Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Man nelabai rūpi, kaip tamsta galvoji, ir ką tamsta galvoji.
O nuomonę pasilik sau.
Kokybė, nekokybė, skonis, grožis.
CO tik gali pavardint - įdomu...

QUOTE(cibulis @ 2018 11 18, 02:47)
Diedas, lik ramus. Tu esi geriausios kainos ieškotojas. Tau dažnai kokybė nerūpi. Tik kaina. Aš tokią nuomonę susidariau. Juk tai tiesa ir ne esmė, kokius burbulus čia leisi.

Atsakyti

foto matosi idejau tris?per nauja forumo versija turi matytis

O kodel ŠS budejimo rezimu vartoja 30W, kazkaip daugoka zinant jog koks Panasonicas telpa i 15W ?

Atsakyti

Vat šito nezinau, gal Korida atsakytu!gal dar tas silumos matuoklis su ekranu gal jis dar irgi iskaiciuojamas

Beje kai sildomas boileris,vakar isbandziau, tai el skaitliukas sukasi o pagaminta siluma nesisuka, nes matuokliai davikliai pastatyti ant paduodamo ir gryztamo grindu konturo, tai vakar iskreipe COP, boileri šS nuo 12 laipsniu iki 47 laipsniu 250 ltr uzsilde su 3.8 kwh elektros

O kodel ŠS budejimo rezimu vartoja 30W, kazkaip daugoka zinant jog koks Panasonicas telpa i 15W ?

Atsakyti

Vat šito nezinau, gal Korida atsakytu!gal dar tas silumos matuoklis su ekranu gal jis dar irgi iskaiciuojamas

Beje kai sildomas boileris,vakar isbandziau, tai el skaitliukas sukasi o pagaminta siluma nesisuka, nes matuokliai davikliai pastatyti ant paduodamo ir gryztamo grindu konturo, tai vakar iskreipe COP, boileri šS nuo 12 laipsniu iki 47 laipsniu 250 ltr uzsilde su 3.8 kwh elektros

Nezinau visu silumos matuoklio nuansu, bet ar neturetu buti dedamas pries trieigi jog galetu apskaiciuoti viska bendrai. Prie didelio noro galima pasijungti papildoma rele kuri suveikia persijungus trieigiui jog zinoti kada ruosia karsta vandeni ir taip isskaiciuoti sanaudas karstam vandeniui. Butent as taip pas save pasidariau :) 

Atsakyti

Nezinau kaip kituose ŠS, bet mano trieigis stovi, paciam vidaus bloke ant grundfos siurbliuko pritaisytas , tai ten nelabai kaip ir eitu ikiikisti ten nieko, pjaustyti paciam bloke nelabai norisi:)arbaas kazka ne taip suprantu:)

Nezinau visu silumos matuoklio nuansu, bet ar neturetu buti dedamas pries trieigi jog galetu apskaiciuoti viska bendrai. Prie didelio noro galima pasijungti papildoma rele kuri suveikia persijungus trieigiui jog zinoti kada ruosia karsta vandeni ir taip isskaiciuoti sanaudas karstam vandeniui. Butent as taip pas save pasidariau :)

Atsakyti

Nezinau kaip kituose ŠS, bet mano trieigis stovi, paciam vidaus bloke ant grundfos siurbliuko pritaisytas , tai ten nelabai kaip ir eitu ikiikisti ten nieko, pjaustyti paciam bloke nelabai norisi:)arbaas kazka ne taip suprantu:)

Tai tokiu atveju galima su papildoma rele kaip suliau "ismetineti" karsto vandens energija. 

Atsakyti
Na įdomu, ar šildant grindis, neaušina boilerio (nenusiurbia šilumos).
Pastebėk !!!
Nes su juo X-failai biski, šioj vietoj

QUOTE(Rimvis @ 2018 11 18, 21:58)
<p>Vat šito nezinau, gal Korida atsakytu!gal dar tas silumos matuoklis su ekranu gal jis dar irgi iskaiciuojamas</p><p>Beje kai sildomas boileris,vakar isbandziau, tai el skaitliukas sukasi o pagaminta siluma nesisuka, nes matuokliai davikliai pastatyti ant paduodamo ir gryztamo grindu konturo, tai vakar iskreipe COP, boileri šS nuo 12 laipsniu iki 47 laipsniu 250 ltr uzsilde su 3.8 kwh elektros</p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaikis_" data-cid="72269184" data-time="1542570034"><div><p>O kodel ŠS budejimo rezimu vartoja 30W, kazkaip daugoka zinant jog koks Panasonicas telpa i 15W ?</p></div></blockquote><p></p>

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 11 17, 22:16)
Dar primink kas ta "ir CO", tokius nekrūtus namus pasistatę.
Pagarsink...

Aš nesakau, kad tavo namas nekrūtas. Paklausiau, kiek spalio mėnesį kainavo šildymas. Įdomu, nes vasarą tavo namas neperkaista, norėjau sužinoti ar spalį jis pasiėmė saulės šilumos. Beje, kurią spalio dieną pradėjai šildymą? Ar dar rugsėjį įjungei?

"Ir CO" nėra konkretūs žmonės iš šio forumo. Pasakiau bendrąją prasme. Tarkime mano vienas kaimynas namą statė būtent pagal kainą. Visi pigiausi statybininkai atvežti iš kaimo ir dažnai tuos darbus darantys pirmą kartą, kuo pigesnės medžiagos ir pan. Nesakau, kad tai blogai. Kiekvienam savo.

Aš akcentavau, kad "Ir CO" ima kartotinius projektus, kurie nėra gerai pritaikyti pagal sklypą ir neišnaudoja saulės šilumos. O tokių "Ir CO" šiame forume pilna. Net tema yra - kartotiniai projektai. Jei anksčiau malkomis kūrenai, tai koks skirtumas ta saulė, bet kuomet dabar eina kalba apie A+ klasės namus, kurie šildomi oras-vanduo ar geoterminiu, tai manau, kad projektas turi būti tik invidualus ir gerai orientuotas į saulę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 lapkričio 2018 - 11:13
10 men- 17e elektrai su K\V. Ijungtas automatas.
Projektas individual, adaptuotas sklypui. Vienintelis minusas lyginant su "krūtais" namais - ne stiklinės sienos, o normalus langai ir šešėliavimas...

Statybininkai (dėžei) važiavo nuo Šalčininkų, ir dabar jie dirba, stato senamiesty, ir t.t. Ir statė ne vienam, rekomenduotam, ir statys

Ir kitas namas, dėkingam sklype bus tinkamai orientuotas, tik ne šiltnamis, su vidaus temperatūra- +28 vasara.
Dėl neperkaitimo - pliusas, dėl saulės negaudymo - minusiukas, bet.... Toks pasirinkimas smile.gif))))))

QUOTE(cibulis @ 2018 11 19, 11:11)
Aš nesakau, kad tavo namas nekrūtas. Paklausiau, kiek spalio mėnesį kainavo šildymas. Įdomu, nes vasarą tavo namas neperkaista, norėjau sužinoti ar spalį jis pasiėmė saulės šilumos. Beje, kurią spalio dieną pradėjai šildymą? Ar dar rugsėjį įjungei?

"Ir CO" nėra konkretūs žmonės iš šio forumo. Pasakiau bendrąją prasme. Tarkime mano vienas kaimynas namą statė būtent pagal kainą. Visi pigiausi statybininkai atvežti iš kaimo ir dažnai tuos darbus darantys pirmą kartą, kuo pigesnės medžiagos ir pan. Nesakau, kad tai blogai. Kiekvienam savo.

Aš akcentavau, kad "Ir CO" ima kartotinius projektus, kurie nėra gerai pritaikyti pagal sklypą ir neišnaudoja saulės šilumos. O tokių "Ir CO" šiame forume pilna. Net tema yra - kartotiniai projektai. Jei anksčiau malkomis kūrenai, tai koks skirtumas ta saulė, bet kuomet dabar eina kalba apie A+ klasės namus, kurie šildomi oras-vanduo ar geoterminiu, tai manau, kad projektas turi būti tik invidualus ir gerai orientuotas į saulę.

Atsakyti

10 men- 17e elektrai su K\V. Ijungtas automatas.
Projektas individual, adaptuotas sklypui. Vienintelis minusas lyginant su "krūtais" namais - ne stiklinės sienos, o normalus langai ir šešėliavimas...

Statybininkai (dėžei) važiavo nuo Šalčininkų, ir dabar jie dirba, stato senamiesty, ir t.t. Ir statė ne vienam, rekomenduotam, ir statys

Ir kitas namas, dėkingam sklype bus tinkamai orientuotas, tik ne šiltnamis, su vidaus temperatūra- +28 vasara.
Dėl neperkaitimo - pliusas, dėl saulės negaudymo - minusiukas, bet.... Toks pasirinkimas smile.gif))))))

Reikia moketi taip padaryti jog ir saules prisigaudytu ir seseliuotusi viskas. Viskas padaroma jeigu zinai kaip, tada jokiu plius 28C vasara. O mazi langai su mazai sviesos kelias i depresija :) 

Atsakyti
As nemokėjau verysad.gif

Tad nereikia vėsintis, o reikia daug šildytis smile.gif
Ir antidepresantus vartot

kazkaip jei nė vėsinimas ir šiltnamio efekto didinimas - , tai tu +28 nepavyksta išvengt

QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 19, 11:54)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72269507" data-time="1542620069"><div><p>10 men- 17e elektrai su KV. Ijungtas automatas.

Dėl neperkaitimo - pliusas, dėl saulės negaudymo - minusiukas, bet.... Toks pasirinkimas vartotojo įkelta nuotrauka))))))</p></div></blockquote><p>Reikia moketi taip padaryti jog ir saules prisigaudytu ir seseliuotusi viskas. Viskas padaroma jeigu zinai kaip, tada jokiu plius 28C vasara. O mazi langai su mazai sviesos kelias i depresija smile.gif </p>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 19 lapkričio 2018 - 12:26
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 19, 12:54)
Reikia moketi taip padaryti jog ir saules prisigaudytu ir seseliuotusi viskas. Viskas padaroma jeigu zinai kaip, tada jokiu plius 28C vasara. O mazi langai su mazai sviesos kelias i depresija smile.gif </p>
Pažiūrėjus į minto avatarą - paprasta smile.gif Beje, projekte mano vitrina prieš terasą gavosi labai panašiai - vasarą saulė turėtų siekti tik vitrinos apačią, žiemą - pilnai apšviesti ją visą. Žiūrėsim, kas iš to bus realiai.
Atsakyti