QUOTE(arkava @ 2016 07 08, 13:04)
Prisuko elektros, kuria ir skaičiuojam. Grubiai mėnesiui min- 45e. Neziurint nei i ŠS COP nei i dujų kaloringumą, nes tai būrimas iš tirščių. (kaip dyzelgeite)
Geriausia tiksluma parodo el. skaitiklis
ŠS apie 3500/45e - 77 mėn (6,5 metų).
Cia tik ŠS atsipirkimui
Papildyta:
Na aš atsipirkimo nesiskaičiavau - man elementariai reikėjo šilumos g-tojo
čia bele ką suskaičiavot, bet tik neatsipirkimą
investicios dydį padalinot iš mėnesio kaštų
net nežinau ką gavot.
kažką tokio: už 77 mėnesių eksploatacijos kaštus įsigijau šildymo šaltinį. Nors, kai pagalvoji, kaip kokį nors sąlyginį dydį palyginimui galima naudoti. Čia netgi gal dalinai atsispindėtų ir namo šiluminiai nuostoliai + įrenginio galingumas + kuro kaina.
ale gal ir įdomu
atsipirkimą reiktų skaičiuoti lyginant esamos šidymo sistemos kWh kainą už kažkokį laikotarpį su planuojamos įdiegti šildymo sistemos kWh kaina per tą patį laikotarpį. Investuojamą sumą padalinus iš gauto skirtumo, turėsime laikotarpį, per kurį atsipirks sistema. Todėl ir įsiveda visokie kaloringumai ir COP'ai, kad skirtingas sistemas būtų galima įvertinti. Sutinku, jog tai būrimas, bet kitaip niekaip.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2016 07 08, 13:27)
Oho iki kokių epitetų ten buvo prieita
Galima buvo ir nestatyti mano atveju ŠS, dujos tikrai savo darbą atliktų be priekaištų, matyt suveikė mano "eksperimentatoriaus" gyslelė.
Net ir GKK kelis sezonus visaip "niurkiau", teko ir grūdus kūrent, ir durpių granules, ir saulėgrąžų lukštų granules, ir anglį ir dar visokiausių xxx granulių...
Bet galutinai apsistojau prie elementarių medžio granulių.
o jeigu dar vietos katilinėj yra ir kišenė leidžia
laikykit mane
(čia aš apie save)