Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 19, 12:54)
Reikia moketi taip padaryti jog ir saules prisigaudytu ir seseliuotusi viskas. Viskas padaroma jeigu zinai kaip, tada jokiu plius 28C vasara. O mazi langai su mazai sviesos kelias i depresija smile.gif </p>
Pažiūrėjus į minto avatarą - paprasta smile.gifBeje, projekte mano vitrina prieš terasą gavosi labai panašiai - vasarą saulė turėtų siekti tik vitrinos apačią, žiemą - pilnai apšviesti ją visą. Žiūrėsim, kas iš to bus realiai.

Deja ne viskas taip paprasta kaip galvoji, ypac jeigu turi dideles vitrinas kuriu aukstis 2.9m ir daugiau. 

Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2018 11 19, 13:56)
Pažiūrėjus į minto avatarą - paprasta  smile.gif Beje, projekte mano vitrina prieš terasą gavosi labai panašiai - vasarą saulė turėtų siekti tik vitrinos apačią, žiemą - pilnai apšviesti ją visą. Žiūrėsim, kas iš to bus realiai.

Bangas anksčiau irgi tikėjo, kad vien šešėliavimas apsaugo šiuolaikinį namą nuo perkaitimo. Išbandė praktiškai ir teigia, kad papildoma vėsinimo priemonė būtina (paskutinis komentaras).

Saulę PRIVALOMA pasiimti, bet būtina montuoti geoterminį su vėsinimo funkcija ar oras-vanduo su ta pačia funkcija. Vien šešėliavimas negelbsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 lapkričio 2018 - 13:41
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 19, 14:32)
Deja ne viskas taip paprasta kaip galvoji, ypac jeigu turi dideles vitrinas kuriu aukstis 2.9m ir daugiau. </p>
2,40 m. Matyt nepastebėjai įdėtos šypsenėlės po "paprasta" mirksiukas.gif
O kas su 2,90 m vitrinom? Manau, bus įdomu išgirsti ir kitiems būsimiems statytojams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giords: 19 lapkričio 2018 - 13:42
QUOTE(arkava @ 2018 11 19, 13:24)
Tad nereikia vėsintis, o reikia daug šildytis smile.gif
Ir antidepresantus vartot

Blogas projektas, jei vasarą namas neperkaista ir anksčiau rudenį nei kitiems reikia pradėti šildymo sezoną. Geriau tavo namas perkaitinėtų, tai būtų kišenei lengviau, D vitamino, geros nuotaikos ir energijos gautum. Juk papildoma vėsinimo funkcija tavo siurbliui tikriausiai daug nekainuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 lapkričio 2018 - 13:46
Sutinku, nekoks, nenusisekęs visiškai projektas, jei kondicionieriais nereikia apsistatyt, ar šaldymą jungtis.
Jo, D vitamino per paketus prilystų, nebūtu kur dėt.
Ar as sakiau, kad kišenėi sunku? (gi minejai, kad pas mane viskas suvesta į mažą kaina...)
Apsispresk pagaliau. Ir skaityk, ką rašai. Kam dedi apsauginius nuo saulės paketus? a?
Cirkininkas

QUOTE(cibulis @ 2018 11 19, 13:45)
Blogas projektas, jei vasarą namas neperkaista ir anksčiau rudenį nei kitiems reikia pradėti šildymo sezoną. Geriau tavo namas perkaitinėtų, tai būtų kišenei lengviau, D vitamino, geros nuotaikos ir energijos gautum. Juk papildoma vėsinimo funkcija tavo siurbliui tikriausiai daug nekainuoja?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 11 19, 15:04)
Sutinku, nekoks, nenusisekęs visiškai projektas, jei kondicionieriais nereikia apsistatyt, ar šaldymą jungtis.
Jo, D vitamino per paketus prilystų, nebūtu kur dėt.
Ar as sakiau, kad kišenėi sunku? (gi minejai, kad pas mane viskas suvesta į mažą kaina...)
Apsispresk pagaliau. Ir skaityk, ką rašai. Kam dedi apsauginius nuo saulės paketus? a?
Cirkininkas

Žmogau, nesinervink. Aš gi nesakau, kad tavo namas blogas. Projektas - blogas, jei neišnaudoji saulės. Tikriausiai niekas gerų namų neparduoda. Juk šitą nori parduoti ir statysi dar vieną. Ar ne taip? Apie kokius apsauginius nuo saulės paketus kalbi?
Atsakyti
Apie saugančius nuo saules. Pas pati gi tokie pietuose? Kam? Taigi reikia kaitinti nama smile.gif
Jonas ir pats deklaruoja, kad vėsinimas grindimis - nekomfortiškas, reikia kombinuot...

QUOTE(cibulis @ 2018 11 19, 14:09)
Apie kokius apsauginius nuo saulės paketus kalbi?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 11 19, 15:13)
Apie saugančius nuo saules. Pas pati gi tokie pietuose? Kam? Taigi reikia kaitinti nama smile.gif
Jonas ir pats deklaruoja, kad vėsinimas grindimis - nekomfortiškas, reikia kombinuot...

Iš kur ištraukei? Mano stiklo paketai visur vienodi, neturi jie jokios saulės kontrolės. Tiesiog patys šilčiausi stiklo paketai ir tiek. O Jonas ne visada būna teisus. Komfortiškas tas vėsinimas per grindis. Nieko kombinuoti nereikia.
Atsakyti
Gali būt, bet diskusija buvo... Tačiau sudėjai ne pačius laidžiausius saulei langus
langai
na ne esmė smile.gif
Jonas neteisus, nes nuomonė prieštarauja tavąjai smile.gif

Komfortas- delo skolzkoje

QUOTE(cibulis @ 2018 11 19, 14:37)
Iš kur ištraukei? Mano stiklo paketai visur vienodi, neturi jie jokios saulės kontrolės. Tiesiog patys šilčiausi stiklo paketai ir tiek. O Jonas ne visada būna teisus. Komfortiškas tas vėsinimas per grindis. Nieko kombinuoti nereikia.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 11 19, 16:03)
Gali būt, bet diskusija buvo... Tačiau  sudėjai ne pačius laidžiausius saulei langus
langai
na ne esmė smile.gif
Jonas neteisus, nes nuomonė prieštarauja tavąjai smile.gif

Komfortas- delo skolzkoje

Pievas čia rašinėji. Aš būčiau dėjęs kitus stiklus, t.y. NRG, bet aplinkui stipriai šešliuota, todėl pasirinkau šiek tiek mažiau saulę praleidžiančius stiklus. Bet jie nėra jokie šešėliuoti ar tonuoti. Būna specialių, bet čia tikrai ne tokie.

Jonas anksčiau buvo įsitikinęs, kad vien su šešėliavimo priemonėmis apsaugos namą nuo perkaitimo. Pats įsitikino, kad be papildomo vėsinimo net ir gerai nuo saulės apsaugotas namas perkaista. Aš tik apie tai.
Atsakyti

Tik pagyvenus prie dideliu vitrinu nemanau jog kas noretu gryzti prie "spokinycios" lygio langu. O kas net normaliai nebande tai ir nesupras. Aisku langai dar ne visuma, o tik detales. 

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 11 19, 14:37)
Komfortiškas tas vėsinimas per grindis. Nieko kombinuoti nereikia.

Gal ir komfortiškas, bet yra vienas didelis minusas - labai sukelia drėgmę name. Kai ši vasara buvo tokia karšta tai pamenu vienu metu drėgmė buvo užkilus kažkur iki 80%, kas jau nebebuvo labai komfortiška. Su paprasta kondiške oras-oras to nebūtų, nes jinai turi kondensato nuvedimą...
Atsakyti