginimui galima naudoti. Čia netgi gal dalinai atsispindėtų ir namo šiluminiai nuostoliai + įrenginio galingumas + kuro kaina.

ale gal ir įdomu g.gif

atsipirkimą reiktų skaičiuoti lyginant esamos šidymo sistemos kWh kainą už kažkokį laikotarpį su planuojamos įdiegti šildymo sistemos kWh kaina per tą patį laikotarpį. Investuojamą sumą padalinus iš gauto skirtumo, turėsime laikotarpį, per kurį atsipirks sistema. Todėl ir įsiveda visokie kaloringumai ir COP'ai, kad skirtingas sistemas būtų galima įvertinti. Sutinku, jog tai būrimas, bet kitaip niekaip.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2016 07 08, 13:27)
Oho iki kokių epitetų ten buvo prieita  lotuliukas.gif
Galima buvo ir nestatyti mano atveju ŠS, dujos tikrai savo darbą atliktų be priekaištų, matyt suveikė mano "eksperimentatoriaus" gyslelė.
Net ir GKK kelis sezonus visaip "niurkiau", teko ir grūdus kūrent, ir durpių granules, ir saulėgrąžų lukštų granules, ir anglį ir dar visokiausių xxx granulių...  doh.gif  Bet galutinai apsistojau prie elementarių medžio granulių.  lotuliukas.gif

o jeigu dar vietos katilinėj yra ir kišenė leidžia mirksiukas.gif
laikykit mane lotuliukas.gif (čia aš apie save)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 08 liepos 2016 - 13:38
Gaila neturiu atskiro skaitiklio, bet metinės elektros sąnaudos visam namui (127kvm, B klasė) buvo 5877kw arba ~630eur
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 07 08, 21:33)
Gaila neturiu atskiro skaitiklio, bet metinės elektros sąnaudos visam namui (127kvm, B klasė) buvo 5877kw arba ~630eur

Oho, aš ir be ŠS per metus prisuku 6500kWh... g.gif (O paties ŠS neturi kWh skailiuko? Mano Daikine yra toks).
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2016 07 09, 07:09)
Oho, aš ir be ŠS per metus prisuku 6500kWh...  g.gif (O paties ŠS neturi kWh skailiuko? Mano Daikine yra toks).

ale kažkaip nenormliai pas jus viskas lotuliukas.gif
tai čia gaunasi ~540kWh/mėn. o jeigu dar atostogos?
el. viryklė? karštas vanduo el. boileriu? 2 šaldytuvai + šaldiklis? 4 plazminiai TV? po 2kW apšvietimo į kambarį? kvartalo serverinė? kas dar?

skaitliukus ne visi ŠS turi, bet čia 10-15€ investicija, jei be bajerių skaitliuko užtenka.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 07 11, 16:24)
ale kažkaip nenormliai pas jus viskas  lotuliukas.gif
tai čia gaunasi ~540kWh/mėn. o jeigu dar atostogos?
el. viryklė? karštas vanduo el. boileriu? 2 šaldytuvai + šaldiklis? 4 plazminiai TV? po 2kW apšvietimo į kambarį? kvartalo serverinė? kas dar?

skaitliukus ne visi ŠS turi, bet čia 10-15€ investicija, jei be bajerių skaitliuko užtenka.

Nu nežinau..., jo, yra kaitlentė ir orkaitė elektrinės, žmona valgyt ruošti mėgsta, dar 2m šaldytuvas, mikrobangė, indaplovė, skalbyklė, džiovyklė, 2 vaikų stacionarūs žaidimų kompai, keli loptopai, 2vnt 50-55 TV, pirtis su 9kW pečium, kažkaip susidaro... blush2.gif . Karšto H2O elektra negaminam.
P.S. Per atostogas sąnaudos dar padidėja, nes mažųjų prižiūrėt atvažiuoja uošvienė lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 11 liepos 2016 - 17:49
QUOTE(silainiai @ 2016 07 11, 17:45)
Nu nežinau..., jo, yra kaitlentė ir orkaitė elektrinės, žmona valgyt ruošti mėgsta, dar 2m šaldytuvas, mikrobangė, indaplovė, skalbyklė, džiovyklė, 2 vaikų stacionarūs žaidimų kompai, keli loptopai, 2vnt 50-55 TV, pirtis su 9kW pečium, kažkaip susidaro...  blush2.gif . Karšto H2O elektra negaminam.
P.S. Per atostogas sąnaudos dar padidėja, nes mažųjų prižiūrėt atvažiuoja uošvienė  lotuliukas.gif

nu nėr mažai biggrin.gif bet jeigu vasarą uošvienė dar padidina sąnaudas, ji tikrai kibirais elektrą turguj parduoda. Vagia, bjaurybė mirksiukas.gif

P.S. pirtį dažnai kuriat? name ji, ar atskira?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 11 liepos 2016 - 17:55
QUOTE(longger @ 2016 07 11, 17:54)
nu nėr mažai  biggrin.gif bet jeigu vasarą uošvienė dar padidina sąnaudas, ji tikrai kibirais elektrą turguj parduoda. Vagia, bjaurybė  mirksiukas.gif

P.S. pirtį dažnai kuriat? name ji, ar atskira?

Pirtis namo rūsyje, šiaip dažniausiai kuriam kas antrą savaitgalį, žiemą net dažniau , tik pirtinamės su svečiais gal 10-15 asmenų, tai viso susidaro gal 4-5 val pirties vakarui.
Atsakyti
sveiki visi, gal esate kas nors kazka panasaus susimontave, noriu pasistatyt elektros skaitikli skydineje, kad matuotu tik silumos siurblio suvartotas kwh, bet niekaip nesuprantu kaip ji pajungti:(
Sesi pajungimai 1-3; 4-6; 20-21 gal kas pasijunge ir zinot kur koki laida ikist, kad veiktu.Pajungimo schema:Nuoroda
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 07 13, 16:42)
sveiki visi, gal esate kas nors kazka panasaus susimontave, noriu pasistatyt elektros skaitikli skydineje, kad matuotu tik silumos siurblio suvartotas kwh, bet niekaip nesuprantu kaip ji pajungti:(
Sesi pajungimai 1-3; 4-6; 20-21 gal kas pasijunge ir zinot kur koki laida ikist, kad veiktu.Pajungimo schema:Nuoroda

20 ir 21 kontaktai išoriniams impulsų skaičiuotuvui.
Jums reikia naudoti 1-3 ir4-6 kontaktus. Prijungimas parodytas čia
Papildyta:
Schemos kairėje prijungimas prie 220V tinklo, o dešinėje jungiat ŠS.
Atsakyti
Sveiki. Planuoju šildytis oras-vanduo ŠS ir pagal pirminius skaičiavimus turėtų užtekti ŠS iki 11 kW galingumo. Ar užtektų 15 kW įvado į namą, kad nejausčiau diskomforto šaltą žiemos vakarą įjungęs tarkim skalbimo mašiną ir elektrinį virdulį vienu metu? smile.gif Kokio galingumo įvadai ateina pas kitus į namą, kurie naudojasi panašaus galingumo ŠS?
Atsakyti
QUOTE(Makaroncikas @ 2016 07 19, 11:04)
Sveiki. Planuoju šildytis oras-vanduo ŠS ir pagal pirminius skaičiavimus turėtų užtekti ŠS iki 11 kW galingumo. Ar užtektų 15 kW įvado į namą, kad nejausčiau diskomforto šaltą žiemos vakarą įjungęs tarkim skalbimo mašiną ir elektrinį virdulį vienu metu? smile.gif Kokio galingumo įvadai ateina pas kitus į namą, kurie naudojasi panašaus galingumo ŠS?

Turėk omeny, kad 11kW galingumas yra šildymo, o ne imamas iš tinklo. Toks ŠS grubiai vartoja max iki 5kW. Nebent per šalčius šildysies grynai tenais.
Atsakyti