Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

O tai ten lyg reikalų daug, kelis vamzdeliuis ir kabeli pajungt?
Namus pliusinius pasistatom, o bloko nepajungsim? Ant pagalveliu prisukt, ar sienos ir prie grindinio prijungt ir i rozete įkišt?
Tik išvakuumuotoją reiktų pasikviest

QUOTE(Verteris @ 2018 11 16, 11:51)
Klausimas buvo ne apie 'geras kainas', o 'kas gerai daro'. Parduoti pliką dėžę su nedidele marža bet kas gali, kainų pilnas internetas, bent 5 įmones googlas iškart parodo. O va kuri iš jų ir normaliai dirba - neaišku. Šiaip irgi aktualu, jei žinote kokią normaliai Daikin'us montuojančią bei aptarnaujančią įmonę - sakykit...

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 11 16, 14:42)
O tai ten lyg reikalų daug, kelis vamzdeliuis ir kabeli pajungt?
Namus pliusinius pasistatom, o bloko nepajungsim? Ant pagalveliu prisukt, ar sienos ir prie grindinio prijungt ir i rozete įkišt?
Tik išvakuumuotoją reiktų pasikviest

Na matai kai žmonės to darbo nedirba ir nesusidūrę tai ir atrodo ,kad ten ,,kosmo technologijos'' . Dar ir nori garantijų iš vienų rankų. Nors iš esmės gali sumotuoti santechninę dalį bet koks santechnikas (nes papraščiau nei KKK montavimas) o paleidimą ir freoninę dalį vistiek daro įgaliotas atstovas.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 16, 11:23)
A kodel saldyma rodo rudeni? 

Ne šaldymą o atitrpinimui sunaudotą energiją smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 11 16, 11:37)
Kiek suprantu namas dar negyvenamas, karšto vandens neruošia, rekuperatorius neveikia ir palaiko 20-20,5 laipsnio. "Namas šildomas 11kW ORAS-VANDUO šilumos siurbliu. Šį sezoną (2018 m.) įjungtas rugsėjo 28 dieną, iki lapkričio 11 dienos prisuko 185 kwh elektros energijos". Namas tikrai neblogai apšiltintas, bet išeina 20,91 euro. Sakyčiau daugoka. Tai lemia šilumos šaltinis ar namo šilumos nuostoliai?

Kam daug kam normaliai 4u.gif
Praktiškai neturi rudenį saulės pritekėjimų
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2018 11 16, 09:58)
Arba į kitą  ŠS  mirksiukas.gif
Rimvydo namas http://ss.voodoo.lt/objektas/1/

Pajungtas tokis gėris https://www.facebook...lumossiurbliai/

o kaip palaikoma namo temperatūrą? - pagal termostatą viduje ar pagal lauko temperatūrą?

Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2018 11 16, 15:33)
o kaip palaikoma namo temperatūrą? - pagal termostatą viduje ar pagal lauko temperatūrą?

Pagal termofikatą ir sudarinejama , parinkinėjama kreivės taškai pagal lauką ir namą ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 16 lapkričio 2018 - 13:40

Na matai kai žmonės to darbo nedirba ir nesusidūrę tai ir atrodo ,kad ten ,,kosmo technologijos'' . Dar ir nori garantijų iš vienų rankų. Nors iš esmės gali sumotuoti santechninę dalį bet koks santechnikas (nes papraščiau nei KKK montavimas) o paleidimą ir freoninę dalį vistiek daro įgaliotas atstovas. Papildyta: Ne šaldymą o atitrpinimui sunaudotą energiją smile.gif Papildyta: Kam daug kam normaliai 4u.gif Praktiškai neturi rudenį saulės pritekėjimų
Siulyciau neisradineti dviracio ir monitoringo duomenu atvaizdavimui naudoti kazka siuolaikiskesnio. Duomenis talpinti i duomenu baze ir jau is ten atvaizduoti jog galetu matyti istorinius parodymus. Kad ir talpinti i "debesi" https://emoncms.org ar kazka panasaus. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 16 lapkričio 2018 - 15:36
QUOTE(korida @ 2018 11 16, 14:08)
Kam daug kam  normaliai  4u.gif
Praktiškai neturi rudenį saulės pritekėjimų

Kodėl neturi? Čia daug žmonių gyrėsi, kad už spalį po 1,5-3 eurus kainavo šildymas, o kai kam ir visai nekainavo palaikant net 24-26 laipsnius.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2018 11 16, 09:06)
Vaizdas neapgauna .
P.S. Vamzdį galima ir ,,nuimti''  o  stulpelius nudažyti ar uždėti dekorą ar dar ką, laiva fantazija ...
O po apačia iškasti gruntą ir supilti akmenukus geresniam susidarančio kondensato nudrenavimui .

Aš mat analogiškai galvojau pamatą lauko blokui pagaminti, tik kad ne kanalizokus, o kartono tūtas nuo pakuočių panaudoti. Kiek giliai į žemę betono stulpas įleistas? Armatūros strypas įbetonuotas?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 11 16, 10:37)
Kiek suprantu namas dar negyvenamas, karšto vandens neruošia, rekuperatorius neveikia ir palaiko 20-20,5 laipsnio. "Namas šildomas 11kW ORAS-VANDUO šilumos siurbliu. Šį sezoną (2018 m.) įjungtas rugsėjo 28 dieną, iki lapkričio 11 dienos prisuko 185 kwh elektros energijos". Namas tikrai neblogai apšiltintas, bet išeina 20,91 euro. Sakyčiau daugoka. Tai lemia šilumos šaltinis ar namo šilumos nuostoliai?

pirmas dalykas kodel pradejau sildyti nuo rugsejo 28 d yra pietuose vienas langas 2 kv2 , kiti vakaruose , tai saules energijos praktiskai mizeris, dar kitas dalykas garazas priglaustas pamatai neatskirti , bet per 43 dienas nuo rugsejo 28 iki laprkricio 11 185kwh planas namai po 9.7 cnt plius 3 eur abonentas, butu saule pietuose nebuciau sildes manau iki spalio vidurio tikrai
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2018 11 16, 18:07)
Aš mat analogiškai galvojau pamatą lauko blokui pagaminti, tik kad ne kanalizokus, o kartono tūtas nuo pakuočių panaudoti. Kiek giliai į žemę betono stulpas įleistas? Armatūros strypas įbetonuotas?

nu greziau ne maziau 1 metra, surisau pora armaturu ikisau tada suliejau betona
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2018 11 16, 20:19)
pirmas dalykas kodel pradejau sildyti nuo rugsejo 28 d yra pietuose vienas langas 2 kv2 , kiti vakaruose , tai saules energijos praktiskai mizeris, dar kitas dalykas garazas priglaustas pamatai neatskirti , bet per 43 dienas nuo rugsejo 28 iki laprkricio 11 185kwh planas namai po 9.7 cnt plius 3 eur abonentas, butu saule pietuose  nebuciau sildes manau iki spalio vidurio tikrai

Matai, ką reiškia individualus projektas, o ne Arkavos ir CO mėgstamas šerpotrėbas. Negauni saulės - ir ragai. Mano namas plotu didesnis, abu palaikom panašiai (20-20,5), bet man iki šios dienos šildymo sezonas kainavo 8,80 euro ir su rekuperacija, o tavo be rekuperacijos 20,91 euro. Taigi saulę reikia pasiimti, o ne bėgti nuo jos. Gal tai bus kitiems geras pavyzdys, kad eilinis kartotinis projektas - nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 11 16, 17:45)
Kodėl neturi? Čia daug žmonių gyrėsi, kad už spalį po 1,5-3 eurus kainavo šildymas, o kai kam ir visai nekainavo palaikant net 24-26 laipsnius.

Nemaišyk kailinių po 20kelis cm su 35cm ir puse metro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 17 lapkričio 2018 - 08:20
QUOTE(cibulis @ 2018 11 16, 22:59)
Matai, ką reiškia individualus projektas, o ne Arkavos ir CO mėgstamas šerpotrėbas. Negauni saulės - ir ragai. Mano namas plotu didesnis, abu palaikom panašiai (20-20,5), bet man iki šios dienos šildymo sezonas kainavo 8,80 euro ir su rekuperacija, o tavo be rekuperacijos 20,91 euro. Taigi saulę reikia pasiimti, o ne bėgti nuo jos. Gal tai bus kitiems geras pavyzdys, kad eilinis kartotinis projektas - nieko gero.

na taip man namo suorientavimas i pietus butu kainaves min. 5 tuks euru( papildomas privaziavimo kelias )zemes darbai trinkeles ir panasiai , kitas dalykas saules nesureiksminimas ir nezinojimas, dabar va jeigu eitu atsukti laika atgal tai sukciau nama labiau i pietus, aisku ekonomiskai neatspirktu per gyvenima bet butu smagiau gauti mazesnes saskaitas , va dar po nauju ir elektra brangsta gyventojams 15 proc., dujos 20 proc.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2018 11 17, 09:19)
Nemaišyk kailinių po 20kelis cm su 35cm ir puse metro.

Taigi ant jo namo sienų 30 cm. Man pagal aprašymą pasirodė tikrai neblogai apšiltintas namas. Ne A++, bet tikras A klasės namas. Labiau nustebino, kad nebuvo saulės ir teko jungti šildymą, kuomet visi spalį nuo saulės kepė ir beveik nereikėjo šildymo.
Papildyta:
QUOTE(Rimvis @ 2018 11 17, 11:23)
na taip man namo suorientavimas i pietus butu kainaves min. 5 tuks euru( papildomas privaziavimo kelias )zemes darbai trinkeles ir panasiai , kitas dalykas saules nesureiksminimas ir nezinojimas, dabar va jeigu eitu atsukti laika atgal tai sukciau nama labiau i pietus, aisku ekonomiskai neatspirktu per gyvenima bet butu smagiau gauti mazesnes saskaitas

Kažko aš čia nesuprantu. Nori sakyti, kad tarp standartinio ir individualaus projekto kainos skirtumas net 5000 eurų? Kelias čia tikrai ne prie ko. Normalus architektas su bet kur iki sklypo vedančiu keliu teisingai suorientuos namą į saulę. Kelias tikrai ne pasiteisinimas. Man indivualus projektas (vien projektas) kainavo 3400 Lt. Panašiai tiek norėjo ir už kartotinius. Dabar kainos tikriausiai pakilę, bet invidualus būtų nieko nepabrangęs arba pabrangęs labai nežymiai. Maks. kokiais 1000 eurų.

Arkava, kaip tavo sąskaitos už spalio mėnesį? Jei vasarą namas niekaip neperkaista, tai spalį irgi saulės nepaėmė. Kiek kainavo šildymas, kokias temperatūras palaikei?
Atsakyti